VUOSI 2020

Toukokuu

19.5.

Tänään herkuteltiin Elsan syntymäpäivän kunniaksi; veteraani-ikä eli 8 vuotta tuli täyteen! Viime syksynä Elsan jalat olivat siinä kunnossa, että että olin jo varma ettei talvea tulla enää yhdessä selviämään. Vaan niinpä vaan edelleen Elsa kirmaa Sansan perässä pitkin metsiä... tosin päivittäisen jatkuvan kipulääkityksen turvin. Elsan molemmissa polvissa on niin pitkälle edennyt nivelrikko, että jos koiran tilannetta pitäisi arvioida pelkkien röntgenkuvien perusteella, niin sanoisin että tuo koira ei enää metsissä juokse. No, tärkeintä on kuitenkin vointi, ja tällä hetkellä Elsa on kovinkin iloinen ja pirteä tuore veteraani. Olen kuitenkin päättänyt, että koira saa juosta aika lailla mielensä mukaan niin kauan kuin se onnistuu, eli elellään näin päivä kerrallaan.

Valitettavan moni B-pennuista on jo siirtynyt sateenkaarisillalle, ja tänään olen muistellut myös niitä. Diesel, Fiina, Manna ja Senna ♥︎ olette muistoissani!

9.5.

Miten hetkessä kaikki voikaan muuttua, miten hiuksenhieno lanka onkaan tämä elämä? Tänään nukkui pois Nellin ensimmäisestä pentueesta ihana, kaunis Nuka, Piian ja Janin silmäterä ja C-pentujeni äiti.

RIP Gentle Miracle's August Fantasy "NUKA"
31.7.2009 - 9.5.2020

Jos niin käy, että minusta tulee hauras ja heikko
ja kivut häiritsevät untani,
niin sinun on tehtävä mitä on tehtävä
sillä viimeistä matkaa ei kukaan ole estävä.
Sinä tulet surulliseksi - minä ymmärrän.
Älä anna surusi estää sinua,
sillä tänä päivänä, enemmän kuin koskaan ennen,
rakkautesi ja ystävyytesi punnitaan.
Meillä on ollut niin monta hyvää vuotta.
Et haluaisi minun kärsivän,
kun aika koittaa, anna minun mennä.
Vie minut sinne missä he auttavat minua,
mutta pysy luonani loppuun asti.
Ja pidä minua lujasti ja puhu minulle,
kunnes silmäni ovat sulkeutuneet.
Tiedän, että aikanaan sinäkin huomaat,
se on ystävyyttä, jota minulle osoitat.
Älä sure sitä että sen täytyy olla sinä
jonka täytyy tehdä päätös.
Olemme olleet niin läheisiä - me kaksi näinä vuosina.
Saanko lähteä nyt?
Luuletko, että hetki on oikea?
Olen elämänpolkuni kulkenut ja parhaani tehnyt.
Saanko siis astua toiselle puolen
ja vapaaksi päästä?
Aluksi en tahtonut lähteä,
taistelin kaikin voimin.
Mutta nyt jokin tuntuu kutsuvan minua
kohti lämmintä ja elävää valoa.
Tahdon lähteä.
Tahdon todella.
On vaikeaa jäädä.
Parhaani yritän ja koitan hetken tässä olla,
niin sinä saat minusta vielä kerran huolehtia
ja minä kokea suuren suurta rakkautta.
Tiedän, olet surullinen ja sinua pelottaa,
sillä tunnen kyyneleesi, jotka turkkini kostuttaa.
En ole kaukana.
Kiitos että olet minua rakastanut.
Tiedäthän, että minäkin rakastan sinua.
Siksi on niin vaikea sanoa hyvästi
ja päättää tämä elämä luonasi.
Joten pidä minua lähelläsi vielä kerran,
ja sano sanat, jotka toiveeni ois,
koska välität minusta tuhannen verran,
annat minun nukkua pois.

Nukalla todettiin tänään viikon ruokahaluttomuuden ja väsymyksen jälkeen vuotava pernakasvain ja sen vointi hiipui nopeasti. Suuri suru tuli lähes varoittamatta, ja oli aika päästää Nuka Nelli-äidin luokse. ♥︎

Olen niin valtavan pahoillani puolestanne Piia ja Jani, ja samalla kiitän sydämestäni kaikesta mitä Nuka kanssanne sai kokea. Tiedän, ettei koira voi enempää rakkautta, huolenpitoa ja hoivaa saada.

Nuka oli myös minulle erityisen tärkeä koira C-pentujeni loistavana äitinä ja Sansan mummona. Nuka myös muistutti kaikista Nellin pennuista eniten äitiään...

Hyvää matkaa kaunis Nuka, ja lämmin osanottoni Piia ja Jani! Ja rapsutukseni myös äidistään nyt luopumaan joutuneelle Milalle. ♥︎

Huhtikuu

19.4.

Sansa ja muut D-pennut täyttivät tänään 9 kuukautta, eli pentuaika alkaa olla ohi ja nuoriso on saavuttanut "virallisen" juniori-iän! Samalla olisi nyt portit auki virallisiin näyttelyihin, mutta nyt koronapandemian aikana näyttelykesä tai taitaa jäädä kokonaan väliin, ellei sitten koko loppuvuosi vietetä ilman suurempia tapahtumia.

Alla muutama kuva Sansasta junnuiän kynnyksellä tänään.

Kuvat © Lassi Alanen

10.4.

Paljon onnea ihanat C-pennut Taika, Mila, Karkki, Lumi, Gizmo, Kelmi, Koda, Konsta ja Roki!

Maaliskuu

22.3.

RIP Gentle Miracle's Best of Luck "DIESEL"
19.5.2012 - 20.3.2020

Tänään on se päivä,
kun minun matkani on kuljettu loppuun.
Olen sairas ja voimani ovat ehtyneet,
älä siis pyydä minua jaksamaan pidemmälle,
vaan pidä minua sylissäsi
ja kerro minulle kaikista yhteisistä vuosistamme.
Silitä turkkiani niin kauan
kunnes olen kulkenut rajan yli
ja sydämeni on sammunut.
Muistele minua
mutta älä takerru minuun,
vaan jatka eteenpäin.
Kun aika koittaa,
kohtaamme jälleen,
emmekä eroa enää koskaan.

Diesel sairastui syksyllä 2019 ja sai loppuvuodesta diagnoosin; vasemmasta takajalasta löytyi kasvain. Sitä ei voitu poistaa kirurgisesti ja lopulta oli pakko todeta, etteivät lääkkeet enää auttaneet riittävästi Dieselin kipuihin vaan oli raskaan päätöksen aika.

Olen niin pahoillani, Niina ja Henri. ♥︎ Tiedän, että Dieselin hyväksi tehtiin kaikki mahdollinen, kunnes oli aika luovuttaa. Kiitos vielä kerran rakastavasta kodista, jonka aikanaan annoitte pienelle Vihreälle pojalle, ja kiitos kaikista näistä vuosista, joiden aikana Diesel oli tärkeä osa teidän arkeanne ja jätti tassunjälkensä teidä sydämiinne.

Hyvää matkaa Diesel, kerro Nelli-äidille terveisiä...

Helmikuu

23.2.


Karpo (GM's Dude Has A Point) osallistui tänään pentuluokkaan Tornion ryhmänäyttelyssä. Tuomarina siellä toimi Rita Kadike-Skadina Latviasta. Nuoriherra käyttäytyi hyvin ja esiintyi hienosti, mutta tuomarin mielestä Karpo oli vielä kakara ja turhan hoikassa kunnossa. No, kasvava nuorimies saa ollakin kyllä mieluummin hoikka kuin paksu...

Tuloksena oli PEK3, arvostelu tällainen:

"7 kk ikäinen pentu, joka saisi olla vankemmassa kunnossa. Rintakehä, kyljet ja selkä pitäisi olla vahvemmat. Selkäranka tuntuu liian selvästi. Oikeat kulmaukset, selkälinja ja häntä. Ahdas takaa. Lupaava."

Ihana Karpo-mies! ♥︎ Hienosti esiinnytty, onnea Pirjo ja Karpo!

22.2.

Hyvää syntymäpäivää Nelli, sinne jonnekin! Olet mielessäni lähes joka päivä... Ikävä on edelleen valtava ♥︎

8.-9.2.

Vietimme porukalla D-pentujen puolivuotistapaamista Saarijärvellä Jakolan Rentolassa; kaikki viisi teini-ikäistä koiralasta oli paikalla! Paikalla oli myös Taika-äiti, joka jatkoi edelleen hyvän äidin rooliaan leikkimällä ja juoksemalla lastensa kanssa. ♥︎ Oli todella ihanaa nähdä miten jokainen pentu oli kehittynyt ja kasvanut omanlaisekseen persoonaksi, mutta myös havaita että jokaisesta edelleen löytyi paljon piirteitä, jotka olivat niissä jo ennen luovutusikää. Aivan ihania koiralapsia!

Pennut saivat juosta pitkin pihoja porukalla, ja sisällä tuvassa meno jatkui pimeän tultua pieninä paininvääntöinä yllättävänkin sopuisasti. Taisi olla jo iltamyöhä ennenkuin tuli hetki, jolloin kaikki makasivat kaikkensa antaneina pitkin tuvan lattioita. Muuten tapaaminen sisälsi arvatenkin koirien kuvaamista, herkkujen syömistä, saunomista ja seurustelua. Vaikka osalla porukasta matka treffeille oli todella pitkä, olen niin iloinen ja kiitollinen että KAIKKI tulivat paikalle ja saatiin vaihtaa kuulumisia ja tutustua vielä paremmin toisiimme. Olette huippuporukkaa ja tehneet jokainen niin hienoa työtä pentujen kanssa!

Kajo, Sansa, Velho, Trick ja Karpo

Karpo, Velho, Trick, Taika-äiti, Kajo ja Sansa

Tammikuu

19.1.

Kuinka nopeasti viikot ja kuukaudet kuluvatkaan! Vuosikymmen on vaihtunut ja meidän pikkuinen karvapallo Sansa on kasvanut pitkäkoipiseksi teinitytöksi. Tänään Sansa ja muut D-pennut täyttävät jo puoli vuotta!

Paljon onnea puolivuotiaille D-pennuille!