SYNTYMÄ

10.4. perjantai

Piia oli jo muutaman päivän ajan mittaillut ahkerasti Nukan lämpöjä, ja torstaiaamuna 9.4. tuli sitten se viesti, että lämmöt ovat tipahtaneet selvästi. Niinpä sitten torstaina työpäivän jälkeen lähdin "synnytysmatkalle" Turkuun. Perillä olin iltakymmeneltä, jolloin Nuka jo petaili ahkerasti pentulaatikkoaan uuteen uskoon. Puolilta öin vuorokauden vaihtuessa perjantaiksi yritimme Piian kanssa käydä hiukan nukkumaan pentulaatikon viereen, mutta eipä siitä mitään oikein tullut, sen verran levotonta oli jo Nukan oleminen.

Kello 2.50 Nukalla oli ensimmäiset selkeät supistukset, ja klo 3.40 syntyi ensimmäinen pentu, 406g painanut suloinen poika! Seuraava poika näki päivänvalon reilun vartin kuluttua ja ensimmäinen tyttö syntyi klo 4.33 eli täsmälleen samalla kellonlyömällä tiineysvuorokaudella 60 kuin Nuka itse aikanaan on syntynyt!!! Niinpä tämä ensimmäinen tyttö sai saman "värinimen" kuin äitinsä aikanaan; hän on neiti Tummanpunainen! ♥

Yhdeksän pentua syntyi pienillä väleillä, ja klo 8.24 syntyneen tyttölapsen jälkeen Nuka rauhoittui hoitamaan pentuja ja kävi nukkumaan, jonkin ajan kuluttua jopa söikin jo. Keskiviikkona otetussa röntgenkuvassa oli kuitenkin nähty 10 pentua, joten odottelimme innolla viimeistäkin syntyväksi. Kaikesta ulkonakin juoksemisesta huolimatta mitään ei tapahtunut. Lopulta päädyimme lähtemään eläinlääkäriin uuteen kuvaan; jospa kuitenkin kuvassa oli niin paljon "pentumassaa" että lukumäärä ei ollutkaan 10 vaan 9?

Mutta niinpä vaan uudessa kuvassakin nähtin vielä yksi pentu, ja reilun tunnin kuluttua takaisin kotiin tulosta (ja Nukan ulkona juoksuttamisen jälkeen) klo 16.22 syntyi vielä yksi pirteä ja hyvissä voimissa ollut tyttö! Koko kymmenen katras oli vihdoin koossa!

Nuka ja 5 tyttöä ja 5 poikaa 10.4.2015

nuka_ja_lapset1.jpg

Nuka hoiti synnytyksen hienosti, oli heti alkumetreistä lähtien hyvä äiti pikkuisilleen. Pentue on suuri ja sinä riittää hoidettavaa mammakoiralle, mutta ei ole mitään syytä uskoa etteikö Nuka tulevasta urakasta tulisi kunnialla selviytymään! Ihana Nuka! ♥ 

 C-pentujen syntymäajat ja painot:

  

                                                          klo 03.40         uros           Vihreä                    406g        
                                                          klo 03.57 uros Sininen 347g
                                                          klo 04.33 narttu Tummanpunainen            350g
                                                          klo 04.40 uros Musta 393g
                                                          klo 05.06 narttu Vaaleanpunainen 320g
                                                          klo 05.48 narttu Lila 355g
                                                          klo 07.18 uros Turkoosi 349g
                                                          klo 07.40 uros Ruskea 408g
                                                          klo 08.24 narttu Keltainen 353g
                                                          klo 16.22 narttu Harmaa 305g

vastasyntynyt2

vastasyntyneet2

vastasyntyneet1.jpg