TAPAHTUNUTTA

2012


Joulukuu


23.12.

joulu1_2012.jpg


8.-9.12. Helsinki Winner ja Voittaja 2012

Niin tuli jälleen aika suunnistaa jokavuotiseen vuoden "päättäjäistapahtumaan" Helsinki Winner 2012 ja Voittaja 2012- näyttelyihin pääkaupunkiseudulle. Tällä kertaa lähdin matkaan ilman yhtäkään koiraa; Nelli-rouvaa en enää viitsinyt kehään viedä ja Elsa taas oli vielä liian nuori. Sen sijaan olin saanut ilmoittaa taas molemmille päiville kasvattajaryhmän; siistä ISO KIITOS A-pentuelaisten omistajille, jotka olivat tänä vuonna matkassa mukana! ♥ 

Lauantaina näyteltiin siis Helsinkin Voittaja, jossa valkkareita oli mukaan ilmoittettu 65 koiraa ja tuomarina toimi Raija Tammelin. GM-teamista mukana olivat Diesel (GM's Autumn Dream), Turbo (GM's Adorable Me), Kamu (GM's Arctic Snow) ja Nuka (GM's August Fantasy). Tuomarin arvostelulinja herätti hiukan hämmennystä, mutta ei auta purnata vaan tuomarin sana on laki! :-D 

diesel_hew12.jpg

Diesel ja Mari Raija Tammelinin arvioitavina

Päivän tulokset eivät hurjan suuria odotuksia kasvattajaryhmään tuoneet, mutta kaikki saivat kuitenkin ryhmän esittämiseen vaadittavan arvosanan. Diesel otti joka tapauksessa hienosti luokkavoiton avoimissa uroksissa! Tulokset kokonaisuudessaan olivat:

Diesel AVO ERI/1, SA
Turbo AVO EH
kamu_hew12.jpgKamu VAL EH
Nuka VAL EH/4

Oik: Kamu ja Ronja kehässä Helsinki Winnerissä 8.12.


Kasvattajaryhmä siis saatiin kokoon, ja voi miten ylpeä tästä porukasta taas olinkaan! Tuomari ei ollut tässä(kään) kohtaa samaa mieltä minun kanssani, ja jätti "meidät" ilman KP:ta ja sijoitus oli 4. viiden esitetyn ryhmän joukossa.

kasvattajaryhma_hew12.jpg

Diesel, Turbo, Kamu ja Nuka Gentle Miracle's kasvattajaryhmässä Helsinki Winnerissä 8.12.2012

Joka tapauksessa meillä oli illalla aihetta juhlaan ja kokoonnuimme vielä porukalla syömään ja nostamaan maljat A-pentueen uusimmalle muotovaliolle, Renelle. Liina ja Rene saapuivat lauantai-iltana myös paikalle ja niin sain kasvattajan ominaisuudessa taas kerran kiittää kasvatin omistajaa koiran esille tuomisesta ja harrastamisesta! Onnea vielä kerran FI MVA Rene (GM's Abiding Love)!

rene_mva-kuva_voittaja12.jpg

Muotovalio Rene poseeraa


Sunnuntaina sitten oli vuorossa Voittaja 2012-näyttely. Valkkareita oli mukaan ilmoitettu varmaan rodun ennätyslukemat (?) eli 78 valkeaa ja rodun arvosteli nyt Viera Staviarska Slovakiasta. Edellisen päivän GM-porukkaan oli nyt saatu mukaan siis vielä Rene ja Liina. 

turbo_voittaja12.jpg

Turbo AVO uroksissa Voittaja 2012-kehässä


nuka_voittaja12.jpg

Nuka Voittaja-näyttelyssä VAL nartuissa


Tämän näyttelypäivän tulokset olivatkin sitten jo vähän parempia, "kärkituloksen" tekivät hienosti Rene ja Liina sijoittuen lopulta vain yhden sijan päähän tittelistä PU2:seksi! ONNEA Liina! :-)

rene_voittaja12.jpg

Rene ja Liina kehässä Voittaja-näyttelyssä 9.12.


Voittaja-näyttelyn tulokset GM-teamin osalta olivat kokonaisuudessaan:

Turbo AVO ERI
Diesel AVO ERI/4
Rene VAL ERI/2, SA, PU2, vara-CACIB
Kamu VAL ERI
Nuka VAL ERI

Eli kaikille hienosti ERIt, mutta sitten jouduttiin ikävään tilanteeseen kun kaikki eivät mahtuneet kasvattajaryhmään mukaan. Päätin koota ryhmän tällä kertaa sijoitusten perusteella, eli Rene ja Diesel olivat mukana sillä perusteella, ja sitten muiden kesken paikat arvottiin. Olisin NIIN halunnut ottaa kaikki mukaan, mutta koska vain neljä saa olla, oli huonoin arpaonni tällä kertaa Nukalla ja Piialla. :-( Niinpä nyt lähdettiin kisaan neljän pojan voimin! Kehässä esitettiin 4 kasvattajaryhmää... ja JEEE! tänään oli meidän päivä!!! Tulos KP ja ROP-kasvattaja! KIITOS TYTÖT!

rop-kasv-091212.jpg

Voittaja 2012-näyttelyn ROP-kasvattaja Gentle Miracle's; Kamu, Turbo, Diesel ja Rene


Niin päästiin jo toista kertaa peräkkäin GM-teamin voimin juoksemaan Voittaja-näyttelyssä kasvattajaryhmien isoon kehään, ja vaikka se (taas) läpijuoksu olikin, oli kasvattaja katsomossa (taas) tippa linssissä; oli se vaan jälleen hieno hetki! Olen niin valtavan ylpeä tästä porukasta! ♥ 

Ihanat muistot jäi jälleen tästä Messari-viikonlopusta; kiitos vielä kerran kaikille mukana olleille, niin koirille, omistajille/esittäjille kuin "kepoille" ja "ketylle"! :-D Eiköhän oteta taas ensi vuonna uusiksi!?


Marraskuu


25.11.

B-pennut täyttivät kuluneella viikolla jo puoli vuotta! ONNEA Stara, Fiina, Manna, Bono, Camaz, Diesel, Elvis ja tietysti oma rakas Elsa-tyttöni! 

Tänään saatiin otettua Elsasta "viralliset" puolivuotiskuvat, kun vihdoinkin oltiin kameran ääressä edes hiukan valoisampaan aikaan.

251112_3.jpg


251112_1.jpg

© Lassi Alanen11.11. JYVÄSKYLÄ KV

Tuskin oltiin eilisestä pentutapaamisesta B-pentujen kanssa "toivuttu" kun jo koitti Jyväskylä KV:n näyttelypäivä ja siellä vuorostaan A-pentuja paikalla. Olin ilmoittanut tähän näyttelyyn kasvattajaryhmän, mutta koska Chaka ja Hanna eivät päässeetkään paikalle, jäi ryhmä esittämättä (heh, toki kaikki kasvatit ne vaaditavat ERIt tai EHt olisivat saaneet!). Valkkareita oli kehään ilmoitettu mahtavat 65 koiraa ja tuomaroimassa oli rodun kotimaan Sveitsin Christine Rossier.

A-pennuista olivat siis paikalla Turbo (GM's Adorable Me), Diesel (GM's Autumn Dream) ja Kamu (GM's Arctic Snow). Myös osaomistuskoirani Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia olivat matkanneet Jyväskylään. Ja tulokset olivat kerrassaan upeat; tässä kuvien kera ennen ROP-kehää:

turbo2.jpg

Turbo AVO ERI/2, SA, PU3, VA-SERT, VA-CACIB


diesel1.jpg

Diesel AVO ERI/1, SA, PU1


kamu2.jpg

Kamu VAL ERI/2, SA


welmu1.jpg

Welmu AVO ERI

Tässä vaiheessa näyttelyä toki kaikista upeista tuloksista huolimatta "hiukan" jäi harmittamaan Turbon varaserti... :-) Pojan valioituminen oli (taas) niin kovin lähellä! Mutta kauaa ei harmitella jaksanut; yhtä kaikki aivan upea tulos! <3

Sitten oli vuorossa rodun parhaan valinta, ja JES sen hoitivat Diesel ja Mari hienosti "kotiin"! ONNEA!

diesel_rop.jpg

ROP Gentle Miracle's Autumn Dream ja VSP Whitewish Barbi E'st Unigue


Sitten odoteltiinkin jo ryhmäkehiä! Hiukan ennakko-odotuksia nosti se seikka, että FCI1-ryhmän arvostelisi sama tuomari, joka oli arvostellut valkkarit ja siis tykästynyt kovasti Dieseliin... Ja eiväthän Diesel ja Mari odotuksia pettäneet! Tämä parivaljakko suorastaan liiteli pitkin ryhmäkehän sinistä mattoa ja pokkasivat lopuksi RYP2-sijoituksen!!! 

TUHANNESTI ONNEA JA KIITOS MARI JA DIESEL!!!

RYP2 GM's Autumn Dream

diesel_ryp2_2.jpg

Kuva: Salla Kuikka

Aivan upea näyttelypäivä jälleen kerran, KIITOS GM-team! <3 Vielä myös isot onnittelut ROP-kasvattajaryhmälle, Kennel Mihela's! Kun en omaa ryhmää nyt saanut kasaan, tuntui tämä voitto melkein kuin omalta! ;-) ONNEA MIRVA niin kasvattajaryhmän menestyksestä kuin kaikkien Mihela's-koirien hienoista tuloksista!

Näyttelyjännitys jatkuukin sitten seuraavan kerran kuukauden kuluttua Helsingin Messukeskuksessa!


10.11.

Kovaa vauhtia lähestyvän puolivuotispäivän kunniaksi järjestin pienen tapaamisen B-pennuille täällä Tikkakoskella. Elsan lisäksi "bileisiin" tulivat Fiina (GM's Blessed With Love), Bono (GM's Burning Soul), Diesel (GM's Best of Luck) ja Camaz (GM's Be My Lover) perheineen. Lisäksi mukana juoksemassa oli Camazin "isosisko" Wanda.

_dsc2161.jpg

Kuvassa vasemmalta Elsa, Tanja, Bono, Jenna, Camaz, Wanda, Niina, Diesel, Etti ja Fiina


Tapaamisen aluksi syötiin hiukan lounasta ja vaihdettiin kuulumisia, ja sitten lähdettiin hurjan joukon kanssa metsään Peuraniemeen Luonetjärven rantamaisemiin. Pennut pistivät siellä menemään oikein "jalalla koreasti"; vauhtia riitti mutta onneksi vaarallisilta tilanteilta vältyttiin. :-) Lopuksi vielä paisteltiin laavunuotiolla makkarat ja juotiin kahvit... ja myöhemmin ihmeteltiin että miten nämä koirat ovatkin niin mustia valkoisiapaimenkoiria?! Noki tarttui hyvin märkiin "eräkoiriin"...

Oli aivan ihana nähdä pentuja tässä kasvuvaiheessa, ja kovin kauniilta ne ainakin kasvattajan silmään näyttivätkin (ei varmasti yhtään puolueellinen mielipide!). Harmi etteivät kaikki päässeet paikalle, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla sitten! Iso kiitos ihanasta päivästä Tanja, Niina, Jenna, Etti ja Jaska! 

Tässä vielä muutama kuva pentujen menosta. Vaan kuka onkaan kuka?! ;-D

_dsc2093.jpg

_dsc2122.jpg

_dsc2146.jpg

_dsc2216.jpg

_dsc2247.jpg


Lokakuu


27.10.

elsa_271012.jpg

Ihana ensilumi satoi pari päivää sitten tehden maailmasta edes hiukan valkeamman ja valoisemman syksyn lähes taukoamattoman sateen jälkeen. Elsa sai kokea elämänsä ensimmäiset lumileikit, ja kivaa riitti Nelli-äidin kanssa! :-)

271012_1.jpg
271012_2.jpg
271012_3.jpg
271012_4.jpg


21.10. TURKU KV

Turussa oli ihana GM-kolmikko meitä edustamassa; Nuka (GM's August Fantasy), Rene (GM's Abiding Love) ja Diesel (GM's Autumn Dream). Valkoiset tuomaroi siellä tällä kertaa Marina Ostrovskaya Venäjältä.

Ja miten hienoin tuloksin sisarukset kehässä taas esiintyivätkään! Rene oli avoimen luokan ERI/1, SA, PU3, SERTI ja VACACIB! Diesel heti velipojan perässä AVO ERI/2, SA ja PU4 ja Nuka sitten nartuissa VOI ERI/1, SA, PN1 ja VSP! Upea tulos kaikilta, erityisesti tietysti Nukalta ja Piialta! ONNEA KAIKILLE!

Mutta päivän suurin ilonaihe oli tietenkin Renen viimeinen serti! Näin Renen nimen eteen liitettiin titteli FI MVA ja pojasta tuli jo neljäs muotovalio Nellin ensimmäisestä pentueesta! RAKKAAT ONNITELUT LIINA JA RENE ja ISO KIITOS!!! ♥ Olemme Nellin kanssa ihan mielettömän ylpeitä!

FI MVA, BH, TK1, TK2 Gentle Miracle's Abiding Love

rene_turku_fi-mva_211012.jpg

Nuka ja Piia upeat VSP-tytöt!

nuka_turku_vsp_211012.jpg

Kuvat © Mirva Laine  19.10.

Elsa ja muut B-pennut täyttivät tänään 5 kuukautta! ♥  

elsa_5kk_2.jpg

elsa_5kk_1.jpg


3.10.

Niin se vaan on syksy tullut toden teolla, syyskuu jo vaihtunut lokakuuhun. Sateisten päivien lomaan mahtui tänään vähän aurinkoisempikin hetki, ja heti tuli kameraan tartuttua ja hiukan koiria (yllätys yllätys) kuvailtua. Elsa kasvaa humisten, tyttö on pelkkää jalkaa kuin varsa konsanaan. :-) B-pennuilla on ikää nyt 4,5 kuukautta. ♥

031012_1.jpg

031012_2.jpg

031012_4.jpgElsa ja Nelli-äiti 3.10.2012Syyskuu


30.9.

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari olivat laivamatkailleet Ahvenanmaalle Eckerön KV-näyttelyyn. Tuomaroimassa siellä oli (muutolsen jälkeen) Dubravka Reicher Hollannista. Ja kyllä kannati matkustaa! :-) 

Dieselin tulos AVO ERI/1, SA, PU1, CACIB ja ROP! Valtaisat onnittelut jälleen Mari ja Diesel! ♥

eckero_kv_rop_diesel_300912.jpg

ROP Gentle Miracle's Autumn Dream ja VSP Barvestads Cheops of Giza30.9.

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina jahtasivat tänään kolmatta avoimen luokan ykköstulosta Liedon tokokokeessa, jossa tuomarina toimi Harri Laisi. Ja JES; nyt se onnistui! Parivaljakon tulos tänään 178,5 pistettä ja AVO1 eli TK2 saavutettu! ONNEA ONNEA LIINA JA RENE!

BH, TK1, TK2 GM's Abiding Love

tk2.jpgtk2_300912.jpg22.9.

Turun ryhmänäyttelyssä tänään Rene (GM's Abiding Love) ja Liina esiintyivät jälleen hienosti edukseen! Tuloksena tänään AVO ERI/1, SA, PU2 ja varaserti! ONNEA LIINA!

Eipä jäänyt kuin yhden "pykälän" päähän se, että olisi päästy neljänsiä GM's-valiokahveja juomaan! :-) Mutta hieno tulos, ja sertinmetsästys jatkuu! 


12.9.

Elsan veljet Bono (GM's Burning Soul) ja Diesel (GM's Best of Luck) omistajineen kävivät meillä "leikkimässä". Päivä oli sateentuhruinen ja harmaa, mutta se ei tuntunut meidän mutapainin ystäviä haittaavan; hurja joukko paineli pitkin Tikkakosken pururataa melkoisella ryminällä...

elsa_bono_diesel_120912_3.jpg


elsa_bono_diesel_120912_2.jpg


elsa_bono_diesel_120912_1.jpg


... ja itse asiassa niin kovalla ryminällä että seuraavana päivänä totesin että Elsalta oli murtunut varvas! :-( No niin, siinä jäi sitten riehumiset vähäksi aikaa ja pakkolepo alkoi. 

Mutta kivaa oli niin kauan kuin sitä kesti; eli kiitos mukavasta päivästä Tanja ja Niina!


8.-9.9.

Tapahtumarikas viikonloppu jälleen A-pennuilla! :-)

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna kisailivat tokon voittajaluokassa sekä lauantaina että sunnuntaina. Chakkis-elohiiren keskittyminen ei vielä riittänyt kokonaiseen ehjään suoritukseen, vaikka molempina päivinä hienoja osasuorituksia tulikin, ja niinollen tulokset jäi tällä kertaa saamatta.

Sunnuntaina Amor (GM's Amorous Heart) ja Juuso juoksivat kolme starttia Tornion agikisoissa maxi kolmosissa. Kaksi päätyi HYLlyyn mutta yhdeltä radalta 5 virhettä ja sijoitus luokassa 7. Hyvä Juuso ja Amor!

Sunnuntaina aamulla tuli ilouutinen Torniosta: Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo kisasivat luokkavoittoon hienolla tuloksella agissa maxien ykkösluokassa, saivat sertin ja nousivat kakkosluokkaan! JEEEE, ONNEA MARJO!!!  Ensimmäiset startit kakkosluokassa olikin heti iltapäivällä, mutta niiltä radoilta tuli vielä HYLlyt. Tsemppiä jatkoon!

Alla Turbo poseeraa sertin kanssa kotipihalla ja toisessa kuvassa palkintopallilla Torniossa 9.9.2012

turbo_agiserti_1.jpgturbo_agi-sert_2.jpgSunnuntaina oli tapahtumaa myös näyttelyrintamalla. Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari olivat kehässä Porvoon kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa tuomarina toimi Päivi Eerola. Valkoisia oli kehään ilmoitettu 22 kpl ja Dieselin ja Marin tulos tällä kertaa oli avoimen luokan ERI/2. Onnea! :-)


Elokuu


26.8.

Piian ja Nukan (GM's August Fantasy) tokoiluviikonloppu jatkui tänään upeasti Aurassa. Nyt tuomarina oli Ralf Björklund. Tämän päivän tulos oli 168,5 pistetä, ALO1-tulos, luokkavoitto ja TK1-koulutustunnus! Upeaa Piia ja Nuka; ONNEA!!! <3

FI MVA, TK1 Gentle Miracle's August Fantasy

nuka_tk1.jpg


25.8.

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia tokoilivat tänään alokasluokassa Paimiossa, tuomarina oli Kari Kielo. Ja miten hienosti tokoilivatkaan, tuloksena 168 pistettä ja ALO1-tulos sekä sijoitus 4/15! ONNEA Piia!!! :-)

Myös Chaka (GM's April Hope) ja Hanna osallistuivat tokon voittajaluokkaan Joensuussa. Tuomarina siellä oli Riikka Pulliainen. Tänään Chakalle tuli kuitenkin pikkuvirheitä ja pisteet eivät riittäneet tulokseen.


22.8.

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piian kävivät tokokokeessa Maskussa. Tulos oli tänään 147 pistetä ja ALO2-tulos. :-)


19.8. HEINOLA KR

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari "näyttelivät" tänään Heinolassa, jossa tuomarina valkkareilla oli kroatialainen Tino Pehar. Valkoisia oli mukaan ilmoitettu 17 koiraa.

Ja Dieselin tulos tänään oli AVO ERI/1, SA ja PU4. Onnea jälleen Mari!


18.8. TYRNÄVÄ

Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) osallistui tänään yhdistyksen järjestämään luonnetestiin Tyrnävällä 2 vuoden ja 3 kuukauden ikäisenä. Testissä tuomareina olivat Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen. Welmu suoriutui testistä hyvin "itsensä näköisesti"; loppupisteet olivat +170 pistettä ja laukausvarma. Osa-aluekohtaiset pisteet ja linkki luonnetestivideoon ovat TÄÄLLÄ.

ONNEA MIA JA WELMU HIENOSTI MENNEESTÄ LUONNETESTISTÄ! Nyt se on poika sitten "pevisakelpoinen"! ;-)

welmu_luonnetesti4.jpg

welmu_luonnetesti2.jpg
welmu_luonnetesti3.jpgKuvat: Ronja Nieminen18.8. KOUVOLA KR

Diesel (GM's Autumn Dream)ja Mari räjäyttivät potin Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa valkkareita oli mukaan ilmoitettu 19 koiraa ja tuomarina toimi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Ja Dieselin tulos siis tänään upea AVO ERI/1, SA, PU1 ja ROP! ONNEA MARI! <3

diesel_rop_180812.jpg11.8. RAISIO KR

Rene (GM's Abiding Love), Nuka (GM's August Fantasy) ja Diesel (GM's Autumn Dream) osallistuivat tänään Raision näytelmiin, jossa valkkarit tuomaroi Antoaneta Popantonova Bulgariasta. Kehään oli ilmoitettu 23 valkoista. Ja mitä tuloksia GM-teamiläiset taas tekivätkään! :-)

Nuka VAL ERI/1, SA, PN1 ja ROP

Rene AVO ERI/2, SA, PU1, SERTI ja VSP

Diesel AVO ERI/3

Eli Nuka ja Rene uusivat toukokuisen Rauman menestyksen: ROP ja VSP! Ja mikä hienointa; Rene sai toisen sertin! ONNEA KAIKILLE!

nuka_ja_rene_raisio_110812.jpg

Nuka ROP ja Rene VSP Raisio 11.8.2012


9.8.

Rene (GM's Abiding Love) ja Nuka (GM's August Fantasy) starttasivat tänään tokokisoissa Raisiossa, jossa tuomarina oli Ralf Björklund. Molemmat tokoilivat hienosti tulokset: Nukan ja Piia suoritus tänään 155 pistettä ja ALO2 ja Renen ja Liinan tulos AVO3. Hyvä tytöt! :-D


3.-4.8.

Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia kävivät Kuopiossa Sawo Showssa kahtena päivänä. Perjantaina valkoiset tuomaroi ruotsalainen Nina Karlsdottir ja lauantaina kreikkalainen Stelios Makaritis. Perjantaina valkkareita oli mukaan ilmoitettu 38 ja lauantaina 43 koiraa, joten melkoiset määrät jälleen.

Welmun tulos perjantaina oli AVO-ERI/3 ja lauantaina AVO-EH. Arvostelut löytyvät tuloksista (Welmun näyttelytulokset).


Heinäkuu


31.7.a-pennut-3v.jpg


15.7. FORSSA KR

Forssan kaikkien rotujen näyttelyssä valkoiset arvosteli Rune Fagerström ja kehään oli niitä ilmoitettu 20. Mukana olivat "meiltä" Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia sekä Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari.

Nukan tulos tänään VAL ERI ja SA, Diesel AVO ERI. Hienot erit heille, onnea Piia ja Mari!


14.7. OULU KV

Oulussa jatkoivat Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo sen viimeisen sertin metsästystä. Tuomarina oli siellä kroatialainen Igor Selimovic ja valkkareita kehässä 23 kpl.

Serti antaa edelleen odottaa itseään, Turbon tulos tänään AVO EH. :-)

Myös Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia olivat mukana avoimen luokan uroksissa, heillä tuloksena tänään AVO ERI/3. Onnea Mia, hyvä tulos! 


8.7. KARJAA KV

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia olivat näytelmissä tänään Karjaan KV-näyttelyssä. Tuomarina toimi Walter Schicker Saksasta ja valkoisia oli ilmoitettu kehään 14. Ja niinhän siinä (taas) kävi, että Nuka ja Piia veivät koko potin! :-D

Eli tuloksena tänään heillä VAL ERI/1, PN1, ROP ja CACIB! ONNEA ONNEA, olette niin hieno pari! 

nuka-karjaa-rop-080712.jpg


1.7. 

Agirotuviikonloppua vietettiin tänä vuonna Kuopiossa Sorsasalon raviradalla, mutta harmikseni en päässyt nyt tällä kertaa mukaan täältä pentulauman keskeltä. GM-edustus oli silti huikea; päätöspäivän joukkue- ja pukukisassa A-pennuilla oli omistajineen aivan mieletön "Racing Whites"-team rallihengessä. Ja niinhän siinä kävi että tänäkin vuonna pukukisan tuomari huomioi "meidät": viime vuoden kunniapalkinto vaihtui kertaheitolla kirkkaimpaan mitaliin, PUKUKISAN VOITTOON! Onnea ja kiitos Racing Whites!

agirotu2012_2.jpg

Rallikuskit Juuso ja Amor sekä varikkotytöt Marjo ja Turbo, Hanna ja Chka ja Ronja ja Kamu

AGIROTU 2012 PUKUKISAN 1. PALKINTO


Viikonloppuun kuului monia muitakin hienoja suorituksia, niistä upeimpana Marjon ja Turbon luokkavoitto viikonlopun päättäneessä Open Class tasoitusratastartissa! Vähänkö hienoa, Marjo! ONNEA!

turbomarjo_voittajat.jpg

Open Class -luokan voittajat Turbo ja Marjo (Kuva: Ronja Nieminen)

Vaikka en nyt paikan päälle päässytkään, uskon että GM-teamiläisillä on ollut jälleen mieleen painuva viikonloppu agilityn parissa! Ei kun ensi vuonna jälleen uusiksi!


Rovaniemen KV-näyttelyssä Harry Tast arvosteli valkkarit tuomarimuutoksen jälkeen. Kehässä mukana olivat Welmu (White Spirit og Dreams' Aragorn) ja Mia avoimessa luokassa. Tänään tuloksena H.


Piia ja Nuka (GM's August Fantasy) osallistuivat tänään toiseen viralliseen tokokisaansa Huittisissa. Ja sieltähän se napsahti; ykköstulos! Pisteitä 162 ja siis ALO1. Osa-aluepisteet olivat hienot, mitä kertoo sekin, että vaikka paikkamakuusta tuli luoksetulo (eli pisteet nollille siitä) riittivät yhteispisteet ykköseen! ONNEA PIIA JA NUKA! <3


Kesäkuu


30.6.

B-pentujemme komea isä Lucky (Caely's White Flower Easy Rider) räjäytti potin tänään Laukaan kaikkien rotujen koiranäyttelyssä! Siellä valkkarit arvosteli itävaltalainen Friederike Kappacher ja hänen "käsissään" Lucky nappasi viimeisen sertinsä ja saavutti näin samalla Suomen Muotovalion tittelin! Tulos kokonaisuudessaan oli AVO/ERI1, SA, PU1, SERTI, ROP, FI MVA ja RYP2!!! Isot onnentoivotukset koko Rissasen perheelle!!! Olihan se upeaa kruunata valioituminen vielä mahtavalla ryhmäsijoituksella!

Luckyn "valiokahvit" juotiin heti ryhmäkehän jälkeen täällä meillä Luckyn ensimmäisten lapsien joukossa! Samalla napsittiin tietysti valokuvia ja maaliskuinen hääpari sai taas painia yhdessä! Edelleen tuntui olevan pariskunnan kohtaamisessa sähköä ilmassa! <3 Siinä oli pennuillakin silmät suurina kun äiti ja iskä laittoivat jalalla koreasti jälleennäkemisen kunniaksi! 

luckynelli2_300612.jpg

luckynelli3_300612.jpg

luckynelli4_300612.jpg

luckynelli5_300612.jpg

lucky2_30062012.jpg

FI MVA Caely's White Flower Easy Rider


lucky_elsa_nelli.jpg

Lucky-isä, Elsa (Gentle Miracle's Be My Destiny) ja Nelli-äiti22.6.juhannus12.jpg10.6.

Turbo (GM's Adorable Me) jahtasi tänään viimeistä sertiään Kangasniemen kaikkien rotujen näyttelyssä. Valkkareita näyttelyyn oli ilmoitettu 18 ja tuomarina oli Jaana Hartus. Turbon tulos tänään oli H, eli jahti jatkuu! :-)


9.6.

Hanna ja Chaka (GM's April Hope) starttasivat kolmesti tänään Joensuussa agikisoissa. Ensimmäiseltä radalta pari sai 5 virhettä harmittavasta riman pudotuksesta; sillä radalla sijoitus silti kolmas! Onnea Hanna! Kaksi muuta rataa menivät sitten HYLlyiksi.


6.6.

Sain ihania kuvia Nellin toisten pentujen isästä Luckysta (Caely's White Flower Easy Rider) omistajaltaan Marilta, KIITOS! <3

Nellin synnyttäessä pentuja isä Luckyhan vietti lomaa Euroopassa osallistuen mm. FCI World Dog Show 2012-näyttelyyn ja seuraavan päivän WSÖ World Club Winner-näyttelyyn Salzburgissa Itävallassa. Lucky menestyi näyttelyissä hienosti saaden Maailmanvoittajassa avoimessa luokassa EXCellentin ja WSÖn club winner show:ssa Lucky oli avoimen luokan EXCellent/3! Hienot tulokset nuorelle miehelle!

lucky200512_exc3.jpg

Lucky WSÖ World Club Winner open class males EXCELLENT/3


Näyttelyrupeaman jälkeen Lucky perheineen lomaili upeissa alppimaisemissa (Nelli-äidin hoitaessa kotona silmät sikkurassa vastasyntyneitä pentuja... niinhän se aina menee! ;-)) Alla muutamia kuvia reissulta.

lucky_4.jpglucky_3.jpg


lucky_2.jpg

lucky_1.jpg

Kuvat (c) Mari ja Esa Rissanen


3.6.

Tänään se olikin varsinainen GM-aktiivipäivä taasen! :-) 

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina olivat tokokokeessa Raisiossa, jossa tuloksena tällä kertaa AVO2 pistein 145. Onnea!

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja sekä Chaka (GM's April Hope) ja Hanna osallistuivat tokokeeseen Joensuussa. Kamu tokoili avoimessa luokassa AVO2-tuloksen saaden 154 pistettä ja Chaka jäi voittajaluokassa tällä kertaa vaille tulosta muutaman liikkeen mennessä nollille. Pienestä se on kiinni tämä pilkunviilauslaji toko! ;-) Onnea myös Ronja ja Hanna hienosta työskentelystä!

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo puolestaan kävivät näytillä Mäntän kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina siellä toimi Tarja Löfman, ja Turbon hän arvioi tänään EH:n arvoiseksi. Eli sertijahti jatkuu! ;-)


Toukokuu


30.5.

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia debytoivat tänään virallisissa tokokokeissa Uudessakaupungissa, ja samoissa koitoksissa oli myös velipoika Rene (GM's Abiding Love) ja Liina toista avoimen ykköstä tavoittelemassa. Tuomarina kokeessa toimi Ilkka Sten.

Nuka ja Piia tekivät hienoa työtä ensikertalaisiksi saaden kasan ysejä ja kymppejä, mutta koska pari liikettä meni nollille jäi ihan se huipputulos vielä tulematta. Pisteitä 139 ja ALO3-tulos! Hieno alku tokouralle, Piia! Onnea!

Rene ja Liina taituroivatkin sitten avoimessa luokassa hienon luokkavoiton (1/4) pisteillä 178 ja niin on heillä toinen AVO1-tulos taskussa! ONNEA LIINA!


27.5.

Tornion agikisat jatkuivat tänään Turbolla ja Amorilla.

Turbo nappasi päivän ensimmäiseltä radalta 5 virhepistettä vieden silti luokkavoiton! Toinen ja kolmas rata menikin sitten HYLlyiksi, mutta hyvää kokemusta tuli varmasti niiltäkin. Onneksi olkoon Marjo hienosta viikonlopusta!

Amor korkkasi kolmosluokan kolmella HYLlyradalla, joten kolmosista ei tulosta vielä tänä viikonloppuna Juusolle ja Amorille tullut. Hieno viikonloppu joka tapauksessa myös heille, onnea vielä kerran!26.5.

Tämä viikko on ollut melkoista agijuhlaa!


Marjo kisasi Turbon (GM's Adorable Me) kanssa Oulussa iltakisoissa tiistaina 22.5. ja keskiviikkona 23.5. saavuttaen molempina iltoina palkintopallipaikat maxi1:ssä! 
Tiistai-illan tulos oli oli RV 10 ja kolmas sija, keskiviikon RV 15 ja samoin kolmas sija. Molemmat startit olivat agiradoilla. ONNEA MARJO!

Turbo ja viikkokisojen palkinnot

agipokaalit-220512-ja-23051.jpg


Tänään sitten alkoivat agikisat Torniossa, jossa mukana olivat Marjon ja Turbon lisäksi Juuso ja Amor (GM's Amorous Heart). Kisat ovat kaksipäiväiset, mutta heti ensimmäisenä päivänä tämä GM-kaksikko saavutti hienot tulokset!

Ensimmäinen Marjon ja Turbon starteistä maxi1:ssä päättyi heti luokkavoittoon upealla nollatuloksella ja ajalla -11,82. Ja ensimmäinen LUVA oli plakkarissa!

Toinen startti meni HYLlyksi, mutta päivän viimeinen olikin jälleen nollatulos, nyt ajalla -3,88. Tämä tulos oikeutti kisassa neljänteen sijaan ja jo toinen LUVA oli totta! ISOT ONNITTELUT MARJO JA TURBO!

agivoitto_260512.jpg

Marjo ja Turbo ykkösinä Torniossa 26.5.

Amor ja Juuso starttasivat puolestaan maxi2:ssa kaksi LUVAa jo allaan. Ja niinhän siinä kävi, että heti ensimmäisellä radalla tuli komea puhdas nolla hienolla ajalla, luokkavoitto, viimeinen LUVA kakkosista, SERT ja luokkanousu kolmosiin! Ootte te hurjia agiliitäjiä, Juuso ja Amor! SYDÄMELLISET ONNITTELUT! <3

agivoitto_amor_260512.jpg

Juuso ja Amor palkintopallilla Torniossa 26.5.

Ja huomenna sitten kisat jatkuvat! Amor siis starttaa ensimmäistä kertaa kolmosissa ja Turbo jatkaa vielä yhtä LUVAa jahdaten ykkösissä. Tosin huomenna ei LUVAa voi edes tulla, koska tuomari on sama kuin tänään. Pidetään siis peukkuja huomiselle!


20.5.Tänään tokoilivat Chaka (GM's April Hope) ja Hanna sekä Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja Nurmeksessa Allan Aulan toimiessa pisteiden jakajana.

Chaka osallistui voittajaluokkaan, mutta jäi tällä kertaa ilman tulosta keskittyessään sekä Hannan käskyihin että koetta katsomaan tulleen isännän tekemisiin. :-) 

Kamu puolestaan oli mukana avoimessa luokassa, ja korjasi upeasti eilistä tulostaan: AVO1, 167 pistetä ja luokkavoitto 1/5! Hieno parannus; ONNEA KOVASTI RONJA JA KAMU!!!

kamupalkinto1.jpgavo1_2005122.jpg

Kamu TOKO AVO1  20.5.201220.5.

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo sekä Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia osallituivat puolestaan Kempeleen ryhmänäyttelyyn, molemmat avoimeen luokkaan. Tuomarimuutoksen jälkeen näyttelyssä valkkarit arvosteli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja kehään oli ilmoitettu 12 valkoista.

Turbon laatuarvosana tänään oli H ja Welmun EH/2, eli mitään suurta voittojuhlaa ei tänään pidetty. Molemmat saivat kuitenkin ihan hyvät arvostelut, joten eipä taas kuin kohti uusia kehiä! :-)

(Welmun arvostelu löytyy TÄÄLTÄ)19.5.

GENTLE MIRACLE'S B-PENTUE ON SYNTYNYT! 

Nellin pedattua ahkerasti pentulaatikkoaan koko yön syntyi ensimmäinen Nellin ja Luckyn pentu aamuvarhaisella klo 5.53! Ensin päivänvalon näki 4 potraa poikaa ja sen jälkeen 5 kaunista tyttöä, eli nyt pentulaatikossa tankkaa maitobaarissa 9 valkeaa vauvaa! Synnytys sujui jälleen hienosti ilman mitään apuja; Nelli tuntui tietävän mistä hommassa on kyse. Pennut olivat ensimmäiseen pentueeseen verrattuna reilusti isompia, syntymäpainot olivat välillä 418-545g, niin että vain 2 pentua oli alle 500g! 

B-pentueen kuulumisia ja kuvia voi lueskella enemmän PENNUT-linkin alta löytyvästä PENTUPÄIVÄKIRJASTA

b-pentue_190512.jpg

Nelli ja 9 lasta illansuussa 19.5.


19.5.

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja olivat avoimen luokan tokokokeessa Sotkamossa, jossa tuomarina oli Allan Aula. Kamu laittoi homman osittain lekkeriksi, tuloksena AVO3 ja 129 pistettä. Ja ei kun huomenna uudestaan! :-)


17.5.

Jännitys alkaa tiivistyä! Nellillä on tänään 59 vrk astutuksesta ja maha senkun kasvaa! Itse olen jo jäänyt töistä "mammalomalle" ja kaikki alkaa olla muutenkin valmiina pentujen syntymistä varten. Nelli ei kuitenkaan osoita vielä merkkejäsiitä, että synnytys alkaisi olla lähellä; ruoka maistuu hyvin, lämmöt ovat normaalit ja lämpimässä kevätsäässä mamma edelleen keskittyy lähinnä pallojensa kantamiseen. 

Röntgenkuva on otettu, joten tulevien vauvojen lukumäärä on tiedossa! Jääköön se kuitenkin vielä toistaiseksi salaisuudeksi! :-) Odottelu siis jatkuu...

nelli_59vrk.jpg

Nelli 17.5. tiineysvuorokautena 5917.5.

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna tokoilivat Joensuussa voittajaluokassa keväisessä mutta helteisessä kelissä. Tuomarina toimi Anne Nokelainen. Liekö sitten yhtäkkinen kuumuus vienyt Chakkiksesta parhaan terän; tänään ei tulosta tullut. Olosuhteet taisivat olla kuitenkin kaikille aika kovat, koska ilman tulostakin Hanna ja Chaka olivat 164 pisteellään luokassa sijalla 3/6! :-D


13.5.

turbo3_130512.jpg

Äitienpäivän kunniaksi sain Juusolta ja Marjolta kutsun tulla  katsomaan huippuagilityä ihan tänne "kotihallille" Jyväskylään! He olivat ajelleet Amorin (GM's Amorous Heart) ja Turbon (GM's Adorable Me) kanssa kisaamaan tänne kasvattajan iloksi JATin järjestämiin kisoihin.

Turbo ja Marjo starttasivat kahdelle agiradalle ykkösluokassa. Edellisistä starteista oli jo aikaa, joten jännitystä oli ilmassa. Kaksi hienoa rataa he tekivätkin, valitettavasti tällä kertaa molemmat menivät HYLlyiksi! :-D Mutta se ei harmita, sillä molemmilla radoilla oli hienoja pätkiä ja Turbo nautti menosta! Kisakokemusta vaan lisää ja hyvä tulee!

Hyvä Turbo ja Marjo!


turbo2_130512.jpg

Kuvat yllä ja vasemmalla: Turbon menoa


amor2_130512.jpg

Amorin startit olivat sitten kakkosluokassa, ja niinhän siinä kävi että "Jyväskylän taika" piti jälleen; palkintopallillehan pari taas ylsi! 

Ensimmäiseltä agiradalta siis tuli upea ja nopea nollatulos, niin nopea että aika riitti luokkavoittoon! ONNEA JUUSO JA AMOR! Toinen LUVA siis kakkosluokasta on plakkarissa!

Toinen rata meni sitten treenin puolelle; Amorilla oli oma käsityksensä radan kulusta ja kun vauhdilla mennään niin vauhdilla mentiin sitten tällä kertaa väärälle radalle. Eli HYLly siitä.amor1_130512.jpg


Kuvat yllä, vasemmalla ja alla: Amorin tyylinäytettä

amor3_130512.jpgAmor ja Juuso RV 0, aika -9,39, sijoitus 1. ja LUVA

agivoittajat_130512.jpg


Juuso, Amor, Marjo ja Turbo Jyväskylässä Killerillä 13.5.2012

amor_turbo_130512.jpg12.5.

rene_120512.jpg

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina korkkasivat tokon avoimen luokan tänään Aurassa, tuomarina toimi Ralf Björklund. Ja hienosti korkkasivatkin: tuloksena heti upeasti 172 pistettä ja AVO1 sijoituksella 2/10! ONNEA LIINA JA RENE!

Ei muuta kuin kohti seuraavaa koitosta ja koularia! :-D


6.5.

Tänään oli taas pitkästä aikaa GM-teamiläisiä näyttelykehässä; ja millä menestyksellä! :-D Raumalla kaikkien rotujen näyttelyssä valkkareita oli mukaan ilmoittautunut 17 ja tuomaroimassa oli Elena Kuleshova venäjältä. Mukana olivat Nuka (GM's August Fantasy), Rene (GM's Abiding Love) ja Diesel (GM's Autumn Dream) omistajineen. Ja niinhän siinä kävi, että kun kehä oli päätöksessä, oli meillä "kaksoisvoitto"!

Eli upeat tulokset olivat:

Nuka VAL ERI/1, SA, PN1 ja ROP
Rene AVO ERI/1, SA, PU1, SERTI ja VSP
Diesel AVO ERI/2

rauma_rop_vsp_060512.jpg

ROP GM's August Fantasy ja VSP GM's Abiding Love

ONNEA UPEISTA TULOKSISTA PIIA, LIINA JA MARI! Erikoisonnittelut Liinalle ja Renelle ensimmäisestä sertistä!


Amorilla (GM's Amorous Heart) ja Juusolla oli tänään ohjelmassa 3 agistarttia Helsingissä. Amorilla oli tänään vauhti päällä ja radalla nähtiin vauhdin lisäksi myös vaarallisia tilanteita... Tuloksena tänään kaikilta kolmelta radalta HYL. Ei kun uutta putkeen; matka jatkuu viikon päästä Jyväskylässä!5.5.

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna tokoilivat tänään Joensuussa voittajaluokassa, tuomarina Tommi Varis. Chakkis toimi Hannan kertoman mukaan hienosti, mutta ruudussa jäi etutassut ulkopuolelle ja liike siis nollille. Parivaljakon tulos tänään VOI3 pisteillä 218,5 ja sijoitus luokassa kolmas! Hieno suoritus, ONNEA HANNA! <3

Tänään sitten kasattiin jo pentulaatikkokin paikalleen! Voi miten pentukuume nousikaan pilviin kun laatikkoa sisälle kannettin; ihanat muistot kolmen vuoden takaa muistuivat mieleen! Nelli katseli laatikkoa hiukan mietteliäänä, mitä lie ajatellut? :-)

nelli_pentulaatikossa.jpg


4.5.

Aika rientää hurjaa vauhtia... Pentujen syntymään on enää noin 2 viikkoa ja Nelli voi erinomaisesti! Alkuvaiheen syömättömyys on vaihtunut valtavaan ruokahaluun; Nelli jopa kerjää itselleen täysin epätyypillisesti ruokaa keittiössä juuri syötyään! Ihan villeimpään juoksuun tuleva mamma ei enää intoudu, mutta palloleikit lumen alta vihdoin paljastuneella nurmella maistuvat kyllä. Maha on minun mielestäni jo nyt melkoisen suuri, vaikka valokuvissa se ei vielä ihan totuudenmukaisesti näykään. ;-) Tässä muutama kuva tältä aamulta, tiineysvuorokausia takana 46.

nellimamma_0405012.jpg

nellimamma2_0405012.jpg

nellimamma3_0405012.jpg

nellimamma4_0405012.jpg

nellimamma5_0405012.jpg

Tässä vielä kuva yhdestä vauvasta viimeisestä ultratutkimuksesta! :-) Heh, miten se minun silmääni näyttääkin aivan bambilta! 

ultrakuva-30-vrk.jpg


2.5.

WELMU TÄNÄÄN 2 VUOTTA! 

Onnittelut Mialle ja Welmulle Liminkaan!

welmu-2-vuotta.jpg

White Spirit of Dreams' AragornHuhtikuu


29.4.

diesel-jaljestaa.jpg

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari suorittivät tänään Pyhtäällä Etsijäkoiraliiton jatkokurssin loppukokeen onnistuneesti! ONNEA MARI JA DIESEL!

Kokeessa jälki oli 1 kilometrin pitkä puoli tuntia vanha Y-jälki, jonka poikki meni tuore häiriökoiran jälki.

Tästä Dieselin treenit jatkuvat edelleen ja seuraavana on ohjelmassa etsintään valmistavien kurssien loppukokeet ja 1 tasotesti. Tämän jälkeen Diesel tulee sitten olemaan valmis etsijäkoira!

25.4.

Welmun lonkka- ja kyynärnivelkuvista tuli viralliset lausunnot Kennelliitosta: lonkat A/A ja kyynärät odotetusti 0/1. Olen kovin tyytyväinen tuloksiin! :-)


21.4.

Amor ja Juuso starttasivat tänään Purina Areenalla Helsingissä. Ensimmäinen startti päättyi hyllyyn, mutta toinen startti olikin sitten täysosuma! Tuloksena maxi2 RV 0, aika -5,20, luokkavoitto ja ensimmäinen LUVA kakkosluokasta! ONNEA JUUSO JA AMOR! :-D11.4.nelli_talvi.jpg
JEEEEEEEE!!!

Nelli ultrattiin tänään ja KYLLÄ, pentuja on tulossa! <3

Jotenkin tämän kyllä jo arvasinkin, koska neiti on muuttunut taas sellaiseksi haaveilijaksi ja syliä hakevaksi rapsutusnalleksi, ja ruoka ei maistu enää ollenkaan. Samat oireet siis kuin ensimmäisellä kerralla. :-)

Mutta vauvoja odotetaan siis syntyväksi viikolla 20!9.4.

Amor ja Juuso kisasivat tänään jälleen 3 starttia agilityssa Helsingissä.

Tällä kertaa ei nollarataa nähty, mutta hienot tulokset kuitenkin kahdelta radalta. Tulokset olivat A-rata: RV 10, B-rata: HYL ja C-rata RV 10. Way to go, Amor ja Juuso! :-)6.4.

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna esiintyivät tänään piiiitkästä aikaa agikisoissa Joensuussa. Agi on heille ollut talven aikana selvästi kakkoslaji tokon jälkeen; treenannut tämä pari on kunnolla viimeksi lokakuussa! Vaan eipä se haitannut menoa! 

Chaka ja Hanna starttasivat kahdelle agiradalle, joista ensimmäiseltä oli tuloksena hylätty ja toiselta RV 5, aika -11 ja sijoitus 5. Hannan "meriselitys" ensimmäisen radan hyllylle oli yksinkertaisesti väärä rata (koira menee sinne mihin ohjaaja ohjaa ;-)) ja toisella radalla tuli kontaktivirhe puomin ylösmenolla. Mutta näin "kakkoslajiksi": upea suoritus, ONNEA Hanna!


2.4.

Welmun (White Spirit of Dreams' Aragorn) geenitutkimusvastaus degeneratiivisen myelopatian suhteen tuli tänään Laboklinista! Welmu on genotyyppiä N/N eli se ei ole kyseisen sairauden kantaja ja voi periyttää vain terveen geenin tämän suhteen mahdollisille jälkeläisilleen! :-D


Maaliskuu


23.-25.3.

Taasen oli vauhdikas viikonloppu, johon mahtui monenlaista jännittävää ja mukavaa! :-)

Perjantaina Mia ja Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) tulivat Jyväskylään, ja Welmu pääsi tarkkojen tutkimusten kohteeksi! Pojalle tehtiin ensin viralliset silmä-, polvi- ja sydämen kuuntelutarkastus (kiitos Päivi!) ja sitten herra laitettiin nukkumaan ja kuvatiin lonkat, kyynärät ja selkä. Lopuksi vielä valutettiin hiukan verta DM-testiä varten.

Silmät, polvet ja sydän olivat terveet. Lonkat ja kyynärät näyttivät hyviltä ja selässä ei ollut muutoksia. Kennelliitto sitten antaa vielä lopulliset arvionsa vielä, DM-testi vienee pari viikkoa.

Welmu on kovasti miehistynyt ja kohta 2-vuotta täyttävä poika on saanut kivasti "lihaa luiden päälle". Luonteeltaan Welmu on edelleen aivan ihana; reipas ja eloisa, avoin ja sosiaalinen . Kiitos Mia ja Welmu käynnistä!

welmu_230312.jpg

Welmu 23.3.2012


Lauantaina 24.3. Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja sekä Chaka (GM's April Hope) ja Hanna osallistuivat molemmat tahoillaan tokokokeisiin. Kamu ja Ronja kisasivat Kuopiossa avoimessa luokassa. Kamulla ei ole aiempaa kokemusta hallikisoista eikä oikeastaan hallitreeneistäkään, ja kenties se oli osasyynä siihen, ettei poika jaksanut keskittyä oikein tekemiseen vaan keksi omia temppujaan. Tällä kertaa Kamu ja Ronja jäivät ilman tulosta.

Chaka ja Hanna kisasivat voittajaluokassa Joensuussa, tuomarina oli Riikka Pulliainen. Myös siellä kisattiin hallissa, mutta nyt Chakkis keskittyi paremmin. Vain ruutu meni nollille, muuten tyttö jaksoi tehdä hienoa työtä! Pisteitä tuli 217 ja se oikeiutti VOI3-tulokseen. Sieltä se ykköstulos on tulossa pikkuhiljaa!!! Onnea Hanna ja Chakkis!

Sunnuntaina 25.3. oli sitten "tulessa" Amor (GM's Amorous Heart) ja Juuso, lajina agi! Tällä kertaa Juso oli tuonut Amorin kisaamaan kasvattajan kotinurkille Jyväskylään JAT-hallille, KIITOS SIITÄ! ;-) Näin pääsin minäkin todistamaan ihan livenä tämän parivaljakon hienoa työtä agiradalla!

amor1_250312

Amorilla ja Juusolla oli päivän ohjelmassa kaikkiaan kolme starttia, kaksi agirataa ja hyppyrata.

Ensimmäiseltä radalta (agirata) tulos oli upea nolla; RV 0, aika -9,82, sijoitus 3. ja LUVA! Nyt oli siis 2 nollaa taskussa luokanousua ajatellen.

Toisella radalla (hyppyrata) Juuson ote vähän herpaantui ja Amor teki omat ratkaisunsa esteiden suhteen; tulos RV 10, aika -1,88 ja sijoitus 11.

Kolmanteen rataan Juuso sitten keskittyi hienosti, olihan hän oikeastaan vähän luvannut, että luokkanousu tapahtuu Jyväskylässä kasvattajan asiaa todistaessa! Ja niinhän siinä kävi!! Kolmannen radan (agirata) tulos oli upea RV 0, aika -11,51, sijoitus 2. ja SERT! Amor hävisi vain vajaan sekunnin voittajalle, joten luokkavoittokin oli lähellä!

amor2_250312amor3_250312

Kuvissa Amor ja Juuso Jyväskylässä 25.3.2012

amor_sert1

Ja niinhän siinä kävi kuten Juuso oli luvannut; luokkanousu kakkosiin hoidettiin kotiin Jyväskylässä! :-)

Hienoa työtä, Juuso ja Amor, ONNEA TUHANNESTI!!!


amor_sert2

Onnea Juusolle myös hienoista radoista ja ensimmäisestä kolmosluokan nollasta Nellin puoliveljen Hukan (Mihela's Hurricane) kanssa lauantaina!


TÄSTÄ näet Amorin luokkanousuun oikeuttaneen 0-radan!
17.-19.3. 

Koko kevään, ja oikeastaan jo parin vuoden mietintä, pohdinta ja jännitys kulminoituivat tähän viikonloppuun! 

Haaveissani oleva toinen pentue Nellille on ollut mielessäni enemmän tai vähemmän A-pentujen osoittauduttua odotusteni mukaisiksi. Kuitenkin me ollaan Nellin kanssa molemmat sen verran "kranttuja", että sopivan uroksen löytäminen pentueen isäksi ei ollut kovin helppoa. Keväällä 2011, noin vuosi sitten, löytyi sitten lopulta mieleiseni poika! Ongelmana oli vain nuorukaisen ikä; ehtisikö uros saada "naimaluvan" (eli täyttää PEVISAn hyvin tuloksin) ennen Nellin tämän keväistä juoksua?

                                                                                    CAELY'S WHITE FLOWER EASY RIDER      

lucky0112_3.jpg

Joskus kuitenkin tuntuu, että jokin on tarkoitettu tapahtuvaksi.

Haaveilemani uros ehti kuin ehtikin täyttää 2 vuotta ja suorittaa luonnetestin kriteerini täyttävin arvosanoin, ennen kuin Nellin astutusaika koitti! Mutta täpärälle se meni! :-D

Nellille valitsemani sulhanen on Lucky, hollannintuonti Caely's White Flower Easy Rider. Lucky on luonteeltaan avoin, ystävällinen ja varma; se ei pienistä hätkähdä. Luckylla on terve valkoisenpaimenkoiran ihannerakenne (minun silmääni ainakin!), puhtaan valkoinen turkki ja vahva musta pigmentti. Lucky on kerrassaan charmantti nuorimies!

Lauantaina 17.3. ajelin aamuvarhaisella Keravalle katsomaan Luckyn luonnetestiä. Siellä tuomareina olivat Tarja Matsuoi ja Bengt Söderholm. Testi oli ensimmäinen mahdollinen Luckyn 2-vuotispäivän jälkeen, ja viimeinen mahdollinen Nellin kevätpentuhaaveiden suhteen. KIITOS Mari, että näit vaivaa saadaksesi Luckyn mahtumaan tähän testiin; se antoi mahdollisuuden Nellin vauvaunelmille!

Ja Lucky selviytyi luonnetestistä 2 vuoden ja 3 viikon iässä juuri niin kuin odotin:

Toimintakyky:   +1   (kohtuullinen)
Terävyys:   +3   (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu:   +3   (kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu:   +2   (kohtuullinen)
Hermorakenne:   +1   (hieman rauhaton)
Temperamentti:   +3   (vilkas)
Kovuus:   +1   (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys:   +3   (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus:   +++   laukausvarma

Yhteensä: +174 pistettä

ONNEA LUCKYN PERHEELLE HIENOSTA LUONNETESTITULOKSESTA!!!


lucky_nelli2.jpg

Ja kun "naimalupa" oli Luckylle saatu (terveystutkimukset oli tehty jo aiemmin hyvin tuloksin), niin jo seuraavana päivänä, sunnuntaina 18.3., matkustimme Nellin kanssa Luckyn luokse ja se olikin sitten rakkautta ensi silmäyksellä! Ei olisi Nelli-neiti paremmin voinut juoksujansa aloittaa ja ajoittaa!

Lucky ja Nelli viettivät honeymoonia vielä maanantainakin, ja sitten matkasimme Nellin kanssa kotiin hyvillä mielin ja sydän odotusta täynnä. Pääsiäisen jälkeen sitten pääsemme ultraamaan tuottivatko lemmenleikit tulosta! <3

Lucky ja Nelli 18.3.2012

lucky_nelli3.jpg


lucky_nelli4.jpg

Lämmin kiitos Mari vielä kerran kuluneesta viikonlopusta!

Lisää tulevasta pentueesta PENNUT-sivulta4.3. Lohja

Juuso ja Amor (GM's Amorous Heart) kisasivat tänään kaksi starttia Lohjalla... edelleen jahdaten sitä ensimmäistä nollaa. Ja tänään se sitten tuli! :-D 

Tulokset radoilta olivat:

agirata RV 10, aika -13,01 ja sijoitus 7/28 ja
agirata RV 0, aika -12,04 ja sijoitus 3/28 sekä LUVA!

ONNEA HIRMUISESTI Juuso ja Amor!!! 

TÄSTÄ näet Amorin ekan radan ja TÄSTÄ ensimmäisen nollaradan


Helmikuu


27.2. 

Talviloma!!! Päivät ovat alkaneet jo pidentyä ihan silmissä ja aurinkoisena päivänä lintujen laulaessa voi jo aistia ensimmäisiä kevään merkkejä! Kevättä ja kesää odotellessa kannattaa vielä nauttia lumesta... jota todellakin riittää! Ja Nellihän kyllä nauttii!

_dsc3648.jpg_dsc3652.jpg_dsc3668.jpg_dsc3689.jpg_dsc3693.jpg_dsc3686.jpg_dsc3674.jpg

25.2. Tuusniemi

kamu_tuusniemi2_25022012.jpg

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja esiintyivät tänään Tuusniemen ryhmänäyttelyssä. Näyttelyyn oli ilmoitettu 26 valkkaria, ja tuomarimuutoksen jälkeen rodun arvosteli Tuula Savolainen.

Ja mahtavan tuloksen Kamu ja Ronja tänään tekivätkin; valioluokan ERI/1, SA, PU1 ja VSP!

ONNENHALAUS RONJA!


kamu_tuusniemi4_25022012.jpg

kamu_tuusniemi5_25022012.jpg25.2. Tornio

Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia matkasivat puolestaan näytelmiin Tornioon. Siellä pidetyssä ryhmänäyttelyssä oli kehässä 4 valkkaria ja tuomaroinnin suoritti Jesper Andersson Ruotsista.

Welmun ja Mian tulos tänään nuortenluokan ERI/1! ONNEA MIA JA WELMU!


22.2.

nelli_6vuotta.jpg

Nelli nautti syntymäpäivänsä aamulenkillä auringosta, oravien jahtaamisesta ja keppien repimisestä... eli parhaista huveista mitä koira juhlapäivänään kuvitella saattaa. Illalla odottaa vielä herkkuateria... Joten ONNEA RAKKAALLE VAUHTITYTÖLLENI!

SYNTYMÄPÄIVÄONNITTELUT MYÖS KAIKILLE SISARUKSILLE! <3


4.2.

Amor (GM's Amorous Hert) ja Juuso starttasivat jälleen agikisoissa Vantaan Vuokkoset-areenalla. Tuomarina oli Johanna Nyberg. Vauhtia riitti jälleen, mutta nollatulosta ei vielä tullut! :-D Ohjelmassa oli 2 agirataa, joista ensimmäisellä tuli hylätty ja toisella RV 10, aika -7,55 ja sijoitus 11/52. ONNEA!


Tammikuu


21.1.

Amor (GM's Amorous Heart) ja Juuso kisasivat tänään uuden kotihallinsa avajaiskisoissa Vuokkoset Areenalla Vantaalla. Ja nytpä parivaljakko teki ensimmäiset tuloksensa agikisoissa! Tuomarina toimi Kari Jalonen.

Eli maxien 1-luokassa Amorilla oli 2 starttia; agirata RV 5, aika -12,39 ja sijoitus 11/45 sekä hyppyrata RV 5, aika -10,41 ja sijoitus 8/45. Hienot tulokset, ei kun kohti seuraavia kisoja! ONNEA JUUSO JA AMOR!!!

Tässä video Amorin ja Juuson hyppyradasta


21.1. Turku KV

nuka_turku-kv_210112.jpg

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Nuka (GM's August Fantasy) puolestaan suuntasivat Turku Winter  Dog Showhun. Siellä valkkareita tuomaroi saksalainen Willi Güllix, ja mukaan oli ilmoitettu 35 koiraa. Tuomarilla oli ERIt tiukassa etenkin uroksissa, mutta UPEAT tulokset GM-teamiläiset jälleen kerran tekivät!

Diesel AVO ERI/1, SA ja PU3

Nuka VAL ERI/1, SA, PN2 ja vara-CACIB

Hieno edustus tytöt, ONNEA MARI JA PIIA!!!


Oikealla Nuka ja Piia, alla Diesel ja Mari Turun KV-näyttelyssä 21.1.2012


diesel_turku_kv_210112.jpg


15.1.

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina olivat jälleen tokokoitoksessa, nyt Kirkkonummella. Mahdollisuus oli viimeiseen alokasluokan esiintymiseen ensimmäiseen koulutustunnukseen. Tuomarina kokeessa oli Harri Laisi.

Ja upealla ja varmalla tuloksella he koulutustunnuksensa hankkivat; ALO1, 188 pistettä, KP, sijoitus kolmanneksi luokassa ja TK1!

MAHTIONNITTELUT TK1:STÄ LIINA JA RENE! <3 

Tästä on hyvä jatkaa kohti avoimen koitoksia!


15.1.

welmu_pu1_sert_150112.jpg

Kajaanissa oli KV-näytelmissä kehässä tänään Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo... sitä viimeistä sertiä metsästämässä! Myös Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) ja Mia olivat pitkästä aikaa kehässä Kajaanissa. Valkkarit tuomaroi siellä tänään Ligita Zake Latviasta.

Turbon tulos tänään oli avoimen luokan EH/4, joten jahti jatkuu vielä! :-)

Welmu esiintyi nuortenluokassa, ja hienosti esiintyikin! Tuloksena ERI/1, SA, PU1, VSP, SERTI ja CACIB! Näin on nuoren herran ensimmäinen serti plakkarissa! ONNEA HIENOSTA TULOKSESTA MIA JA WELMU!

Welmu serti, CACIB ja VSP Kajaanissa 15.1.2012  14.1.

Amor (GM's Amorous Heart) ja Juuso starttasivat illalla Kajaanissa agikisoissa 1-luokassa. Tällä kertaa kepit onnistuivat hienosti, mutta vauhtiveikko Amor vetäisi yhden esteen väärältä puolelta... ja hyllyhän siitä sitten tuli.

Tsemppiä seuraaviin koitoksiin Juuso ja Amor!!!


8.1. rene_alo1_kp_pori080112.jpg

Eipä voisi uusi vuosi enää  upeammilla uutisilla alkaa!

Rene (GM's Abiding Love) ja Liina tekivät melkoisen vakuuttavaa jälkeä tokokokeessa Porissa; kaikista liikkeistä täysi kymppi ja arvatenkin luokkavoitto, ALO1, KP ja täydet 200 pistettä!!! Alokasluokassa kilpaili 14 koirakkoa ja tuomarina kokeessa oli Juha Kurtti.

SYDÄMELLISET ONNITTELUT TÄSTÄ USKOMATTOMASTA SUORITUKSESTA LIINA JA RENE!!! <3

Tämä oli myös toinen peräkkäinen luokkavoitto tälle parivaljakolle, joten tästä on vähintäänkin hyvä jatkaa!