TAPAHTUNUTTA

2014


Joulukuu


22.12.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille ystävillemme ja erityisesti kasvateilleni omistajineen! Tästä taas jatketaan koiramaisia touhuja kohti seuraavaa vuotta, jännittävää pentukevättä odottaen!

Valkeaa Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta 2015!

joulu2014.jpg


6.-7.12. Helsinki Winner ja Voittaja 2014

Pitihän sitä taas Messariin lähteä, vaikka elokuisen Maailmanvoittaja-näyttelyn jälkeen olin ajatellut tämän vuoden jättää väliin. Matkaan lähdin molempien tyttöjen kanssa ja kasvateista mukana oli tänä vuonna Elsan lisäksi vain Nuka (GM's August Fantasy) perheineen. Tuttuja oli ihana nähdä ja uusiin ihmisiin mukava tutustua, mutta raskaat päiväthän ne taas olivat.

Lauantaina Nuka ja Elsa misseilivät valioluokassa Antti Niemisen tuomaroimina EH:n edestä, ja saman tuloksen sai Nelli veteraaneista. Sunnuntaina tuomarina oli Ruth Wagner Luxemburgista, ja nyt Nukan ja Elsan tulos valioluokassa oli ERI ilman sijoitusta. Nelli jäi NIIN harmittavasti yhden hännänmitan päähän veteraanivoittajatittelistä tuloksella VET ERI/2 ja SA. 

Iso kiitos seurasta ja mukana olosta Nukalle, Piialle ja Janille, sekä erityiskiitos Ronjalle Nellin niin hienosta esittämisestä! Ei jäänyt tittelit saamatta ainakaan esiintymisen takia! ♥ 

Saapa nähdä minkälaisella porukalla sitä vuoden kuluttua Messarissa ollaan!? :-)

nelli1_07122014.jpg

Nelli ja Ronja veteraanikehässä Voitaja 2014-näyttelyssä

nelli3_07122014.jpg

nuka1_messari2014.jpg

Nuka (GM's August Fantasy) lauantaina Helsinki Winnerissä

elsa_06122014.jpg

Elsa poseeraa lauantain kehässä


Marraskuu


9.11.

Eilisten agikisojen lisäksi Nukan "Jyväskylä-viikonloppuun" kuului myös näytelmiä, eli tänään vuorossa oli Jyväskylä KV jossa valkkarit tuomaroi Saija Juutilainen. Kehään oli ilmoitettu 40 koiraa joista 24 oli narttuja.

Nuka pärjäsi hienosti saaden varsin upean arvostelun. Tyttö voitti valioluokan ja oli lopulta PN3! ONNEA PIIA JA NUKA! ♥  

nuka_jkl_1_09112014.jpg

Gentle Miracle's August Fantasy "NUKA" VAL ERI/1, SA, PN3, VA-CACIB

"5 v. kaunislinjainen, hyvärunkoinen, hyvin tasapainoinen ja jäntevä narttu. Hienot käpälät. Hienossa lihaskunnossa. Hyvin kaunis nartun pää ja harvinaisen ihanat korvat. Hyvä kallonkiinnitys. Kaunis karva ja väri. Liikkuu takaa ahtaasti. Hieno luonne."

nuka_jkl_2_09112014.jpg


8.11.

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia tulivat tänne Jyväskylään kisaamaan pari starttia JATin järjestämissä agilitykilpailuissa. Parihan kisaa kolmosissa. Tänään ensimmäiseltä radalta (agirata) tuli hylly Nukan päätettyä kiertää viimeisen esteen, mutta toinen rata (hyppyrata) meni hienosti yhden riman pudotuksella eli tuloksella RV5. Ihanaa oli nähdä Nuka vauhdissa ja täynnä tekemisen intoa!

Tässä linkit ratavideoihin:

NUKA AGIRATA 8.11.2014

NUKA HYPPYRATA 8.11.2014


Lokakuu


26.10.

Amor (GM's Amorous Heart) teki tänään upeaa työtä sijaisohjaajansa Ari Korteniemen kanssa Pellon agikisoissa; tuloksena Amorin ensimmäinen kolmosluokan nollatulos hienolla 3/21 sijoituksella agilityradalta (AGI RV 0, -6,17)! Isot onnittelut Juuso ja Amor sekä Ari!

amor_ekanollakolmosista_102014.jpg

Amor ja Ari Korteniemi  (Kuva © Anniina Oksanen)


6.10.

Elsan velipoika Bono (GM's Burning Soul) ja omistajansa Tanja poikkesivat kyläilemässä. Kyllä se vaan aika tekee ihmeitä valkkaripojille; kuinka komea nuorimies Bonostakin on kasvanut! ♥ 

bono_paa1.jpg

bono_istuu.jpg

Gentle Miracle's Burning Soul "BONO"

bono_elsa10.jpg

Elsa ja Bono painimassa

elsa-bono-maassa1.jpg

Sisarukset Elsa ja Bono


4.10. 

B-pentueen Diesel (GM's Best of Luck) ja Niina osallistuivat tänään molemmat elämänsä ensimmäistä kertaa näyttelyyn! Tämä tapahtui Hämeenlinnan ryhmiksessä Tuuloksessa, jossa tuomarina toimi Astrid Lundava Virosta. 

Ja hienon tuloksen ja arvostelun tämä kehien debytanttikaksikko sieltä kotiin viemisiksi saivatkin: AVO ERI/1! Onnea Niina ja Diesel!

Tässä Dieselin arvostelu:
Hyvän tyyppinen, hyvä koko ja luusto, kaunis urosmainen pää, pigmenttiä saisi olla enemmän. Elegantti kaula ja hyvä selkälinja, hieman luisu lantio. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Edestä katsottuna liian ahdas ja kääntää takatassuja ulospäin. Hieman löysät ranteet, saisi liikkua paremmalla askeleella.


Syyskuu


27.9.

Eckerö KV:ssä tänään Diesel (GM's Autumn Dream) AVO ERI/1, SA, PU1, ROP ja CACIB! Onnea Mari ja Diesel! Onnea Marille myös Fridan VSP-sijasta! Hieno päivä teillä!

diesel_eckero_2014.jpg

VSP Waroggi Myhtri (Frida) ja ROP Gentle Miracle's Autumn Dream (Diesel)


20.9. Tampere RN

Ja taasen tie vei kohti näytelmiä... huhhuh, onhan niissä tullutkin tänä kesänä käytyä! :-)

Viime vuoden Kauppi Kekrien hienot tulokset mielessä mukaan tänä vuonna oli lähdetty samalla "joukkueella" kuin vuosi sitten ja näin oli saatu taas kasvattajaryhmäkin kokoon. Mukana siis Elsan lisäksi Manna ja Milla, Camaz ja Jenna sekä Diesel ja Mari. Elsa esiintyi nyt ensimmäistä kertaa valioluokassa, ja Camazilla oli jälleen valioituminen "katkolla". Eli suurin odotuksin kohti kehää! Valkoisia oli mukaan ilmoitettu 23 koiraa ja tuomarina toimi Gert Christiansen Tanskasta. Ja sitten tuloksiin:

Camaz (GM's Be My Lover) AVO ERI/1, SA, PU1, SERT, ROP ja

FI MVA

camaz1.jpg

SYDÄMELLISET ONNITTELUT JENNA JA CAMAZ!!! ♥ ♥ ♥ On se komea poika!

Diesel (GM's Autumn Dream) AVO EH/3

diesel1.jpg

Manna (GM's Believe In Me) AVO EH/1

manna4.jpg

Elsa (GM's Be My Destiny) VAL ERI/1, SA, PN1 ja VSP

elsa1.jpg

Eli eipä olisi Elsan ensimmäinen valioluokan esiintyminen paljon hienommin mennä! Olen niin iloinen pikkutyttöni tämän kesän tuloksista! Ja niinhän siinä sitten kävi, että viime vuoden lopputulos toisti itseään:

rop-ja-vsp.jpg

ROP Camaz ja VSP Elsa

Kasvattajaryhmässä esiinnyimme siis myös samalla kokoonpanolla kuin viime vuonna; tulos KP ja ROP-kasvattaja. :-) Kasvattajaryhmät isossa kehässä arvosteli itävaltalainen Phyllis Poduschka-Aigner, ja siellä ei enää sijoitusta irronnut. Vaan hienosti edustimme! 

kasvattajaryhma1.jpg

Camaz, Elsa, Diesel ja Manna poseeraavat isossa kehässä

Mutta eipä jääty tänäkään vuonna ilman ison kehän menestystä vaikkakaan se ei tällä kertaa tullut kasvattajaryhmissä! Nimittäin Camaz ja Jenna esiintyivät FCI1:sen ryhmäkehässä kerrassaan upeasti ja tuomari Gert Christensen palkitsi sen Camazin ensimmäisellä ryhmäsijoituksella!

camaz_ryhmassa2.jpg

Gentle Miracle's Be My Lover RYP4

camazryp4_2.jpg

Iso kiitos Jenna, Milla ja Mari jälleen mukana olosta ja hienosta esiintymisestä koirien kanssa! Kasvattaja ei kasvattajaryhmiä voi esittää, elleivät ihanat kasvattien omistajat tuo koiria näyttelyihin ja vielä esitä niitä hienosti! ♥ Ja vielä kerran ONNEA JENNA JA CAMAZ! Olihan hieno näyttelypäivä!


18.9.

GM's C-pentueen tulevalla äidillä Nukalla on nyt myös omat kotisivut!

nukabanneri.jpg


11.9.

Meillä on pentusuunnitelmia! ♥ Gentle Miracle's C-pentue suunnitteilla keväälle 2015!

Nellin kauniille ja täpäkälle tyttärelle Nukalle (GM's August Fantasy) on suunnitteilla pentue alkuvuodelle 2015. Isäksi pentueelle on valittu komea, tasapainoinen ja aina iloinen Mora (Parfait Fleur Roide La Nuit). Tämä pentue on pitkän ja perinpohjaisen harkinnan tulos ja se toteutetaan erittäin tiiviissä yhteistyössä Nukan omistajien Piian ja Janin kanssa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tulee Nuka synnyttämään ja hoitamaan vauvojaan ensi keväänä kotonaan Turussa. Nukan juoksuja odotetaan tammikuussa 2015. 

♥ ♥ ♥   Lisätietoa PENTUSUUNNITELMAT-sivulta   ♥ ♥ ♥

keppileikki1.jpg


6.9. Äänekoski RN

Syksyinen näyttelypäivä, ja ensimmäinen mahdollisuus Elsalle ja Camazille valioitua viime viikonloppuisten luonnetestien jälkeen. Ja molemmilta puuttuu se viimeinen serti! Jännittävä päivä siis! Tuomarina toimi Antti Nieminen ja valkkareita kehässä oli vain 5 kappaletta.

Camaz esiintyi hienosti kuten aina, tuloksena AVO ERI/2, SA, PU2 ja varaserti! Eli mahdollisimman lähelle jäi mutta ei aivan! Onnea kuitenkin hienosta tuloksesta Jenna ja Camaz!

camaz_jenna2.jpg

Camaz ja Jenna kehässä

camaz_vasert.jpg

Camaz AVO ERI/1, SA, PU2 ja varaserti

Elsa esiintyi porukan viimeisenä näyttelyn ainoana narttuna, ja niinhän siinä kävi että JEEEEEESSSS!!!! se viimeinen puuttuva serti sieltä tuli! Elsan tulos AVO ERI/1, SA, PN1, SERT, VSP ja FI ja SE MVA.

rop_vsp1.jpg

ROP ja VSP kera tuomari Antti Niemisen

FI MVA SE MVA Gentle Miracle's Be My Destiny

elsa_mva1.jpg

Kehän jälkeen sisko ja sen veli poseerasivat vielä yhdessä. Kyllä ovat niin kuin kaksi marjaa nämä Camaz ja Elsa! ♥ 

camaz_elsa.jpg


Elokuu


30.8. Lappeenranta

Elokuun viimeistä viikonloppua vietettiin B-pentujen luonnetestien merkeissä Lappeenrannassa. Mukana oli 6 B-lasta; Elsa, Fiina, Manna, Bono, Elvis ja Camaz. Jännitystä oli ilmassa, kun tuomarit Jorma Kerkkä ja Lea Kilpeläinen aloittivat työnsä ja testipäivä lähti käyntiin. Päivään mahtui mukaan pieniä yllätyksiä suuntaan ja toiseen, mutta kaikenkaikkiaan meillä oli erittäin antoisa testipäivä. Iso kiitos vielä kerran kasvattieni omistajille jotka olivat pitkästäkin matkasta tulleet paikalle! ♥ 

Tässä tulokset osa-alueittain testijärjestyksessä:

Gentle Miracle's Born To Be Wild  "ELVIS"

Toimintakyky: -1 (pieni)
Terävyys: +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +1 (pieni)
Taisteluhalu: -1 (pieni)
Hermorakenne: +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti: +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus: +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

YHTEENSÄ: +95   hyväksytty

Gentle Miracle's Be My Lover  "CAMAZ"

Toimintakyky: +1 (kohtuullinen)
Terävyys: +3 (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +1 (pieni)
Taisteluhalu: +2 (kohtuullinen)
Hermorakenne: +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti: +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus: +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +2b (luoksepäästävä, hieman pidättyväinen)
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

YHTEENSÄ: +142   hyväksytty

Gentle Miracle's Burning Soul  "BONO"

Toimintakyky: -1 (pieni)
Terävyys: +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +1 (pieni)
Taisteluhalu: -1 (pieni)
Hermorakenne: -1 (vähän hermostunut)
Temperamentti: +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus: +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus: ++ laukauskokematon

YHTEENSÄ: +25   hylätty

Gentle Miracle's Blessed With Love  "FIINA"

Toimintakyky: +1 (kohtuullinen)
Terävyys: +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +1 (pieni)
Taisteluhalu: +2 (kohtuullinen)
Hermorakenne: +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti: +1 (erittäin vilkas)
Kovuus: +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

YHTEENSÄ: +140   hyväksytty

Gentle Miracle's Be My Destiny  "ELSA"

Toimintakyky: +1 (kohtuullinen)
Terävyys: +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +3 (kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu: +2 (kohtuullinen)
Hermorakenne: +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti: +3 (vilkas)
Kovuus: +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

YHTEENSÄ: +172   hyväksytty

Gentle Miracle's Believe In Me  "MANNA"

Toimintakyky: -1 (pieni)
Terävyys: +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: -1 (haluton)
Taisteluhalu: -2 (riittämätön)
Hermorakenne: +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti: -1b (hieman välinpitämätön)
Kovuus: +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +2b (luoksepäästävä, hieman pidättyväinen)
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

YHTEENSÄ: +23   hylätty


30.8. 

Kamu (GM's Arctic Snow) on treenaillut tässä kaiken muun lisäksi myös vesipelastuksen alkeita ja ehkä jo vähän pidemmällekin lajia. Tänään Kamu ja Ronja läpäisivät hienosti ensimmäisen vepe-kokeensa, vesipelastuksen soveltuvuuskokeen eli soven. ONNEA KAMU JA RONJA! Ensi keväänä tämä parivaljakko mitä ilmeisimminkin kisaa sitten vepen alokasluokassa! :-)

vepe_sove_30082014_kuva_maarit_hiltunen.jpg

SOVE-Kamu ja Ronja  (Kuva: Maarit Hiltunen)


10.8. World Dog Show 2014, Helsinki

Niin koitti odotettu Maailmanvoittaja 2014-näyttelypäivä! Valkkareita tähän vuoden suurimpaan näytelmään oli ilmoitettu mukaan 118, joitakin pois jääntejä toki oli eli ihan niin montaa koiraa ei kehissä nähty. GM-joukosta mukana oli 5 kasvattiani ja Nelli-mamma edusti myös veteraaneissa. Paikalla oli myös hyvä joukko ulkomaisia koiria, erityisesti Venäjä oli hyvin edustettuna.

Tuomarina valkkareilla toimi Elina Haapaniemi. Kehä oli kerrankin riittävän iso, siellä mahtui tällainenkin joukko hyvin juoksemaan. Kasvattieni tuloksiin kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen, vaikkakin joistakin laatuarvosanoista ja siitä mistä syystä ne tulivat olen hiukan eri mieltä. Mutta se onkin tuomari joka niistä näyttelyissä päättää eikä kasvattaja, ja hyvä niin! :-) Nämä näyttelyt näyteltiin FCI-säännöillä, ja siksi esim. SA-arvosanoja ei jaettu, ei myöskään PU/PN-sijoituksia voittajia enempää. Kaikki koirat, jotka eivät olleet Suomen Muotovalioita, saivat ottaa sertin vastaan, joten sekin sääntö meni erilailla kuin meidän kansallisissa säännöissämme.

Mutta sitten tuloksiin. Ensinnä kehässä olivat Camaz ja Diesel avoimen luokan uroksissa.

Gentle Miracle's Be My Lover "CAMAZ"     AVO ERI/1, res-CAC

camaz_wds14.jpg

camaz_re-cac_wds14.jpg

Kuva yllä: Anu Holopainen

Gentle Miracle's Autumn Dream "DIESEL"     AVO ERI/2

diesel1_wds_korjattu-suviylikojola.jpg

diesel2_wds_korjattu_suviylikojola.jpg

Kuvat yllä: valokuvaaja Suvi Ylikojola

ONNEA Jenna ja Mari; aivan mahtava avoimen luokan kaksoisvoitto GM-teamille! Ja Camazille vielä loppukehissä res-CAC, UPEAA! Avoimen luokan uroksia esitettiin yhteensä 13, joten isosta porukasta pojat voittonsa nappasivat!

Sitten oli meidän tyttöjen vuoro, ensiksi Elsa ja Manna avoimessa luokassa.

Gentle Miracle's Be My Destiny "ELSA"     AVO ERI

elsa1_wds.jpg

Gentle Miracle's Believe In Me "MANNA"     AVO H

(kuva tulossa)

Elsa sijoittui luokassa 6 parhaan joukkoon, kun luokassa esitettiin yhteensä 18 narttua. Siihen tulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen! Mannan H tuli tuomarin mukaan mm. koiran liiallisen pituuden takia, ja siitä olen kyllä hiukan eri mieltä... ;-)

Valionartuissa GM-teamia edusti upeasti Nuka.

Gentle Miracle's August Fantasy "NUKA"     VAL EH

nuka1_wds14.jpg

nuka2_wds14.jpg

Tuomari ei tänään lämmennyt Nukan kauneudelle aivan täysin, mutta voi miten hienosti Nuka ja Piia esiintyivätkään! ONNEA!

Nelli-mamma oli sitten mukana veteraaniluokassa, kehään mamma pääsi tällä kertaa Tonterin Marin saattelemana. KIITOS MARI!

Mihela's Gentle Miracle "NELLI"     VET EH

nelli_wds_1.jpg

nelli_wds_2.jpg

Kuvat: Mirva Laine

Nelli oli tuomarin makuun liian kookas (tyttö jopa mitattiin ensimmäistä kertaa elämässään!), pitkä, keltainen, tuhti (ikälisää kyljissä) ja takaa ahdas. Päätä ja ilmettä kuitenkin kehuttiin. :-) No, makuja on monia, minusta Nelli on vaan yksinkertaisesti PARAS! ♥ 

Tähän Maailmanvoittajanäyttelyyn oli ilmoitettu mukaan 10 kasvattajaryhmää joista lopulta 6 esitettiin. FCI-sääntöjen mukaan ryhmässä sai olla 3-5 koiraa, joilla ei saanut olla laatuarvostelusta tulosta HYL tai EVA. Niinpä marssitimme kisaan kaikki 5 mukana ollutta kasvattiani. Ja millä tuloksella!!! Sijoituimme tässä porukassa toiseksi KP:n kera, mikä oli paras mahdollinen tulos siihen nähden että voittajaryhmässä olivat mukana päivän ROP, urosten veteraanimaailmanvoittaja sekä narttujen veteraaniluokan kakkonen. Hyvä ME! Tuhannet kiitokset mukana olosta ja koko mahtavasta päivästä kaikille kasvattieni omistajille jotka olivat mukana koirineen tai ilman koiraa! ♥ ♥ ♥

kasvattajatyhma_wds14.jpg

♥ Manna, Nuka, Diesel, Elsa ja Camaz ♥

Maailman toiseksi paras valkkarien kasvattajaryhmä 2014 ♥ GENTLE MIRACLE'S

gm-kasvattajaryhma_wds14.jpg

(Kuva: Julia Meltoranta)


3.8. Sawo Show, Kuopio

Elsan kanssa hurautettiin vielä toiselle päivälle Kuopioon, nyt romanialaisen Petru Munteanin arvioitavaksi. Erittäin hienon arvostelun neiti sai tänäänkin, se riitti tulokseen AVO ERI/1, SA, PN3 ja VA-CACIB. :-) 

ROP oli tänään upeasti Welmun ja Wandan (Mihela's Krystal Sunshine) junnuikäinen tytär Jade (Mihela's Outshine Glory)! Isot onnittelut omistaja Heidille ja kasvattaja Mirvalle! 

elsa_serti_sawoshow_02082014.jpg

Tässä vielä Elsa-neiti viikonlopun saaliinsa kanssa

elsan_sawoshow-saalis_2014.jpg


2.8. Sawo Show, Kuopio

Jälleen näyttelyviikonloppu. Nyt suuntana Kuopio ja Sawo Shown toinen päivä. Eilen kehässä oli käynyt jo Camaz (GM's Be My Lover) tuloksella AVO EH/2.

Tänään valkkarit tuomaroi Marianne Baden Tanskasta, ja mukana oli Elsan ja Camazin lisäksi myös Nelli veteraaneissa sekä Welmu valiouroksissa. Ja tänään se sitten "tupsahti": ELSAN TOINEN SERTI (Suomesta)!!! JES! Ja Nelli-mamma oli upeasti ROP-veteraani! Camaz jäi tällä kertaa hippusen sertistä napaten vara-sertin matkansa! Myös Welmu sai hyvän arvostelun. Mutta tässä tulokset:

Camaz (GM's Be My Lover) AVO ERI/2, SA, PU3, VA-SERT
Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) VAL ERI/2
Elsa (GM's Be My Destiny) AVO ERI/1, SA, PN1, VSP, SERT, CACIB
Nelli (Mihela's Gentle Miracle) VET ERI/1, SA, PN3, ROP-VET

Nellin kanssa juostiin vielä "kunniakierros" veteraanien ryhmäkehässä... ja kyllä oli mammalla vauhtia! :-)

p1010120.jpg

Sawo Show 2.8.2014 ROP Waroggi Maitreya ja VSP Gentle Miracle's Be My Destiny

nelli_rop-vet_02082014.jpg

ROP-veteraani Mihela's Gentle Miracle

camaz_va-cac_02082014.jpg

GM's Be My Lover "Camaz" (Kuva: Jenna Piispanen)

welmu_sawoshow_02082014.jpg

White Spirit of Dreams' Aragorn "Welmu"


Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo tekivät tänään agikisoissa Torniossa kolmosluokan toisen nollaratansa hienolla sijoituksella 6/31. Tulos tuli hyppyradalta. ONNEA MARJO JA TURBO!

Myös Amor (GM's Amorous Heart) starttasi Torniossa agiradoille pitkästäaikaa lainaohjaajan Ari Korteniemen kanssa. Kaksikko kisasi yhdessä vain muutamien yhteisten treenikertojen jälkeen, ja tällä kertaa tuloksena oli vielä kaksi hyllyä mutta rutkasti arvokasta kisakokemusta yhdessä.


Heinäkuu


31.7. 

RAKKAAT A-PENNUT 5 VUOTTA!

♥ ♥ ♥ ONNEA Amor, Chaka, Diesel, Kamu, Nuka, Rene ja Turbo! ♥ ♥ ♥

a-pennut-5-v.jpg

Olette aina mielessämme!


26.7. Saarijärvi KR

Pirjo Aaltonen tuomaroi Elsaa myös Saarijärvellä kaikkien rotujen näyttelyssä. Kehässä oli 9 valkkaria, ja Elsan tulos tällä kertaa AVO ERI/1, SA ja PN4. Rakennetta tuomari kehui mutta takaosan liikkeet eivät ole kunnossa... :-( 


19.7. Askersund ja 20.7. Köping, Ruotsi

Vietettiin koko perheen voimin reilun viikon verran lomaa kesäisessä Ruotsissa; Grännan kylän läheisyydessä mökkeillen. Loman päätteeksi Elsa osallistui pariin näyttelyyn Ruotsissa ajatuksena saada "roikkumaan" jäävä serti siitä maasta.

Lauantaina 19.7. ajelimme Askersundin KV-näyttelyyn, jossa tuomarina toimi tuomarimuutoksen jälkeen Rodi Hübenthal Norjasta. Kaatosateessa Elsan tulos oli avoimen luokan EH/2. 

Sunnuntaina 20.7. jatkoimme matkaa toiseen KV-näyttelyyn, nyt Köpingiin. Siellä oli valkkareilla tuomarina Pirjo Aaltonen Suomesta. Elsa esiintyi paremmin kuin edellisenä päivänä, sai ihan hyvän arvostelun ja JES!!! Nyt tuli myös Ruotsin serti! Tulos kokonaisuudessaan oli avoimen luokan ERI/1, SA, PN2, CAC ja VA-CACIB! Nyt sitten vaan jäädään katsomaan onko tästä sertistä koskaan mitään "hyötyä"?! :-)

elsa_se_cac_1.jpg

Gentle Miracle's Be My Destiny open class EXC/1, CK, Btkl2, CAC, Reserv-CACIB

nelli_ja_elsa_se_cac.jpg

Kehän reunan kannustusjoukoissa ollut Nelli-äiti ja Elsa sertinsä kanssa


Kesäkuu


22.6. 

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia nappasivat tänään Turussa ensimmäisen 0-tuloksensa kolmosluokasta hyppyradalta! Tulos kokonaisuudessaan oli RV0, aika -4,74 ja sijoitus 9/38. 

HURJAN ISOT ONNITTELUT PIIA JA NUKA!!!


15.6.

Pitkä päivä Nurmeksen ryhmänäyttelyssä! Siellä tuomaroi valkkarit Hilkka Salohalla ja mukaan oli ilmoitettu 24 koiraa. Omista kasvateistani Elsa ja Kamu (GM's Arctic Snow) olivat paikalla tänään. Ja tulokset olivat:

Kamu VAL ERI/1, SA ja PU2
Elsa AVO EH

Onnea Ronja ja Kamu hienosta tuloksesta! ♥ Elsasta tuomari ei juuri hyvää tänään löytänytkään... ;-) Arvostelu löytyy taasen tuloksista.

kamu_nurmes14.jpg

Kamu VAL ERI/1, SA ja PU2

elsa_nurmes14_1.jpg

Elsa AVO EH

elsa_nurmes14_2.jpg

elsa_nurmes14_3.jpg

Kiitos kuvista, Ronja Nieminen!

Ja kiitos seurasta kaikille mukana näyttelypäivässä olleille! Koiramainen viikonloppu näin takana...


14.6.

Tänään oli B-pentujen terveystutkimuspäivä työpaikallani Viitaniemessä. Mukana oli 5 pentueen edustajaa, Elsa oli jo tutkittu aiemmin. Päivi teki silmä- ja polvitarkastukset sekä sydänkuuntelut, sen jälkeen porukka laitettiin unille ja kuvattiin lonkat, kyynärät ja selät. Tulokset olivat vaihtelevaisia, Kennelliitto antaa sitten lausuntonsa aikanaan.

Kiitos kovasti kaikille mukana olleille! Ja erityisesti suurkiitokset Päiville ja Heidille isosta avusta!


6.-8.6.

turbo_ekaserti_kolmosista_062014.jpg

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo starttasivat ensimmäiset kolmosluokan starttinsa viikonlopun Yöttömän Yön agikisoissa Saariselällä. Kolmen päivän ohjelmassa oli kaikenkaikkiaan 7 starttia, joista 5 päätyi hyllyyn ja yksi vitoseen. Mutta sitten se paras; lauantaina agiradalta paukahti se ihka ensimmäinen kolmosluokan nollatulos -0,86 alle ihanneajan ja sijoitus 2. Eli tämä oli ensimmäinen kasvattini saavuttama kolmosluokan nolla! ONNEA MARJO JA TURBO! ♥  

Ja seuraava startti tällä kaksikolla olikin sitten 14.6. agilityn SM-kisoissa Tampereella, jossa Turbo ja Marjo olivat mukana joukkuekisassa Lakeuden Koiraharrastajien joukkueessa!

Hienon radan vei hyllyksi Turbon pikainen käynti keinun ylösmenokontaktilla... väärään aikaan. :-) Mutta hienoa kisakokemusta saivat Marjo ja Turbo jälleen, ja oikein SM-radalla!


5.6.

Eilen tulivat Elsan viralliset tulokset selkäkuvista Kennelliitosta, ja kuvissa näkynyt pieni spondyloosi oli arvosteltu lieväksi, SP1. Muutoin selkä oli normaali. Harmittaa kuitenkin... :-(


1.6.

Käytiin Elsan kanssa Keuruun ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina toimi Nina Janger. Elsan tulos tänään oli AVO ERI/2. Arvostelu löytyy tuloksista. :-)


Toukokuu


29.5.

Tämä tulee tässä hiukan myöhästyneenä päivityksenä... mutta parempi myöhään! :-)

Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistys on palkinnut jälleen kevätkokouksessaan 3.5. Vuoden Valkkareita. Ja loistavasti oli listoilla mukana GM-teamilaisia! Kiitos kaikille ihanille kasvatinomistajilleni, jotka ovat näyttelyissä ja kokeissa mukana olleet. Ja ihan yhtä iso kiitos kaikille muille jotka ovat harrastaneet ja lenkkeilleet koiriensa kanssa enemmänkin kotimaastoissa! ;-)

Mutta tuloksia:

Vuoden Näyttelykasvattaja 2014 KENNEL GENTLE MIRACLE'S!!! Hyvä me!!!

vuoden_kasvattaja_2013.jpg

Vuoden Agilitykoira 2013 1. sija GM's August Fantasy "Nuka" ja Piia
Vuoden Agilitykoira 2013 2. sija GM's Adorable Me "Turbo" ja Marjo
Vuoden PK-koira 2013 2. sija GM's Abiding Love "Rene" ja Liina
Vuoden Näyttelykoira 2013 5. sija GM's Autumn Dream "Diesel" ja Mari
Vuoden Näyttelykoira 2013 9. sija GM's Adorable Me "Turbo" ja Marjo

Eli ihan loistavia tuloksia; ONNEA KAIKILLE!!!


23.-25.5.

Manna (GM's Believe In Me) ja Milla viettivät 3 päivää Moletaissa Liettuassa Baltian Voittaja 2014-näyttelyssä. Tulokset olivat hienot, onnea molemmille! ♥ 

Perjantaina tuomarina oli Valentin Fedorov (Valko-Venäjä): open class excellent/1
Lauantaina tuomarina oli Galina Kalinichenko (Ukraina): open class excellent/1
Sunnuntaina tuomaroi Beata Petcevica (Latvia): open class excellent/1, CAC ja res-CACIB


25.5.

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja olivat tänään tokokokeessa Sotkamossa, jossa tuomarina toimi Allan Aula. Kaksikko osallistui voittajaluokkaan, ja millä tuloksella!! Pisteitä 293, VOI1-tulos ja KP sekä sijoitus 1/6 ja menolippu EVL:ään!

♥ ♥ ♥ Hurjan isot onnittelut Ronja ja Kamu! ♥ ♥ ♥ 

toko_voi1_25052014_1.jpg

toko_voi1_25052014_5.jpgtoko_voi1_25052014_4.jpg

toko_voi1_25052014_2.jpg


19.5.

RAKKAAT ONNITTELUT 2-VUOTIAILLE B-PENNUILLE!!!

b-pennut-2-v.jpg

Niin ovat Nellin ja Luckyn lapset saavuttaneet virallisesti aikuisen koiran iän, aika todellakin rientää! Seuraavaksi edessä onkin kuluvan vuoden aikana jännittäviä päiviä näille nuorukaisille luustokuvausten ja luonnetestien merkeissä... 

Tänään olen lähettänyt myös haikeat terveiseni sateenkaarisillan toiselle puolelle pienelle Senna-tytölle.  ♥

Ja erityisen suuret onnittelut tietenkin omalle rakkaalle Elsalle!  ♥ Elsa on ihana höppänä, joka tässä äitinsä rinnalla eläessään ei varmaan koskaan aikuistukaan. :-)

elsa_2v.jpg

Elsa 2 vuotta 19.5.2014

Enkä malttanut olla laittamatta tähän Nelli-äidin kaksivuotiskuvaa (otettu 22.2.2008), joka on otettu samassa paikassa täsmälleen saman ikäisenä. Onko äidissä ja tyttäressä mitään samaa? 

nelli_2vuotta.jpg


18.5.

Käytiin Elsan kanssa Riihimäen ryhmänäyttelyssä, jossa ihanassa kesäisessä auringonpaisteessa valkkarit tuomaroi Anca Giura Romaniasta. Elsa pääsi vielä juuri ja juuri nuortenluokkaan, jossa esiintyi ainoana nuorena neitinä. :-)

Tulos tänään Nuo ERI/1, SA ja PN3. Tuomari olisi toivonut kuulemma Elsalle pidemmän kuonon. ;-)

elsa_pn3_3.jpg

Elsa NUO ERI/1, SA, PN3

elsa_pn3_2.jpg

Manna (GM's Believe in Me) oli puolestaan kehässä Raumalla latvialaisen Beata Petkevican arvioitavana. Mannan tulos tänään oli EH.


3.5.

welmu_agisert_toukokuu2014.jpg

Welmu ja Mia osallistuivat tänään agikisoihin Oulussa ja saavuttivat hienosti tavoitteensa; viimeinen LUVA maxi ykkösistä sekä SERTI ja luokkanousu kakkosiin! Hienoa, ONNEA MIA JA WELMU!

Eilen Welmu juhli 4-vuotissynttäreitään; aika todellakin rientää! Onnea Welmulle vielä näin jälkikäteen! 


1.5.

Keväisellä vappupäivän metsälenkillä koirien kanssa, kerrankin kamera mukana. On se vaan niin ihanaa kun kesä tekee tuloaan, ja kaikkea kivaa on taas kesäkuukausien myötä luvassa! Tässä parit kuvat tältä päivältä...

_dsc4877.jpg

_dsc4953.jpg

_dsc5005.jpg

_dsc5016.jpg

_dsc5025.jpg

_dsc4918.jpg


Huhtikuu


27.4.

Manna (GM's Believe In Me) ja Milla olivat tänään Lahden KV-näyttelyssä, tuomarina siellä saksalainen Hans Wiblishauser. Mannan tulos hienosti NUO ERI/2. ♥ 


9.4.

Nellin edellisestä virallisesta silmätarkastuksesta tuli kuluneeksi kaksi vuotta, joten 21.3. Päivi Kallioniemi tarkasti jälleen meidän veteraanin silmät. Ja terveen paperit saatiin edelleen, mikä oli erinomainen uutinen 8 vuotta täyttäneelle mammakoiralle! :-)

Viime perjantaina Nelli pääsi toiseenkin tutkimukseen, kun sen selkä kuvattiin (taas kerran). Selkä oli siisti edelleen, ei merkkejä spondyloosista eikä muustakaan poikkeavasta: JES!

Nelli on kyllä ollut tähän asti koko ikänsä NIIN terve, että ei parempaa voi toivoa. Toivottavasti meidän mamma saa viettää vielä monet vauhdikkaat vuodet yhtä terveenä kuin tähänkin asti!  ♥ ♥ ♥

nelli2_032014.jpg

nelli1_032014_1.jpg

Nelli maaliskuussa 2014 


Maaliskuu


12.3.

Tämä talvi on kyllä ollut aivan ihmeellinen; sitä ei oikein ole ollutkaan. Nyt ollaan maaliskuun puolivälissä, muta lunta ei ole käytännössä ollenkaan ja tänään ulkoilimme tyttöjen kanssa +9 asteen lämmössä (kuinkahan lämmintä olisi ollutkaan jos aurinko olisi vielä paistanut?!). No, tämä on nyt sitten tällainen maaliskuu... :-)

Tässä muutama kuva päivän metsälenkiltä.

_dsc4320.jpg

_dsc4338.jpg

_dsc4339.jpg

_dsc4360.jpg

_dsc4393.jpg

_dsc4454.jpg

_dsc4476.jpg

_dsc4520.jpg

_dsc4554.jpg


Helmikuu


23.2.

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia kisasivat tänään agilityssa Turussa loistavin tuloksin! Luokkavoitto, LUVA ja serti kakkosista, mikä tarkoittaa että tämä NIIN taitava pari siirtyi kolmosiin että heilahti! ONNEA ONNEA PIIA JA NUKA! ♥ 

nuka_agisertti_23022014_1.jpg


22.2. 

nelli_8v_22022014.jpg

JYVÄSKYLÄ KV

Tätä synttäripäivää vietettiin Jyväskylä KV-näyttelyssä, jossa syntymäpäiväsankari esiintyi pitkästä aikaa kehässä, nyt ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa! Mihin nämä vuodet oikein ovat hävinneet?! Mukana oli myös Elsa-tytär nuortenluokassa. Valkoisia oli kehään ilmoitettu 44 koiraa ja tuomarina toimi Paula Heikkinen-Lehkonen.

Elsan tulos nuortenluokassa oli ERI/3 oikein hyvällä arvostelulla, ja Nellin veteraaneissa ERI/1 ja ROP-veteraani, samoin erinomaisella arvostelulla (arvostelut tuloksia-linkistä). Nelli oli mukana myös Mirvan kasvattajaryhmässä, jossa kasvattaja esitti veteraanirouvan. Ja upeasti Mihela's-ryhmä oli ROP-kasvattajaryhmä! ONNEA MIRVA!

Niinpä Nelli sai pyörähtää vielä iltapäivän tunteina kaksi kertaa isossa kehässä; veteraanien ja kasvattaryhmien ryhmäkehissä. :-) Tosin tällä kertaa sen suurempaa menestystä niistä ei tullut...

Kiitos mukavasta näyttelypäivästä kaikille mukana olleille ja aivan VALTAVAT KIITOKSET kasvattaja Mirvalle sekä mummo Pirjolle Nellin saamista kortista ja lahjoista! ♥ Ja onnea vielä kerran myös Nellin "Gremlins-sisaruksille"; Netalle, Fannille, Blancalle, Nellalle ja Roopelle! Still going strong!


5.2.

Helmikuu olisi voinut alkaa paremmillakin uutisilla. Welmu kävi tänään virallisessa silmätarkastuksessa, ja vaikka silmät kaksi vuotta sitten olivat terveet, niin eivät valitettavasti ole enää. Welmulla todettiin plasmooma, immuunivälitteinen sairaus jossa silmien sidekalvolle ja/tai vilkkuluomelle kasvaa rakkulaista uudismuodostumaa, arpikudosta. :-(
Onneksi ainakin toistaiseksi muutokset Welmulla ovat pieniä eivätkä aiheuta kutinaa, rähmimistä tai muutakaan epämukavaa oloa.


Tammikuu


18.1.

Turun KV-näyttelyssä GM-teamia edustivat Diesel (GM's Autumn Dream) ja Nuka (GM's August Fantasy). Tuomari tuli tällä kertaa Puolasta, eli valkkarit arvosteli Tomasz Borkowski. Hienoja tuloksia tuli tänään:

Diesel AVO ERI/1, SA, PU2 ja VARACACIB
Nuka VAL ERI/2, SA ja PN4

Onnea kovasti Mari ja Piia! ♥ 


12.1.

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille!

Niin se aika rientää! Ensimmäiset Welmun jälkeläiset ovat jo päässeet pentuluokkaikään, ja ensimmäiset kehään ehtineet olivat Mihela's Outshine Glory "Jade" ja Mihela's Once Upon A Time "Luna", jotka esiintyivät tänään Kajaanin KV-näyttelyn pentuluokassa. Jade vei voiton tällä kertaa tuloksella KP ja ROP-pentu Lunan jäädessä kakkoseksi. Ihania tyttöjä ja erityisesti ihanalla luonteella varustettuja! Onnea omistajille ja kasvattaja Mirvalle! 

jade_rop-pentu_kajaani_1201.jpg

Lahden ryhmänäyttelyssä tänään puolestaan esiintyi Diesel (GM's Autumn Dream); Marianne Holm arvosteli pojan tänään H:n arvoiseksi. :-)