VUOSI 2018

Joulukuu

24.12.

15.-16.12.

Vuoden päättivät tänäkin vuonna Messarin näyttelyt; Helsinki Winner ja Voittaja 2018. Näköjään en osaa olla sieltä enää pois, tämä oli nyt 13. kerta yhteen putkeen! Mukana oli jälleen kerran sen verran kasvattejani, että sain kunnian esittää molempina päivinä kasvattajaryhmän. Siitä olen enemmän kuin kiitollinen näille ihanille omistajille, jotka lähtevät mukaan näihin karkeloihin! ♥︎

Lauantaina Helsinki Winnerissä mukana olivat Taika, Mila, Diesel ja Camaz, ja kun kaikki 4 saivat laatuarvosanan ERI, tarkoitti se sitä että esitin kasvattajaryhmän jossa oli edustajat kaikista kolmesta pentueestani. Päivän tuomarina toimi Nina Janger, ja tässä kaikkien päivän tulokset:

Diesel (GM's Autumn Dream) VET ERI/2
Camaz (GM's Be My Lover) VAL ERI/2, SA, PU2 ja NORD VARA-SERT
Taika (GM's Completely Magic) AVO ERI/4
Mila (GM's Creation of Fantasy) VAL ERI/2, SA

Kaikki esiintyivät upeasti ja erityisesti Camazin PU2-sijoitus oli kerrassaan hieno tulos! Onnea kovasti kaikille ja kiitos Ronjalle Taikan kauniista esittämisestä! ♥︎

Kasvattajaryhmämme sai tuomarilta erinomaisen arvostelun ja niin saimme KP:n ja olimme ROP-kasvattajia. Mirvan Mihela's-ryhmää ei saatu esitettyä yhden koiran jouduttua jäämään pois näyttelystä, joten tänään kilpailua ei sinä mielessä ollut; muita ryhmiä ei mukana ollutkaan. Isossa kehässä nautimme läpijuoksusta jälleen kerran, mutta kokemus on aina yhtä hieno! Kiitos jälleen Piia, Mari ja Jenna!

Ryhmässä mukana Taika, Diesel, Mila ja Camaz (Kuva © Ronja Nieminen)

Kalastajatorpalla illallisen merkeissä porukalla vietetyn lauantai-illan jälkeen oli Voittaja 2018-näyttelyn vuoro. Nyt "kasvattivahvuuteeni" liittyivät vielä Konsta ja Johanna. Tuomarina meitä välillä hauskuutti mutta ennenkaikkea juoksutti saksalainen Axel Linneweber; en ole eläessäni ollut niin loppu näyttelykehän jälkeen kuin Konstaa urosten valioluokassa esitettyäni! Tämä tuomari halusi todella nähdä liikettä!

Voittaja-näytelyn tulokset kasvattieni osalta:

Diesel (GM's Autumn Dream) VET ERI/2
Camaz (GM's Be My Lover) VAL ERI/3
Konsta (GM's Comes With Attitude) VAL ERI/1, SA, PU4
Taika (GM's Completely Magic) AVO EH/4
Mila (GM's Creation of Fantasy) VAL ERI/1, SA, PN2, VARA-CACIB

Tänään siis valioluokkien voittajat olivat GM's-teamista ja Milalla vielä upea PN2-sijoitus! Kasvattajaryhmästä jäi tällä kertaa Taika pois yksittäisarvostelujen perusteella, ja jälleen mukana oli siis koiria jokaisesta pentueestani. Voittaja-näyttelyssä oli mukana 3 kasvattajaryhmää, joissa jokaisessa oli aivan upeita koiria ja kilpailu ryhmien välillä oli varmasti tiukka. Niinpä olinkin äärettömän iloisesti yllättynyt kun tuomari tuli ojentamaan ensimmäisenä KP:n meidän GM's-ryhmälle; ROP-kasvattaja siis myös sunnuntaina! Harmikseni emme tällä kertaa päässeet illan isoon kehään yhden kasvattini joutuessa lähtemään jo kotimatkalle. Erityisen paljon se harmittaa sen takia, että tämä päivä oli Nellin näyttelykehissä niin pitkään menestystä niittäneen pojan Dieselin viimeinen näyttelyesiintyminen, ja se olisi ollut tietysti upeaa lopettaa ison kehän parrasvaloihin!

Voittaja-näyttelyn kasvattajaryhmässä mukana Camaz, Konsta, Mila ja Diesel

Niin, Dieselin näyttelyura päättyi siis tähän Voittaja-näyttelyyn; edessä olisi kastrointi eturauhasvaivojen takia. Diesel ja Mari ovat olleet kasvattieni näyttelymenestyksen tukijalka lähes 10 vuoden ajan ja he ovat saavuttaneet aivan upeita tuloksia näiden vuosien aikana; 14 sertiä, 7 cacibia, 4 vara-sertiä, 5 vara-cacibia, 14 ROP-sojoitusta, 7 VSP-sijoitusta, 5 ROP-veteraanitulosta ja 3 VSP-veteraanitulosta. Viime vuodelta heillä on tittelit Pohjoismaiden Veteraanivoittaja 2017 ja Helsinki Veteran Winner 2017 ja lisäksi kirsikkana komean kakun päällä FCI1-ryhmävoitto Oulun KV-näyttelyssä 17.7.2011! Olen esittänyt kasvattajaryhmän tämän vuoden jälkeen 23 kertaa, ja vain YHDEN KERRAN Diesel ja Mari eivät ole olleet siinä mukana! Tämä kertoo paljon siitä innosta ja antaumuksesta jolla he ovat tässä harrastuksessa mukana olleet. Tässä vaiheessa en voi sanoa kuin sydämelliset onnittelut vielä kerran ja valtavan iso kiitos tästä kaikesta, Mari ja Diesel! ♥︎♥︎♥︎

Ja vielä lopuksi lämmin kiitos kaikille tämän vuoden Messari-keikalla mukana olleille koirille, omistajille, kepoille ja kannustusjoukoille; olihan meillä vaan taas kivaa!

Marraskuu

10.11.

Jyväskylä NORD-näyttelyssä Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari pokkasivat tänään veteraaniluokan tuloksen VET ERI/1 ja ROP-veteraani! Tuomarina valkkareilla toimi Elina Haapaniemi. ONNEA MARI JA DIESEL!

Lokakuu

14.10.

Taika ja Marjo starttasivat tänään Oulussa OKK:n agikisoissa maksi kakkosissa. Ensimmäinen rata oli hyppyrata ja sieltä tulikin heti aivan huippuonnistuminen eli 0-rata ja luokkavoitto, joka tarkoitti menolippua kolmosluokkaan! Paljon paljon onnea Marjo ja Taika!
Luokkanousun takia kaksikko jätti tänään toisen radan väliin, seuraavat startit sitten aikanaan kolmosissa!

Syyskuu

28.9.

Taika kävi täällä Jyväskylässä pienellä eläinlääkärireissulla. Juuri vanhentunut virallinen silmätarkastus uusittiin; kaikki oli tytön silmissä kunnossa, mutta oikean silmän luomirajasta löytyi yksi ylimääräinen ripsi joten siitä merkintä distichiasiksesta. Taika myös kuvattiin uudelleen (lonkat, kynärät ja selkä) lähinnä rankan harrastuksen takia; kaikki oli kunnossa, vasen lonkkamalja toki voisi edelleen olla hiukan syvempi. Vielä poistettiin hammaskivet ja tarkistettiin että kaikki oli suussa kunnossa, ja niin oli Taika-tytön "syyshuolto" tehty. Kiitos Marjo ja Jarkko kun ajelitte jälleen tänne!

8.9.

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari käväisivät tänään Paraisten ryhmänäyttelyssä näyttämässä miten veteraanin jalka vielä nousee; tuloksena upea VET ERI/1, SA, PU1, VET ROP ja VSP! Tuomarina valkkareilla oli Lena Danker-Höglund.

Veteraanien ryhmäkehässä Diesel ja Mari sijoittuivat vielä kuuden parhaan joukkoon, joten hieno päivä kaikenkaikkiaan! ONNEA!

Kuva © Mari Tonteri

3.9.

Milan (GM's Creation of Fantasy) virallinen selän spondyloosikuvauksen tulos tuli; terve oli! Onnea SP0-tuloksesta!

Elokuu

29.8.

Ha haa, ja lisää tulee! ☺︎ Heti siskon perään seuraavana päivänä myös Kelmi (GM's Charming Rogue) ja Tanja heittäytyivät BH-kokeeseen; ja läpihän se meni myös heillä! HURJASTI ONNEA TANJA JA KELMI! ♥︎ Nyt on kyllä niin kovin ylpeä kasvattaja täällä!

BH Gentle Miracle's Charming Rogue

Kuva © Tanja Korolainen

28.8.

Mila (GM's Creation of Fantasy) ja Piia suorittivat tänään BH-kokeen hyväksytysti läpi! ISOT ONNITTELUT!

Piia ja BH FI MVA HeW-17 Gentle Miracle's Creation of Fantasy

21.8.

RIP Gentle Miracle's Amorous Heart "AMOR"
31.7.2009 - 21.8.2018

Keinutan, kuuntelen,
sut suojaan peittelen.
Keinutan, myöhä on,
jo kuulen aallokon.

Ethän pelkää pimeää,
siel on monta kynttilää.
Ja viimein sun matkaan
ei pääse saattajatkaan.

Amorilla todettiin keväällä kasvain keuhkoissa. Tämä uutinen oli niin musertava monestakin syystä; Amor oli menettänyt rakkaan isäntänsä vain vuotta aiemmin ja saanut uuden ihanan kodin Annan, Peten ja Lumin luona. Edessä piti olla vielä hyviä aktiivisia vuosia, vaan toisin kävi. Viiden kuukauden taistelun jälkeen Amor luovutti ja nukahti Annan syliin.

Lepää rauhassa ihana Amor, koira jonka sydän oli nimensä mukaisesti rakkautta täynnä. Vie terveiset Juusolle ja "isoveli" Hukalle; nyt saatte olla jälleen yhdessä. Se ajatus tuo lohtua. Kerro terveiset myös Nelli-äidille; niin kovin pian äitisi jälkeen lähdit sinäkin.

Lämmin osanottoni teille Anna ja Pete, ja vielä kerran haluan kertoa teille miten kiitollinen olenkaan siitä rakkaudesta ja huolenpidosta mitä Amorille annoitte. Amor elää muistoissamme ja teidän sydämissänne. ♥︎

19.8.

Muiden vielä leireillessä Satu Alasalmen johdolla ajelivat Taika ja Marjo jo Jyväskylään JATin hallille, jossa ohjelmassa oli 3 starttia maksi2-radoilla. Viikonlopun leirielämä näytti tehneen hyvää Taikan hermoille, sen verran mallikkaasti tämän päivän radat Taikalta ja Marjolta sujuivat!

Ensimmäinen rata oli hyppyrata, jolta tuloksena oli pyöreä nolla erinomaisella ajalla! Vielä paremman ajan kuitenkin pyöräytti myös oululainen bordercollie, joten Taikan ja Marjon sijoitus ekalla radalla hienosti toinen!

Seuraavana vuorossa oli agirata, joka sujui samaa nollatahtia! Ja nyt irtosi myös luokkavoitto ja LUVA; Taikan toinen LUVA kakkosluokasta! Jee, hyvä hyvä!

Päivän toinen agirata kaatui kepeille, jossa Taika hiukan törmäsi keppiin ja kaksikon kuviot siitä hiukan sekosivat. Mutta hienot radat tänään Jyväskylässä, oli ilo olla katsomassa! Onnea Marjo ja Taika!

18.-19.8.

Tämän viikonlopun vietimme erittäin antoisan koulutusleirin merkeissä muutamien C-pennun kanssa Lievestuoreella. Mukana oppimassa olivat koirakot Kelmi ja Tanja (Tanjalle ISO KIITOS järjestelyistä!), Roki ja Ronja, Konsta ja Johanna, Koda ja Nina sekä Mila ja Piia sekä kuunteluoppilaina mukana Marjo ja minä. Innostavasti ja asiantuntevasti koira-omistaja-suhteen saloihin ja moneen muuhun meitä opasti Satu Alasalmi (Sasupan Koirakoulu), ja voi kuinka monta ahaa-elämystä viikonloppuun mahtuikaan! Vaikka näiden koirien ja ylipäätään eläinten kanssa on pyörinyt koko ikänsä, on niin valtavan paljon asioita joita edelleen oppia ja osin myös muistutella mieleen. Varmasti jokainen meistä mukana olleista koki saaneensa Sadulta paljon uutta ajateltavaa ja työkaluja taas eteenpäin tämän ihanan harrastuksen parissa. Kiitos Satu! Ja kiitos kaikille mukana olleille seurasta!

Alla Ronjan (ja pari Tanjan) ottamia kuvia leiriltä.

11.8.

Veteraani-Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari kävivät tänään pyörähtämässä näytelmissä, tällä kertaa Raision Elonäyttelyssä. Valkkareilla oli tuomarina ruotsalainen Anne-Chaterine Edoff, ja reilu viikko sitten 9 vuotta täyttänyt Diesel teki jälleen kerran hienon tuloksen: VET ERI/1, SA, PU1, VSP ja VSP-veteraani! Sydämelliset onnittelut jälleen kerran Mari ja Diesel!

Kuva © Mari Tonteri

4.8.

Karkki (GM's Cracker Bonbon) ja Karoliina osallistuivat tänään Kaarinassa luonnetestiin, jossa tuomareina toimivat Tarja Matsuoi ja Carita Koskinen. Testi oli hyvin Karkin näköinen, mutta testin lopuksi ammuttuihin laukauksiin reagoinnista olin itse hiukan eri mieltä. Joka tapauksessa tuloksena oli +155 pistettä mutta laukausaltis, eli testi oli hylätty. Ehkäpä jossain vaiheessa vielä sitten uuteen testiin eri tuomareille. Kiitos Karoliina kun veit Karkin testiin, nyt on koko C-pentue testissä käynyt.

3.8.

RIP Gentle Miracle's Believe In Me "MANNA"
19.5.2012 - 3.8.2018

Ei kadota voi hetki, jonka jaamme.
Ei hävitä voi päivä yksikään.
Se ikuisesti painuu tajuntaamme,
luo väreilynsä loppuelämään.

En tiedä, mihin suuntaan tänään lähden,
en tiedä, missä ikävän on pää.
Nyt itken kaiken kaipaamani tähden.
Kun sinä lähdit, rakkaus yhä jää.

Syvä osanottoni Mannan perheelle ja iso kiitos vielä kerran hyvästä kodista ja siitä rakkaudestanne, jonka Mannalle annoitte.

Heinäkuu

31.7.

Juhlapäivä! A-pennut tänään 9 vuotta! ONNEA JOKAISELLE ja iso kiitos omistajille kuluneista vuosista!

Tänään mielessä myös kaunis Chaka ♥︎ ja niin kova ikävä pentujen Nelli-äitiä

28.7.

A-sarjan Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari kävivät pyörähtämässä veteraaniluokassa Porin KV-näyttelyssä. Tuomarin tehtäviin oli kutsuttu Carrero Juan Naveda Espanjasta. Dieselin jalka nousee edelleen upeasti; tuloksena tänään VET ERI/1, SA, PU2 ja VET ROP! Paljon onnea Mari ja Diesel!

20.-22.7.

Marjon ja Taikan kesän agikisailu jatkui viikonloppuna Tyrnävällä Potturallissa. Perjantaina ohjelmassa olleet 2 agirataa menivät hyllyiksi ja lauantaina tuli agiradalta hylly ja hyppyradalta tulos 20. Sunnuntaina ohjelmassa oli sitten piirinmestaruus joukkuekisa, jossa Taika ja Marjo olivat mukana Active Dogs ry:n maksien kakkosjoukkueessa. Joukkue sijoittui neljänneksi seitsemästä mukana olleesta joukkueesta, Taikan ja Marjon tulos joukkueradalta oli 15 virhepistettä.

8.7.

Ja sitten näytelmiin! Tänään Taika ja Marjo esiintyivät puolestaan kehässä Oulun KV-näyttelyssä. Tuomarina siellä toimi romanialainen Roberto Schill, ja Taikan tulos tänään AVO EH/3. Arvostelu löytyy Taikan näyttelytuloksista. Kiitos Marjo Taikan viemisestä kehään!

Kuva © Mirva Laine

7.7.

Tänään Taika ja Marjo kävivät Keminmaassa agikisoissa. Ohjelmassa kolme starttia, joista kaksi hyllyä ja yhdeltä radalta 5 virhettä ja 0,6 sekuntia yliaikaa.

Kesäkuu

30.6.

Johanna kävi Konstan (GM's Comes With Attitude) kanssa pk-jälkikokeessa Jämsässä. Juha Kurtin tuomaroimassa kokeessa Konsta oli loistavassa vireessä; maastosta täydet 200 pistettä ja tottiksesta 91 pistettä tarkoitti ykköstulosta ja koulutustunnusta JK2! Kaiken kukkuraksi Konsta ja Johanna olivat kokeen päivän paras koirakko!

Valtavan isot onnittelut Johanna ja Konsta, hienoa työtä teette!

FI MVA BH JK1 JK2 TK2 Gentle Miracle's Comes With Attitude

Camaz (GM's Be My Lover) ja Jenna olivat tänään Tuusniemen ryhmänäyttelyssä tuomari Vytautas Baranauskasin arvosteltavana. Valkkareita oli kehässä kaikkiaan kuusi, ja Camazin tulos upea VAL ERI/1, SA, PU1 ja VSP! Onnea Jenna ja Camaz! ♥︎

9.6.

Turbo ja Taika kävivät kyläilemässä tänään kera Marjon ja Jarkon. Turbo joutui ensin hammashoitoon, iltapäivällä sitten kuvattiin hiukan Taikaa.

Kyllä se Taika vaan on iloinen, energinen, utelias ja kaikkea ja kaikkia rakastava koiratyttö! Vaikka Taika on kooltaan pieni, painoltaan yli 10 kiloa kevyempi kuin Nelli-mummo oli, tuo se jollain ihmeellisellä tavalla mieleeni Nellin. Taikassa on paljon samaa varauksetonta elämäniloa kuin Nellissä oli.

Elsa ja Taika 9.5.2018

5.6.

Taikalla ja Marjolla tänään kaksi starttia iltakisoissa Oulussa. Tällä kertaa molemmilta radoilta tuli hylly, joten kisat menivät enemmän hyvän kokemuksen keräämisen piikkiin.

Alla olevat kuvat on ottanut Sari Eskelinen.

3.6.

Tänään kisailtiin valkoistenpaimenkoirien PK-rotumestaruuskisat Lohtajalla/Kalajoella. Mukana PK-jäljellä olivat myös Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna (PAJÄ2). Pisteet jäljeltä 130, esineruudusta 24 ja tottiksesta 65 toivat yhteispisteet 219 jolla ei tulosta tällä kertaa tullut. Mutta hieno avaus kesälle joka tapauksessa, hyvä Johanna!

Toukokuu

26.5.

Jälleen kisapäivä Marjolla ja Taikalla! Agikisoissa Kemissä tuomarina toimi Esa Muotka, ja ensin oli vuorossa maksi ykkösten agirata. Ja HURRAA! Taikan ja Marjon tulos tältä radalta oli RV0, AV -9,50 ja luokkavoitto sekä OIVA ja siirto kakkosluokkaan! ONNEA!

Taikan ja Marjon ensimmäinen kakkosluokan kisarata oli agilityrata ja niinhän siinä kävi että päivän saldoksi tuli tuplanolla! Tulos ensimmäisestä kakkosluokan startista oli siis RV0, AV -3,62 ja LUVA sekä sijoitus toiseksi luokassa!

Mahtava kisapäivä siis tällä kaksikolla! Isot onnittelut! ♥︎

Alla olevalla videolla Taikan ja Marjon ykkösluokan luokkanousuun oikeuttanut voittonollarata!

Tänään oli myös GM's-värit edustettuna näyttelypuolella kun Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari kävivät kehässä kaikkien rotujen näyttelyssä Raumalla. Tuomarina valkoisilla oli Päivi Eerola ja Marin ja Dieselin tulos hieno VET ERI/1, SA, PU4 ja VET VSP! Paljon onnea!

20.5.

Taika (GM's Completely Magic) ja Marjo starttasivat tänään Keminmaassa agikisoissa. Ohjelmassa oli maksi ykkösissä ensin agirata, joka meni tällä kertaa HYLlyksi, mutta sitten hyppyradalta tulikin puhdas nolla; luokkavoitto tuloksella RV0, AV -12,40 ja LUVA! Ihan huippua! Onnea Marjo ja Taika!

19.5.

Vuodet vierii ja aika kiitää hurjaa vauhtia! Tänään kuudetta syntymäpäiväänsä viettävät GM's B-pennut; isot onnittelut kaikille karvalapsosille perheineen! ♡ Tänään herkutellaan! Erikoisonnittelut menevät tietysti miedän omalle Elsalle, jolle tämä alkava seitsemäs vuosi onkin sitten melkoista itsenäistymisen aikaa kun Nelli-äiti ei ole enää näyttämässä mallia kaikkeen tekemiseen. ONNEA ELSA!

13.5.

Nelli ja sen uusi perhe äitienpäivänä 14.5.2006

Tänään 13.5.2018 tulee kuluneeksi tasan 12 vuotta siitä, kun haimme kotiin Puponmäestä hiukan vajaat 3 kuukautta vanhan valkkaripennun, Nellin. Päivä oli silloin äitienpäivää edeltävä lauantai, tänä vuonna äitienpäivä.

Nelli sujahti vilkkaaseen lapsiperheen elämään kaveriksi kolmelle pienelle pojalle äärettömän sujuvasti. Jo pentuna sen suhteellisen kova luonne mahdollisti sen osallistumisen poikien rajumpiinkin keppileikkeihin; Nelli ei pienistä säikähtänyt ja mukana se halusi olla aina.

Niin paljon rakkaita muistoja tulee tänään taas mieleeni... ja ikävä on sanoinkuvaamaton. ♥︎

Viereisessä kuvassa ollaan ensimmäisellä metsäretkellä koko perheen voimin äitienpäivänä 2006.

3.5.

Reilu viikko sitten menetin paljon; menetin lyhyen taistelun jälkeen valkoisen ystäväni, sielunkumppanini, valkean unelmani. Vasta nyt pystyn kyyneliltäni kirjoittamaan sen. Olen menettänyt rakkaan Nellini.Se, mitä olimme, olemme nyt.
Se, mitä meillä oli, on edelleen.
Yhteinen menneisyys,
lähtemättömästi läsnä.

Kun siis kuljet metsässä,
jossa kuljimme yhdessä
ja etsit aurinkoiselta pientareelta varjoani,
kun pysähdyt kukkulalle
katselemaan kaukaisuuteen
ja kädelläsi etsit tapasi mukaan minua,
etkä enää löydä
ja tunnet surun hiipivän sydämeesi.

Ole hiljaa.
Sulje silmät.
Hengitä.
Kuuntele askelteni ääntä sydämessäsi.

En ole poissa,
kuljen mukanasi.
Aina sinussa.
♥︎

Nelli oli aina terve, ei edes korvatulehdusta koskaan. Kunnes joulukuussa viime vuonna, 11-vuotiaana, Nelli sairastui juoksujen jälkeen kohtutulehdukseen. Nelli leikattiin, mutta leikkauksesta toipuminen oli yllättävän vaikeaa ja hidasta. Parin viikon jälkeen Nelli kuitenkin oli jälleen ikäänsä nähden erinomaisessa kunnossa; ruokahalu oli parempi kuin koskaan, leikit Elsan kanssa maistuivat taas ja 12-vuotissynttäreitä vietettiin iloisissa tunnelmissa. Kaikki veriarvot olivat priimaa, elämä hymyili.

Pääsiäisen jälkeisinä päivinä Nellin ruokahalu kuitenkin äkkiä huononi, sen kauniissa tummissa silmissä oli välillä outo, väsynyt katse. Lenkillä jalka nousi aluksi entiseen tahtiin, sitten vauhti alkoi pikkuhiljaa hidastua. Kun ruoka ei tuntunut maistuvan oikein ollenkaan, otettiin uudet veriarvot. Ja nyt, yhtäkkiä, Nellin maksa-arvot olivatkin lähes pilvissä! Sydäntäni kylmäsi, kun ultraäänitutkimuksessa todettiin Nellin maksa valtavan suureksi ja normaali maksakudos käytännössä kauttaaltaan muuttuneeksi. Ja vain 3 viikkoa aikaisemmin veriarvot olivat olleet täysin normaalit!

Tästä alkoivat minulle niin tuskaiset viikot, joiden aikana jouduin todistamaan rakkaan koirani voimien hiipumista pikkuhiljaa. Vaikka Nelli vielä jaksoi hymyillä ja häntä heilui, oli sen silmissä välillä katse, joka oli tavattoman väsynyt ja jotenkin sisäänpäin kääntynyt. Lopulta vain parhaat herkut enää maistuivat. Vaikka kaikella mahdollisella tukihoidolla maksa-arvoja saatiin laskemaan, tiesin kyllä että toivoa ei ole. Kyyneleet silmissäni kerroin vähän väliä Nellille miten tärkeä se minulle oli, miten paljon se minulle merkitsi. Ja Nelli katsoi minua hiljaa ja vakavana.

Ja sitten, kaikesta huolimatta hiukan yllättäen, tuli se hetki kun Nellin voimat romahtivat. Vielä aamulla oltiin tehty pieni aamulenkki tutussa takametsässä, haistellen kevään tuoksuja, ja vain muutaman tunnin kuluttua tästä Nelli ei enää päässyt omin voimin ylös. Sillä hetkellä sen ilme oli täysin muuttunut; se oli luovuttanut.

Nelli nukutettiin kotiin sen oman perheen syliin 24.4.

Mihela's Gentle Miracle
22.2.2006 - 24.4.2018

Nelli oli kaikkea sitä, mitä koiralta voin ikinä toivoa ja odottaa. Nelli oli tasapainoinen ja vahva luonne, koira joka rakasti ihmisiä ja oli aina vierellä, mukana kaikessa, vain kädenmitan päässä. Nelli oli kaunis ja terve, synnytti vaivattomasti kaksi pentuetta ja hoiti myös pentunsa hyvin. Nelli oli kuningatar.

On vain ja ainoastaan Nellin ansiota, että päädyin pienimuotoiseksi kasvattajaksi. Nellin nimeä saavat kantaa nyt sen lapset, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset; kiitos Nellin kasvattajan Mirvan, että aikanaan valitsin kennelnimekseni Nellin nimen, Gentle Miracle's.

Nellin ansiosta minulle aikanaan aukesi aivan uudenlainen koiramaailma, jonka myötä olen saanut suuren joukon ihania ja tärkeitä ystäviä, mahtavia kokemuksia, menestyksen makua mutta myös surullisempia hetkiä. Valtavan määrän kokemuksia, joita ilman olisin paljon köyhempi. Näitä ei onneksi mikään eikä kukaan voi pois ottaa, vaikka Nelli ei enää luonani olekaan.

Kiitos Mirva, että aikanaan sain sinulta elämäni koiran. Kiitos myös kaikesta siitä valtavasta määrästä tukea ja apua, jota näiden vuosien aikana olet minulle antanut. ♥︎

Ja Nelli. Vaikka Elsan kanssa metsässä kulkiessani sinun puuttumisesi rinnaltani sattuu joka askeleella, ovat tassunjälkesi niin syvällä sydämessäni, että kannan siellä sinua mukanani aina, ikuisesti. Rakkaus on lumivalkoinen... ♥︎

Valkeaa unelmaa
kohti kulkee askeleeni
myrsky-yö raivoten pauhatkoon.
Valkeaa unelmaa
piilotan sut sydämeeni
valkeiden öiden unta sä oot...

Huhtikuu

29.4.

Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) ja Annette osallistuivat tänään Liedossa virallisiin koiratanssikisoihin, joissa tuomarina toimi Maija Asp. Kaksikko osallistui HTM alalajiin ja tällä kertaa saivat hienosti tuloksen ALO H pistein 154,66 ja voittivat luokan! Ihan huippua, onnea Nette ja Gizmo!

10.4.

Juhlapäivä! GM's C-pennut, nuo Nukan ja Moran vauhtilapset, täyttävät tänään 3 vuotta! Vuodet todellakin vierivät huimaa vauhtia! Ja kuinka paljon onkaan näihin vuosiin taas mahtunut ihanaa koiranelämää kaikkine iloineen ja suruineen, ja miten kiitollinen olenkaan jokaisen C-lapsen omille ihmisille parhaista kodeista kasvateilleni!

Kuva © Ronja Nieminen

Maaliskuu

10.3.

Tänään sain aivan ihanat juhlapäiväni muistamiset kasvattieni omistajilta! Ronja toimi lahjojen tuojana, ja oli varmasti myös se joka oli nähnyt ison työn lahjojen toteuttamisessa. En voi edes kuvailla miten yllättynyt mutta myös kiitollinen olen saamistani upeasta GM-team-kuvakirjasta (jossa ovat kuvina ja omistajien terveisinä KAIKKI kasvattini) ja ehkä maailman hienoimmasta viinipullokotelosta, jonka kyljessä komeilee Nelli taiteilija Heini Sepän kynäruiskumaalauksena. Ja laatikossa oli myös sisältöä!

KIITOS TUHANNESTI VIELÄ KERRAN TEILLE MAAILMAN IHANIMMILLE KASVATINOMISTAJILLENI! ♥ Olen liikuttunut!

Tänään myös Nellin tyttärenpojan Konstan poika Mihela's Quiet Lucky One "Lucky" matkasi uuteen omaan kotiinsa Konsta-isän, Johannan ja Kimmon luokse. Matkalla he poikkeaivat pikaisesti tässä isomummolassa pentua näyttämässä; ja voi miten reipas ihana pieni poika Lucky olikaan! Kaikkea hyvää tulevaan Johannalle ja Kimmolle tämän uuden perheenjäsenen kanssa!

Kiitos vielä Ronja käynnistä, oli ihana nähdä! Tässä alla vielä Ronjan tänään ottamat kuvat Nellistä ja pikku-Luckysta minun sylissä! ♥

© Ronja Nieminen

© Ronja Nieminen

Helmikuu

22.2.

Nelli täyttää tänään 12 vuotta! Onnea rakas mummokoirani!

Tänään saadaan viettää Nellin kahdettatoista syntymäpäivää ihanan talvisissa merkeissä. Miten onnellinen ja äärettömän kiitollinen olenkaan siitä, että Nelli on edelleen hyvässä kunnossa; mieleltään kuin nuori tyttö, kuningatar kuten on aina (etenkin omasta mielestään) ollut, hiukan askel matalampaa kuin parhaina vuosina mutta kivutonta ja yllättävänkin vaivatonta.

Nelli on ollut aina terve, ei edes korvatulehdusta koskaan. Kaksi kuukautta sitten salakavalasti hiipinyt ja sitten rajusti iskenyt kohtutulehdus olikin sitten kunnon koettelemus, joka vei ensimmäistä kertaa Nellin oikeasti huonoon kuntoon. Leikkauksen jälkeen toipuminen alkoi aluksi tuskallisen hitaasti, veriarvot heittivät ja anemia oli jo paha. Nelli lepäili patjallaan tippaletku suonessa kun yritin tehdä joulusiivouksia samalla. Mutta sitten tuli voinnissa käänne parempaan ja niin vaan siitä selvittiin.

Toivuttuaan Nelli on saanut ikäänkuin uuttaa virtaa; se peuhaa Elsan kanssa ja komentaa tytärtään kuningattaren ottein, ruoka maistuu ja katse on taas kirkas. Kuitenkin 12 vuotta alkaa olla jo sellainen ikä valkoisenpaimenkoiran elämässä, että väistämättä tulee mieleen, että yhteisiä vuosia on edessä rajallinen määrä. Toivon hartaasti, että meillä on niitä vielä muutama jäljellä, ja että Nelli saa nauttia vanhuudesta niin täysipainoisesti kuin koira vain voi.

Ja tänään herkutellaan!

"Viralliset" synttäriposeeraukset! Kuvat olen ottanut pari päivää sitten 18.2.2018

Vielä riittää Nellillä vauhtia ja jalkakin nousee!

17.2.

Tänään pääsin rapsuttelemaan ihania valkoisia pentuja, tammikuun 11. päivä syntyneitä Mindin (Mihela's Original Diamond) ja Konstan (GM's Comes With Attitude) lapsukaisia! Pentuja syntyi yhteensä 8, mutta valitettavasti toinen tyttö syntyi kuolleena. Niinpä Mindi-äidin hellässä hoidossa on jo reilut 5 viikkoa varttunut 6 potraa poikaa ja ihana prinsessa.

Myös Konsta-isä oli mukana lapsiaan tervehtimässä, ja täytyy sanoa että taisivat lapset olla enemmän innoissaan iskän näkemisestä kuin iskä lasten... sen verran hämmentynyt oli Konsta pienistä innokkaista ihailijoistaan! Konsta olisi sitä vastoin hyvin miellään leikkinyt heilansta Mindin kanssa.

Konsta ja lapset; Mihela's Q-pennut

Pennut ovat jo saaneet viralliset rekisterinimensä, pentue on Mirvan yhdestoista valkkaripentue; Mihela's Q-pentue. Tänään pennut saivat myös tunnistusmerkintänsä kun laitoin niille mikrosirut.

Ja miten ihania ja reippaita pentuja! Lapset pääsivät tänään ensimmäisen kerran ulos joksikin aikaa, vaikka pakkasta oli toistakymmentä astetta, ja keskellä hankia ne alkoivat uteliaina tutkimaan paikkoja. Pennut ovat valtaosaltaan keskipitkäkarvaisia äitinsä tavoin, vain kaksi poikaa ovat pitkäkarvaisia. Karvan pituudella ei väliä; syötävän suloisia ihan jokainen!

Pitkäkarvaiset pojat Harmaa ja Sininen ensimmäistä kertaa ulkona

Tammikuu

20.1.

Turussa näyteltiin perinteisesti vuoden ensimmäiset näytelmät, Turku Winter Dog Show 2018. Valkkareita tuomaroi tänä vuonna ruotsalainen Johan Andersson, ja GM-teamia edustivat C-pojat Kelmi (GM's Charming Rogue) ja Gizmo (GM's Cheeky Gremlin).

Kelmi esiintyi avoimessa luokassa Piian esittämänä, ja käytöksen takia taisi laatuarvosana olla hiukan alhaisempi kuin arvostelu muutoin olisi edellyttänyt; poika päätti hiukan kommentoida tuomarille ja sitten hiukan väistellä tätä. Tuloksena tänään AVO EH/2. Kehäkokemusta vaan lisää niin hyvä tulee!

Piia ja Kelmi kehässä. Kuvat: Timo Hämäläinen

Valioluokassa Gizmo ja Nette esiintyivät tuttuun tyylinsä hienolla tuloksella VAL ERI/3, SA ja PU4, onnea Nette!

Gizmon ja Netten tyylinäyte. Kuva: Timo Hämäläinen