VUOSI 2017

JOULUKUU

31.12.

Messarin näyttelyjen jälkeen olikin vuorossa melkoiset viikot. Jouluvalmistelujen ollessa kiihkeimmillään sairastui Nelli kohtutulehdukseen. Tyypilliseen tapaansa Nelli peitti kipunsa ja huonon olonsa viimeiseen asti, enkä aluksi huomannut muuta kuin että se söi huonosti ja lopetti sitten syömisen lähes kokonaan. Vielä leikkausta edeltävänä iltana se lenkkeili reippaasti normaalit lenkit Elsan kanssa, mutta sitten alkoi läähätellä ja katsella "tyhjyyteen".

19.12. tilanne sitten lopulta todettiin ja Nelli leikattiin saman tien. Toipuminen isosta leikkauksesta eteni aluksi hiukan hitaasti, eikä Nelli edelleenkään syönyt juuri mitään. Joulunaluspäivät ja -pyhät oli vointi vielä hutera, mutta nyt pari päivää ennen vuoden loppumista palasi Nellin ruokahalu ja sitä kautta tuli muuhunkin olemiseen taas voimaa ja iloa. Kuinka helpottunut olenkaan!

Niinpä joulun toivotukset jäivät kirjoittamatta ja joulukuvat ottamatta tänä vuonna, mutta näin vuoden viimeisenä päivänä nappasin muutaman kuvan Nellistä ja Elsasta ja toivotan niiden myötä kaikille oikein onnekasta uutta vuotta 2018!

Vuoden 2017 viimeisen päivän painit; Nellikin jaksaa taas leikkiä!

30.12.

Jihuu! Konstan (GM's Comes With Attitude) ja Johannan kisavuosi sai hienon ja arvoisensa päätöksen tänään Lahdessa. Harri Laisin tuomaroidessa he tokoilivat kolmannen avoimen luokan ykköstuloksen pisteillä 283,50 ja luokkavoitolla! Tuhannet onnittelut Konsta ja Johanna TK2-koulutustunnuksesta! ♥

FI MVA BH JK1 TK2 Gentle Miracle's Comes With Attitude

8.-10.12.

Niin oli jälleen tullut aika jokavuotisen Messarin näyttelyviikonlopun! Tänä vuonna näyttelypäiviä oli peräti kolme Suomen isännöidessä Pohjoismaiden Voittaja-näyttelyä lauantaina, ja kiitos aktiivisten kasvatinomistajieni olin saanut ilmoittaa kasvattajaryhmän kaikille kolmelle päivälle! Itse lähdin matkaan Marjon ja Taikan kanssa; tyttö oli ilmoitettu mukaan kehiin kaikkiin kolmeen näyttelyyn.

HELSINKI WINNER 2017 näyteltiin perjantaina 8.12. Viikonlopun aloituspäivänä valkkareita oli ilmoitettu mukaan 35 koiraa ja tuomarina toimi Annukka Paloheimo. GM-teamia edustivat Taikan lisäksi Nuka, Mila ja Diesel. Ja heti aloituspäivän tuloksena oli kolme titteliä!

Mila (GM's Creation of Fantasy) VAL ERI/1, SA, PN1, CACIB, VSP ja Helsinki Winner 2017

Nuka (GM's August Fantasy) VET ERI/1, SA, PN2, VET ROP ja Helsinki Veteran Winner 2017

Diesel (GM's Autumn Dream) VET ERI/1, SA, PU4, VET VSP ja Helsinki Veteran Winner 2017

Taika esiintyi myös hienosti tuloksella AVO EH, ja näin sain esittää kerrassaan upean kasvattajaryhmän. Tuomari kehui arvostelussaan GM-ryhmää jänteviksi ykkösryhmän paimenkoiriksi, ja hän arvosti tätä seikkaa KP:n ja ROP-kasvattajatittelin verran.

Diesel, Nuka, Mila ja Taika

Upean aloituspäivän jälkeen seurasi sitten POHJOISMAIDEN VOITTAJA 2017, johon valkkareita oli ilmoitettu upeat 66 koiraa. Tuomaroimassa nähtiin tarkka Tom Kankkonen. Perjantaina mukana olleiden GM-edustajien joukkoon liittyivät nyt myös Kamu ja Gizmo. Eipä päättynyt tämäkään päivä ilman titteliä; Diesel nappasi jo toisen merkinnän nimensä eteen! Tässä tulokset:

Diesel (GM's Autumn Dream) VET ERI/1, SA, PU3, VET ROP, Pohjoismaiden Veteraanivoittaja 2017

Kamu (GM's Arctic Snow) VET EH/3

Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) VAL EH

Nuka (GM's August Fantasy) VET EH/2

Mila (GM's Creation of Fantasy) VAL ERI


Taika (GM's Completely Magic) AVO EH/3

Kasvattajaluoka saatiin hienosti kasaan myös lauantaina, ja tuloksena siinä tällä kertaa KP ja KASV2

Kasvattajaryhmässä mukana Gizmo, Mila, Nuka ja Diesel

Ja vielä oli jäljellä päätöspäivä, sunnuntain VOITTAJA 2017-näyttely. Tällä kertaa tuomari oli venäläinen Elena Adamovskaya ja ilmoitettu valkarimäärä oli 44 koiraa. Kaikki kuusi GM-teamiläistä jatkoivat edelleen mukana, eikä ilman titteliä jääty tässäkään näyttelyssä!

Kamu (GM's Arctic Snow) VET ERI/1, SA, PU3, VET VSP ja Veteraanivoittaja 2017

Diesel (GM's Autumn Dream) VET ERI/2


Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) VAL ERI/4

Nuka (GM's August Fantasy) VET ERI/2

Mila (GM's Creation of Fantasy) VAL ERI/3

Taika (GM's Completely Magic) AVO EH/4

Ja näillä tuloksilla varmistui sitten viimeisenkin päivän kasvatajaryhmä, jossa olimme jälleen ROP-kasvattajia KP:lla.

Kasvattajaryhmässä mukana Diesel, Nuka, Mila ja Kamu

Näin oli takana kolme antoisaa, menestyksekästä mutta myös rankkaa näyttelypäivää, enkä voi olla muuta kuin ylpeä Nellin lasten ja lastenlasten menestyksestä, käytöksestä kehissä ja omistajien innokkuudesta olla mukana! Erityisen mieltä lämmittäviä olivat A-pentujen, noiden suurten unelmapentujeni, menestys ja tittelit veteraaniluokissa.

ONNEA KAIKILLE JA VALTAVAN ISO KIITOS MUKANA OLLEILLE SEURASTA! Ja erityiskiitos Marjolle ja Taikalle majoitusseurasta!

Tässä vielä muutama kuva viikonlopulta.

Diesel ja Mari Annukka Paloheimon arvioitavina

Helsinki Veteran Winners 2017 Diesel ja Nuka

Mila-tytär ja Nuka-äiti

Kamu ja Ronja

MARRASKUU

9.11.

Gentle Miracle's April Hope "CHAKA"
31.7.2009 - 9.11.2017

Nyt olen vapaa ja mukana tuulen
saan kulkea rajoilla ajattomuuden.
Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento.

Tänään sain suru-uutisen; Chaka on jouduttu päästämään sateenkaarisillalle kesästä asti jatkuneiden virtsatievaivojen takia. Muistoissamme elää nyt aina iloinen ja kaunis valkkarityttö Nellin ensimmäisestä pentueesta. Osanottoni Hanna. Hyvää matkaa Chaka, nyt ovat kivut poissa. ♥

5.11.

Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna tokoilivat tänään Tampereella toisen avoimen luokan ykköstuloksen! Tuomarina kokeessa toimi Mari Väänänen ja Konstan pisteet 262,50 oikeuttivat kakkostilaan avoimessa luokassa. ONNEA! ♥

LOKAKUU

21.10.

Varhaisesta keväästä asti odotettu päivä oli käsillä; C-pentueen luonnetesti! Olimme saaneet luonnetestipaikan kaikille 9 koiralle samaan testiin Maaningalle, mutta valitettavasti Karkki joutui jäämään pois tästä testistä juoksujen takia. Mukaan tulivat myös B-pentueen testipäivästä aikanaan pois jäänyt Diesel (GM's Best of Luck) ja Niina, joten yhdeksän kasvatin testipäivä oli kuitenkin kyseessä. Jännittävää!

Jo edellisenä iltana olimme ajelleet Siilinjärvelle C-pentueen perheiden kanssa ja majoittuneet Pohjois-Savon Ajokoirayhdistyksen toimintakeskukseen Punttisilimään. Lauantaiaamu valkeni varsin "raikkaana" viiden pakkasasteen voimin, mutta pakkasesta viis; ei kuitenkaan satanut! Aamusumussa suuntasimme testipaikalle Maaningan Haukkumajalle valmistautumaan päivän jännitysnäytelmiin. Minun roolinani oli videoida kaikki kasvattieni testit.

Tuomareina testissä toimivat Jorma Kerkkä ja Leena Berg. Kerkkä onkin nyt ollut toisena testaajana kaikissa kasvattieni luonnetesteissä lukuunottamatta A-pentueen Renen testiä ja Dieselin uusintestiä.

Ja niin testipäivä käynnistyi Rokin ja Ronjan ollessa ensimmäisenä vuorossa.

Roki ihmettelee tynnyriä

Testipäivä eteni ruokataukoon asti viiden C-pojan testeillä, enkä kyllä voi muuta sanoa kuin että jokainen koira käyttäytyi hyvin "itsensälaisesti" ja tuomarit antoivat mielestäni jokaiselle juuri sellaisen arvostelun, joka kuvaa koiraa erinomaisesti. Kaikki 5 poikaa selvittivät testin hyväksytysti ja Konsta ja Koda vielä aivan upein +2-hermorakenteen tuomin yli 200 loppupistein!

ROKI (GM's Catch Me If You Can) +95 pistettä, laukauskokematon, hyväksytty
KONSTA
(GM's Comes With Attitude) +205 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
GIZMO
(GM's Cheeky Gremlin) +110 pistettä, laukauskokematon, hyväksytty
KELMI
(GM's Charming Rogue) +157 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
KODA
(GM's Close To My Heart) +209 pistettä, laukausvarma, hyväksytty

Samalla Konsta sai seuraa C-pentueen muotovalioihin kun Roki ja Gizmo valioituivat hyväksytyn testin suoritettuaan!

Konsta tutkii haalaria

Gizmo puolustaa Netteä hyökkääjältä

Kelmi esittelee äänivarojaan

Koda tahtoo leikkiä

Ruokatauon jälkeen testipäivä jatkui sitten B-sarjan Dieselin iloisella suorituksella. Diesel on jo ehtinyt viiden ja puolen vuoden ikään, mutta varsin nuorekas vauhtiveikko sekin testiradalla oli ja näin on Dieselilläkin nyt hienosti hyväksytty luonnetesti suoritettuna.

DIESEL (GM's Best of Luck) +155 pistettä, laukausvarma, hyväksytty

Diesel väistää haalaria

Dieselin jälkeen olivat vuorossa vielä kolme C-tyttöä, joista ensimmäisenä areenalle astuivat Taika ja Marjo. Taikan jälkeen oman vuoronsa saivat Mila ja Lumi, ja tyttöjen suoritusten jälkeen ei voinut muuta kuin todeta että kyllä ovat tytöt melko lailla samasta puusta veistetyt, aivan pieniä "sävyeroja" oli ainoastaan nähtävissä. Ja niin omia itsejään olivat myös tytöt omissa testisuorituksissaan!

TAIKA (GM's Completely Magic) +155 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
MILA
(GM's Creation of Fantasy) +155 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
LUMI
(GM's Chasing Snowflakes) +140 pistettä, laukausvarma, hyväksytty

Ja tällä hyväksytyllä luonnetestituloksella tuli Milasta neljäs C-pentueen muotovalio ja 11. GM's-muotovalio!

Taika leikkii

Mila ottaa hyökkääjän vastaan

Lumi ja Jorma vetävät keppiä

Päivän päätteeksi ei voinut kuin olla ylpeä kasvattaja; kaikki 9 tänään testattua kasvattiani suorittivat testit hyväksytysti ja tuomarit antoivat vielä päivän lopuksi pienet kehut hienosta pentueesta. Ihanat C-lapset!

Illalla juhlistimme vielä onnistunutta päivää, hienosti läpi menneitä luonnetestejä ja uusia valioita saunomisen ja kuohujuoman merkeissä Punttisilimän rantasaunalla.

Isot onnittelut vielä kerran uusille muotovalioille Gizmolle, Rokille ja Milalle perheineen ja lämmin kiitos taas kerran koko porukalle, että mahdollistitte tämän koko pentueen testipäivän ajamalla jälleen satoja kilometreja testipaikalle!

Kiitos Ronjalle valokuvista! Kaikki luonnetestivideot löytyvät KUVAT JA VIDEOT-sivustolta koirien omista kansioista.

14.10.

Tänään kisailtiin tokossa valkkareiden rotumestaruuskokeessa Hausjärvellä. Tuomarina kokeessa toimi Harri Laisi. GM-teamia edustivat Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna, ja jälleen oli Konstalla nimensä mukaisesti asenne kohdillaan. Taitavan ohjaajansa Johannan kanssa he tokoilivat avoimen luokan rotumestareiksi pisteillä 281 ja tuloksella AVO1!

Isot onnittelut jälleen kerran Johanna ja Konsta, hienoja tuloksia teette nyt vähän joka lajissa!

Valkkarien avoimen luokan TOKO-mestari 2017 Konsta

SYYSKUU

23.9.

Ensimmäinen C-pentueen Suomen Muotovalio on totta! Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna osallistuivat tänään Raaseporissa pk-jälkikokeeseen ja nappasivat koulutustunnnuksen JK1, joka tarkoittaa samalla Suomen Muotovalion arvoa sertikiintiön ollessa Konstalla myös täynnä. Pisteitä irtosi tänään maastosta 176 ja tottisosuudelta 74.

Lämpimät onnittelut Konstalle, Johannalle ja Kimmolle molemmista tuloksista!

FI MVA BH JK1 GENTLE MIRACLE'S COMES WITH ATTITUDE

© Johanna Alanen

16.9.

Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna metsästivät tänään viimeistä sertiä Tampereen ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina toimi Monika Blaha Itävallasta. Valkkareita oli ilmoitettu kehään 17 koiraa. Ja niinhän Konsta teki sen; upea tulos tänään AVO ERI/1, SA, PU1, SERTI ja VSP! Näin on Konstalla valioarvoon vaadittavat sertit kasassa, luonnetestiä odotellessa. Isot onnittelu ja kiitokset, Johanna ja Kimmo!

Gentle Miracle's Comes With Attitude "Konsta" (Kuva © Johanna Alanen)

Myös Taika (GM's Completely Magic) ja Kelmi (GM's Charming Rogue) juoksivat tänään näyttelykehässä. Paikkana oli Äänekoski RN ja tuomarina valkkareilla siellä Maija Lehtonen.

Aluksi kehään pääsivät Kelmi ja Tanja, muita valkkariuroksia ei näyttelysää ollutkaan. Kelmin tulos tänään mutaisella tihkusateisella nurmella oli hieno AVO ERI/1 oikein hyvällä arvostelulla, harmittavasti vaan se SA jäi saamatta.

Tanja esitti Kelmin hienosti näyttelyn ainoana uroksena. (Kuva © Marjo Kunnari)

Täysin karvansa pois heittänyt Taika olis vuorossa sitten avoimen luokan nartuissa. Tyttö esiintyi "bikineissään" oikein mallikkaasti, mutta tuomari ei tänään oikein Taikalle lämmennyt; tuloksena AVO H (arvostelu Taikan näyttelytuloksissa).

Sisarukset Taika ja Kelmi Äänekoskella 16.9.2017

Vaikka sertijahti ei tänään tulosta tuottanutkaan, oli päivä muuten mukava kuten hyvässä seurassa aina! Kiitos jälleen Marjo ja Jarkko kun ajoitte pitkän matkan Taikan kanssa näyttelyyn, ja Tanjalle kiitos seurasta myös!

Mia ja Welmu (White Spirit of Dreams´Aragorn) osallistuivat tänään tokokokeeseen Muhoksella. Tähtäimessä kaksikolla olisi TK1-koulutustunnus, jota kohti tämänpäiväinen tulos heitä veikin. Alokasluokassa pisteitä 160 ja ALO1-tulos sekä sijoitus 2/8. Onneksi olkoon Mia ja Welmu!

4.9.

Taika pääsi jälleen tänään osteopaatin käsittelyyn kun Marjo ja Jarkko ajoivat Turkuun Leena Piiran luokse. Sen verran oli kireyttä selässä, että jatkohoidoksi määrättiin laseria. Sen verran "omavaraista" tämä GM-porukka on, että Taikapa suuntasi Turusta Vantaalle Ronjan luokse Länsi-Vantaan Eläinklinikalle laseriin. Iso kiitos Marjolle ja Jarkolle, jotka jaksavat ajella ympäri Suomea hoidattamassa koiria!

Taika saa Ronjalta laserkäsittelyä Vantaalla 4.9.

2.9.

Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna osallistuivat tänään Kyröskoskella pk-rotumestaruuskilpailuihin alokasluokan jäljelle. Maasto-osuudet olivat ensimmäisenä ja sieltä Konsta toi hienosti kaikki kepit ja esineruudusta esineet, janalta lähti 12 pistettä joten maastosta yhteensä 188 pistettä. Iltapäivän tottisosuudessa Konsta keksi sitten hiukan omia liikkeitä, jotka tosin teki iloisella asenteella. Tuomari ei kuitenkaan aivan huippuunsa arvostanut sellaista toimintaa; pisteitä 63 tottiksesta, joten koulutustunnus jäi vielä saamatta. Mutta kun maastot on noin hienosti kohdallaan niin kyllä se sieltä vielä tulee se koularikin! Hyvä Konsta ja Johanna! ♥

ELOKUU

26.8.

Virossa järjestettiin tänään paikallisen valkkariyhdistyksen, Eesti Valgete Lambakoerte Tõuühingin, vuoden 2017 erikoisnäyttely, jossa tuomarina toimi Aire-Piret Pärn Virosta. Tähän näyttelyyn olivat lähteneet myös Camaz (GM's Be My Lover) ja Jenna, mukana oli myös Jennan toinen valkkari Wanda (Mihela's Krystal Sunshine).

Ja niin kävi että Camaz vei koko potin ollen ROP ja saaden SERTIn sekä tittelit EVLÜ KLUBI VÕITJA 2017 ja EE MVA! Näin Camazista tuli toinen kasvattini Elsan jälkeen jolla on ulkomainen valioarvo. Isot onnittelut Jenna ja Camaz! ♥

Jennan Wanda sijoittui hienosti PN2:ksi ja Camaz ja Wanda osallistuivat vielä parikilpailuun (ainoana mukaan ilmoitettuna parina) saaden KP:n.

FI MVA EE MVA Gentle Miracle's Be My Lover

EVLÜ KLUBI VÕITJA 2017

25.8.

Roki (GM's Catch Me If You Can) ja Ronja osallistuivat tänään Nurmeksessa käyttäytymiskokeeseen, jonka tuomaroi Allan Aula. Koska Roki on kohtalaisen reaktiivinen koira jolla riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, oli ilmassa monenlaista jännitystä kokeen suorittamiseen liittyen. Vaan niinpä vaan Ronjan työ on tuottanut hienoa tulosta ja nyt saadaan Rokin nimen eteen kirjoittaa titteli BH. Isot onnittelut Ronja ja Roki, olen valtavan ylpeä teistä!

24.8.

Kamu (GM's Arctic Snow) kävi 8 ikävuoden "kunniaksi" virallisissa selkäkuvissa. Ensi vuoden alusta muuttuva PEVISA edellyttää valkkareilta selän LTV-lausuntoa, joten kuvat piti ottaa jos koiraa jalostukseen vielä aiotaan käyttää. Lanneranka Kamulta ja muilta A-pennuilta aikanaan lonkkakuvien yhteydessä kuvattiin epävirallisesti (silloin ei virallisista selkäkuvista oltu vielä kuultukaan), eli siltä osin tilanne oli tiedossa. Mutta olihan se hienoa saada selästä vielä oikein virallinen lausunto: LTV0, SP0, VA0! Eli terve selkä kaikin puolin! Onnea Ronja!

20.8.

Eilisen misseilyn jälkeen aktiiviset Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna rynnistivät tänään peruutuspaikalle Somerolle pk-jälkikokeeseen. Tuomarina Somerolla oli Mika Laaksonen.

Maastosta tuli tuloksena hienot 185 pistettä, mutta tottis maastojen jälkeen kangerteli sen verran että pisteet 67 jäivät niin harmittavasti kolmen pisteen päähän vaadituista 70 pisteestä, jolla koulutustunnus olisi irronnut.

Joka tapauksessa aivan huippua että "pk-ura" on nyt Konstan kanssa korkattu, luulenpa että jatkoa seuraa! Onnea Johanna ja Konsta! ♥

19.8.

Jälleen ihania näytelmäuutisia! Konsta (GM's Comes With Attitude) hurmasi tänään tuomari Janiki Steinbockin Nokian ryhmänäyttelyssä. Johanna luotsasi Konstan huipputulokseen AVO ERI/1, SA, PU1, SERTI ja ROP! ♥ Isot onnittelut Konstan perheelle!

Isossa kehässä tuloksena oli komea läpijuoksu, mutta Konstan toinen serti lämmittää mieltä jo enemmän kuin tarpeeksi!

Kuva © Johanna Alanen

13.8.

Tänään Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia osallistuivat toisiin mejä-kisoihinsa, tällä kertaa tuloksena 37 pistettä ja AVO2. Hienoa Mia ja Welmu!

12.8.

Turun Elonäyttelyssä tänään mukana oli kaksi GM-edustajaa, joista konkari Diesel (GM's Autumn Dream) teki debyyttinsä veteraaniluokassa. Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) ja Annette esiintyivät avoimessa luokassa. Valkkarit arvosteli Marja Talvitie.

Gizmon tulos tiukan tuomarin edessä tänään oli AVO EH/3. Diesel ja Mari liitelivät puolestaan myös veteraaniluokassa vakuuttavin liikkein, ja tänään sille ei tuomarin mielestä löytynyt vastusta!

Diesel VET ERI/1, SA, PU1, ROP-VET ja ROP!!! ♥ Upean veteraanikehäaloituksen kruunasi vielä kuuden joukkoon pääsy veteraanien isossa kehässä! ISOT ONNITTELUT MARI JA DIESEL!

Taikan (GM's Completely Magic) ja Marjon agikisaputki jatkui tänään kahdella startilla Oulussa. Ensimmäinen startti päättyi hyllyyn Taikan taikatassujen vietyä koiraa hiukan liian vauhdikkaasti, mutta toisesta startista agiradalta irtosi Taikan ja Marjon ensimmäinen hyväksytty tulos: RV5 (AV -9,62) ja sijoitus 3/13! Way to go, Marjo ja Taika!

6.8.

Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna esiintyivät tänään Valkeakosken kaikkien rotujen näytelmissä, jossa tuomiot jakeli Nina Janger. Komean Konstan tulos tänään oli AVO ERI/2. Onnea Konsta ja Johanna!

5.8.

Konstasta (GM's Comes With Attitude) tuli tänään ensimmäinen MH-luonnekuvaukseen osallistunut kasvattini. Johanna ja Konsta matkasivat Ikaalisiin MH:ta varten, ja olihan se kasvattajankin lähdettävä oikein videokameran kanssa paikan päälle kuvausta katsomaan.

Kokemus oli mielenkiintoinen, itse asiassa ensimmäisen kerran itsekin olin livenä tätä hommaa katsomassa. Konsta oli kuvauksessa kyllä aivan oma tasapainoinen itsensä, joten mitään yllätyksiä ei varsinaisesti esiin tullut. Ihana Konsta! ♥

Konsta ja tyytyväiset omistaja ja kasvattaja 5.8.2017TÄSTÄ pääset katsomaan videon Konstan MH-luonnekuvauksesta Ikaalisissa 5.8.2017

Kuopio KV oli oli myös tänään, ja siellä esiintyi ensimmäistä kertaa GM's-kasvatti veteraaniluokassa! Ronja ja Kamu (GM's Arctic Snow) olivat tämän debyytin takana, ja niinhän sieltä tuli ensimmäinen ROP-veteraanititteli ihanalle Kamulle!

Myös Roki oli mukana kehässä, juosten heti enonsa perässä PU-luokassa.

Hienot tulokset tänään siis:

Kamu VET ERI/1, SA, PU2 ja VET-ROP
Roki AVO ERI/1, SA, PU3 ja VARA CACIB

Paljon onnea ja iso kiitos jälleen Ronja! ♥

Roki (GM's Catch Me If You Can) ja Ronja kehässä

Ronja, Kamu ja Roki Kuopiossa

Welmun kauniit tyttäret Mindi (Mihela's Original Diamond) ja Jade (Mihela's Outshine Glory) olivat myös kehässä Kuopiossa. Mindi oli narttujen voittaja saaden kolmannen ja viimeisen sertinsä ja näin Mindistä tuli Jaden lisäksi toinen ko. pentueen muotovalio. Onnea Mindi ja Laura!

Jade tuli komeasti narttujen kakkoseksi heti siskonsa perässä!

FI MVA Mihela's Original Diamond "MINDI"

4.8.

Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) ja Annette debytoivat tänään Janakkalassa virallisissa koiratanssikilpailuissa! Pari osallistui freestylen alokasluokkaan, jossa saivat ihanalla esityksellään 156,66 pistettä ja sijoituksen 5/6. Gizmo on Koiranetin tietojen perusteella toinen valkkari Suomessa, joka on osallistunut virallisiin koiratanssikilpailuihin. Upeaa Nette, teette Gizmon kanssa niin hienoa yhteistyötä iloisella asenteella! ♥

Tässä video varsinaisesta hyvän mielen kilpailuesityksestä!

Lisää tietoa koiratanssikilpailujen säännöistä löytyy TÄÄLTÄ

3.8.

Tänään olivat Taikan ja Marjon toiset viralliset kisat! Rovaniemellä ohjelmassa oli 2 agirataa ja 1 hyppyrata. Taikalla on tänään vähän sokka irti, ja nämä kaikki startit tuottivat tulokseksi paljon hyvää kokemusta mutta hylätyt tulokset.

Heinäkuu

31.7.

Gentle Miracle's A-pennut tänään 8 vuotta!

Jo kahdeksan vuotta on vierähtänyt siitä, kun Nellin ja Boniton hartaasti odotetut lapset syntyivät aamuyön tunteina! Kuinka hyvin muistankaan ne riemun jännittävät hetket kun ensimmäisiä pentujani maailmaan saateltiin. Ja nyt nämä kuvassa vielä silmättömät pikinenät ovat veteraani-iässä!

Jälleen kerran isot kiitokset teille omistajille, jotka teitte tästä pentueesta valtavan suuren ylpeyden aiheen kasvattajalle! Ja ONNEA Nuka, Chaka, Kamu, Turbo, Rene, Amor ja Diesel!

30.7.

Tänään oli Taikan suuri päivä: kahden vuoden ahkeran treenaamisen jälkeen Taikan ja Marjon ensimmäiset viralliset agistartit olivat totta! Kemin kisoissa oli ohjelmassa 2 agirataa, ja tuloksena tänään molemmilta radoilta hylätyt. Tuloksesta ei aivan käy ilmi miten hienosti Taika toimi elämänsä ensimmäisillä kisaradoilla, mutta jatkoa seuraa hyvinkin pian uusien kisastarttien muodossa. Onnea hienosta uran aloituksesta Marjo ja Taika, tästä on hyvä jatkaa! ♥

Alla muutama kuva Taikasta treeneissä ActiveDogsin hallilla pari viikkoa sitten.

Kuvat © Jarmo Risto

29.7.

Taika ja Marjo kävivät tänään sertijahdissa Raahen ryhmänäyttelyssä. Tuomarina valkkareilla oli puolalainen herra Miroslaw Redlicki. Sertijahti jatkuu vielä, sillä tulos tänään oli avoimen luokan EH ja luokkavoitto. Arvostelu oli mielenkiintoinen ja osin en itse tunnista Taikaa siitä ollenkaan, mutta näyttelyissä tuomarin sana on laki.

25.7.

Roki (GM's Catch Me If You Can) ja Ronja pääsivät keväällä Etsijäkoiraliiton alkeiskurssille, ja mallikkaasti on harjoitusjäljet ajeltu. Roki on osoittautunut kelpo nenänkäyttäjäksi jo aiemminkin, ja tämä homma tuntuu myös sujuvan erinomaisesti.

Rokin reaktiot maalikoiriin ovat olleet yllättävänkin oikeanlaisia, vaikka se arjessa on välillä sellainen uhoaja. Tänään oli alkeiskurssin loppukokeen vuoro, ja senkin Roki ja Ronja suorittivat hyväksytysti.

PALJON ONNEA RONJA JA ROKI! ♥ Aika näyttää minkälainen harrastus tästä teille vielä tulee!


Kuvat © Ronja Nieminen

16.7.

Toinen näyttelypäivä Oulussa ja keli jatkui loistavana. Tänään valkkarit arvosteli kroatialainen herra Davor Javor, joka ryhmäkilpailussa eilen nappasi Welmun Jade-tyttären seitsemän parhaan joukkoon. Jälleen sain kunnian esittää Taikan, ja tänäänkin se jaksoi tehdä kehässä parhaansa. Päivän tuomari ei arvostanut kovinkaan korkealle tänään mukana olleita uroksia, Welmu oli lopulta ainoa ERIn saanut uros. Ilman SA:ta jäi kuitenkin myös Welmu, joten PU-kehää ei esitetty lainkaan.

White Spirit of Aragorn WELMU VAL ERI/1 Kuva © Mirva Laine

Taikan tulos avoimessa luokassa tänään oli jälleen hieno: AVO ERI/2, SA, PN3 ja VARASERTI. Kolmas serti jäi näin ollen harmittavan lähelle, mutta huonolle ei kyllä hävitty! Sertin sekä cacibin ja ROP-tittelin nappasi jälleen Welmun tytär, tällä kertaa eilisen voittajan sisko Mindi (Mihela's Original Diamond). Onnea Laura ja kasvattaja Mirva jälleen!

Mihela's Original Diamond MINDI Kuva © Mirva Laine

Päivän varasertityttö Taika

Näin oli tämän vuoden Oulu KV näytelty. Viikonloppu oli aivan loistava paitsi Taikan tulosten suhteen, myös Welmun tytärten ROP-saavutusten takia. Ja ehkä kaikkein parhainta kuitenkin oli tavata ystäviä ja tuttuja ja viettää ihana koiramainen viikonloppu parhaassa seurassa! SUURET KIITOKSET Marjo ja Jarkko vieraanvaraisuudesta sekä Mirva ja kaikki muut mukana olleet seurasta. Erityiskiitokset Päiville ja Tapsalle lauantai-illasta! ♥

Taika on ♥♥♥

JEEEE! Poseeraaminen on ohi, nyt saa juosta!

15.7.

Oulu KV. Tiedossa kaksi päivää näyttelytohinaa. Lähdin itsekin oikein paikan päälle koska kehässä pyörähtäisi molempina päivinä Taika ja sunnuntaina Welmu, sekä Welmun ja Kamun lapsia myös olisi paikalla. Marjo ja Jarkko majoittivat minut viikonlopuksi ja illalla oli tapaaminen koiraystävien kanssa, joten mukavaa oli tiedossa koko rahan edestä!

Lauantaina valkkarit arvosteli saksalainen Regina Blessing, ja Tuurin näyttelyssä pienen "korkea häntä-trauman" saaneina päädyimme kokeilemaan hännän asentoa liikkeessä kun Taika esiintyisikin jonkun muun kuin Marjon kanssa. Niinpä sain kunnian viedä Taikan kehään; ja voi kuinka upeasti Taika esiintyikään! Sillä oli todella hyvä asenne ja ryhti hommaan, ja se tuotti tulosta.

Kuva © Mirva Laine

Kuva © Mirva Laine

Taikan tulos tänään aivan huippu AVO ERI/1, SA, PN2, SERTI ja VARACACIB! Edelle PN-kisassa juoksi valioluokan upea Jade (Mihela's Outshine Glory), joka on Welmun ja Wandan tytär. Jade sijoittui vielä 7 parhaan joukkoon iltapäivän ryhmäkilpailussa! Onnea Heidi ja kasvattaja Mirva! ♥

Mihela's Outshine Glory Kuva © Mirva Laine

Gentle Miracle's Completely Magic TAIKA

Urosten sertin nappasi tänään Taikan serkku, Kamun poika Niro (Devoted One's Breeze of Snow), joten Nellin ja A-pentujen linja oli tänään hyvin edustettuna. Onnea kasvattaja Oilille! Ja kyllä, olen valtavan iloinen ja ylpeä tästä!

Nellin ihanat lapsenlapset, Nukan tytär Taika ja Kamun poika Niro; tämän päivän sertikoirat!

9.7.

Valkkareiden rotujärjestön SSKY:n vuotuinen erikoisnäyttely pidettiin tänä vuonna Lahdessa, jonne itsekin lähdin paikan päälle tapahtumaa katsomaan ja tuttuja tapaamaan. Sinne oli ilmoitettu paitsi oma Rokini myös pitkästä aikaa Kamu (GM's Arctic Snow) ja Kamun ensimmäisiä jälkeläisiä peräti 5 koiraa. Tämä mahdollisti sitten myös Kamulle ryhmän jälkeläisluokkaan sekä Oilille (kennel Devoted One's) kasvattajaryhmän ilmoittamisen! Jännittävä päivä siis! Tuomarina toimi liikkeistä tarkka Harry Tast, joka aikanaan vuonna 2007 samaisessa SSKY.n erikoisnäyttelyssä teki nuorten luokassa kisanneesta Nellistä ROPin!

Roki esiintyi avoimessa luokassa Ronjan kanssa tuttuun tyyliin upeasti ja voitti luokkansa (AVO ERI/1, SA). Koska kukaan muu siihen asti esitetyistä uroksista ei ollut saanut SA:ta ja jälkellä oli vain Kamu valioluokassa, oli Rokin serti käytännössä varmistettu jo heti kilpailuluokan jälkeen!

Ronja esitti hienosti liikkuneen Kamun sellaisella varmuudella, että tuomari ei voinut kuin ihastella. Kamuhan on vain 3 viikkoa vaille veteraani-ikäinen tässä näyttelyssä. Tuloksena VAL ERI/1 ja SA. Paras uros-luokkaan tarvittiin minuakin sitten handleriksi, koska kehässä juoksivat vain Kamu ja Roki. Oli suuri ilo ja kunnia saada juosta Kamu PU1-sijalle samalla kun Roki sai kolmannen ja viimeisen sertinsä enonsa perässä sijoituksella PU2! Lopulta Kamu oli VSP. Ihan huippua; ONNEA JA KIITOS RONJA! ♥ Niin oli Nelli SSKYn erkkarin ROP vuonna 2007 ja poikansa Kamu saman näyttelyn VSP tasan kymmenen vuotta myöhemmin samalla tuomarilla!

Roki ja Ronja kehässä

Rokilla oli vauhtia... catch me if you can!

ROP Charming White Chocolate Caramel ja VSP Gentle Miracle's Arctic Snow

Lopuksi esitettiin Devoted One's-kasvattajaryhmä Kamun lapsia; tuloksena KP ja ROP-kasvattaja! Onnea Oili! Sen jälkeen Kamu-isä astui mukaan kehään jälkeläisryhmän arvostelua varten; ja tuloksena KP ja ROP-jälkeläisryhmä! Isot onnittelut jälleen Ronja! Arvostelu oli mieltä lämmittävä:

Uros jättänyt jälkeläisiinsä oman tyyppinsä ja voimakkaan rakenteensa, sekä puhdaslinjaisen pitkän päänsä. Myös erinomainen tempperamentti on periytynyt hyvin.

Ja iltapäivän isoissa kehissä menestys vielä jatkui: Kamun jälkeläisryhmä oli BIS2-ryhmä ja Devoted One's-kasvattajaryhmä BIS4-ryhmä!

Kamu-isä ja ROP-ja BIS2-jälkeläisryhmä

Roki (GM's Catch Me If You Can) ja kolmas serti

Roki

Kamu VSP ja ROP-jälkeläisryhmä

Onnea Ronja ja Kamu; upea päivä!

Myös Mila (GM's Creation of Fantasy) esiintyi tänään näytelmissä; heillä ohjelmassa oli Karjaan kaikkien rotujen näyttely, jossa valkkarit arvosteli Paula Rekiranta. Milallahan on jo sertit kasassa, joten sitä "painetta" ei enää heillä ole. Ja tulos jälleen aivan upea AVO ERI/1, SA ja PN2! Onnea Piia ja Jani! ♥

Tapasimme tänään myös Kodan (GM's Close To My Heart) omistajineen Lahdessa näyttelyn yhteydessä. Niin suuri harmi kun Kodan toinen kives jäi lopullisesti laskeutumatta, kyllä niin komea miehen alku tämäkin Nukan ja Moran poika on! ♥ Mutta sehän me tiedetään ilman näyttelytuloksiakin. Oli kiva treffata Nina ja Ville sekä ihana Koda!

Alla muutama kuva Kodasta.

2.7.

Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia tekivät tänään jonkinlaista valkkarihistoriaa osallistumalla Oulaisissa mejä-kokeeseen. Ilmeisesti Welmu on toinen valkkari Suomessa virallisessa mejä-kokeessa (ensimmäinen valkkari on osallistunut kokeeseen vuonna 2010). Ja ilmeisesti Welmu ja Mia tekivät historiaa saavuttamalla mejä-kokeesta ensimmäisenä valkkarina AVO1-tuloksen (46/50 pistettä) ja luokkavoiton!

Lämpimät onnittelut Mia ja Welmu, upea suoritus!

WELMU MEJÄ AVO1 ♥

Kuva © Mia Leinonen

1.7.

Riihimäen KV-näytelmissä olivat tänään GM-värejä edustamassa Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna. Tuomarina valkkareilla toimi Benny Blidh Von Schedvin Ruotsista. Konstan tulos tänään oli AVO ERI/2. Onnea Johanna ja Konsta!

Kesäkuu

11.6.

Viikonlopun aikana myös toinen omista C-lapsistani eli Taika (GM's Completely Magic) pääsi näytelmäkehiin. Tänään Alavudella Miljoonakoira-näyttelyssä Taika ja Marjo esiintyivät Leni Finnen arvosteltavana vesisateesta huolimatta hienosti hienolla tuloksella AVO ERI/1. Aavistuksen jäi harmittamaan tuomarin viime hetkellä päättäessä jättää Taikan ilman SA:ta, ainoana ERIn saaneena narttuna se olisi tiennyt toista sertiä Taika-tytölle. Mutta tänään taisi Taikan iloinen hiukan korkealla liehuva häntä olla tuomarille liikaa... :-)

Onnea hienosta esiintymisestä ja tuloksesta, sekä kiitos Marjo! ♥

10.6.

Hämeenlinnan ryhmänäyttelyssä tänään Roki (GM's Catch Me If You Can) ja Ronja olivat jälleen näyttelytouhuissa. Tuomarina toimi Tarja Löfman, ja tällä kertaa Ronjan ja Rokin esiintymistaitoja arvostettiin jo enemmän! :-)

Kotiinviemisenä tältä päivältä oli Rokin toinen serti! Tulos kokonaisuudessaan AVO ERI/1, SA, PU1, SERTI ja VSP!

Onnea ja kiitos Ronja! ♥

Kuvat © Ronja Nieminen

7.6.

Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna käväisivät illalla tokokokeessa Tamperella. Tuloksena Riitta Räsäsen tuomaroidessa 194 pistettä ja AVO3-tulos. Hyvä Konsta ja Johanna!

Toukokuu

28.5.

Rauma Show 2017 näyteltiin tänään, arvatenkin Raumalla! Valkkareita tuomaroi australialainen Andrew Brown ja GM-teamista mukana olivat Mila (GM's Creation of Fantasy) ja Piia. Ja Milan näyttelyputki jatkui vakuuttavana; tänään tuloksena AVO ERI/1, SA, PN1 ja VSP. Onnea Piia ja Jani, jälleen! ♥

Mieltä lämmitti kuitenkin ROP-koirankin valinta; tänään voiton vei Kamun (GM's Arctic Snow) poika Devoted One's Breeze of Snow "Niro", joten sekä urosten että narttujen voittaja oli Nellin lapsenlapsi! ♥ Onnea kovasti siis Niron kasvattajalle ja omistajalle Oili Nummelalle!

Piia ja Mila kehässä Raumalla 28.5.2017

ROP Devoted One's Breeze of Snow ja VSP Gentle Miracle's Creation of Fantasy

26.5.

Taika (GM's Completely Magic) ja Konsta (GM's Comes With Attitude) kuvattiin eilen virallisesti spondyloosin osalta ja tulokset tulivatkin jo heti tänään Kennelliitosta; molemmilla SP0! ♥

20.5.

Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa näyteltiin tänään Helsinki KV-näytelmät, joissa valkoisetpaimenkoirat arvosteli saksalainen Peter Machetanz. Ronja ja Roki esiintyivät kauniissa ja lämpimässä auringonpaiseessa hienosti edukseen, mutta aivan huippuhyvin ei tuomari osannut tänään heitä arvostaa. Tulos tänään AVO EH/1.

Vaikka laatuarvosana ei ERI nyt ollutkaan, lämmitti se kovasti mieltä että Roki käyttäytyi erinomaisesti ja jätti toisille koirille haukkumiset pois tämän päivän ohjelmastaan! ♥ Hyvä Roki ja Ronja! Arvostelu löytyy TÄÄLTÄ.

Gentle Miracle's Catch Me If You Can

Rokin kuvat yllä © Heidi Både

19.5.

Meidän Elsa ja muut GM's B-pennut täyttävät tänään 5 vuotta! ♥ Isot onnentoivotukset kaikille kauniille ja komeille Nellin ja Luckyn lapsille!

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

Gentle Miracle's Blessed with love "Fiina"

Gentle Miracle's Burning Soul "BONO"

Gentle Miracle's Best Of Luck "Diesel"

Gentle Miracle's Be My Lover "CAMAZ"

13.5.

Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) ja Nette esiintyivät jälleen näyttelykehässä; nyt vuorossa oli Salon ryhmänäyttely. Sertithän nuorella miehellä on jo kasassa, joten siinä mielessä ei "paineita" heillä enää ollut. :-) Valkkarit arvosteli Godelive De Wit-Bazelmans Hollannista, ja kyllähän Gizmo taisi hurmata hänet leveällä hymyllään ja upealla liikunnallaan!


Gizmon tulos tänään upea AVO ERI/1, SA, PU1 ja ROP!

Arvostelussa ei huomautettavaa ollut:

25 months. Excellent type, size, proportions. Well proportioned head. Good ears, eyes & dentition. Good pigmentation. Excellent angulations front & rear. Good neck & topline. Good bone & feet. Regular movement. Nice temperament.


ROP-titteli toi sitten myös "menolipun" isoon kehään, ja ryhmässä Gizmo esiintyi vielä niin hienosti että FCI1:sen ryhmätuomari Elisabeth Wogan otti pojan jatkoon, mutta palkintopallisijaa ei tänään vielä ryhmässä tullut.

Upea saavutus jälleen, Nette ja Gizmo! Valtavasti onnea! ♥


Gentle Miracle's Cheeky Gremlin GIZMO ryhmäkehässä 13.5.2017

6.5.

Näyttelypäivä! Tampereen KV-näyttelyyn olin saanut jälleen kasaan kasvattajaryhmän verran koiria, joten tokihan lähdin sitten itse paikan päälle kasvattejani kannustamaan. Mukana olivat jälleen Mila, Konsta ja Gizmo C-lapsista ja aina niin sharmantti Diesel A-sarjasta. Ja mikä upea menestyksen päivä tästä tulikaan! ♥

C-pennut olivat nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, ja Milalla ja Gizmolla oli jo mahdollisuudet viimeisiin serteihin. Niinpä kaikki kolme poikaa juoksivat peräkkäin avoimessa luokassa. Tuomarina valkkareilla toimi puolalainen Boguslaw Chmiel. Ja ERIthän kaikki pojat saivat, sijoittuen tänään upeasti kilpailuluokassa kolmen parhaan paikoille järjestyksessä Diesel, Gizmo ja Konsta. Kaikki saivat myös SAn joten PU-luokkaan menivät jokainen. Ja lopulliset tulokset olivat:

Diesel (GM's Autumn Dream) AVO ERI/1, SA, PU2 ja CACIB
Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) AVO ERI/2, SA, PU3, (viimeinen) SERTI ja VARACACIB
Konsta (GM's Comes With Attitude) AVO ERI/3 ja VARASERTI (PU-luokassa viides sija)

Gentle Miracle's Autumn Dream DIESEL

Gentle Miracle's Cheeky Gremlin GIZMO

Gentle Miracle's Comes With Attitude KONSTA

Sitten oli Milan vuoro hurmata tuomari avoimissa nartuissa... ja sen Mila ja Piia todellakin tekivät! Kilpailuluokan voitto, ja sama tahti jatkui PN-luokassa! Niin sai Milakin viimeisen sertinsä hyvin pian 2-vuotispäivän jälkeen.

Mila (GM's Creation Of Fantasy) AVO ERI/1, SA, PN1, (viimeinen) SERTI ja CACIB

Gentle Miracle's Creation Of Fantasy MILA

Milan upeat liikkeet siivittivät sen voittoon vielä ROP-kehässäkin, joten se tyttö vei kaiken tänään! ♥ Kasvattajaryhmää harvoin tämän paremmilla yksilötuloksilla saa esittää, joten syystäkin olin todella ylpeä kasvattaja tänään! Ryhmä sai KPn ja ROP-kasvattajan titteli siivitti meidät myös isoon kehään. Ryhmäkilpailuissa ei tänään tullut sitten sijoituksia sen enempää Milalle kuin kasvattajaryhmällekään, mutta hienot esiintymiset tehtiin kuitenkin.

ROP Mila ja VSP Atum

Gentle Miracle's-kasvattajaryhmä

Suuret onnittelut ja kiitokset siis kaikille mukana olleille mahtavista tuloksista ja toki erityisonnittelut Piialle ja Janille Milan ROPista ja sertistä sekä Annettelle Gizmon sertistä! ♥

Lopuksi vielä video kasvattajaryhmien isosta kehästä. (Kiitos Timo ja Annette)

2.5.

Tänään seitsemättä syntymäpäiväänsä viettää Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) kotonaan Mian luona Oulussa. Onnea syntymäpäiväsankarille! Vielä on vuosi veteraani-ikään!

White Spirit of Dreams' Aragorn "WELMU" 7 vuotta!

Kuva © Mia Leinonen

Huhtikuu

23.4.

Koda (GM's Close To My Heart) ja Nina osallistuivat tänään petotestiin. Petona oli karhu, ja täytyy sanoa että nuori mies yllätti rohkeudellaan ja toimintakyvyllään varmasti sekä kasvattajan että omistajat! Myös testin tuomari oli kehunut Kodan työskentelyä kovasti mainiten pojan edustavan hänen kokemuksensa mukaan rotunsa parhaimmistoa. Hienoa työskentelyä, hyvä Koda! ♥

Kodan petotestin kirjallinen arvio

17.4.

Sain muutaman uuden kuvan kuukauden kuluttua 5 vuotta täyttävästä Elsan siskosta Mannasta (GM's Believe In Me). Kyllähän Manna kovin paljon Nelli-äitiään muistuttaa, vaikka mukana on sitten ihan omaakin ilmettä. Kiitos ihanista kuvista, Milla!

Gentle Miracle's Believe In Me

Mannan kuvat © Milla Autero

10.4.

Jälleen on juhlan aika! Nukan ja Moran lapset, Gentle Miracle's C-pennut, täyttävät tänään kaksi vuotta! Tämä vauhtiveikkojen porukka alkaa pikkuhiljaa lähestyä aikuisen koiran ikää... vaikka mieleltään taitavat olla kyllä vielä melkoisia kakaroita.

Paljon onnea GM's C-pennut tänään 2 vuotta!

Erityisrapsutukset vielä omille syntymäpäiväsankareilleni Rokille ja Taikalle, ja iso kiitos jälleen kerran yhteistyöstä ja ystävyydestä Ronja ja Marjo!

Gentle Miracle's
Catch Me If You Can

Gentle Miracle's
Completely Magic

© Ronja Nieminen

© Lassi Alanen

5.4.

Kamu (GM's Arctic Snow) kävi tänään jälleen virallisessa silmätarkastuksessa edellisen ollessa vanhenemassa. Täysin terveet silmät oli pojalla edelleen; onnea tästä tuloksesta Ronja ja Kamu!

1.4.

Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Johanna korkkasivat kevään osallistumalla toiseen tokokokeeseensa. Nythän startattiin jo avoimessa luokassa joulukuisen alokasluokan ykköstuloksen jälkeen! Tuomarina kokeessa toimi Juha Kurtti. Konsta totteli kasaan hienot 239 pistettä joka oikeuttaa AVO2-tulokseen. Kokonaisvaikutuksesta tuli arvosanaksi hieno kymppi! Onnea kovasti Johanna ja Konsta, olette taitavia! ♥

Maaliskuu

29.3.

Juuson Amor (GM's Amorous Heart) on voittanut Suomen Valkoinenpaimenkoira-yhdistyksen Vuoden Agilitykoira 2016-kisan! Amorhan oli myös voittaja ko. kategoriassa vuonna 2015! Huippuhienoa, kiitos ja onnea kovasti niin Juusolle kuin ohjaajalle Ari Korteniemelle! IHANA AMOR! ♥

Itse asiassa huomasin samalla olevani melkoinen "agivalkkarikasvattaja"! Valkkariyhdistyksen Vuoden Valkkari-tittelihän on ollut vuodesta 2013 lähtien Gentle Miracle's-koiran hallussa; vuonna 2013 Nuka, vuonna 2014 Turbo ja sitten 2015 ja 2016 Amor! Ja vuonna 2012 Amor ja Turbo olivat samassa kisassa sijoilla 3 ja 4. Että ei huono! ☺ Tästä on hyvä jatkaa!

Helmikuu

22.2.

Tänään on juhlapäivä, Nellillä on synttärit! ♥ Rakas mummokoirani täyttää jo 11 vuotta; ONNEA NELLI!

Olen niin onnekas ja kiitollinen, että Nelli on edelleen kaikin puolin hyvässä kunnossa ja terve. Se on leikkisä ja iloinen, kuten ennenkin, mutta ikä on tehnyt siitä hyvin omapäisen. Nelli tietää mielestään varsin hyvin miten kulloinkin tulee toimia, eikä tarvitse siihen ihmisiä antamaan ohjeita. Kuulo on erinomainen mutta hyvin valikoiva nykyään. :-)

"Vanhat koirat ovat raivostuttavia.
Vanhat koirat tietävät ihmisten asioista
enemmän kuin ihmiset itse.
Eivätkä suostu puhumaan.
Katsovat vain säälivästi."
-Tommy Tabermann-

Lassin avustuksella kuvailimme Nelliä ulkona leikkimässä pari päivää sitten, tässä näitä "synttärikuvia".

18.2.
Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) suoritti tänään Keminmaassa Nose Workin ykköstason hajutestin hyväksytysti, ja sai näin kilpailuoikeuden ko. lajissa.

Onnea Welmu ja Mia!

Tammikuu

28.1.

Taika ja Turbo perheineen kävivät tänään kyläilemässä ohikulkumatkallaan. Taika se on edelleen oma iloinen itsensä; vilkas ja vauhdikas ja kaikkia ja kaikkea rakastava pentumainen hömpöttelijä Voi miten tykkäänkään siitä! ♥ Turbossa puolestaan alkaa jo hiukan iän tuoma arvokkuus näkyä, tänä vuonna tulee A-pennuille jo 8 vuotta täyteen. Eno vaikuttaa kyllä olevan aika lailla siskontyttärensä vietävissä; Taika on sellainen pikkuprinsessa jolle Turbo ei näköjään oikein tohdi ei sanoa.

Alla muutaman kuva Taikasta ja Turbosta. © Lassi Alanen

Taika (GM's Completely Magic) ja Turbo (GM's Adorable Me)

Turbo

Taika

22.1. Turku Top Dog Show

Vuoden 2017 näyttelyavaus kasvattieni osalta tapahtui jälleen Turun Top Dog Show-näyttelyssä, johon superaktiiviset kasvatinomistajani Mari, Piia ja Nette olivat järjestäneet myös ensi kertaa Turussa esitetyn GM's-kasvattajaryhmän! ♥ Valkkarit näyttelyssä tuomaroi saksalainen Hassi Assenmacher-Feyel.

Kasvateistani mukana olivat siis A-pentueen konkarit Nuka (GM's August Fantasy) ja Diesel (GM's Autumn Dream) sekä C-pentueen nuorisoa edustavat Mila (GM's Creation of Fantasy) ja Gizmo (GM's Cheeky Gremlin). Ja mitä tuloksia tämä porukka tekikään!

Ensimmäisenä oman esiintymisensä teki Gizmo nuorissa uroksissa, jossa pojan esitti tällä kertaa upeasti Netten tytär Jasmin.

Tuloksena NUO ERI/1, SA

Seuraavana arvosteluun pääsi urosten avoimessa luokassa Diesel, joka jälleen teki Marin kanssa varmaa jälkeä esiintymisellään.

Tuloksena AVO ERI/1, SAKun urosten arvostelut oli taputeltu kasaan, oli narttujen vuoro. Mila ja Piian esiintyivät nuortenluokassa, ja tuomari taisi ihastua Milan liikkeisiin oikein kunnolla.

Tuloksena NUO ERI/1, SA
Viimeisenä GM-teamista arvosteluun askelsivat Piia ja Nuka valionartuissa. Ja jälleen tuomari tykkäsi!


Tuloksena VAL ERI/1, SA

Yksittäisarvostelujen jälkeen voitiin ylpeinä todeta, että plakkarissa oli 4 luokkavoittoa! Ihan huippua! Ja menestys jatkui PU- ja PN-luokissa; Diesel juoksi PU2:seksi saaden CACIBin ja Mila voitti nartut Nuka-äidin tullessa heti kakkoseksi Marin handlaamana! Milalle siis jo neljäs SERTI ja ensimmäinen CACIB, Nukakin sai vara-CACIBin.

ROP-kehässä juoksivat sitten näyttelykonkari Sky ja Mila, Skyn viedessä ROPin ja Milalle hienosti VSP!

ROP Waroggi Maitreya ja VSP Gentle Miracle's Creation of Fantasy

♥ Mila NUO ERI/1, SA, PN1, SERT, CACIB, VSP ♥

ROP-kasvattajaryhmä: Diesel, Mila, Nuka ja Gizmo

Jäljellä oli vielä kasvattajaryhmät, joita esitettiin Turussa kaksi. GM-team nappasi tällä hienolla ryhmällä tänään KP:n ja ROP-kasvattajatittelin!

Tuskin voisin kasvattajana juuri iloisempi ja ylpeämpi olla sekä kauniista kasvateistani niin myös näistä aivan parhaista kasvatinomistajistani! Vaikka itse en tällä kertaa päässyt edes paikalle, niin näin vain he itse halusivat kasvattajaryhmän saada aikaan ja esittää, ja sen myös tekivät. Vielä kerran aivan valtavan isot onnittelut ja kiitokset Piia, Mari ja Annette! ♥ Kiitokset ansaitsevat myös handleri Jasmin ja kuvaajana toiminut Timo!

Aivan huippu näyttelyavaus vuodelle 2017!