TAPAHTUNUTTA

2015


Joulukuu


23.12.

Joulukortti_2015_2.jpg


5.12. HELSINKI WINNER 2015 JA HELSINKI WINNER PUPPY SHOW 2015
6.12. VOITTAJA 2015 JA VOITTAJA PUPPY SHOW 2015

Niin oli koittanut jälleen joulukuu ja perinteinen Messari-viikonloppu! Tänä vuonna ohjelmaan oli lisätty molemmille päiville epävirallinen pentunäyttely, johon C-pennut olivat hienolla edustuksella lähteneet mukaan, joten nyt olikin sitten vedettävä 4 näyttelyä kahdessa päivässä! Mukana kehissä oli lauantaina 10 ja sunnuntaina 9 kasvattiani sekä kantanarttuni Nelli, jolle olin jo etukäteen luvannut tämän reissun olevan jäähyväismatka näyttelykehiin. Lisäksi olin ilmoittanut kasvattajaluokan kaikkiin neljään näyttelyyn, joten kiirettä koirien esittämiseen ja kehistä toisiin siirtymisiin oli luvassa. 

Lauantai alkoi Helsinki Winnerillä, jossa tuomarina toimi Boris Spoljaric Kroatiasta. Valkoisia oli kehään ilmoitettu 20 urosta ja 27 narttua, sekä 2 kasvattajaryhmää. Mukana näissä aikuisten "karkeloissa" olivat Diesel (GM's Autumn Dream) avoimessa luokassa ja Turbo (GM's Adorable Me), Nuka (GM's August Fantasy) ja Elsa (GM's Be My Destiny) valioluokissa. Nelli sitten edusti Ronjan esittämänä veteraaniluokassa haaveena vateraanitittelit.

Ja tässä päivän tulokset esiintymisjärjestyksessä:

Diesel AVO ERI/2, SA

diesel1_hewinner15.jpg

Turbo VAL EH

turbo2_hewinner15.jpg

Nuka VAL ERI/3, SA

nuka_elsa_valiot2_hewinner-15.jpg

(Nuka edellä, Elsa perässä)

Elsa VAL ERI

elsa1_hewinner_15.jpg

Sitten tuli Nellin vuoro veteraaniluokassa, ja niin vain kävi että titteli tuli! Ronja johdatteli mummon hienosti Helsinki Veteran Winneriksi, mutta vielä suurempi yllätys oli sijoittuminen paras narttu-luokassa toiseksi! Hyvä Nelli-mummo! ♥ Parhaan veteraanin valinnassa Nelli sijoittui VSP:ksi.

Nelli VET ERI/, SA, PN2, VSP-VET, Helsinki Veteran Winner 2015

nelli_veteraaneissa_hewinner15.jpg

nelli_vet1_hewinner-15.jpg

nelli_pn2_hewinner-15.jpg

Kiitos Ronja, upeasti veit Nelliä kehässä!

Kasvattajaluokassa esiintyivät sitten kaikki neljä; Diesel, Nuka, Turbo ja Elsa. Tuomari ihasteli porukkaamme kovasti ja tuloksena oli KP ja ROP-kasvattaja! Saimme siis näin menolipun illan isoon kehään, jossa esitimme sitten tyylikkään läpijuoksun. Iso kiitos Mari, Piia ja Marjo!

KASV1, KP, ROP-KASVATTAJA

gm_kasv_hewinner_2015.jpg

Diesel, Nuka, Turbo ja Elsa

Näiden menestyksen hetkien jälkeen oli aika siirtyä ylempään kerrokseen Messukeskuksessa ja Helsinki Winner Puppy Shown pariin. Valkkaripentuja oli mukana 9 (5+4) ja tuomarina toimi Maija Mäkinen. C-pentuja mukana oli hienot 6 kappaletta, 3 poikaa ja 3 tyttöä. Näyttelydebyyttiään tekemässä olivat Roki, Gizmo, Konsta, Taika, Lumi ja Mila. Kaikki esiintyivät aivan upeasti ja reippaasti, kasvattajana sain olla äärettömän ylpeä jokaisesta, myös ensikertalaisista handlereista! Tässä tulokset esiintymisjärjestyksessä:

Roki (GM's Catch Me If You Can) PEK3

roki_0512_1.jpg

Gizmo (GM's Cheeky Gremlin) PEK2, KP

gizmo3_hewinner_puppyshow.jpg

Kuva: Jasmin Kujander

Konsta (GM's Comes With Attitude) PEK4

konsta2_hewinner_puppy-15.jpg

Lumi (GM's Chasing Snowflakes) PEK3

lumi_hewinner_15.jpg

Taika (GM's Completely Magic) PEK4

taika2_hewinner_puppy-15.jpg

Mila (GM's Creation of Fantasy) PEK1, KP, ROP-pentu

mila_he_puppyshow.jpg

Hienoja tuloksia siis kaikilta pennuilta, kirkkaimpana tänään Milan ja Piian upea voitto! Onnea Piia! Seuraavaksi oli vuorossa kasvattajaluokan esittäminen, ja  siinä tuloksena KP ja ROP-kasvattaja aivan kuten aikuistenkin kehässä.

Pentujen ryhmäkilpailuihin osallistuivat siis Mila FCI1-ryhmään ja kasvattajaryhmä omaan isoon kehäänsä. Ja niinhän siinä kävi, että Mila ja Piia aloittivat ensimmäisessä näyttelyssään todella upeasti sijoittuen ryhmäkilpailussa toiseksi! Mahtavan isot onnittelut Piia ja Jani sekä hurmaava Mila!

Gentle Miracle's Creation of Fantasy RYP2

mila_ryp2_hewinner_puppyshow.jpg

Koska Helsinki Winnerin ja Puppy Shown kasvattajaluokkien ryhmäkilpailut menivät harmillisesti päällekkäin, pääsi Janikin aloittamaan handlerin uransa tässä näyttelyssä luotsaamalla Milan hienosti pentujen kasvattajaryhmien isossa kehässä Piian juostessa Nukan kanssa isommalla areenalla. Upeasti Jani homman hoitikin, mistään muusta kuin hiukan muusta ryhmästä poikkeavasta asusta ei Jania olisi voinut arvata aivan ex-tempore kehään joutuneeksi handleriksi! :-) 

Gentle Miracle's KP, ROP-KASVATTAJA

gm_kasvattajaryhma_he-winner_puppy.jpg

Näin oli saatu ensimmäinen näyttelypäivä kunnialla ja upeilla tuloksilla vietyä päätökseen, ja hotellilla jaksoimme vielä käydä porukalla illallisella. Väsyneinä mutta onnellisina kävimme nukkumaan ja odottamaan seuraavan päivän Voittaja-näyttelyä. 

Aamu koittikin aivan liian lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen nopeasti ja niin oli aika siirtyä uudestaan Messukeskuksen uumeniin. Jälleen järjestys oli sama, eli aamusta oli ensin aikuisten vuoro hoitaa oma urakkansa, pennut olisivat vuorossa sitten iltapäivällä.

Voittaja 2015-näyttelyssä valkkkareita oli mukana 43 kappaletta (18+25) ja tuomaroimassa niitä oli portugalilainen Francisco Salvador Janeiro. Odotukset olivat jälleen korkealla, muutenhan näihin karkeloihin ei mukaan kannattaisi lähteäkään!

Ja sunnuntain tulokset:

Diesel AVO EH/3

diesel1_voittaja15.jpg

Turbo VAL ERI

Nuka VAL ERI/4, SA

nuka_voittaja15.jpg

Elsa VAL ERI

elsa_voittaja15.jpg

Sitten oli vuorossa veteraaniluokka, jossa rakas Nellini siis juoksisi viimeisen kerran virallisissa näyttelyissä yhdessä Ronjan kanssa. Täytyy sanoa, että kyllä omistajaa jännitti kehän reunalla, ja olo oli myös varsin liikuttunut jo kehän alkaessa. 

nelli_ronja.jpg

nelli_voittajassa.jpg

nelli_voittaja_0612.jpg

Ja kyllähän Nelli sitten loistikin kehässä! ♥ Veteraaniluokan voiton jälkeen Juniorivoittaja 2006:sta tuli myös Veteraanivoittaja 2015, mutta lisää oli luvassa! Paras narttu-kehän alkaessa mummo nostettiin heti kärkeen, ja siinä kärjessä Nelli ja Ronja juoksivat loppuun asti, tuloksena uskomaton sijoitus PN1 ja Voittaja 2015-titteli! Nyt eivät silmät enää pysyneet omistajalla kehän reunalla kuivina...

Mihela's Gentle Miracle VET ERI/1, SA, PN1, Voittaja 2015, Veteraanivoittaja 2015

nelli_vv_v_2015_2.jpg

ROP- ja VET ROP-kehä olikin tänä vuonna yksi ja sama kehä, kun myös urosten voittaja oli veteraani Waroggi Neelam. Uros vei ROP-tittelit ja Nellistä tuli sekä VSP että VSP-veteraani.

rop_vsp_06122015.jpg

Kasvattajaryhmiä oli mukana Voittaja-näyttelyssä kolme, ja itseoikeutetusti voiton vei Nellin kasvattajan Mirvan Mihela's-ryhmä, jossa Nellikin edusti mukana. ONNEA MIRVA! ♥ Meidän ryhmämme (Diesel, Nuka, Turbo ja Elsa) sijoittui hienosti toiseksi.

Gentle Miracle's-kasvattajaryhmä 6.12.2015 KASV2

gm_kasvattajaryhma_2015.jpg

Tästä kaikesta täysin pökertyneenä siirryimme vielä yläkertaan Voittaja Puppy Showhun ja vuoroon tulivat vielä kerran C-pennut. Tänään mukana oli 5 kasvattiani, valkkaripentuja yhteensä 12 ja tuomarina toimi Maria Ebels-Heikens Hollannista. Ja tämän päivän tulokset esiintymisjärjestyksessä olivat:

Roki PEK1, KP, ROP-pentu

roki5.jpg

roki.jpg

Gizmo PEK2, KP

Lumi PEK 3

lumi1.jpg

Taika PEK4

taika_voittaja_ps_15.jpg

Mila PEK1, KP, VSP-pentu

mila2.jpg

Eli niin ottivat tässä pentunäytelmässä sisarukst Roki ja Mila voitot kotiin, TUHANNESTI ONNEA! 

ROP-pentu GM's Catch Me If You Can ja VSP-pentu GM's Creation of Fantasy

roki_mila.jpg

Kasvattajaryhmiä esitettiin tässä pentunäyttelyssä kaksi, ja niinhän vain GM-pentuteamimme vei voiton! Iso kiitos jälleen kaikille reippaille pennuille omistajineen!

Gentle Miracle's KASV1, KP, ROP-kasvattaja

gm_kasv_puppy_06122015.jpg

Pentujen ryhmäkehien järjestyksen vaihtamisen takia myöhästyimme kokonaan kasvattajaryhmien isosta kehästä, mikä oli todella harmillista. Roki ja Ronja kuitenkin esiintyivät hienosti vielä myöhään iltapäivällä FCI1-ryhmässä, tällä kertaa sijoitusta ei kuitenkaan tullut.

roki2.jpg

GM's Catch Me If You Can "Roki" ROP-pentu

roki_rop-pentu.jpg

Näin sai hienon päätöksen tämänvuotinen tittelinäyttelyiden viikonloppu Helsingissä. Matka oli rankka (kuten aina) mutta aivan mahtava. Kasvattajana haluan kiittää teitä ihania kasvattieni omistajia, jotka teette vuodesta toiseen mahdolliseksi tällaiset kokemukset tuomalla kasvattejani kehiin ja esille. Ilman sitä en voisi esittää yhtäkään kasvattajaryhmää enkä jännittää ja iloita kasvattieni menestyksestä kehien reunoilla. Näyttelyt ovat vain pieni osa koiraharrastusta ja elämää koirien kanssa, mutta kasvattajalle ne ovat kuitenkin eräänlainen näyteikkuna rodun maailmaan. Ja siinä ikkunassa GM-koirat esiintyivät jälleen kerran edukseen. KIITOS JA ONNEA JOKAISELLE MUKANA OLLEELLE! ♥ ♥ ♥ 

Tämä oli siis rakkaan Nellini viimeinen virallinen näyttely. Nellin kanssa olen tutustunut näyttelyiden maailmaan lähes kymmenen vuoden ajan, ja kehiä on tullut kierrettyä muutaman kerran myös ulkomailla. En voisi olla iloisempi siitä, että Nellin "ura", joka alkoi vuonna 2006 sen ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Helsingin Voittaja-näyttelyssä Juniorivoittaja 2006-tittelillä, päättyi nyt samassa paikassa Voittaja 2015- ja Veteraanivoittaja 2015-titteleihin. Itse asiassa Nellillä on nyt kaikki "tittelit" joita näissä Suomen tittelinäyttelyissä jaetaan (Helsinki Winner-näyttelyitä ei Nellin juniorivuosina vielä järjestetty):

Juniorivoittaja 2006
Helsinki Winner 2010
Helsinki Veteran Winner 2015
Voittaja 2015
Veteraanivoittaja 2015

Nelli sai siis ansaitsemansa hienon päätöksen näyttelyharrastukselle. Kiitos kaikesta näihin vuosiin mahtuneesta yhteistyöstä ja ystävyydestä Nellin kasvattaja Mirva Laine; apusi, neuvosi ja tukesi ovat olleet korvaamattomia. Ja onnittelut myös sinulle; olet kasvattanut upean koiran! ♥

Suuret kiitokset Ronja Nieminen Nellin esittämisestä tänä viikonloppuna! Teit sen mummokoiran ansaitsemalla arvokkuudella ja tyylillä, olitte upeita kehässä!

Kiitos myös Lassi-pojalleni, joka oli mukana koko viikonlopun kuvaamassa koiria! Kaikki nämä tämän vuoden Messari-kuvat muutamaa erikseen mainittua kuvaa lukuunottamatta ovat Lassin ottamia.

POHJ MVA FIN MVA SE MVA DK MVA EE MVA JV-06 HeW-10 HeVW-15 V-15 VV-15

Mihela's Gentle Miracle

v_vv_15.jpg


Lokakuu


10.10.

♥ C-pennut puoli vuotta! ♥

Taika, Mila, Karkki, Lumi, Roki, Kelmi, Gizmo, Koda ja Konsta täyttivät tänään puoli vuotta, ja sen kunniaksi pidettiin oikein kunnon synttärit ja "perhetapaaminen" Virroilla Marttisissa. Suureksi ilokseni mukaan tulivat kaikki pennut perheineen, siitä valtavan suuri kiitos kaikille ihanille omistajille!

Puolivuotispäivää vietettiin aluksi mökkeihin majoittuenn ja  kuulumisia vaihdellen ja vähän matkustamisen jälkeen jaloitellen ja syöden sekä "virallisia" puolisvuuotiskuvia ottaen, ja sen jälkeen olikin pienen yllätyksen vuoro. Mukaan synttärikakkukahveille tulivat myös pentujen isä Mora kasvattaja-omistajansa Tarjan kanssa! Useimmat pentujen omistajista eivät olleet Mora-isää nähneetkään, joten oli aivan ihana saada tarjota heille tämä yllätysvierailu. 

Mora juoksi ja leikki lastensa kanssa hyvän tovin, sitten otettiin tietysti muutamat "perhepotretit" ja lopuksi juotiiin kakkukahvit päälle. Kiitos Tarja vierailustanne!

Ilta kului meiltä ihmisiltä saunoen ja syöden sekä koira-aiheisia keskusteluja käyden. Seuraavana päivänä Marjo ja Piia näyttivät hiukan tasapainolauta ja -tyynyjuttuja ja niitä pennut kokeilivatkin, ja lopuksi vielä koko laumalla kovat lähtöpainit ja -juoksut ennen kotimatkalle lähtöä.

C-pentue.jpg

Gentle Miracle's C-pennut 6 kuukautta
Karkki, Taika, Roki, Lumi, Koda, Konsta, Kelmi, Mila ja Gizmo

c-pennut_1.jpg

c-pennut_2.jpg

c-pennut_3.jpg

c-pennut_4.jpg

c-pennut_5.jpg

c-pennut_6.jpg

nuka_roki_mora_taika_2.jpg

Nuka-äiti, Ronja, Roki, Mora-isä, Marjo ja Taika

mora_roki_10102015.jpg

Parfait Fleur Roide La Nuit "Mora" ja poikansa Gentle Miracle's Catch Me If You Can "Roki"

perhepotretti.jpg

♥ Perhepotretti ♥
Gizmo, Kelmi, Taika, Nuka-äiti, Mora-isä, Roki, Karkki, Mila, Lumi, Koda ja Konsta

taika_laatikolla.jpg

Marjo ja Taika harjoittelevat laatikolla

nelli_roki_taika_nuka.jpg

♥ Kolme sukupolvea ♥
Nelli-mummo, Roki, Taika ja Nuka-äiti

pennut_tulee_6kk.jpg

Viimeiset juoksut ennen kotiin lähtöä

Tässä vielä pentujen "viralliset" puolivuotiskuvat:

taika_paa.jpgmila_paa.jpg

karkki_paa.jpglumi_paa.jpg

konsta_paa.jpgroki_paa.jpg

kelmi_paa.jpgkoda_paa.jpg

gizmo_paa.jpg

Eli vielä kerran iso kiitos kaikille mukana olleille, ja erityiskiitos Ronjalle upeista kuvista! ♥ ♥ ♥


3.-4.10. Pello

Amor (GM's Amorous Heart) kisasi ensimmäistä kertaa tauon ja piilokiveskasvainleikkauksen jälkeen, ja hienoa oli tulosjälki jälleen kerran ensimmäisen startin "verryttelyn" jälkeen! Tuomarina oli molempina päivinä Michael Flanagan Ruotsista, ja Amorin "ohjaksissa" oli jälleen Ari Korteniemi. 

Lauantai: 

Agi Hyl
Agi RV 0, aika -8,78 ja sijoitus 3/17

Sunnuntai:

Hyp RV 0, aika -4,71 ja sijoitus 2/16
Agi RV 0, aiika -7,01 ja sijoitus 2/16

ONNEA JUUSO JA ARI! Siiinä tulikin sitten myös se tuplanolla...!


Syyskuu


13.9.

Tänään "leivottiin" Suomen Muotovalio ensimmäisestä Welmun jälkeläisestä! Muuramen ryhmänäyttelyssä sai Jade (Mihela's Outshine Glory) viimeisen sertinsä upealla tuloksella AVO ERI/1, SA, PN1, ROP, SERT, FI MVA ja RYP4! (Ryhmäkehä oli vieläpä yhdistelmäkehä ryhmien 1 ja 10 rotunsa parhaista!)

Luonnetestin Jade suoritti hyväksytysti 30.8.2015 pistein +123, laukausvarma (tuomarit: Kerkkä ja Hynynen).

ONNEA omistaja Heidi Säynevirta, kasvattaja Mirva Laine ja Jaden emän Wandan omistaja ja pentueen "apukasvattaja" Jenna Piispanen!

FI MVA Mihela's Outshine Glory

(White Spirit of Dream's Aragorn ♥ Mihela's Krystal Sunshine)
jade_fimva_13092015.jpg

Kuva: Mirva Laine


Heinäkuu


31.7.

A-pennut-6-vuotta.jpg


12.7.

C-lapset Lumi (GM's Chasing Snowflakes), Roki (GM's Catch Me If You Can), Konsta (GM's Comes With Attitude) ja Koda (GM's Close To My Heart) viettivät tänään pentuetapaamista Haltialan kotieläintilan mailla Helsingissä. Vaikka sää oli sateinen, ei se 13 viikkoa vanhojen sisarusten menoa haitannut. ♥ 

koda_konsta_roki_lumi_12072015_2.jpg

koda_konsta_roki_lumi_12072015_3.jpg

koda_konsta_roki_lumi_12072015_4.jpg

Kuvat ovat jälleen Ronjan ottamia, KIITOS! Lisää kuvia tapaamisesta löytyy Ronjan kuvat-fi-sivulta


11.7.

Kamu (GM's Arctic Snow) on osoittanut loistavia lahjoja vesipelastukseen, ja tänä kesänä vepe onkin ollut Ronjan ja Kamun päälaji. Tässä muutamia upeita kuvia Kamun viime viikon vepe-treeneistä; kuvat on ottanut Roosa Tanhuanpää.

kamu_vepe5.jpg

kamu_vepe7.jpg

kamu_vepe6.jpg

kamu_vepe8.jpg

kamu_vepe10.jpg

kamu_vepe2.jpg

kamu_vepe3.jpg

kamu_vepe11.jpg

kamu_vepe1.jpg

kamu_heinakuu2015.jpg


7.7.

Tänään syntyivät Avan (Kowhai Misha Moontear) ja Welmun pennut; 4 tyttöä ja 4 poikaa! Toivomme kaikkea hyvää näille pienokaisille! Onnea pennuista, Heidi!

Lisää pentueesta; kennel Chosen White, Heidi Både

Pentublogi

seisteman_vastasyntyntynytta_07072015.jpg


5.7.

Ronjan ja Kamun (GM's Arctic Snow) kolmas vesipelastuskoe tuotti tänään tulokseksi toisen alokasluokan ykköstuloksen! Hämeenlinnassa tänään ALO1 hienoin pistein 98/100 pistettä ja siirto avoimeen luokkaan! Mahtavaa, ONNEA RONJA JA KAMU!

kamu_vepe_alo1-tulos_05072015.jpg


Kesäkuu


28.6. KARJAA KR

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari pitkästä aikaa näytelmissä tänään Karjaalla, tuomarina Nina Janger. Dieselin tuloksena tänään AVO EH.


13.-14.6. Agilityn SM-kisat Oulu

Agilityn SM-kisoihin olivat kasvateistani ensimmäistä kertaa "tiensä raivanneet" Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo sekä Amor (GM's Amorous Heart) ohjaajana Ari Korteniemi. SM-joukkuekisaan oli ilmoitettu myös ensimmäistä kertaa valkkarijoukkue, jossa Turbon ja Amorin lisäksi olivat ilmoitettuina myös Juuson Hukka (Mihela's Hurricane) ja Faro (Mihela's Lion Heart). Valitettavasti Turbon ja Marjon osallistuminen SM-kisoihin kariutui sairauden takia, joten joukkueessa starttasivat lopulta vain Juuson kolme valkeaa poikaa.

Joukkuekisassa kaikkien kolmen tuloksena oli HYL, joten tulosta ei joukkue saavuttanut. Mutta AIVAN MAHTAVAA, että tällainen joukkue kasaan oli saatu. HYVÄ JUUSO ja koirien ohjaajat Ari Korteniemi ja Anne Haapalahti!!

Tässä muutama kuva Amorista ja Arista SM-radoilla:

amor-sm-1_soilev.jpg

amor-sm-2_soilev.jpg

Kuvat yllä: © Soile Vuorilampi

amor-sm-oulu-mirvankuva.jpg

Kuva: © Mirva Laine

Amor ja Ari starttasivat myös yksilöradalla sunnuntaina, mutta harmittavasti yksi rima tuli alas, tuloksena siis 5 virhettä mutta vauhti alle ihanneajan ja sijoitus kovassa kisassa 72/230! Hieno suoritus, vaikka finaalipaikkaa ei tullutkaan! ISOT ONNITTELUT Juuso ja Ari sekä ihana Amor!


11.6.

Ronja ja Kamu (GM's Arctic Snow) saivat paikan heti perään toiseen vepe-kokeeseen, jossa kuitenkin kova tuuli puhalsi haaveet toisesta ykköstuloksesta pitkin rantoja. Vaikka Kamu teki parhaansa, oli tänään tyytyminen VEPE ALO3-tulokseen. 


8.6.

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja korkkasivat tänään vesipelastuksen alokasluokan, ja Kamu osoitti heti kertaheitolla, että VEPE on sen leipälaji! Ykköstulos tuli; ALO1 pistein 96/100! ONNEA!

vepe_alo1_08062015.jpg


c-pennut.png

Kuva yllä: Ronja Nieminen

7.6.

Kesä on alkanut! C-pentujen syntymästä 10.4. alkanut pentukevät on ohi, ja nyt maailmalla on jälleen uusia GM-lapsia; yhdeksän ihanaa valkkarivauvaa! Tätä pentuetta yhdessä Piian kanssa suunnitellessamme haaveilimme reipaista, energisistä, avoimista ja ehkäpä myös melko temperamenttisista valkkaripennuista. Vanhemmat, Nuka ja Mora, ovat sellaisia, ja toiveissamme oli että tässä pentueessa olisi molempien parhaita luonneominaisuuksia. Nyt pentujen muutettua omiin koteihinsa, on meillä aihetta iloon ja pieneen ylpeyteenkin; tällä hetkellä näyttää että pennut ovat ihania pikkuriiviöitä, jotka jo ensimmäisen viikon aikana ovat laittaneet uusien perheidensä "tassuihin vipinää". 

Jokaisella pennulla on aivan ihanat omistajat, joille toivon pitkää pinnaa ja paljon ymmärrystä pieniä "riiviöpentuja" kohtaan! Rakkautta ja rajoja, sitähän se pennunkasvatus on.

Omistukseeni jäi tästä pentueesta narttu- ja urospentu; Gentle Miracle's Completely Magic "Taika" ja Gentle Miracle's Catch Me If You Can "Roki". Molemmille järjestyi aivan parhaat mahdolliset sijoituskodit hyvien ystävien luota, KIITOS MARJO JA RONJA! Taika saa leikkiä Turbo-enon ja Casperin kanssa ja Roki saa kiusata Kamu-enoa. :-)

Nuka-äidin luokse Piialle ja Janille jäi Gentle Miracle's Creation Of Fantasy "Mila". Tsemppiä pienen kanssa myös heille! ♥

7vk_2.jpg

"TAIKA" Gentle Miracle's Completely Magic

roki-8vk

"ROKI" Gentle Miracle's Catch Me If You Can

Kuva: Ronja Nieminen


Toukokuu


21.5.

Amoria (GM's Amorous Heart) ja Aria (Kortenimei) ei tunnu nyt pysäyttävän mikään! Tänään agikisoissa Keminmaassa kaksi starttia, tuomarina Mika Moilanen, ja tuloksena ei enempää eikä vähempää kuin TUPLANOLLA jälleen! ONNEA JUUSO JA ARI!

AGI RV 0, aika -13,01 ja sij. 3/16 

HYP RV 0 aika -12,33 ja sij. 4/16


19.5.

b-pennut_3v_kortti.jpg


17.5. 

Amorin (GM's Amorous Heart) SM-nollajahti jatkui tänään Oulussa kahdella startilla. Ja niinpä vain Amor ja ohjaajansa Ari Korteniemi tekivät harvinaisen selväksi sen, että SM-kisoissa ollaan; tuplanolla sijoituksilla 1. ja 2. sekä hyppyradalta ensimmäinen kolmosluokan serti! Tulokset kokonaisuudessaan:

AGI: RV 0, aika -8,49, sij. 2/22
HYP: RV 0, aika -6,15, sij. 1/21 H-SERTI

amor_oulu_17052015_hyppyserti_1.jpg

SUURET ONNITTELUT JUUSO JA AMOR SEKÄ OHJAAJA ARI!!!


16.5. Valkkarien tokomestis, Nivala

Maailmanhistorian ensimmäiset valkkarien tokomestaruuskilpailut järjestettiin Nivalassa tänään, ja GM-värejä edustivat Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja. He kisasivat erikoisvoittajaluokassa ja osallistuivat samalla Mihela's-joukkueeseen. 

Tulosta eivät Ronja ja Kamu tällä kertaa tehneet, mutta hienoja osia kentällä nehtiin, mm. loppuhuipennuksena täyden kympin arvoinen vauhdikas ruutu!

kamu_seuraa_16052015.jpg

Seuraamista

kamu_ruutu_16052015.jpg

Täyden kympin ruutu

Yksilömestaruuskisassa Kamu ja Ronja sijoittuivat EVL-luokassa kolmansiksi ja joukkuekisassa Mihela's-joukkue ylsi hienoon ja kunniakkaaseen toiseen sijaan! ONNEA IHAN KAIKILLE MUKANA OLLEILLE!

evl-rotumestis.jpg

EVL rotumestisvoitajat Moonscape's Voice Of The Wolf ja Riikka Viinikka, toisina Mihela's Jawahar ja Teija Heinonen ja kolmansina Gentle Miracle's Arctic Snow ja Ronja Nieminen

joukkuemestarit.jpg

Joukkuemestaruuden vei Kustom Karake's, toisena Mihela's-joukkue ja kolmansina Kowhai-joukkue

ronja_kamu_nivala_17052015.jpg

Ronja ja Kamu 


16.5. Varkaus KV

Varkauden näyttelyssä Camaz (GM's Be My Lover) ja Jenna menestyivät upeasti napaten lopulta koko potin, tulos siis VAL ERI/1, SA, PU1, ROP ja CACIB! Tuomarina Varkaudessa oli valkkareilla Monika Blaha Itävallasta.

SYDÄMELLISET ONNITTELUT JENNA JA CAMAZ!

camaz_rop_16052015_varkaus_1.jpg

ROP Gentle MIracle's Be My Lover ja VSP Nevalain Dominika


3.5.

Amorin (GM's Amorous Heart) ja Juuson agimittelöt Torniossa jatkuivat tänään, ohjaajana jälleen Ari Korteniemi. Jälleen kolme starttia, joista ensimmäisellä tuomarina oli Eevaliisa Pohjanen ja kahdella seuraavalla Mika Moilanen. Ja niinhän se Amor-Ari-parivaljakko teki jälleen yhden nollaradan lisää... kohti SM:iä mennään siis kovaa vauhtia! :-) Päivän radat tänään:

AGI RV 5, aika -6,49, sij. 3/17
KV RV 0, aika -3,64, sij. 2/18
AGI HYL

Eli se olisi sitten yhtä nollaa vailla SM-nollat kasassa! ONNEA JÄLLEEN!


3.5.

Ronja ja Kamu (GM's Arctic Snow) olivat tänään tokokokeessa vajaan vuoden tauon jälkeen; Kamulla oli mielessä kaikki muu kuin tokoilu (näin Ronjan kertoman mukaan) :-). Tällä kertaa tuloksena EVL0, tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti kesän kokeita, ja suunta ylöspäin! 


2.5.

WELMU 5 VUOTTA! ONNEA!

welmu_5v_2.jpg

White Spirit of Dreams' Aragorn

welmu_5v.jpg


1.5. 

Agikisat Torniossa, tuomarina Mika Moilanen ja mukana Juuso ja Amor (GM's Amorous Heart) ohjaajanaan Ari Korteniemi. Ohjelmassa oli kolme starttia ja SM-nollien metsästys jatkui... ja tulostahan tuli jälleen! Heti ensimmäiseltä radalta upea luokkavoitto ja jo toinen AGI-SERTI! ISOT ONNITTELUT KAIKILLE! Päivän tulokset olivat siis:

AGI RV 0, aika -5,85, sij 1/12 ja AGI-SERT
AGI HYL
HYP RV 5, aika -6,28, sij. 7/15

amor_agiserti2_010502015_1.jpg


Huhtikuu


13.4.

♥ GM's C-pennut ovat syntyneet 10.4. ♥

vastasyntyneet1.jpg

Torstaiaamuna 9.4. tuli viesti Turusta, että Nukan lämmöt ovat laskeneet. Tiineysvuorokausia oli takana 59 ja niinpä työpäivän jälkeen lähdin ajamaan mieli intoa täynnä kohti etelää. Illan Nuka petaili ahkerasti niin pentulaatikkoa kuin muitakin nurkkia, ja perjantaiaamun varhaisina tunteina synnytys käynnistyi. 

Nuka synnytti kaikkiaan 10 pentua, 5 tyttöäja 5 poikaa! ♥ Lisää pentu-uutisia voit lukea pentupäiväkirjasta.


2.4.

paasiainen2015.jpg


1.4.

Kevät! Huhtikuu alkoi ja sitä myöten "virallisesti" KEVÄT! Ja kevät tarkoittaa tällä kertaa pentuja! ♥ 

Nukan mammamaha on kasvanut pikkuhiljaa ja tänään tiineysvuorokausia on takana jo 51! Eli vielä noin kymmenkunta päivää odotusaikaa jäljellä. :-) Nuka on voinut erinomaisesti ja ruokahalu on alkuaikojen pahoinvoinnin ja nirsoilun jälkeen ollut erittäin hyvä. Ja pitäähän sitä syödäkin; toiveissa olisi kuitenkin ultran perusteella ihan mukavan kokoinen pentue! Pentujen liikkeetkin tuntuvat jo hyvin, joten nytpä ei muuta kuin viimeisten odotuspäivien viettoa...

nuka_51vrk.jpg

Nuka (GM's August Fantasy) 51 vrk odotusta takana (Kuva © Jani Lempinen)


Maaliskuu


29.3.

Amor (GM's Amorous Heart) starttasi kolmesti tänään agikisoissa Torniossa. Tuomarina kisoissa oli Timo Vertanen ja Amoria ohjasi Ari Korteniemi. SM-nollien metsästys siis jatkui... :-)

Ja mitkä hienot tulokset päivän päätteeksi olikaan plakkarissa!

AGI HYL
AGI RV 0, aika -9,40, sijoitus 2/23 ja SERTI
HYP RV 0, aika -5,86 ja sijoitus 3/21

Eli nyt on Amorilla kesäkuuta varten kasassa neljän nollan lisäksi TUPLANOLLA ja "kermana kakun päällä" kolmosluokan SERTI! Näin Amorista tuli ensimmäinen kasvattini jolla on serti kolmosista! 

ONNEA JUUSO, ARI JA AMOR!

agiserti-amor.jpg


agiserti-kolmosista.jpg


14.3.

Jännityksellä odotettu viikonloppu koitti vihdoin! Nuka, Piia ja Jani tulivat eilen tänne Jyväskylään ja ohjelmassa oli heti illalla Nukan ultraäänitutkimus... 

Ja JEEEEEEEEEE!!!! Nukan ja Moran helmikuiset treffit ovat olleet ERITTÄIN onnistuneet; ultrassa nähtiin useita pentuja! ♥ ♥ ♥ Pikkutassujen töminä Turussa tänä keväänä on siis ihan oikeasti toteutumassa!

nukanultra1_13032015.jpg

nukanultra2_13032015.jpg

nukanultra3_13032015.jpg

Vauvoja tulossa! Nuka ♥ Mora

Tänään sitten pakkailtiin Nukalle "äitiyspakkaus" kotiin vietäväksi; sama pentulaatikko tulee olemaan pentujen pesänä missä Nuka itsekin on aikanaan syntynyt. Ja Nuka on kyllä jo NIIN mamma! ♥

nukapentu_19092009.jpgnuka_14032015.jpg

Vasemmalla: Nuka meidän takan edessä 19.9.2009. Oikealla: Nuka samassa paikassa tänään 14.3.2015


14.3.

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo kisasivat tänään Oulussa seuraavin tuloksin:

HYP hyl, AGI rv5 aika -4,62 ja sijoitus 7/33 sekä AGI hyl. 

Tsemppiä seuraaviin koitoksiin! :-)


Helmikuu


28.-29.2.

Amor (GM's Amorous Heart) Pellon agikisoissa ohjaajana Ari Korteniemi, tulokset tässä:

Lauantai: AGI hyl, HYP rv5 ja sij. 2/15
Sunnuntai: AGI hyl, AGI 0 ajalla -1,23 ja sijoistus 2/15

Onnea hienoista tuloksista niin Juusolle kuin Arille!


22.2.

♥ Nelli 9 vuotta ♥

nelli_9v.jpg

Oma muruni Nelli täyttää tänään jo 9 vuotta! Eipä uskoisi kun mammakoiraa katsoo; se on yhtä iloinen, vauhdikas ja aina valmis toimintaan kuin se on ollut koko ikänsä. Nelli on ollut minulle kuin lottovoitto, parempaa alkua tähän rotuun tutustumiselle on mahdotonta edes kuvitella. Nelli on aina ollut ehdottoman terve ja luonteeltaan juuri sitä mitä valkkarin minusta tuleekin olla. Jälleen kerran; kiitos Mirva!

♥ Onnittelut myös muille Mihela's G-lapsille; Netalle, Nellalle, Fannille, Blancalle ja Roopelle! ♥ 

nelli1.jpg

Synttärisankari vauhdissa! (Kuva otettu 18.2.2015)

Nellin Jamie-äiti lähetti lapsilleen ihanan kortin, kiitos Jamie ja Mirva! ♥ 

jamien_onnittelut.jpg

Alla peruspainia Elsan kanssa 18.2.2015 :-)

nelli_elsa_1.jpg

nelli_elsa_2.jpg

nelli_elsa_3.jpg

nelli_elsa_4.jpg


15.2. 

No niin, eihän siinä sitten mennyt kuin viikko, ja Marjon ja Turbon SM-nollat ovat kasassa! Ja millä tavalla! Tänään Oulussa ensimmäinen hyppyrata meni hyllyksi, mutta kahdelta seuraavalta agiradalta tulikin sitten ne puuttuvat nollat, eli TOISET TUPLANOLLAT peräkkäisissä kisoissa! Ja menolippu AGILITYN SM-KISOIHIN on Marjolla taskussa! Olen niin onnellinen ja iloinen Marjon ja Turbon puolesta ja tietenkin valtavan ylpeä kasvattaja!

Tulokset siis tänään agiradoilta RV0, aika -8,32, sijoitus 3/27 ja RV0, aika -4,48, sijoitus 5/27.

sm-nollat_kasassa_15022015.jpg

Väsynyt mutta onnellinen Turbo (GM's Adorable Me) 15.2.2015


11.2.

nuka_mora_jalat.jpg

C-pentuehaaveet etenevät! Nuka (GM's August Fantasy) ja Mora (Parfait Fleur Roide La Nuit) ovat viettäneet "lemmenlomansa" ja nyt sitten jäädään odottelemaan saadaanko Turussa kevään korvalla kuunnella pikkutassujen töminää! ♥ 

Mukavat pari päivää Pohjanmaalla siis takana; iso kiitos vieraanvaraisuudesta Tarjalle ja ainakin yhtä iso kiitos kaikesta Piialle! 

Lisää tästä GM's C-pentuesuunnitelmasta PENTUSUUNNITELMAT-sivulla.

_dsc8751.jpg

_dsc8756.jpg

_dsc8761.jpg

_dsc8680.jpg

Mistähän se Nuka haaveilee auringon illalla laskiessa...? :-)


8.2.

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo kisasivat tänään Oulussa, ohjelmassa oli kolme rataa maksi kolmosissa. Ensimmäiseltä hyppyradalta tuli hienosti heti 0-tulos ajalla -1,02! Toinen rata oli sitten agilityrata... ja OU JEE!!! Tulos 0 rv upealla ajalla -6,30, sijoitus 3/33 ja TUPLANOLLA oli totta! Kolmas startti oli myös agiradalla, siltä 10 rv ajalla -1,13. MAHTIONNITTELUT MARJO JA TURBO! SM-nollatilanne alkaa näyttää hyvältä! ;-)


Tammikuu


29.1.

Näin on kohta alkaneen uuden vuoden ensimmäinen kuukausi jo loppumassa, voi miten aika rientääkään! Koirien kanssa on vietetty talvista "kotielämää" ilman sen suurempia suunnitelmia. Kelit ovat olleet ihanan talvisia; lumesta ja jäällä ulkoilusta on saanut nauttia sydämen kyllyydestä!

_dsc8303.jpg

Elsa ja Nelli tammikuussa 2015

_dsc8117.jpg

_dsc8506.jpg

_dsc8384.jpg

Pieni jännitys on ollut tässä ilmassa kevään pentuhaaveisiin liittyen; Nukan juoksuja on tässä kovasti odotettu ja nyt ne juuri ovatkin alkaneet! Joten mielenkiintoisia aikoja tässä eletään, toivotaan että kaikki menee nyt suunnitelmien mukaisesti! 


Alkuvuoden hienoista tuloksista ovat vastanneet Camaz (GM's Be My Lover), joka käväisi Kajaanin KV-näyttelyssä 10.1. tuloksella VAL ERI/3 ja Diesel (GM's Autumn Dream), joka pokkasi komeasti Turun KV:ssa 24.1. komeimman uroksen tittelin tuloksella AVO ERI/1, SA, PU1, CACIB ja VSP! ONNEA!!!


Ja vielä upeampia uutisia saatiin heti Turun näyttelyä seuraavana päivänä 25.1., kun Diesel (GM's Autumn Dream) toisena valkkarina Suomessa suoritti Etsijäkoiraliiton tasokokeen ja on nyt Etsijäkoiraliiton etsintävalmis "työläinen"!

ISOT ONNITTELUT MARI JA DIESEL! ♥ Olette tehneet ison työn ja jäljestäneet valtavan monet kilometrit; olen teistä ylpeä!

etsijakoiraliiton_tasokoe_25012015.jpg