TAPAHTUNUTTA

2011


Joulukuu


24.12. JOULUAATTO


ILOISTA JOULUA JA MENESTYSTÄ VUODELLE 2012!

joulukortti_2011.jpg3.-4.12. HELSINKI WINNER 2011 ja VOITTAJA 2011

Loppuvuoden perinteiseen Messariviikonloppuun lähdettiin tälläkin kertaa isolla GM-porukalla. Tämä oli itse asiassa kuudes peräkkäinen vuosi kun Nellin kanssa joulukuista viikonloppua näissä merkeissä vietimme!

Nellin lisäksi molemmille näyttelypäiville oli ilmoitettu avoimeen luokkaan Turbo, Diesel ja Chaka sekä valioluokkaan Kamu ja Nuka. Tämä tarkoitti sitä, että molemmille päiville olin saanut myös ilmoitettua kasvattajaluokan. Odotukset olivat tietysti tämän takia minulla erityisen korkealla; jospa nyt saisin esittää ensimmäisen GM-kasvattajaryhmäni!

Lauantaina Helsinki Winner-näyttelyssä valkkarit arvosteli Maritha Östlund-Holmsten Ruotsista ja mukaan oli ilmoitetty 64 koiraa. Arvostelu oli perinpohjaista ja päivä venyt pitkäksi, olihan koiramääräkin toki suuri.

Lauantaina Nellin tulos oli VAL/ERI ja kasvattien tulokset olivat:

Turbo (Gentle Miracle's Adorable Me) AVO/ERI, AVK3
Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream) AVO/ERI, AVK1, SA, PU3 ja SERT
Kamu (Gentle Miracle's Arctic Snow) VAL/ERI
Chaka (Gentle Miracle's April Hope) AVO/EH
Nuka (Gentle Miracle's August Fantasy) VAL/ERI, VAK4, SA

Ja tämähän tarkoitti sitten kahta upeaa asiaa; Diesel ja Mari pokkasivat viimeisen sertinsä ja me saimme esittää ensimmäisen GM-kasvatajaryhmän!!! VALTAVASTI ONNEA MARI JA DIESEL!!! 

Kasvattajaryhmiä esitettiin lopulta vain kaksi, meidän ja Joulumaan ryhmät. Saimme KP:n mutta jäimme kakkosiksi. Tuomari kehui ryhmämme tasoa korkeaksi ja tyyppiä hyväksi, mutta käski kiinnittämään huomiota väriin ja häntiin. ;-) No, väriä ja joskus vähän korkeanpuoleisia häntiä en ole koskaan kovin isoina ongelmina pitänyt, joten olin erittäin ylpeä ryhmästämme! (Kasvattajaryhmäarvostelut löytyvät Tuloksia-linkin alta.)

kasvattajaryhma_hw2011.jpg

Gentle Miracle's-kasvattajaryhmä 3.12.2011 sekä ylpeä kasvattaja ja Nelli-mamma
Diesel, Turbo, Nelli, Kamu ja Nuka


Rankan mutta hienoja tuloksia tuottaneen näyttelypäivän jälkeen juhlimme illalla GM-porukalla syöden ja maljoja kohotellen... mutta emme vielä silloin tienneetkään että juhlaan tulisi lisää aihetta seuraavana päivänä! Onneksi olimme "kaukaa viisaita"! :-)

Voittaja 2011-näyttelyssä sunnuntaina valkkarituomarina toimi Julia Ovsyannikova Venäjältä ja mukaan ilmoitettuja valkkareita oli nyt 63. Jännityksellä odotin, saataisiinko jälleen kasvattajaluokkaan ryhmä kasaan...

Nelli-mamman tulos Voittaja-näyttelyssä tänä vuonna oli VAL/ERI, VAK3 ja SA.

nelli_041211.jpg

Nelli 4.12.2011

Kasvattien tulokset sunnuntailta olivat:

Turbo (Gentle Miracle's Adorable Me) AVO/ERI, AVK1, SA, PU2, VA-SERT ja VA-CACIB
Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream) AVO/ERI, AVK3
Kamu (Gentle Miracle's Arctic Snow) VAL/ERI, VAK4
Chaka (Gentle Miracle's April Hope) AVO/ERI, AVK2, SA, PN4, SERT ja FI MVA!!!
Nuka (Gentle Miracle's August Fantasy) VAL/ERI

Eli CHAKASTA TULI JO KOLMAS GM-MUOTOVALIO kun "pennuilla" on ikää vasta 2 vuotta ja 4 kuukautta!!! HURRRRJASTI ONNEA HANNA JA CHAKKIS!!! Lisäksi Turbo vastasi sunnuntaina koko porukkamme viikonlopun parhaasta tuloksesta jääden vain YHDEN SIJAN muotovalion arvosta ja Voittaja-tittelistä. Niin lähellä mutta kuitenkin liian kaukana! Onnea kovasti hienosta tuloksesta Marjo ja Turbo!


FI MVA, BH, TK1 Gentle Miracle's April Hope

chaka_mva.jpg

Ja niinhän siinä kävi, että sunnuntainakin saimme esittää kasvattajaryhmän; itse asiassa koska kaikki viisi saivat ERIn, oli pakko jättää joku jopa ryhmästä pois. :-( Ilmeen yhtenäisyyden takia valitsin ryhmään mukaan tällä kertaa Dieselin, Turbon, Nukan ja Chakan.

Ryhmiä esitettiin sunnuntaina samat kaksi kuin lauantaina, eli Joulumaan ja meidän. Ja tällä kertaa GM-team onnistui hurmaamaan tuomarin; tuloksena KP ja ROP-kasvattaja ja paikka isossa kehässä!

rop-kasvattajaryhma-041211.jpg

ROP-kasvattajaryhmä Voittaja 2011-näyttelyssä 4.12.2011
Diesel, Nuka, Turbo ja Chaka


Eli sunnuntaista tulikin sitten lopulta todella pitkä päivä; ryhmäkehät alkoivat klo 17 ja kasvattajaryhmät pääsivät vuoroon vasta lähempänä iltaseitsemää. Kaikki tekivät kuitenkin päätöksen jäädä isoon kehään, pitkistä kotimatkoista huolimatta; siitä ISO KIITOS koko ryhmälle! Olette ihania!

kasv_isokeha.jpg

Iltapäivän pitkä odottelu palkittiin sitten kutsuna kokoontumiskehään ja esiarvosteluun. Kasvattajaryhmät arvosteli Hans Lehtinen. GM-team edusti upeasti yhtenäisissä asuissaan mutta ison kehän esiintyminen jäi, kuten ennalta saattoi toki odottaakin, hienoon läpijuoksuun kasvattajan ja muun kannustusjoukon hurratessa katsomossa! Voi että olin ylpeä Nellin pennuista!!! Itselleni tämä merkitsi vielä aivan erityisen paljon siksi, että saimme tämän hienon ryhmän kasaan vain tästä yhdestä ainoasta kasvattamastani pentueesta! Ja vaikka koirat olisivat kuinka hienoja hyvänsä, ei se paljoa auttaisi jos niitä ei pitkienkin matkojen päästä näihin kehiin tuotaisi. Eli suurin kiitos kuuluu ihan jokaisen koiran omistajille! <3 KIITOS! <3

Vielä kerran kiitokset ihanasta seurasta ja ikimuistoisesta viikonlopusta Hanna, Ronja, Marjo, Mari ja Piia taustajoukkoineen!Marraskuu


27.11.

rene_alo1_271111.jpg

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina tokoilivat tänään Porissa alokasluokassa. Koe pidettiin hallissa ja tuomarina toimi Tiina Heino. Ja miten hienon tuloksen pari tällä kertaa tokoilikaan!!!

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makuu 10
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen vapaana 10
Maahanmeno liikkeestä 10
Luoksetulo 10
Seisominen liikkeestä 10
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutelma 10

YHTEENSÄ: 194 pistettä, KP, ALO1 ja luokkavoitto (1/11)

ONNEA LIINA JA RENE, hienoa työtä!!! <319.-20.11. Jyväskylä KV

Viikonloppuna pidettiin Jyväskylässä kaksi KV-näyttelyä, joihin molempiin oli saanut ilmoitettua ensimmäiset kasvatajaryhmäni. Paikalle olivat tulleet Turbo (GM's Adorable Me), Diesel (GM's Autumn Dream), Kamu (GM's Arctic Snow) ja Nuka (GM's August Fantasy) omistajineen. Kamu tosin tuli Jyväskylään kyydillä ja oli minun hoteissani lauantain Ronjan ehdittyä paikalle vasta sunnuntaiksi. Näin kasvattaja sai kunnian viedä Kamun ensiesiintymiseen valioluokkaan!

Lauantaina valkoisia oli kehään ilmoitettu 39 koiraa ja tuomarina toimi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Kaikki GM-lapset esiintyivät hienosti... paitsi ehkä Kamu, jonka perässä yritti pysyä tällä kertaa kasvattaja. ;-D Pienestä ylimääräisestä säätämisestä huolimatta Kamunkin tulos oli oikein hieno! Vaan suurimman yllätyksen järjestivät Nukan ja Piia, jotka pokkasivat tiukan kisan jälkeen viimeisen sertinsä!!! Näin "leivottiin" toinen muotovalio tästä pentueesta, vain 2 vuoden ja 3 kuukauden iässä!

VALTAVAT ONNITTELUT PIIA JA NUKA, sekä iso KIITOS!!! <3

FI MVA Gentle Miracle's August Fantasy

nuka_fi_mva.jpg

Tulokset lauantailta olivat:

Turbo AVO-H
Diesel AVO-EH
Kamu VAL-ERI/4
Nuka AVO-ERI/1, SA, PN2, SERTI ja FI MVA

Eli kasvattajaluokka jäi nyt vielä haaveeksi, vaikka muuten päivä olikin juhlapäivä!!!

Sunnuntaina kehään oli ilmoitettu 36 valkkaria ja tällä kertaa nauhoja jakoi Tuula Savolainen. Nukalle päivä oli debyytti valioluokassa, ja hienolla esiintymisellä Nuka ja Piia sen hoitivatkin!

Tulokset sunnuntailta:

Turbo AVO-EH
Diesel AVO-ERI/2, SA
Kamu VAL-ERI/4
Nuka VAL-ERI/3, SA, PN4

Turbo ja Marjo

turbo_jkl_201111.jpg


Diesel ja Mari

diesel_jkl_201111.jpg


Kamu ja Ronja

kamu_jkl_201111.jpg


Nuka

nuka_jkl_201111.jpg


Vieläkin siis jäi ensimmäinen GM-kasvattajaryhmä esittämättä, mutta ei kun kohti usia seikkailuja! :-) Ei voi silti olla kuin tyytyväinen viikonlopun tuloksiin ja ylpeä näistä rakkaista GM-lapsista omistajineen ja taustajoukkoineen!

Onnea kovasti vielä kerran kaikille ja kiitos kun tulitte Jyväskylään! Parin viikon päästä nähdään taas!6.11.

Tänään oli Amorilla (GM's Amorous Heart) ja Juusolla Helsingissä kaksi agistarttia. Tällä kertaa molemmat radat "kaatuivat" vielä keppeihin, mutta viitteitä sinne suunaan Amorin menossa oli, että tulevaisuudessa on lupa odottaa pojalta vauhdikkaita suorituksia!

Myös Chaka (GM's April Hope) ja Hanna olivat tänään kisaamassa. Heillä oli vuorossa debyytti tokon voittajaluokassa Joensuussa. Chaka teki kaikki liikkeet, mutta pieniä epäonnitumisia matkalla sattui, joten tulos jäi tällä kertaa saamatta. Pisteitä kuitenkin 152,5. Tuomarina kokeessa toimi Marko Puranen.


1.11.

kamu_nallikari_0911.jpg

Kamu (GM's Arctic Snow) kävi tänään Kuopiossa eläinlääkäri Martti Leinosen luona virallisissa silmä-, polvi- ja sydänkuuntelututkimuksissa.

Ja kaikista sai poika terveen paperit! 

Kamu ja Ronja ovat aloittaneet nyt syksyllä uuden harrastuksen; he käyvät hakutreeneissä! Kovasti kuulemma Kamu siitä(kin) tykkää; ei muuta kuin onnea pk-harrastuksiinkin! :-)

Kuvassa Kamu Nallikarissa syyskuussa 2011


Lokakuu


29.10.

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari olivat tänään Seinäjoen KV-näyttelyssä. Valkkarit arvosteli siellä Anne-Chatrine Edoff Ruotsista, ja ilmoittautuneita valkoisia oli 30.

Tänään kuitenkin Diesel oli tuomarin makuun liian kevyt ja pieni; laatuarvosana H. Ja ei kun kohti uusia kehiä! :-D


22.10. 

Hanna ja Chaka (GM's April Hope) hankkivat tänään Joensuussa uuden tittelin Chakkiksen nimen eteen! Syksyisessä vesisateessa he osallistuivat käyttäytymiskokeeseen läpäisten sen hienosti! ONNEA JÄLLEEN HANNA!

BH, TK1 Gentle Miracle's April Hope

chaka-bh.jpg15.10. Joensuu

Chaka (GM's April Hope) ja Amor (GM's Amorous Heart) osallistuivat tänään Joensuussa agikisoihin; Amorille startit olivat ensimmäiset viralliset. Molemmilla oli kaksi starttia ohjelmassa.

Chakan tulos ensimmäiseltä radalta oli pari riman pudotusta, mutta aika olikin sitten koko luokan paras, joten sijoitus oli hienosti toinen ainoan nollaradan tehneen koirakon jälkeen! Hienoa Hanna ja Chakkis! Toiselta radalta tuli hylly kiellon takia.

Amorin radat menivät odotetusti hyllyiksi keppien takia. Niiden treenaaminen on vielä niin pahasti kesken että Juuso ja Amor ottivat vielä nämä kisat harjoituksen merkeissä. Mutta vauhtia riittää Amorillakin, joten odottakaahan vain... ;-)) 9.10.

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna debytoivat tänään tokon avoimessa luokassa Joensuussa. Kokeessa tuomarina toimi Pauli Härkönen. 

Ja niinhän siinä kävi, että ykköstulos tuli kertaheitolla!!! Tulos siis AVO1 pisteillä 165,5 ja Hannan suunnitelmien mukaisesti siirtyminen saman tien voittajaluokkkaan! ONNEA HANNA JA CHAKKIS! <3 Ja hurjasti onnea myös tuleviin syksyn koitoksiin!

chaka_avo1_091011.jpg


1.10.

Liina ja Rene (GM's Abiding Love) osallistuivat tänään Uudessakaupungissa BH-kokeeseen. Tuomarina kokeessa toimi Teijo Hanhilampi. Ja niinhän siinä kävi että koe meni hienosti läpi ja Rene saa lisätä nimensä eteen tittelin BH!

ONNEA LIINA JA RENE, HIENO SUORITUS!!!

rene-bh-kokeessa-011011.jpg


Syyskuu


18.9.

Mari jatkoi tänään näyttelyviikonloppuaan Heinolassa SSKY:n päänäyttelyssä joka samalla on valkkarien pääerikoisnäyttely. Tuomarina tässä näyttelyssä toimi Lars Adeheimer Ruotsista.

Tämä tuomari ei sitten meidän Oulun ryhmävoittajaa osannut arvostaa; tulos tällä kertaa H. :-)

diesel-heinolassa-180911.jpg


17.9.

Rene (GM's Abiding Love) esiintyi tänään pitkästä aikaa näyttelykehässä, tällä kertaa Hyvinkäällä ryhmänäyttelyssä. Rene lähti sinne Tonterin Marin matkassa, koska oma mamma joutui olemaan päivän töissä. Tuomarina näyttelyssä oli Tarja Löfman.

Ja hienostihan Rene ja Mari kehässä esiintyivät; tuloksena avoimessa luokassa ERI/2. ONNEA Liina sekä handleri Mari!!!

rene-ja-mari-hyvinkaalla-17.jpg11.9.

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja korkkasivat tänään Kuopiossa tokon avoimen luokan. Tuomaroimassa oli Mauri Pehkonen ja AVO2-tulos irtosi hyvillä pisteillä 152. Hieno aloitus avoimessa, ONNEA RONJA!


2.-4.9 Oulu

Niin koitti vihdoin jo pitkään odotettu viikonloppu, jolloin loput 6 Nellin pentua luonnetestattaisiin Oulunsalossa! :-)

Perjantaina illansuussa saavuimme kukin tahoiltamme Nallikarin leirintäalueelle Ouluun. Matka oli pitkä kaikilla muilla paitsi Marjolla, Jarkolla ja Turbolla, mutta illalla vielä jaksettiin vaihtaa kuulumisia. Taisivat ne yöunet jäädä aika pienelle vähän jokaisella; sen verran jännitystä oli ilmassa.

gm-teamia-4.9.2011.jpg

Oulunsalossa testatut GM-lapset; Kamu, Chaka, Turbo, Nuka, Amor ja Diesel omistajineen


Testipäivän aamu koitti pilvisenä ja hiukan tuulisena mutta vettä ei onneksi taivaalta tullut. Testipaikkana toimi Varjakan kartano Oulunsalossa ja tuomareina testissä toimivat Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen. Järjestelyt testipaikalla olivat hyvät ja itse olin varautunut videokameralla ja 40 metrillä sähköjohtoa... nyt ei saanut akku loppua kesken! 

Testit sujuivat kasvateiltani suht odotetulla tavalla, ja saadut osa-aluepisteet kuvasivat mielestäni hyvin kutakin koiraa. Ikäähän "pennuilla" on vasta 2 vuotta ja 1 kuukausi päälle, mutta halusin nimenomaan nähdä miten ne toimisivat nuorena kun elämänkokemusta  ei vielä kovin paljoa ole. Ikä varmasti jonkin verran näkyi mm. puolustushalussa, joka varmasti suurenee iän myötä, mutta tärkeää ei olekaan mahdollisimman korkeat pisteet vaan koiran ominaisuuksien kartoittaminen.

Avoimiksi ja hieman pehmeiksi "elohiiriksihän" nämä lapset osoittautuivat, eli mitään suurempia yllätyksiä ei sen suhteen tullut. Ainoastaan Dieselillä kierrokset nousivat turhan korkeiksi ja hyvin tiivis suhde omistajaan alkoi tuottaa ongelmia; eikä valtava jännitys tietenkään helpottanut tilannetta. Dieselin testi oli tällä kertaa hylätty, muut läpäisivät ilman miinuspisteitä. Tässä kaikkien tulokset:

Luonnetesti 3.9.2011 Oulunsalo


GENTLE MIRACLE'S ADORABLE ME  "TURBO"

turbon-testi1.jpg


Toimintakyky: +2 Hyvä
Terävyys: +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua   
Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne:    +1    Hieman rauhaton
Temperamentii: +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys:   +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus:  +++ Laukausvarma
YHTEENSÄ: +174    HYVÄKSYTTY


turbon-testi2.jpgGENTLE MIRACLE'S AMOROUS HEART  "AMOR"

amorin-testi1.jpg


Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua      
Puolustushalu:   +1  Pieni
Taisteluhalu:  +2 Kohtuullinen
Hermorakenne:   +1 Hieman rauhaton
Temperamentti:   +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys:    +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin 
Laukauspelottomuus:     +++     Laukausvarma
YHTEENSÄ: +155  HYVÄKSYTTY


amorin-testi2.jpgGENTLE MIRACLE'S ARCTIC SNOW  "KAMU"

kamun-testi1.jpg


Toimintakyky: +1  Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua    
Puolustushalu:  +1  Pieni
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne:  +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +3 Vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys:   +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus:     +++   Laukausvarma
YHTEENSÄ: +170    HYVÄKSYTTY


kamun-testi2.jpgGENTLE MIRACLE'S AUTUMN DREAM  "DIESEL"

dieselin-testi1.jpg


Toimintakyky:   +1  Kohtuullinen   
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua   
Puolustushalu:   -1  Haluton
Taisteluhalu: -1 Pieni
Hermorakenne:   -1   Vähän hermostunut
Temperamentti:   +2  Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1  Hieman pehmeä 
Luoksepäästävyys:    +2a  Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen     
Laukauspelottomuus:     ++  Laukauskokematon
YHTEENSÄ: +38     HYLÄTTY


dieselin-testi2.jpgGENTLE MIRACLE'S AUGUST FANTASY  "NUKA"

nukan-testi2.jpg

Toimintakyky:  +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua      
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu:  +2 Kohtuullinen
Hermorakenne:                   +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +3 Vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys:   +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++   Laukausvarma
YHTEENSÄ: +170     HYVÄKSYTTY

nukan-testi1.jpg


GENTLE MIRACLE'S APRIL HOPE "CHAKA"

chakan-testi1.jpg


Toimintakyky:                  +1     Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua       
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +1 Erittäin vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus:     ++ Laukauskokematon
YHTEENSÄ: +140   

HYVÄKSYTTY


chakan-testi2.jpg

Jos oli testipäivä rankka koirille niin oli se sitä myös meille ihmisille. Tunteet menivät laidasta laitaan ja päivään liittyi myös koiraharrastuksen ulkopuolista dramatiikkaa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin; selvittiin!

ONNEA VIELÄ KERRAN kaikille testin läpäisseille, ja Marille ja Dieselille tsemppiä, kuono kohti tulevaa ja uutta yritystä aikanaan! Olette kyllä ihan mahtavaa porukkaa joka ainoa! <3

Pitkän päivän päätteeksi pidettiin illalla Nallikarissa vielä juhlat; luonnetestin läpäisyn jälkeen meillä oli ensimmäinen GM-valio!!! Shamppanjalasit kohotettiin ja kakkua syötiin niin Kamun valioitumisen, hienosti menneen testipäivän kuin kuukausi sitten olleen GM-lasten 2-vuotispäivän kunniaksi. 

Rakkaat onnittelut Ronja ja SUOMEN MUOTOVALIO Kamu!!!

FI MVA, HeJW-10, BH, TK1 Gentle Miracle's Arctic Snow

kamu-mva.jpg

Sunnuntaiaamuna saatiin vielä ennen kotimatkaa Nallikariin vieraiksi Mia ja Welmu, joka olikin kesän aikana miehistynyt kovasti. Aamupäivän tunnit kuluivat nopeasti koiria kuvatessa ja aamuauringossa seurustellessa, kunnes oli pakko itse kunkin lähteä kotimatkalle. Vielä kerran iso kiitos mieleenpainuvasta viikonlopusta teille kaikille mukana olleille!!!

welmu1_4.9.11.jpg

White Spirit of Dreams' Aragorn  "Welmu" 4.9.2011

welmu2_4.9.2011.jpg


Elokuu


28.8. 

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja suorittivat tänään Lieksassa BH-kokeen hyväksytysti! Tuomarina kokeessa toimi Rhea Pörsti-Lackman. ISOT ONNITTELUT RONJA JA KAMU!!! Taas yksi titteli nimen eteen, hienoa! :-D


14.8. Joensuu KR

tytot-sunnuntaina-140811.jpgToiseen näyttelypäivään Marjo ja Hanna vaihtoivat värit mustavalkoiseen ja kehään lähdettiin taas hyvällä asenteella! :-)

Tänään valkkareita oli mukaan ilmoitettu 20 ja tuomarina toimi Petru Muntea. Aurinkoinen keli suosi näyttelyä kuten edellisenäkin päivänä.

Ensimmäisenä esiintyivät Marjo ja Turbo avoimessa luokassa saaden tänään tuloksen AVO-ERI/1 mutta se SA jäi tänään saamatta. Onnea kuitenkin ERIstä, hieno suoritus! :-)

turbo-ja-marjo-140811.jpg

 

 

 


 

 

 

 

Kuva yllä: Marjo ja Hanna mustavalkoisissaan, Turbo ja Chaka vain valkoisissa ;-)

Kuva oikealla: Marjo ja Turbo kehässä

 

chaka-ja-hanna-140811.jpg

 

Sitten tuli Hannan ja Chakan vuoro. Tytöt esiintyivät kehässä hienosti ja se ei jäänyt tuomarilta huomaamatta! :-)

Narttujen avoimessa luokassa oli kehässä neljä valkoista ja Chakkis otti ja voitti luokkansa SA:lla! Paras narttu-kehään ylsivät vain Chaka ja junioriluokan narttu, ja niinhän sinä kävi että Hanna ja Chaka pokkasivat tänään toisen sertinsä!!! ROP-kehässä sitten uros vei voiton, mutta VSP maistui sekin ihan mahtavalta!

Chakan tulos tänään siis upea AVO ERI/1, SA, PN1, SERTI ja VSP!

ONNEA TUHANNESTI HANNA JA CHAKKIS!

 

 

vsp-chaka-rop-haryk.jpg

VSP Gentle Miracle's April Hope ja ROP Haryk la Blankpapilio

 

chaka-serti-vsp-140811.jpg

Gentle Miracle's April Hope AVO ERI/1, SA, PN1, SERTI, VSP

 


 

 

13.8. Joensuu KV ja Turku KRchaka-ja-hanna-turbo-ja-mar.jpg

 

Joensuun KV-näyttelyssä "tulessa" tänään olivat Chaka (GM's April Hope) ja Turbo (GM's Adorable Me). Tuomaroimassa siellä oli Horst Kliebenstein Saksasta ja alkkareita 23 ilmoittautunutta.

Hanna ja Marjo olivat koirineen liikkeellä loistavalla asenteella mustissa jakuissaan, mutta sertit jäivät tänään saamatta. ;-) Hienot tulokset saivat kuitenkin kumpainenkin lapsukainen:

Turbo: AVO ERI/1 ja SA

Chaka: AVO ERI/3

Onnea kumpaisellekin!!! Ja tsemppiä huomiselle!

 

chaka-joensuu_kv-120811.jpgturbo-joensuu_kv-130811.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat yllä: Vasemmalla Turbo ja Marjo, oikealla Chaka ja Hanna kehässä

 

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia olivat puolestaan kehässä Turun Elonäytelyssä. Siellä tuomarina toimi Marianne Holm ja valkkareitaoli mukaan ilmoitettu 14 kpl. Tänään tuomari ei hirmuisesti Nukasta innostunut, tuloksena Piian ja Nukan ensimmäinen H. Mutta ei kun kohti uusia koitoksia... kyllä se viimeinen serti sieltä ennen pitkää irtoaa! :-D

 


10.8.

 

Tänään alkoi vihdoin kauan odotettu metsästyskausi kyyhkynmetsästyksellä. Ai että mitäkö se valkkareihin liittyy? No paljonkin, sillä nämä GM-lapset ovat hyvin monikäyttöisiä kavereita. ;-)

Aamulla klo 3.30 nimittäin heräsivät Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja ja suuntasivat metsälle. Kamu sai ensimmäisenä metsästyspäivänään kaksi noutoa, joista se suoriutui ensikertalaiseksi hienosti. Tätä ennen Ronja ja Kamu ovat harjoitelleet vain kuolleilla linnuilla.

Ja kuka väittää ettei valkkari ole monipuolinen harrastuskoira???

 

10.8.11-kyyhkymetsalla.jpg

Ronja ja Kamu kyyhkymetsällä 10.8.2011

 


7.8. Kuopio KV

kamu-viimeinen-serti-kuopio.jpg

Tänään oli Kamulla (GM's Arctic Snow) ja Ronjalla mahdollisuus Kuopiossa ns. viimeiseen sertiin Kamun ollessa tasan 2 vuotta ja 1 viikkoa vanha! Ja kuinkas siinä kävikään?! ;-)

Valkkareita tuomaroimassa oli viime kesältä tuttu rouva Liliane de Ridder-Onghena Belgiasta, ja 19 koiraa oli ilmoittautunut kehään. Ja kyllähän se tuomari edelleenkin tykkäsi! Kamu uusi viimevuotisen tuloksensa vain sillä erolla, että nyt kilpailtiin junioriluokan sijaan avoimessa luokassa ja tuli vielä se CACIB-ruusuke kaupanpäällisiä!

Eli Kamun tulos avoimessa luokassa: ERI/1, SA, PU1, SERTI, CACIB ja VSP!

Näin on ensimmäisellä GM-pennulla sertiti muotovaliotitteliä varten kasassa! :-D Luonnetestiä siis odotellessa!

 

SYDÄMELLISET ONNITTELUT RONJA!

 

kamu-sert-kuopio-2011.jpg

Kamu ja Kuopion "saalis" 2011


7.8.

 

 

rene-elokuu11.jpg

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina


rene-toko-elokuu11.jpg

 

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina osallistuivat tänään Turussa ensimmäisiin virallisiin tokokokeisiinsa. Tuomarina oli Ralf Björklund. Renellä oli hiukan ongelmia tarkan keskittymisen kanssa, eikä se ihme olekaan nuorelle koiralle ensimmäisissä koitoksissa. Joka tapauksessa parivaljakko sai tuloksen; 152 pistettä ja ALO2-tulos!

Hieno avaus Liina ja Rene, onnittelut!!! <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6.8. 

 

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna starttasivat tänään kolmelle radalle agikisoissa Joensuussa. Ja kyllä kannatti!

Ensimmäisellä radalla Chaka teki upean nollatuloksen ja sijoittui toiseksi! Ihan huippua, ONNEA HANNA JA CHAKKIS! <3

Toiselta radalta tuli hylly ja kolmannelta 15 virhettä mutta aika reilusti alle ihanneajan. Chaka on kyllä valkkariksi erittäin nopea niin "arkielämässä" kuin radallakin. Saadaanpa nähdä kuinka pitkälle se Hannan taitavassa ohjauksessa vielä pääseekään! :-)

 


Heinäkuu


31.7.

a-pennut-2-vuotta.jpg

Niin se aika rientää... 

Kaksi vuotta on kulunut jo siitä ikimuistoisesta heinäkuun viimeisen päivän aamusta, jolloin Nelli synnytti nämä maailman ihanimmat valkkarilapset. Voi, muistan sen kaiken vieläkin niin hyvin! Enpä osannut silloin unelmoidakaan siitä, miten paljon ilon ja onnen hetkiä olenkaan saanut näiden "riiviöiden" ja niiden omistajien kanssa kokea. Väliin on mahtunut huonompiakin hetkiä, mutta sitä se elämä on kaikessa kirjossaan. Kiitos teille niistä! Toivon kovasti, että edessä on edelleen huimia hetkiä GM-porukassa!

 


 

Syntymäpäivän kunniaksi olivat Rene (GM's Abiding Love) ja Liina päättäneet osallistua luonnetestiin Turussa TASAN 2 VUODEN IKÄISENÄ! :-) Eli Rene testattiin ensimmäisenä mahdollisena päivänä kun se on mahdollista.

Testissä toimivat tuomareina Jorma Lankinen ja Katri Leikola.

Ja Rene otti homman tapansa mukaan "lungisti". Tulos kuvaa oikein hyvin vielä aika pentumaisen Renen luonnetta ja temperamenttia.

YHTEISPISTEET olivat +170 ja laukausvarma +++

PISTEET OSA-ALUEITTAIN:

Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +3 Vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma
YHTEENSÄ: +170

 

ONNEA HIENOSTA LUONNETESTITULOKSESTA, LIINA JA RENE!!!

 

rene-kesa-11.jpg

Rene ottaa rennosti...

 

(Video tulossa myöhemmin!)

 


Myös Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia sekä Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari juhlistivat syntymäpäivää; he esiintymällä Porin KV-näyttelyssä. Valkkareita tuomaroi siellä Juan Naveda Carrero.
"Pennut" osallistuivat ensimmäistä kertaa avoimeen luokkaan, ja tuloksetolivat molempien osalta hyvin samanlaiset! :-)
Nuka: ERI/1, SA, PN2, VA-SERTI ja VA-CACIB

Diesel: ERI/1, SA, PU2, VA-SERTI ja VA-CACIB

Hienot tulokset taasen; ONNEA MOLEMMILLE! <3

 


30.7. Kemi
Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo kävivät tänään Kemissä agikisoissa. Ohjelmassa oli kaksi agirataa, ja ne olivat Turbon ja Marjon 5. ja 6. virallinen agistartti.
Ensimmäiseltä radalta tuli hylly, mutta toiselta radalta tulos 6,52 (1 kielto ja vähän yliaikaa) ja sijoitus 7.
Hienoa Marjo, siitä se lähtee!!! Olen tosi ylpeä teistä!

28.-30.7. Vejen, Tanska

 

leirielamaa.jpg

Heinäkuun lopulla lähdimme koko perheen voimin asuntoautolla lomamatkalle Ruotsiin ja Tanskaan. Yksi määränpäämme oli Tanskan Vejenissä pidettävä nelipäiväinen kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely. Siellä olisivat kehässä kaikki rodut kaikkina päivinä aina uuden tuomarin arvosteltavina.

Talvella kun Nellin kaikille neljälle päivälle näyttelyihin ilmoitin, kangasteli mielessä Tanskan serti ja sitä seuraavat tittelit Tanskan muotovalio ja Pohjoismaiden muotovalio. :-)

No, lomareissusta parin viikon leirintäalue-elämä kävisi joka tapauksessa vaikka titteleitä ei sitten tulisikaan. Ja aika kaukaiselta ajatukselta ne tittelit kyllä tuntuivatkin kun Nelli hyvissä ajoin ennen reissun lähtöä tiputti koko pohjavillansa ja valtaosan peitinkarvaakin. :-/ Tiedossa olisi siis varsinainen "uimapukukierros" ainakin meidän osaltamme.

Näytelyihin oli ilmoittautunut kaikille päivile 20-22 valkoista. Näyttelyluetteloa selatessa ja kehän reunamilla odottelevia koiria katsellessa meinasi kyllä jo iskea epäusko; mukana oli mm. vouden 2010 maailmanvoittajaa ja muutenkin valioluokat olivat isoimmat kilpailuluokat! 

Torstaina 28.7. valkkarit arvosteli Tamás Jakkel Unkarista. Hän ei suoraan sanottuna Nellistä tykännyt; tuloksena valioluokan EH. Hänen arvostelussaan lähes ainoa positiivinen kommentti oli "moves well". 

Perjantaina 29.7. tuomarina toimi Johan Juslin Suomesta, ja tulos oli jo paljon parempi; valioluokan ERI/2, SA, PN3. Tuomarin mielestä Nelli oli aivan liian laihassa kunnossa, muuten kuulemma sijoitus olisi ollut parempi. No jaa, Nelli on painanut koko aikuisikänsä saman veran, mutta karvan puuttuminen tekee toki aivan valtavasti ulkonäköön. :-)

kehassa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurmipohjaisissa isoissa kehissä oli hyvä juosta... ja kyllä me Nellin kanssa juostiinkin!!!

nayttelyssa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina 30.7. se sitten taphtui! NELLI VEI KOKO POTIN! Valkkarit arvostellut hollantilainen Rony Doedijns ihastui erityisesti Nellin liikkeisiin ikihyviksi, ja niin hän kirjoitutti kehäsihteerillä yhden Nellin näyttelyuran parhaista arvosteluista! Tuloksena siis oli valioluokan ERI/1, SA, PN1, SERTI, CACIB ja ROP! Samalla Nellistä tuli Tanskan ja Pohjoismaiden muotovalio! Reissu ei sittenkään ollut turha! :-)

 

ryhmaa-odottamassa.jpg

Jäimme vielä iltapäiväksi ryhmäkehään, jossa FCI1-ryhmän arvosteli Suomen Rainer Vuorinen. Nelli poseerasi ja juoksi edelleen vähissä karvoissaan todella ryhdikkäästi, mutta ryhmäsijoitusta ei kuitenkaan tullut, vaikka parhaamme teimme.

ryhmassa.jpg

 

Ja koska tavoite tuli lauantaina Vejenissä saavutettua, päätimme jatkaa lomailua siitä eteenpäin ihan muissa merkeissä ja jättää sunnuntain kehän käymättä. Matka jatkui mm. Legolandiin, ja kyllä oli jälleen ihana huomata mitenhelppo Nellin kanssa on maailmalla reissata. Paljon helpompi reissukaveri se on kuin kolme alakouluikäistä villiä poikaa! ;-)

 

legolandissa.jpg

"Nelli-hai" Legolandissa 

 

Mutta kerran vielä...

POHJ MVA, FIN MVA, SE MVA, DK MVA, EE MVA, HeW-10, JV-06

Mihela's Gentle Miracle

valionelli.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


26.7.

 

Kamu (GM's Arctic Anow) ja Ronja osallistuivat tokokokeeseen Lieksassa. Tuomarina siellä toimi Hannele Pörsti, ja nyt oli Kamulla mahdollisuus koulariin yköstuloksen saatuaan.

Ja niinhän siinä kävi!!! Tulos oli ALO1 pisteillä 174 ja niin on jo toisella A-pennulla koulutustunnus TK1!

TK1 HeJW-10 Gentle Miracle's Arctic Snow

kamu-tk1.jpg

ONNEA TUHANNESTI RONJA JA KIITOS!!! :-D


23.7. Tornio KV

Tornion KV-näyttelyssä valkoiset arvosteli Igor Selimovic Kroatiasta ja kehään oli ilmoitettu yhteensä 10 koiraa. GM-teamia Torniossa edustivat Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo. Ja upeasti edustivatkin; tuloksena tällä kertaa nuortenluokan ERI/2, SA, PU2, VA-SERTI ja VA-CACIB

Isot onnittelut Marjo!!!

 


16.-17.7. Oulu KV

 

 

nukan-sunnuntainen-poseerau.jpg

Tänä vuonna Oulun KV:ssa olivat kehässä Nuka (GM's August Fantasy) ja Diesel (GM's Autumn Dream) molempina päivinä ja Turbo (GM's Adorable Me) sunnuntaina.

Lauantaina valkkarit "tuomitsi" Anneli Sutela (14 valkoista ilmoittautunut). Nuka ja Diesel kilpailivat nuortenluokassa, ja tulokset olivat upeat:

Nuka ERI/1, SA, PN2 ja SERTI

Diesel ERI/1, SA, PU1, SERTI ja VSP 

Kuva oikealla: Nuka ja sunnuntain "saalis"

 

Sunnuntaina tuomaroimassa oli Pedro Sanches Delerue Portugalista ja valkkareita kehässä 15 ilmoittautunutta. Nukan ja Dieselin lisäksi siis myös Turbo oli sunnuntaina mukana kisassa. Ja jälleen aivan mahtavat tulokset:

Turbo ERI/2

Nuka ERI/1, SA, PN2, SERTI ja VA-CACIB

Diesel ERI/1, SA, PU1, SERTI, CACIB ja ROP

Mutta jättipotti oli vielä tulossa! FCI1 ryhmän ryhmäkilpailussa iltapäivällä tuomarina ollut Javier Sanchez Espanjasta ei kertakaikkiaan voinut vastustaa Dieseliä, ja niin Diesel oli tämän uskomattoman hienon näyttelypäivän päätteeksi vielä

pokaali.gif
pokaali.gif

RYP1

ryp-1.jpg

FCI1 ryhmävoittaja Gentle Miracle's Autumn Dream

 

Isot onnittelut Mari ja Diesel! Onnea myös Piialle viikonlopun serteistä! Sekä onnea Marjolle hyvästä tuloksesta!

JA KIITOS KAIKILLE!!!


16.-17.7. Virolahti

 

nelli-saaressa.jpg

 

 

Vietimme ihanaa keskikesän viikonloppua mökkeillen Virolahdella meren äärellä. 

Nellillä oli siellä seuranaan villakoirapoika Laku ja aurinkoisia kesäpäiviä vietettiin mm. veneillen merelle saareen ja tietysti uimalla.

 

 

Kuvat oikealla ja alla: Nelli Suur-Pisissä itäisellä Suomenlahdella

 

 

nelli-uimassa.jpg

 

 

 

Kaikki muut kesän ilot jäivät kyllä kirkkaasti kakkosiksi Nellin päästyä tutustumaan neljään ihanaan pässipoikaan!

Nelli todellakin löysi yhden päivän aikana "sisäisen paimenkoiransa" ja varmasti päätti hiljaa mielessään ryhtyä isona lammaspaimeneksi; sen verran intohimoisesti se suhtautui näihin kiharakarvoihin! :-D

 

 

 

nelli-ja-lampaat2.jpg

 

nelli-ja-lampaat3.jpg

Lampaat olivat aidattuna sen verran pienelle alueelle, että en viitsinyt kokeilla Nellin paimennusviettejä laittamalla sitä samaan aitaukseen pässipoikien kanssa, mutta koko päivän Nelli jaksoi päivystää aidalla. Vuorollaan se nuoli jokaisen lampaan naamat ja ihan vaikutti siltä, että nämä jopa tykkäsivät siitä. Ainakaan ne eivät Nelliä yhtään pelänneet.

Ja vaikka me muut vietimme päivää jonkin matkan päässä, niin Nelli ei lampaita jättänyt. Aina välillä huutelin sitä tulemaan meidän muiden luokse, mutta se vain katsoi lampaiden aidan vierestä yrittäen selvästi sanoa, että "anteeksi nyt vaan, mutta en millään malta jättää näitä!" :-)

nelli-ja-lampaat4.jpg

 


8.-10.7. Agirotu, Lappeenranta

 

Amor, Chaka, Turbo ja Kamu Huhtiniemessä 

amor-chaka-turbo-kamu.jpg

 

kamu-devil.jpg

Talvella suunniteltiin, että kasaamme joukkueen Nellin pennuista kesän Agirotuun ja erityisesti joukkuekisaan, mutta Amorin murrettua varpaansa keväällä jouduimme luopumaan tästä haaveesta, GM-Team-joukkueesta. Joukkue kuitenkin saatiin, kun Amorin "isoveli" Hukka tuli paikkaamaan Amorin osuutta. Nyt vaan oli keksittävä uusi nimi joukkueelle... ja siitä tuli White Power!

Niinpä pääsimme viettämään todella helteistä, suorastaan polttavan kuumaa viikonloppua Lappeenrantaan. Sekä Hanna ja Chaka että Marjo ja Turbo starttasivat uransa ensimmäiset agistartit perjantaina ja molemmat saivat myös tulokset! Viikonlopun aikana nähtiin molemmilta todella hienoja suorituksia (ottaen huomioon erityisesti Turbon ja Marjon kohdalla suht hiljattain aloitetun lajin harrastamisen) . Ronja ja Kamu starttasivat ainoastaan päätöspäivän sunnuntain joukkuekisassa.

Joukkueemme White Power osallistui joukkuekisaan luokassa ALO MAXI. Jokainen koirakko teki vuorollaan aivan upean suorituksen tasoonsa nähden, ja ankkurina olleet Juuso ja Hukka vieläpä puhtaan nollaradan! Joukkueemme sijoitus kisassa oli lopulta 5/11. 

Kisan jälkeen White Power osallistui vielä pukukulkueeseen ja -kisaan, jossa tulenpunaiset pirut (kiitos suuresta avusta pukujen kanssa, Mari!) valkoisten koirien kanssa todella erottuivat edukseen. Tuloksena pukukisassa White Powerille oli KUNNIAPALKINTO!

 

Kuvassa oikealla: Kamu valmistautuu rooliinsa pukukisassa :-)

 

Agirodun joukuekisa: ensimmäiset viestinviejät Hanna ja Chaka

chaka-agirotu.jpg

 

Toisena lähtivät viestiä viemään Marjo ja Turbo

turbo-agirotu.jpg

 

Kolmannesta osuudesta huolehtivat Ronja ja Kamu

kamu-agirotu.jpg

 

Ankkuriosuudella nähtiin hienolla suorituksella Juuso ja Hukka

hukka-agirotu.jpg

 

WHITE POWER

whitepower.jpg

 

White Power pukukulkueessa

white-power-kulkueessa.jpg

 

Pukukilpailun kunniapalkinto; White Power!!!

pukukilpailun-kunniapalkint.jpg

 

Kiitos kaikille mukana olleille hienosta viikonlopusta! Tätä sietää muistella vielä talven pakkasillakin!!! :-D

 


Kesäkuu


10.-12.6. Joensuu

chakan_kepit_kesa11.jpg

Vietettiin Nellin kanssa helteinen viikonloppu Joensuussa Hannan ja Villen luona treenaillen ja ihanasta seurasta nautiskellen. Mukana olivat myös Marjo ja Jarkko Turbon ja Casperin kanssa. Tarkoituksena oli sisaruksilla, Chakalla ja Turbolla, vetäistä agitreenejä heinäkuun agirotua ajatellen, ja meillä Nellin kanssa tutustua edes hiukan esteisiin että kehdataan olla edes varakoira-nimikkeellä joukkueessa mukana! ;-)

Perjantai ja lauantai olivat vaan sen verran kuumia päiviä, että agittaminen meni ihan yötöiksi. Mutta mitäpä sillä oli väliä; eletäänhän nyt Suomen kesän valoisimpia öitä!

 

 

 

turbon_kepit_kesa11.jpg

Yllä Chakan ja Hannan tyylinäyte kepeillä, vasemmalla Turbo ja Marjo.

Hurjan taitavia olivat jo Nellin lapset... mamma itse ei kyllä kepeistä tajunnut vielä yhtään mitään. Ihan näin lyhyellä treenillä ei keppeihin kyllä ehditty "panostaa", mutta muista esteitä Nelli päästeli ihan innoissaan; voisi jopa sanoa että into ja rämäpäisyys korvasivat puuttuvan taidon! :-D No, ei kai sitä voi koiralta paljoa vaatia kun ohjaajalla ei ole mitään käsitystä koiran ohjaamisesta, mutta hirmuisen hauskaa meillä oli, ja se on pääasia meidän "tasolla". Lapset saavat sitten kerätä sitä kisakenttien mainetta ja kunniaa!

 

 

chaka_hanna_kesa11.jpg

 

 

Ohjelmassa oli tietysti myös tokotreeniä; totta kai! Sitä jaksoivat sisarukset vähän paremmin pikkupätkissä kuumasta kelistä huolimatta... tosin taisivat ne Chakan noutoharjoitukset jatkua vielä klo 4 yölläkin! Mahtoivat nuo koirat ihmetellä, että onko meiltä ihmisiltä mennyt vuorokausirytmi täysin sekaisin? :-)

Oikealla Hanna ja Chaka "perusasennossa".

 

 

Näin kasvattajana oli kyllä ihana taas nähdä, miten mukavasti Turbossa ja Chakassa riittää potkua ja tekemisen iloa treenikentälläkin. Toki molemmat ovat vilkkaita ja varsin vauhdikkaita temperamentiltaan, mutta osaavat hienosti keskittyä ja rauhoittua silloin kun sitä niiltä vaaditaan. Ja tietysti molemmat ovat (ainakin kasvattajan silmään) aivan taatusti maailman komeimpia koiria! :-D

 

 

 

 

 

Turbo ja Chaka treenien tauolla

turbo_chaka_kesa11.jpg

 

Sunnuntaina oli Joensuussa ryhmänäyttely, jossa valkkareita tuomaroimassa oli Paavo Mattila. Kehässä oli koiria toistakymmentä, ja mukana olivat myös Chaka ja Turbo. Minä esitin Chakan tällä kertaa ja tuloksena oli nuortenluokan ERI/1 mutta ei SA:ta. Turbo ja Marjo juoksivat urosten nuortenluokassa tuloksen ERI/1 ja SA ja lopulta PU2 ja varaserti! Hienot tulokset jälleen!

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo kehässä Joensuussa

turbo_joensuu_kesa11.jpg

 

Chaka (GM's April Hope) ja minä kehässä

chaka_joensuussa_kesa11.jpg

 

ISO KIITOS Hannalle vielä kerran täysihoidosta mukava treeni- ja näyttelyvikonlopun aikana ja kaikille mukana olleille kiitokset maailman parhaasta seurasta!!!


2.6. 

 

Ronja ja Kamu olivat jälleen tänään "tulessa" tokokokeessa, tällä kertaa Kajaanissa. Siellä tuomaroimassa oli Allan Aula. 

Nyt oli tällä koirakolla taas kaikki kohdallaan; kaikesta muusta tuli kympit paitsi seuraamisista ja paikkamakuusta ysit! :-) Eli tänään hieno tulos ALO1 ja pisteet 191 sekä KP ja sijoitus luokassa 3/14. ONNEA RONJA JA KAMU! Nyt olisi sitten koulari yhtä ykköstä vajaa tällä kaksikolla...

Samoissa kokeissa oli myös Nellin siskotyttö Netta (Mihela's Gently Touch) omistajansa Teijan kanssa. Heillä hieno tulos voittajaluokasta VOI2 sijoituksella 3/7!

kamu_ja_netta_020611.jpg

Kamu (Gentle Miracle's Arctic Snow) ja tätinsä Netta (Mihela's Gently Touch) Kajaanin palkintojen kanssa


Toukokuu


29.5. 

Ronja ja Kamu (GM's Arctic Snow) olivat tänään tokokokeessa Joensuun Kontiolahdella; tuomarina siellä oli Tommi Varis. Tällä kertaa Kamulla taisi olla ihan muut asiat mielessä; tuloksena tällä kertaa ALO3 pisteillä 138,5. :-)


22.5. 

 

kamu_luoksetulo_220511.jpg

 

Tänään Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja osallistuivat ensimmäisiin virallisiin tokokisoihinsa. Paikkana oli Nurmes ja tuomarina toimi Rhea Pörsh-Lackman. 

Ja aivan upeasti "korkkasivat" Kamu ja Ronja kisauransa: tuloksena alokasluokan ykköstulos pisteillä 184,5 ja kunniapalkinto! ISOT ONNITELUT RONJA JA KAMU!!! Upeaa työtä olette tehneet!

Alokasluokassa Kamun ja Ronjan sijoitus oli vielä hienosti 2/9, joten hienosti alkoi tokoura Kamullakin!

Nyt saadaankin jäädä jännäämään sitten kesän muita koitoksia, ja ilmeisesti aika pian saadaan niitä tuloksia jo odotellakin.

 

 

 

paikkamakuu-alo_kamu_220511.jpg

 

 

kamu_toko_220511.jpg

Kamu ALO1 ja KP pisteillä 184,5 Nurmeksessa 22.5.2011

 


20.-22.5. Mihela's-leiri Piispalassa 

 

Jo perinteeksi muodostunut Mihela's-leiri pidettiin tänä vuonna Kannonkoskella Piispalassa. Mirva oli onnistunut jälleen tilaamaan meidän iloksemme sopivat leirikelit ja viikonloppu kului nopeasti seurustellen, syöden ja lenkkeillen. Lauantaina kisailtiin totistakin totisemmat (heh heh) leirikisat rannalla, kun Jamien, Saimin ja Cosman jälkeläiset ottivat mittaa toisistaan pienimuotoisen tokoilun ja agin merkeissä. Siinä menossa kuumenivat koirat ja lämpenivät omistajatkin kisan tiimellyksessä, ja loppuilta otettiinkin sitten rennosti saunomisen ja taas kerran syömisen merkeissä.

Sunnuntaina kuvatiin taas koiria ja muutama verinäytekin saatiin Hannes Lohen geenipankkiin ennenkuin oli aika hyvästellä leirikaverit ja lähteä kotimatkalle... väsyneenä mutta onnellisena! VALTAVAN ISO KIITOS MIRVALLE KAIKESTA ja kaikille mukana olleille seurasta! Tällä kertaa ei mukaan valitettavasti päässyt yhtään GM-perhettä, mutta toivottavastio ensi kerralla sitten saadaan mukaan myös GM-energiaa. Nyt jo odotan ensi vuoden leiriä! :-)

 

leirilaiset_220511.jpg

 


15.5. Viitasaaren ryhmänäyttely

 

welmu_viitasaari_150511.jpg

 

 

Ja viikonlopun toiseen näyttelyyn lähdettiin Tikkakoskelta jälleen suurin odotuksin (kuten aina kun kehään lähdetään). ;-)

Viitasaarella tuomarina odotti jälleen suomalainen naistuomari, tällä kertaa Tuula Savolainen. 

Koiria oli jälleen ilmoittautunut 6 valkkaria. Ensin kehään meni Welmu tällä kertaa minun esittämänä. Tulos oli sama kuin edellisenä päivänä eli junnuluokan EH ja JUK2. Jälleen Welmu kuitenkin esiintyi hyvin ja iloisesti.

 

                                                                                                             Welmu kehässä Viitasaarella 15.5.2011

 

turbo_ryhmassa150511.jpg

Nuortenluokassa Turbo sitten taisi räpsytellä tummia silmiään tuomarille oikein kunnolla, ja sillä heltisi luokkavoitto ERI/1 ja päälle SA. Ja niinhän siinä kävi, että aamuinen toiveikas tunne osoittautui oikeaksi; kehän lopuksi Turbolle ja Marjolle ojennettiin vielä kaksi ruusuketta, ROP ja SERTTI! Jeeeeeeeee, toinen sertti hankittuna! IIISOOOT ONNITTELUT Turbo, Marjo ja Jarkko!

Niin pääsi Turbokin ensimmäistä kertaa juoksemaan kunniakierrosta ryhmäkehässä, ja kerrassaan hienosti se sujuikin! Ikävä kyllä ryhmätuomarina oli edellisenä päivänä Turboa tuomaroinut Gunnel Holm, joten eipä siitä nyt sitten vielä ryhmäsijoitusta Turbolle irronnut. Mutta sitä odotellessa! 

 

                                                                                                      Turbo ja Marjo ryhmäkehässä Viitasaarella 15.5.2011

 

turbo_rop_sert_viitasaari_1.jpg

Turbo (GM's Adorable Me) ERI/1, SA, SERTTI ja ROP Viitasaarella 15.5.2011


Kiitos vielä kerran mukavasta viikonlopusta ja seurasta Marjolle, Jarkolle ja Mialle!


14.5. Äänekosken ryhmänäyttely

 

Äänekoskella pidetyssä ryhmänäyttelyssä tuomarina toimi Gunnel Holm ja koiria oli kehään ilmoitettu 6 valkoista. Lähdin katsomaan kehää innoissani; paikalla olivat myös Turbo (GM's Adorable Me) ja Welmu omistajineen! 

turbo_aanekoski_140511.jpg

Tuomari oli odotetun tiukka ja Turbo sai nuortenluokasta laatuarvosanaksi EH:n. Turbolla taisi hiukan olla "tytöt mielessä" kun kehässä keskittyminen oli vähän huonoa. ;-)

Saman laatuarvosanan eli EH:n sai myös Welmu junnuluokassa Mian esittämänä; tämä olikin pojan ensimmäinen virallinen näytelmä. Reippaasti Welmu kuitenkin esiintyi kaikin puolin!

Ihan katselijana en kuitenkaan saanut näyttelyssä olla; esitin Pirjon Pennyn (Mihela's Jocasta) avoimessa luokassa. Ja niinhän siinä kävi että Penny nappasi ROPin ja viimeisen serttinsä ja vielä ryhmässä sijoituttiin sheltin jälkeen toisiksi! ONNEA PIRJO JA MIRVA!!!

                                                                                                                                                                                                      Turbo Äänekoskella 14.5.2011

 

welmu_aanekoski_140511.jpg

 

Näyttelyn jälkeen lähdettiin porukalla meille Tikkakoskelle ja hetken lepäilyn jälkeen koirien kanssa lenkille. Mukana oli vielä Nellin, Turbon ja Welmun lisäksi Welmun "isoveli" hollanninpaimenkoira Romppu.

Hauska oli kyllä huomata miten paljon äiti ja poika, Nelli ja Turbo, muistuttavat toisiaan tavoiltaan, eleiltään ja käytökseltään tietyissä tilanteissa. Ei ole niin sanotusti omena kauas puusta pudonnut! :-)

Illalla sitten lepäiltiin ja alettiin valmistautua seuraavan päivän kehään...

 

                                 Welmu Äänekoskella 14.5.2011

 

turbo_nelli_140511.jpg

Turbo ja Nelli iltalenkillä 14.5.2011

 

Samana päivänä 14.5. oli kehässä myös toinen GM-lapsi; Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia osallistuivat Rauman kaikkien rotujen näyttelyyn. Siellä tuomaroimassa oli herrasmies Hollannista, Hans Van Den Berg. 13 valkkaria oli ilmoittautunut mittelöihin ja Nuka sai hienon arvostelun tuloksella nuortenluokan ERI/1, SA, vara-sertti ja PN2!!! ONNEA PIIA JA NUKA! Kovin lähellä oli toinen sertti... mutta kyllä se sieltä vielä tulee! :-)

 

nuka-raumalla-140511.jpg

Nuka kehässä Raumalla 14.5.2011


7.5. Tampere KV

 

Tampereen KV-näyttelyyn oli tänä vuonna saatu tuomari valkoisenpaimenkoiran kotimaasta, Sveitsistä. Katharina Schweizer saikin arvosteltavakseen melkoisen määrän valkeita; kehään oli ilmoitettu 47 koiraa! Kehäkin oli ihan mukavan kokoinen, joten päivä kului mukavasti koiria katsellessa.

Diesel (GM's Autumn Dream) oli nuorissa uroksissa upeasti ERI/1 ja SA sekä lopulta PU4! ONNEA MARI!

Nelli oli myös matkassa mukana ja Marin olin pyytänyt taasen handleriksi. Tällä kertaa Nelli kuitenkin päätti, että kehässä olo ilman mammaa on oikeastaa tosi tyhmää, ja hyppi yläpystyä ja piippasi minun perääni kun olisi pitänyt seistä tuomarin edessä! Marille ei jäänyt paljoa muuta vaihtoehtoa kuin yrittää pitää hihnasta kiinni ettei mamma kokonaan karkaa kehästä. :-D Onpa nyt sitten tämäkin nähty! Nellin tulos oli VAL-EH ja kun lukee arvostelun, käy mielessä että ehkäpä tuomari ehti jo suunnitella evaakin meille... ;-)

(Arvostelu on suomennettuna Nellin näyttelytuloksissa, alkuperäinen oli saksaksi).

Näyttelyn jälkeen oltiin vielä yhdistyksen kevätkokouksessa Lahdesjärven ABC:lla, joten pitkä päivä siitä taas tuli!


1.5.

 

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari ovat suorittaneet Etsijäkoiraliiton alkeiskurssin loppukokeen! ISOT ONNITTELUT!!!

Siitä se lähtee Dieselin ura hajutunnistekoirana, kadonneiden eläinten etsijänä. Diesel seuraa tässä työssä Marin vanhemman koiran Darwinin "jalanjälkiä". Lisää tietoa tästä koulutuksesta ja työstälöytyy Etsijäkoiraliitto ry:n sivuilta.

 

diesel_etsijakoira.jpg

Kuvassa Diesel "ottaa" pussista kadonneen hajua


Huhtikuu


24.4.

Kamu ja Ronja vierailivat chaka-kamu-joensuu-11.jpgHannan ja Chakan luona Joensuussa agia ja tokoa treenailemassa. Kelit suosivat vähän turhankin hyvin ja sisarukset "hikoilivat" oikein kunnolla paitsi treenihommissa niin myös treenien jälkeisellä lenkillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

chaka-ja-kamu-joensuussa-20.jpg

Tässä pari kuvaa sisaruksista keväisessä Joensuussa; niin ovat kieliä myöten kuin kaksi marjaa! :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22.4. Lahti KV 

 

Käytiinpä vaihteeksi Nellin kanssa näytelmissä; tällä kertaa Lahden KV-näyttelyssä, jossa tuomarina toimi puolalainen rouva Margorzata Supronowicz. Ilmoittautuneiden määrä oli suht iso, 37 valkoista. Paikalla olivat myös Nellin poika Diesel ja Mari. Ja kun kerran oli handleri tarjolla, niin käytin tietysti tilaisuutta hyväksi ja pyysin Maria esittämään Nellinkin!

Ja tulokset olivat oikein hyvät! Nelli oli valioluokan ainoana edustajana ERI/1 ja SA sekä PN2. Saatiinpa vielä näin pääsiäisen kunniaksi kauniin oranssi ruusukekin, vara-CACIB. :-)

Diesel esiintyi ensimmäistä kertaa nuortenluokassa ollen hienosti ERI/2, SA ja vielä PU4. Onnea ja kiitos, Mari ja Diesel!


nelli_lahti_220411.jpg

 

diesel_lahti_220411.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Vasemmalla Nelli-mamma kehässä ja yllä poseeraa poikansa Diesel

 

 

 


17.4. 

 

Hannalla ja Chakalla (GM's April Hope) oli tänään ensimmäinen tilaisuus kolmanteen alokasluokan ykköstulokseen tokokisoissa Joensuun Hammaslahdessa. Tuomarina kisassa toimi Pauli Härkönen. Ja niinhän siinä kävi että seisomaan jäämistä lukuunottamatta (jossa Chakalle tuli ajatusvirhe ;-)) kaikista liikkeistä tuli ysiä ja kymppiä, ja kokonaispisteiksi 169 pistettä eli YKKÖSTULOS! 

Näin on Hannalla ja Chakalla ensimmäinen koulutustunnus hankittuna ja suunta kohti uusia haasteita! ONNEA TUHANNESTI ja iso kiitos Hanna kun viet Chakaa taidolla eteenpäin harrastuksissanne! :-D

TK1 Gentle Miracle's April Hope

tk1_chaka.jpg

 


Maaliskuu


19.-20.3. silmatarkastus.jpg

Kuluneena viikonloppuna olikin sitten jännittävien GM-treffien aika; terveystutkimukset odottivat! Suureksi ilokseni kaikki GM-lapset omistajineen lomailevia Ronjaa ja Kamua lukuun ottamatta pääsivät tulemaan tänne Jyväskylään paikalle. :-)

Lauantai vietettiin työpaikallani Viitaniemen Eläinlääkäriasemalla koiria tutkien. Kaikille tehtiin silmä- ja polvitarkastukset ja sydänkuuntelu (paitsi Dieselille jolle ne on tehty jo aikaisemmin), ja sen jälkeen koitti jokaiselle vuorollaan "päiväuniaika", jolloin kuvattiin lonkat, kyynärät ja selät. Lopuksi otettiin vielä verinäytteet Koirangeenit-projektiin niiltä joilta sitä ei vielä ollut otettu. Vaikka jännitystä oli luonnollisesti ilmassa, sujui päivä kuitenkin olosuhteisiin nähden varsin leppoisissa merkeissä syöden, juoden, jutellen ja ... odotellen! 

 

kuvissa.jpg

Iso kiitos Päiville ja Hannalle, jotka näin viikonloppuna tulivat hommiin mahdollistaen tällaisen "kimppatutkimustilaisuuden"!!!

Kaikkien tutkittujen pentujen silmät ja polvet olivat terveet ja sydänkuuntelut normaalit, ja luustokuvien tulokset saadaan sitten lähiaikoina Kennelliitosta. 

Lauantai-ilta meni koirilta sitten lepäillessä ja nukutuksesta toipuessa mutta sunnuntaina sitten treenattiin. Olimme vuokranneet Killeriltä JATin uudesta hallista kentän muutamaksi tunniksi ja siellä sitten aamupäivää vietettiin agin, tokon ja vähän koiratanssinkin (kiitos Mari ja Diesel) merkeissä. Nellikin pääsi kokeilemaan muutamaa agiestettä ihan vaan huvin vuoksi ja kyllähän tyttö putkesta juoksi ja puomia kipitti oikein innolla. Kaikista koirista näkyi tekemisen ilo jota oli kasvattajan ilo katsoa! :-)

Kiitos kaikki GM-teamiläiset; olette te reippaita kun ajelette kaikki kovin kaukaa näihin meidän "kokoontumisajoihin"! Olette parhaita! Ja seuraavalla kerralla Kamu ja Ronjakin sitten taas toivottavasti pääsevät mukaan! 

 

 

 

gmteam_200311.jpg

GM-teamin tämänkertaisissa kokoontumisajoissa mukana olivat Rene, Nuka, Turbo, Chaka, Amor ja Diesel


13.3. Joensuuchaka_tokojns_130311.jpg

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna olivat tänään "tulessa" tokokisoissa Joensuussa. Kisat pidettiin hallissa, joka olikin uusi juttu Chakalle. Vaan eipä tuo tyttöä haitannut! :-)

Tuloksena oli alokasluokan ykköstulos pisteillä 176,5 ja sijoitus luokassa toiseksi! Alokasluokassa oli koirakoita paikalla 7.

Hannan kertoman mukaan Chaka suoritti kaikki liikkeet mallikkaasti, mutta tuomari pikkuisen sakotti liian iloisesta koirasta! Chakalla kun on tuo takapuolen heilutus verissä... nyt ei sentään pussannut tuomaria märäksi. Seuraamisessakin kuulemma oli vähän mukana sellaisia ilonpomppuja, mutta minusta ainakin on kivempaa että Chaka tekee työt ilon kautta! :-)

 

Hienoa työtä Hanna ja Chakkis; ONNEA!!! <3

 

 


 

5.3. Juukakamu_sert_050311.jpg

 

Helmikuu on jo vaihtunut maaliskuuksi, ja kevät se vaan jatkuu mukavien uutisten merkeissä. :-)

Tänään hienoista näyttelytuloksista vastasi Kamu (GM's Arctic Snow), joka oli kehässä Juukassa pidetyssä ryhmänäyttelyssä. Valkoisia oli paikalla 7 koiraa ja tuomarina toimi Harto Stockmari.

Kamu esiintyi ensimmäistä kertaa nuortenluokassa, ja tulos oli hieno:

NUO/ERI, NUK/1, SA, PU2 ja SERTTI! :-) 

Isot onnittelut Ronja ja Kamu! Se olikin sitten jo Kamun neljäs sertti ja ensimmäinen nuortenluokassa... Ei kun eteenpäin kohti uusia koitoksia!

 

 

 

 

 


Helmikuu


22.2.

Nelli täytti tänään 5 vuotta! 

 

nelli_5v1.jpg

 

Niin se aika rientää; nyt tuli jo viisi vuotta täyteen meidän perheen ilopillerille ja vauhtimammalle, eipä uskoisi! Nelliä sisaruksineen on nimitetty Mihela's Gremlins-pentueeksi, eikä syyttä. Mirvan G-pennuthan nämä on, juu, mutta ovat myös olleet melkoisia Gremlinsejä jo heti alusta alkaen. Siellä sai aikanaan Puponmäessä sohvakin kyytiä näiltä naskalihampailta; vauhtia ei puuttunut silloinkaan. Ja siitä lähtien elämä onkin sitten mennyt aika pitkälle samalla "vauhtia ja vaarallisia tilanteita"-tyylillä. Eikä ainakaan meidän mamman meno ole näiden ensimmäisten viiden vuoden aikana muuksi muuttunut! Ja onpa jopa käynyt mielessä, että SAATTAA olla että Nelli on jättänyt hiukan lapsilleenkin sitä samaa Gremlins-energiaa... ;-D

nelli_5v3.jpg

ISOT ONNITTELUMURINAT KAIKILLE SISARUKSILLE!

Ja lämmin kiitos Nellin muistamisesta äiti-Jamielle ja isä-Robinille sekä tietysti myös Mirvalle ja Pirjolle! Tästä on hyvä jatkaa; katse tiukasti tähyten kohti uusia seikkailuja!!! :-D

 

nelli_5v2.jpg

 

 


19.2.

chaka_tuusniemi2_190211.jpg

 

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna esiintyivät tänään ensimmäistä kertaa näyttelykehässä nuortenluokassa! Tämä tapahtui Tuusniemen ryhmänäyttelyssä jossa tuorina toimi Ligita Zake Latviasta ja valkeita oli paikalle ilmoittautunut 17 koiraa. 

Chakan tulos tänään oli hieno luokkavoitto ja paras narttu 3 eli NUO/ERI, NUK/1, SA ja PN3! ONNEA ONNEA!!! :-D


chaka_tuusniemi1_190211.jpg

 


15.2. 

 

kamu_nlyluppaus.jpg

 

 

 

Kamu (Gentle Miracle's Arctic Snow) palkittiin tänään Nurmeksen seudun Kennelkerhon palkinnolla "Vuoden 2010 näyttelyluppaus"!!! :-)

Kuvassa ihana Kamu poseeraa palkintopokaalin kanssa.

ONNEA KAMU JA RONJA!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tammikuu


23.1. Turku KV

Niin saatiin tämän alkaneen vuoden 2011 tapahtumat korkata näyttelyuutisilla, kun Nellin lapset Diesel ja Nuka osallistuivat Turun perinteiseen KV-näyttelyyn, Turku Top Dog Showhun. Valkkareita oli mukaan ilmoitettu kaikkiaan 51 koiraa ja tuomaroimassa oli romanialainen Zsolt Csaba Lokodi. Ja junnuluokkaanhan "meidän lapset" vielä osallistuivat.

Tämän vuoden alusta näyttelyissä alettiin jälleen käyttää ns. yhteispohjoismaisia näyttelysääntöjä, ja niillä ilmoitettuna Dieselin ja Nukan tulokset olivat seuraavat:

Diesel JUN/1, JUK/1, SA, PU2 ja VARASERTI sekä Nuka JUN/1, JUK/2 ja SA! 

Isot onnittelut Marille ja Piialle hienoista tuloksista! Nyt on tämä näyttelyvuosi hienosti avattu! :-D

 

diesel_turku_2011.jpg

nuka_turku-kv-2011.jpg

Nuka (GM's August Fantasy)

 

 

   Diesel (GM's Autumn Dream)