TAPAHTUNUTTA

VUOSI 2007

 


Joulukuu
  
kortti2007.jpg


9.12.2007 sunnuntai, Voittaja-07 näyttely

  
robin_ryp1.jpg
 

TÄMÄ PÄIVÄ OLI ROBININ!!!!!!!!!!!!!! 

Niin oli jälleen koittanut vuoden viimeisen näyttelyn, Helsingin Voittaja-07:n aika. Nellin kanssa lähdettiin kohden pääkaupunkia jo lauantaina; majoituttiin ja vietettiin mukavaa iltaa ystävien luona. Sunnuntaiaamun vesisateessa ja tuulessa suunnattiin sitten näyttelypaikalle Messukeskukseen; olihan taas koira- ja ihmisvilinää kerrakseen! :-) Itse näyttelyssä oli ilmoittautuneita valkkareita pennut mukaan lukien peräti 41 kappaletta!

Tuomari arvosteli koirat vauhdilla. Nelli sai laatuarvostelussa ERIn mutta jäi luokassaan (nuoret) kolmanneksi Fanni-siskon tullessa hienosti toiseksi! :-)) Nelli esiintyi hyvin ja muutenkin kehästä jäi kaiken kaikkiaan ihan hyvä fiilis.

ROPiksi tuomari valitsi meidän iskän Robinin (jälleen yksi VOITTAJA-titteli lisää!!), ja silloin päätimme jäädä kerrankin katsomaan ryhmäkehiä; onhan Messarissa niin upeat puitteetkin isojen kehien seuraamiselle. Ja kyllä meidän (Pirjo, Mirva, Heli ja minä) huuto raikui kun Robin ravasi Marin saattelemana FCI1-ryhmän ensimmäisenä sisään areenalle!!! Robin ja Mari esiintyivät UPEASTI ja eivät kertakaikkiaan jättäneet tuomarille muuta vaihtoehtoa kuin valita heidät RYHMÄVOITTAJIKSI!!! BIS-kehä sujui myös aivan upeasti, vaikkakin Robinissa oli jo hiukan väsymyksen merkkejä havaittavissa. Eikä ihme, olihan kello jo ilta seitsemän! Tällä kertaa BIS-sijoitus antoi vielä odottaa itseään, mutta uskomme vakaasti senkin päivän vielä koittavan! ;-)

Tämän uskomattoman hienon näyttelypäivän jälkeen en voi kuin sanoa vielä kerran; TUHANNESTI ONNEA ROBIN, PIRJO JA PERHE SEKÄ HANDLERI MARI!!!!! Teitte päivästä ikimuistoisen!!!!


Marraskuu

17.11.2006 lauantai

Näyttelypäivä jälleen, tällä kertaa "kotikentällä" eli Paviljongissa Jyväskylässä. Valkkareita oli ilmoitettu peräti 36, muutama oli kuitenkin sitten jäänyt pois. Mutta melkoinen valkoisten häntien huiske kehän reunalla kävi kuitenkin! :-)) 

jyvaskyla2_171107.jpgTuomari (Jaana Hartus) on arvostellut Nellin jo kaksi kertaa aikaisemminkin, ja "linja" piti nytkin. Ihan hyvät arvostelut saatiin, mutta jälleen tuli maininta kesken kehityksen olemisesta ja "kapeudesta". Ja tottahan se onkin. :-) Laatuarvostelusta kuitenkin ERI ja nuorten luokkavoitto sekä vielä PN-3 ja VASERT ja VACACIB. Vara-cacibista nyt ei muuta "iloa" ole kuin todella pirteä appelsiinin värinen ruusuke!! ;-))))) (Arvostelu jälleen kokonaisuudessaan näyttelytuloksissa).

jyvaskyla3_171107.jpg

  

  

Kehän jälkeen pidettiin Paviljongissa vielä Suomen Valkoinenpaimenkoira - Finlands vit herdehund ry:n sääntömääräinen syyskokous, jossa valittiin mm. uusi vuoden 2008 alusta työnsä aloittava hallitus. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kai Harju ja itsekin tulin valituksi uuteen hallitukseen 2 vuoden pestille. Tämän vuoden hallituksessahan olen ollut mukana varajäsenenä.

  
Lokakuu

Nelli kävi 11.10. eläinlääkärissä! :-))nelli251007.jpg

ELL Päivi Kallioniemi teki tytölle viralliset silmä- ja polvitarkastukset ja sitten kuvattiin lonkat, kyynärät ja lanneranka. Silmät ja polvet olivat terveet, lanneranka samoin, ja sitten jäätiin odottamaan virallista lausuntoa lonkista ja kyynäristä Kennelliitosta. Vaikka ne näyttivät "puhtailta", niin se "lopullinen tuomio" aina vähän jännittää!

Perjantaina 26.10. tämä tieto sitten Kennelliitosta tuli:

lonkat A/A ja kyynärät 0/0

JEEE!!! Oli enemmän kuin ihanaa saada "terveen paperit" Nellille!! :-))) Muuten Nelli alkaa (taas) ilmeisesti tehdä juoksua; pohjavillaa leijailee taas ympäriinsä. Eli karvat vähenevät uhkaavasti... (kts. viereinen kuva, otettu 25.10.)

 


Syyskuu

30.9.2007 sunnuntai / SSKY:n erikoisnäyttely 2007, valkoistenpaimenkoirien epävirallinen erikoisnäyttely, Hyvinkää

potretti_0907.jpg  

Aamu alkoi aikaisella herätyksellä Tampereella, jonne olimme Nellin kanssa tulleet jo edellisenä päivänä. Kerrostaloelämään tottumattomina olimme molemmat, sekä koira että minä, viettäneet yön kuunnellen seinien läpi naapureiden lauantaiyön viettoa ja vain torkahdelleet silloin tällöin. Mutta kun päästiin tien päälle, alkoi uneliaisuus vaihtua siihen näyttelyjännitykseen, joka aina vaan tahtoo alkaa vaivata kun auton keula kääntyy kohti näyttelypaikkakuntaa! ;-) 

Hyvinkäällä valkkarit arvosteltiin heti ensimmäiseksi aamulla. Kehään pääsyä odotellessamme Nelli mörisi kaikille koirille, jotka tulivat Hänen Armonsa Oman Häkin ja Repun lähellekin; tämä "omien" vahtiminen vierailta koirilta saa kohta jo ihan huvittavia piirteitä. Kehässä esiintyminen oli "rutiinisuoritus"; lievää näyttelytouhuun kyllästymistä on ollut Nelli-neidillä aina välillä havaittavissa. Eli "ryhti" olisi voinut olla vähän parempikin... Mutta tuomari tykkäsi; kehui oikein laatunartuksi!!! ;-))) Arvostelu löytyy näyttelytuloksista.

 

Eli Nelli oli ROPpi ja tällä kertaa saatiin oikein Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen kiertopokaali vuodeksi takanreunusta koristamaan! Varsinaisen "oman" erikoisnäyttelyn (vielä) puuttuessa tätä SSKY:n erikoisnäyttelyä pidetään rotumme osalta epävirallisena (pää)erikoisnäyttelynä. Pitkän odotuksen jälkeen esiinnyimme vielä BIS-kehässä, mutta eipä sieltä sijoitusta tällä(kään) kertaa irronnut. Ja täytyy myöntää, että koko päivän kestäneen odottelun jälkeen ei Nellin esiintymisessä ollut enää sitä vähääkään intoa jäljellä; hyvä kun ei haukotellut! ;-)

Alla kuvasatoa päivän näyttelystä, kiitos kuvista Tonterin Marille! Ja vielä onnittelut VSP Hurjalle (Zelmarian Ben-Hur) ja Anttilan Niinalle!

  hyvinkaa3_300907.jpg hyvinkaa2_300907.jpg

  

  

  

  

hyvinkaa6_300907.jpghyvinkaa4_300907.jpg
hyvinkaa_300907.jpg

  hyvinkaa5_300907.jpg

  VSP Zelmarian Ben-Hur, tuomari Harry Tast ja ROP Mihela's Gentle Miracle


15.9.2007 lauantairoosa_ja_hero_150907.jpg

Tänään meillä kävi kylässä Nellin kasvattaja Mirva, ja voi mitä hänellä olikaan mukanaan; kaksi ihanaa pientä villiä valkoista väkkärää!!! (Ne kaksi isompaa ja ei enää IHAN niin villiä valkoista joutuivat tyytymään lähinnä autossa odotteluun; sorry Jamie ja Cosma...) Mutta nämä pikkuhimpulat hilluivat ja riekkuivat ulkona tihkusateessa ja tutkivat innokkaina vierasta ympäristöään. Reippaita kuin mitkä! Ja AH niiiiin ihania!

 

 

roosa_ja_hero2_150907.jpg

 

Nämä pikkuväkkärät olivat Nellin puolisisko Rosa (Mihela's Hopeful) ja puoliveli Hero (Mihela's Handsome) eli kaksi kymmenviikkoista sydäntenmurskaajaa Nellin äidin Jamien toisesta pentueesta. He olivat matkalla saattelemaan Heroa uuteen omaan kotiin ja kävivät vaan vähän näyttämässä pikkuvalkkarin "mallia" ohikulkumatkallaan. Ihania syyspäiviä molemmille villiviikareille; Herolle uudessa kodissa ja Rosalle "mamman" luona!!  

Jaa että tuliko pentukuume?? ;-))                                                                                

 

roosa_150907.jpgroosa_ja_hero3_150907.jpg

 

               

Rosa 15.9.2007          

  
Elokuu

22.8.2007 keskiviikko

nelli_220807.jpg

Nelli-neiti täytti tänään 1,5 vuotta!


18.8.2007 lauantaielokuun_iltana_07.jpg

Ajelimme vaihteeksi Nokialle ryhmänäyttelyyn. Keli oli varsin mukava ja näyttelypaikalle tuli vielä vanhoja tuttuja meitä katsomaan; mikä sen mukavampi tapa loppukesän päivän viettoon! :-) Nelli esiintyi kehässä hienosti ja palkinnoksi siitä saatiin kolmas sertti (Nelli oli ROP)!

Ryhmäkehäänkin taas jäätiin, vaan siellä ei tullut sitten enempää "mainetta ja kunniaa"; eli ei sijoitusta 8 parhaan joukkoon. Vaan tulipa taas yksi kokemus lisää... ;-) 

  

                            Elokuun illan usvassa...

 


Heinäkuu

25.-28.7.2007savonlinnassa_0707.jpg

Lomareissulla ympäri Etelä-Suomea! Reittimme kulki linjoilla Savonlinna-Parikkala-Virolahti-Tampere-Pori-Tampere-koti, ja matkaa teimme Lassin ja Nellin kanssa. Mökillä lomailtiin ihanassa kesähelteessä, vaikka Keski-Suomessa kuulemma oli sateista ja koleaa (eli Kaakonkulma ei pettänyt taaskaan!). Siellä päästiin taas merelle ja metsässä Nelli oppi syömään mustikoita itse varvuista poimien! Lassi teki hienon asetelman Dani-koiramme haudalle ja siellä muistelimme hetken vanhaa uskollista ystäväämme ("muistoissa"-sivu tekeillä!).

      Lassi ja Nelli Virolahden metsissä (alla) ja Savonlinnassa (oik.)

virolahdessa_0707.jpg

Loppuhuipennuksena lomareissullemme oli Porin kv-näyttely, jossa Nelli oli ROP ja sai toisen serttin!!! :-))) Lassi oli mukana elämänsä ensimmäisessä koiranäyttelyssä, ja opiskeli siellä ahkerasti näyttelyarvostelun kulkua ja oli muutenkin hyvänä kannustusjoukkona! Ryhmäkehäänkin vielä jäätiin (vaikka ensin ajateltiin lähteä ajelemaan poispäin heti valkkarien jälkeen); siellä ei tullut kuitenkaan sijoitusta 8 parhaan joukkoon. Illan tunteina sitten matkattiin vielä Tampereen kautta kotiin.

pori2_280707.jpg

                     pori3_280707.jpg           Nelli Porissa 28.7.2007     (Kuvat: Lassi Alanen)pori1_280707.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14.7.2007 lauantai

Herättiin aamulla Nellin kanssa harmaaseen sateeseen, ja ensimmäinen ajatus oli; "näyttelypäivä kaatosateessa, ei kiitos!" Illalla oli kuitenkin pakattu jo reppu valmiiksi, joten päätettiin sitten kuitenkin lähteä ajelemaan Orivedelle päin. Ja kas kummaa; sielläpä olikin sitten meitä odottamassa aurinkoinen näyttelypäivä! :-))

Nelli esiintyi taas ihan kivasti ja tuomarikin tykkäsi; tuloksena JUN-ERI, JUK-2, PN-2 ja vielä VARA-SERTTI! Punttisalille varmaan vaan pitäisi lähteä, kun erinomaisen arvostelun (löytyy NÄYTTELYTULOKSISTA) ainoa petraamisen paikka oli rungon kapeus, saisi kuulemma vielä täytelöityä (hauska sana! ;-))!

Kiva oli myös nähdä tuttuja (erit. Mari ja Darwin, joka myös sai hyvän arvostelun!). Näyttelyn jälkeen poikettiin vielä mummulassa, samassa "kylässä" kun oltiin, ja sitten nokka kohti pohjoista. Ja ei tarvinnut paljoakaan ajaa, kun se sama aamuinen sade jälleen tuli meitä vastaan ja alkoi rummuttaa tuulilasiin... 


9.7.2007 maanantai

VALKKARIVAUVOJA SYNTYNYT; ONNEA JAMIELLE JA MIRVALLE!!!

Tänään syntyi Nellille jälleen 10 uutta sisaruspuolta (ensimmäiset äidin puolelta!), kun Jamie synnytti toisen lapsikatraansa; 3 tyttöä ja 7 potraa poikaa! Onnellinen isä oli tällä kertaa Kuuno (Veshukan Rascal). Voih, on ne vauvat vaan aina yhtä ihania!! Kaikkea hyvää elämään näille valkeille lapsille!

jamie-ja-h-pennut.jpg

Lisätietoa näistä pikkuhurmureista löydät Mirva-kasvattajan kotisivuilta, KENNEL MIHELA'S


 28.6.-9.7.2007 nelli-iittalassa1_020707.jpg

Muun perheen suunnatessa lomareissulle Tanskaan, pääsi Nelli varsinaiselle täysihoitolomalle Johannan perheen luokse Iittalaan. Vaikka paikka ja ihmiset olivat Nellille entuudestaan täysin vieraat, sopeutui se lomakotiinsa paremmin kuin hyvin. Viihtymiseen vaikutti varmasti myös se, että "palvelu" taisi pelata neidillä todella hyvin; pitkät lenkit useamman kerran päivässä, palloleikkejä sydämen kyllyydestä ja ruokakin syötettiin vaikka kädestä jos ei tytölle muuten oikein maistunut! ;-)

Kotiin lähdön hetkellä puolentoista viikon lomailun jälkeen Nelli sitten istui portaalle Iittalassa ja mietti (ihan oikeasti!) hetken, että lähteäkö vai jäädä?! No, auton takaluukun sitten auetessa se kuitenkin päätti (vielä, *hih hih*) lähteä perheensä mukaan... ;-)  

nelli_iittalassa2_020707.jpg

 

Eli vielä kerran VALTAVAN SUURET KIITOKSET Johannalle perheineen Nellin erinomaisesta hoidosta ja hellästä huolenpidosta!!! Mekin nautimme lomamatkastamme varmasti enemmän, kun tiesimme Nellin olevan hyvissä käsissä!

 

 

 

 


Kesäkuu

Juhannus 2007

juhannuskokko_07.jpg

Juhannuksen viettoon lähdimme, kuten aina, mökille Kaakonkulmille. Nellillä riitti hauskaa koko pyhiksi, kun kaverikoira Laku oli myös mökkijuhannuksen vietossa! Kyllä sitä painimista riittikin... Lisävauhtia menoon toi vielä se, että Nellin toinen juoksu alkoi viikkoa ennen juhannusta! Onneksi Laku-pojalla ei ihan täysin vielä "sytyttänyt", miksi tämä neito tuoksuu nyt niin ERITYISEN houkuttelevalta; eli kaverit saivat leikkiä yhdessä juoksusta huolimatta.

                               Nelli rannassa juhannusyönä

juhannus2_07.jpg

Koskapa kelit suosivat, harrastettiin juhannuksena myös veneilyä merellä! Nelli käyttäytyi oikein hienosti veneessä (tuulessa piti pitää korvat päätä myöten! :-))) ja saaressa Suur-Pisin kallioilla oli tilaa juosta. Ainut mitä puuttui, olivat pelastusliivit Nellille; jos vesillä liikutaan tulevaisuudessa enemmän, olisi tietysti sillekin hyvä hankkia omat liivit...

juhannus1_07.jpg

 

juhannus3_07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

juhannus4_07.jpg

 

 

Merivesi taisi olla sen verran kylmää ja saaren kalliorannat sen verran jyrkät ja liukkaat, että uiminen ei neitiä pikaista jalkojen kastelua enempää tällä kertaa kiinnostanut.

Kiitos vielä mukavasta juhannusseurasta kaikille mukana olleille, ja Nelliltä tietenkin erikoisterkut Lakulle!!! ;-)

 

 


10.06.2007 sunnuntai

Kun edellinen ilta meni vähän myöhäiseksi, niin TIETENKIN juuri sillä kertaa valkkarit ovat kehässä ENSIMMÄISENÄ aamulla klo 9. Näin oli Jämsänkoskella sunnuntaina. Aamulla kellon soidessa 6.30 olisi tehnyt mieli lähinnä kääntää kylkeä ja jatkaa unia (Nelli oli aivan samaa mieltä), mutta ei kun ylös ja tien päälle! Onneksi matkaa oli alle 100 km.

Näyttelypaikalla yritin harjata Nellin edellisen illan vesileikeistä kuivunutta karvaa jonkinlaiseen ojennukseen, ja sitten oltiinkin jo kehässä. Tuomarina täällä oli Anneli Sutela, joka sanoi ihan tykkäävänsä Nellistä, vaikka se vielä osin kehittymätön onkin (ja tässä uikkarikarvassa näyttää ihan pennulle). Niinpä saatiin nyt JUN-ERI, JUK-1 ja oltiin vielä PN-2. Ja lasten iloksi oli kotiin viemisenä vielä ruusukekin (VARA-SERTTI)! Arvostelu on NÄYTTELYTULOKSET-sivulla. 

Nyt onkin vähän taukoa luvassa näyttelyrintamalla; toivottavasti tytölle alkaisi pikkuhiljaa taas karvakin kasvaa. Vaikka toisaalta; parempihan se on näitä hellepäiviä viettää vähän ohuemmassa asussa! :-) 


  

09.06.2007 lauantai

Jälleen kuuma ja aurinkoinen näyttelypäivä, nyt suuntana Kangasniemi. Tälle reissulle lähdettiinkin koko perhe; näyttelyn jälkeen oli luvassa mukavan mökki-illan vietto Leevin kummien mökillä Kangasniemellä! 

kangasniemi1_090607.jpg 

Kangasniemellä oli oikein hyvät kehät esittää koiria; nurmikkopohja ja kokoakin riittävästi! :-) Tuomarina valkkareilla (esitettiin yhteensä 5 koiraa) oli Raija Tammelin, joka piti melko tiukkaa linjaa (esim. yksikään narttu ei saanut ERIä). Nellin saalis oli JUN-EH ja JUK-1; kuten Tuurissakin viime viikonloppuna. Näillä "uimapukukarvoilla" saadaan olla ihan tyytyväisiä tähänkin! ;-) 

 

kangasniemi2_090607.jpg 

 

 kangasniemi3_090607.jpg

Mutta kuten aamulla jo arvelinkin; päivän paras hetki oli kuitenkin Nellillekin se, kun päästiin kuumalta näyttelykentältä mökille järven rantaan ja UIMAAN!!! Siinä unohtui saman tien se tosiasia, että seuraavana aamuna olisi taas edessä näyttely. Ja olihan Nelli jo valmiiksi pukeutunut uimapukuunkin! ;-)

 

vesileikit1_090607.jpg

 

vesileikit3_090607.jpgvesileikit2_090607.jpg

Aluksi Nelli keskittyi lähinnä hyppimään ja pomppimaan vedessä kuin paraskin vesipeto, mutta sitten kun suurin energia oli tällä riehumisella purettu, innostui tyttö myös uimaan; muutama pitempikin lenkki tuli "kroolattua"!

vesileikit4_090607.jpg

 

Myöhään illalla kun vihdoin päästiin kotiin, oli Nelli arvatenkin HIUKAN väsynyt; hyvä kun jaksoi autosta omaan petiinsä raahautua. ARGH, ja aamulla Jämsänkoskelle näyttelyyn... :-/


 omenankukka.jpg

03.06.2007 sunnuntai

Ihanan aurinkoisena ja vähän liiankin lämpimänä kesäpäivänä käytiin Tuurin kaikkien rotujen näyttelyssä. Näyttelypaikalla oli todella tukalan kuuma, varjoa ei juuri löytynyt; onneksi olin ottanut Nelliä varten häkin ja siihen vielä peitettä auringon puoleiselle reunalle, joten se sentään pääsi varjoon välillä. Itse sen sijaan poltin nahkani oikein "lahjakkaasti" (kesä tulee aina niin yllättäen ;-))).

Nelli esiintyi kovin pienessä kehässä aika haluttomasti, en sitten tiedä oliko kuumuudella osaltaan tekemistä asian kanssa. Tuloksena oli tällä kertaa JUN-EH ja JUK-1. Nelli on tällä hetkellä melkoisessa "uimapukukunnossa"; karvaa on lähtenyt ja lähtee edelleen ihan tuppoina. Mutta kaikesta huolimatta ensi viikonloppuna olisi tarkoitus käydä vielä Kangasniemellä ja Jämsänkoskella; sitten voidaankin keskittyä "karvankasvatukseen" vähäksi aikaa.

(Tarkemman arvostelun Tuurin näyttelystä voit lukea TÄÄLTÄ

 


Toukokuu

19.-20.5.2007 lauantai-sunnuntainellipaa_190507.jpg  

 nellisivu_190507.jpgNelli 19.5.2007 (Kuvat: Juulia Meltoranta)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasvattaja Mirva oli kutsunut Mihela's G-pennut tapaamiseen Muuruvedelle. Paikalle olivat emäntineen päässeet Netta, Fanni, Roope ja me Nellin kanssa, ja "koiravahvuutta" lisäsivät vielä Jamie-Äiti ja Cosma-"täti".

ryhmarama_190507.jpg

                              Kuvassa yllä Roope, Netta, Fanni, Jamie ja Nelli (Kuva: Juulia Meltoranta)

nellitreeni_190507.jpg

Lauantaipäivä kului koulutusten merkeissä Epun johdolla (KIITOS HYVISTÄ VINKEISTÄ!) Juulian ottaessa loistavia kuvia koirista (KIITOS JUULIA!), ja illemmalla sitten syötiin hyvin, saunottiin (KIITOS RAIJA!!!) ja seurusteltiin pitkälle yöhön. Sunnuntaina jatkettiin vielä treenailua esineruudulla ja sitten mahat pullolleen herkkuja syöneinä lähdimme iltapäivällä kotimatkalle.

Viikonlopun aikana oli todella hauska nähdä ja seurata oman koiran sisaruksia; vertailla luonteita ja "temperamentteja". Vaikka kaikki ovatkin tavallaan kuin "samasta puusta veistettyjä", on luonteissa kuitenkin jokaisella ne omat erityispiirteensä. Nelli, kova pomottaja kun tahtoo olla, tuli parhaiten juttuun velipoika Roopen kanssa; painimista ja juoksua olisi riittänyt varmaan loputtomiin!

 

 

 roope_nelli_200507.jpgAlla Roope ja Nelli 20.5.2007

 

Vielä kerran ISO KIITOS Mirvalle ja Raijalle järjestelyistä ja sapuskoista, sekä kaikille mukana olleille hyvästä seurasta koiramaisten juttujen parissa!!! Toivottavasti kokonnutaan vielä joskus samoissa merkeissä!

 

 

 


12.5.2007 lauantai

Nelli oli ilmoitettu Turengin ryhmänäyttelyyn, mutta ei sitten päästy lähtemään lasten sairastelun vuoksi. No, katsotaan sitten seuraavaksi, minkälainen tuuri käy Tuurissa 3.6.?! ;-)


Huhtikuu

14.4.2007 lauantai / VAASA KVnelli_vaasakv_140407.jpg                                           

Jee, Nellin antura on parantunut, joten aamuvarhaisella startattiin auto ja käännettiin keula kohti Mustasaarta! Matka sujui mukavasti ihanan keväisessä auringonpaisteessa, ja perillä Botniahallilla olikin jo muutama valkkari kehän laidalla valmistautumassa näyttelyyn. Eli ei kun häkki pystyyn ja odottelemaan...

 nelli2_vaasakv_140407.jpg

Kehässä Nelli esiintyi hyvin; malttoi seistä nätisti kun mamma heilutteli nakkia sormissaan (voi ei noita kuvia! ;-)). Ja tuomarikin tykkäsi; Nelli voitti junnuluokan, oli PN-1 ja sai ensimmäisen serttinsä! Kaiken kukkuraksi meidän neidistä leivottiin vielä ROPpi, joten tämä päivä oli meille kyllä todellinen menestys!!!

Puoliveli Darwin (Born to Win White Darwin) oli ROP-pentu, joten onnea (taas) Marille!! ;-)

                                                                                                      

 vsp_rop_vaasakv_140407.jpg

Vaasassa näyttelyn jälkeen pidetty Valkoinenpaimenkoira-yhdistyksen kevätkokous jäi omalta osaltani vähän "torsoksi", kun päätin sitten viedä Nellin ryhmäkehään kun nyt kerran sinne asti päästiin. Ryhmäkilpailut olivat reilusti myöhässä, niinkuin ne tuppaavat usein olemaan, joten ehdin kokoukseen vasta ihan loppumetreillä. Nelli ei sijoittunut ryhmässä, joten näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä ollut antoisampaa osallistua kokoukseen alusta asti; mutta olihan se mukava kokemus juosta siellä isossa kehässäkin. Nelliä kyllä jo väsymys painoi, mutta urheasti tyttö jaksoi hymyillä (lue: seistä)loppuun asti!                                                                         

nelli_hakissa_vaasakv_14040.jpg

 

 

 

Kotimatka sujuikin sitten puhelimessa; tutuille ja sukulaisille piti tietysti hehkuttaa onnistuneen näyttelypäivän tuloksia!!! Vaan kyllä oli Nelli-neiti kotipihassa väsynyt; laumaansa tervehdittyään se rojahti makaamaan ja oli tuota pikaa sikiunessa... :-)

 

 

 


Maaliskuu

25.3.2007 sunnuntaitre_250307_robin2.jpg                                                     Robin tuomarin tarkasteltavana

Tampereen KV näyttely... ja voi ei; Nelli astui viikko sitten lasinpalaan (ilmeisesti), ja vasemman etujalan päkiäanturasta PALA POIS! :-((( No, eihän se viikossa tietenkään ehtinyt parantua, vaan Nelli ontui näyttelypäivän aamuna vielä ihan kunnolla. Niinpä Tampereelle lähdettiin sitten ihan "turistireissulle", ja oikeastaan välillä olikin ihan kiva vaan katsella koiria (joita olikin tosi paljon kehässä)! Silloin kun on oma koira mukana, ei oikein osaa koskaan kunnolla keskittyä muiden luokkien katsomiseen...

                 Robin ja Mari kehässä

tre_250307_robin1.jpg

 

  

Tonterin Marin esittämä isä-Robin pärjäsi taas hienosti ollen PU1 ja VSP! Onnea isukille ja Pirjolle!! :-) "Suvun" mainetta piti komeasti yllä myös puoliveli Darwin (Born To Win White Darwin, om. Mari Tonteri) ollen ROP-pentu ja esiintyen todella hienosti! Onnenhaukahdus siis myös Darwinille ja Marille!!

                        Darwin seisoo

tre_250307_darwin.jpg

 

                  

Nyt tässä sitten täytyy vaan tyytyä parantelemaan sitä Nellin jalkaa ja suunnata katseet kohti tulevia koitoksia. ;-) Onneksi aurinko paistaa ja kelit ovat sellaiset, että maa kuivuu kovaa vauhtia; tassuhaavan hoiteleminen kun on niin kovin hankalaa oikein pahoissa kurakeleissä!

                                                                               

                                                                           


Helmikuu

                                             nelli-1v.jpg

1v.jpg

 

 

 

Jeee!!!Tänään oli se suuri päivä; Nellillä oli synttärit ja meidän pikkuneiti täytti vuoden!!! Päivä oli aurinkoinen ja hyvin kylmä helmikuinen pakkaspäivä, mutta sehän ei juhlintaa hidastanut. Aamu alkoi komeasti, kun lapset lauloivat ihmeissään kuuntelevalle päivänsankarille "Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon ONNEEEEAAAAA NEELLIIII, paljon onnea vaan"! Herkkuja naposteltiin pitkin päivää; siinä löysivät tiensä parempiin suihin niin nakit, letut kuin jäätelökin... :-) 

Juhlan kunniaksi Nelli innostui riehumaan keväisillä hangilla oikein yksivuotiaan valkkarin kaikella tarmolla ja päätti "tappaa" saaliin eli lasten maalivahdin räpylän. Siitä kuvasatoa alla!

Onnittelujakin tuli ihan ropisemalla; käytössä olivat kaikki nykyaikaisen tiedonvälityksen mahdollisuudet: posti, tekstarit, meilit ja kotisivut! :-) Kiitos kaikille, ja erityisesti kasvattaja Mirvalle ihanasta kortista ja njamm... herkuista!!! ISOT ONNITTELUHAUKAHDUKSET SISARUKSILLE NETALLE, SANNILLE, NELLALLE, FANNILLE, BLANCALLE JA ROOPELLE! Sekä lämpimät juhlapäivän terveiset Jamie-äidille ja Robin-isälle!

 

synttaririemu07.jpg

17.02.2007 pientä treenausta

tottista_170207.jpg

Ollaan yritetty Nellin kanssa tässä sydäntalven mittaan aina silloin tällöin vähän treenailla näitä tottisliikkeitäkin. Neidin into vaihtelee kovasti; ehdottomasti eniten homma kiinnostaa jos mammalla on motskupatukka näkyvillä. Periaatteessa nämä tavalliset käskysanat ovat saaneet Nellin mielessä jo merkityksensä, mutta välillä se tärkein, eli motivaatio niiden noudattamiseen, on vielä pahasti hukassa. ;-) Mutta "hiljaa hyvää tulee", eli harjoituksia tehdään tässä talvella silloin kun aikaa ja intoa riittää, ja sitten keväällä yritetään ehtiä taas koulutuskentälle hiomaan näitä juttuja porukassa ja oikein kouluttajan opastuksella!

Ja vielä Nellin mielipide; PARASTA TÄSSÄ ON PATUKASSA ROIKKUMINEN!!!

palkka_170207.jpg

Vuoden 2007 alku

Tulihan se talvi lumineen ja pakkasineen vihdoinkin! Alkuvuosi vietettiin rauhallisissa merkeissä kotosalla talvisia metsälenkkejä tehden ja hiukan tottisliikkeitä treenaillen. Nellin ensimmäinen juoksu alkoi helmikuun alussa; nyt meillä onkin sitten ihan oikea MURKKUTYTTÖ talossa! ;-) Tästä seurasi se, että Nellin omatoiminen ulkoilu piti lopettaa joksikin aikaa; meillä kun ei ole pihaa aidattu ja samalla kujalla asuu 4 poikakoiraa. Nelli kyllä tavallisesti pysyy hyvin omalla tontilla, mutta nyt ei uskallettu riskiä ottaa... ;-)

nelli_helmikuu_07.jpg


Tammikuu

uusi-vuosi.jpg