TAPAHTUNUTTA

VUOSI 2008

 


Joulukuu

joulu08.jpg

13.12. HELSINKI, VOITTAJA 2008messari-131208.jpg                      Kuva: Esa Jokinen

Näyttelymatkalla jälleen... Vuoden viimeisessä, eli Messarin Voittaja-08 näyttelyssä oli ennätysmäärä valkkareita kehässä; ilmoittautuneita lähes 60! Tässä seurassa Nelli oli mukana valioluokassa saaden ERIn ja sijoittuen toiseksi äiti-Jamien jälkeen! :-) Paras narttu- kehässä ei tullut sijoitusta (Nelli taisi olla viides), Jamie sijoittui kolmanneksi. Ihana Jamie!

Kehien jälkeen pidettiin yhdistyksen syyskokous Messarissa. Paikalla oli vajaa 40 yhdistyksen jäsentä, ja sillä porukalla valittiin uusi hallitus joka astuu remmiin vuoden vaihtuessa. Itse en ollut erovuorossa vaan jatkan vielä toisen vuoden hallituksessa.

Pitkän päivän jälkeen jäimme Nellin kanssa vielä viettämäään iltaa kavereiden luokse Helsinkiin; kiitos seurasta ja majoituksesta! 

 

 


Marraskuu

16.11. j-pentu.jpg

Kävimme Pirren ja Hennan kanssa Puponmäessä katsomassa viiden viikon ikäisiä ihania valkoisia pumpulipalloja eli 7.10. syntyneitä Cosman ensimmäisiä pentuja. Mökissä oli vilskettä ja vilinää kun 2 potraa poikaa ja niiden 5 reipasta siskoa esittelivät taitojaan! Cosma-äiti oli rauhallinen oma itsensä Jamien seuratessa myös tyynenä lasten menoa, mutta Rosa-"isosisko" sen sijaan jaksoi leikkiä vauvojen kanssa varsinaisella nuoruuden innolla.

Kyllä ne pennut ovat aina NIIIIN suloisia; olisihan nuo voinut ottaa vaikka kaikki povitaskuun ja tuoda kotiin! Vaan vielä joutui Pirrekin lähtemään ilman Juwaniaan kotiin; pari viikkoa pitää vielä antaa pojan kasvaa äidin luona ennen suureen maailmaan lähtöä. Odottavan aika on varmasti pitkä (näin olin aistivinani ;-))!

 

 

  

j-pentuja-112008.jpg


Lokakuu

syksy-2008.jpg

Syksy tekee tuloaan... Mitään "suurta" ei olla saatu Nellin kanssa aikaiseksi, päivät ovat kuluneet arjen pyörityksessä. Päivittäiset metsälenkit ovat sentään kuuluneet ohjelmaan, samoin pyöräily useamman kerran viikossa. Silloin tällöin ollaan vähän treenattukin, mutta varsinaisen tavoitteellista harjoittelua se ei kyllä ole ollut. Kummallista, että vaikka koira toimiikin aina välillä ihan hyvin, ei minulla ole riittävästi "kilpailuviettiä" ilmoittaakseni meitä mihinkään kokeisiin. :-/ No, katsotaan nyt jos sitten joskus...

Eli talvea ja erityisesti LUNTA odotellessa!  


Elokuu

31.8. sunnuntai 

nelli_ja_nova4_310808.jpg

 

Niin saatiin päätökseen tämäkin viileä ja sateinen kesä...nelli_ja_nova5_310808.jpg

Kesän viimeistä "virallista" päivää, elokuun viimeistä, Nelli kävi viettämässä aurinkoisessa mutta -hhrrrr- niin kylmän tuulisessa kelissä valkkaripoika Novan kanssa. Hiekkakuopalla nähtiin melkoista urheilun juhlaa, päälajeina kilpajuoksu ja tanssi.

 nelli_ja_nova3_310808.jpg

 

 

 

 

 

Koreografiasta vastasivat Nelli ja Nova vuorotellen; siihen kuului erilaisia hyppyjä,  pyörähdyksiä ja välillä kaatojakin. :-D

nelli_ja_nova1_310808.jpg

 nelli_ja_nova2_310808.jpg

 

Näiden vauhdikkaiden leikkien jälkeen onkin aika siirtyä syksyyn huomenna alkavan SYYSkuun myötä. Moniakin iloisia hetkiä tarjoillut elokuu jätti kielelle hyvän maun ja mieleen mukavat muistot; melkein jo unohtui nämä surkeat säät!

Mitä sitten tulevan syksyn ja talven aikana keksitään, se jää nähtäväksi. Tokoa olemme jo alkaneet treenailemaan vähän ahkerammin, joten katsotaan nyt sitten onko meistä oikein kisaamaan asti joskus tulevaisuudessa!?

Mutta nyt siis TERVETULOA SYKSY!!

 

 

 


 16.8. lauantai, luonnetesti Tuusulassa

fin_mva_ruusuke.jpgfin_mva_ruusuke.jpg

Niin valkeni sen Nellin "suuren päivän" aamu hiukan sateennuhjakkana mutta sitäkin odotetumpana! Starttasimme tien päälle kohti Tuusulaa siinä kahdeksan maissa; ensin poikkesimme hakemaan Birgitan kyytiin kannustusjoukkoihin. :-) Mitä lähemmäksi pääkaupunkiseutua ja testipaikkaa tulimme, sen sateisemmaksi muuttui keli. Onneksi sentään aivan kaatosadetta ei päivän aikana saatu niskaamme.

Luonnetestipaikalle saavuimme hyvissä ajoin ennen Nellille ilmoitettua aikaa, mutta yhden koiran pois jäämisen takia aikataulua hiukan aikaistettiin. Ehdimme kuitenkin nähdä edellisen koiran testin ja sitten pikainen pissilenkki Nellin kanssa ennen "tulikoetta". Ja kun astuimme Nellin kanssa sisään testialueelle, alkoi tasaisen tappava sade vihmoa ilmaa.

Olin kovasti yrittänyt pohtia ennen testiä miten Nelli eri tilanteissa tulisi käyttäytymään ja reagoimaan; tietysti minulla oli suhteellisen selkeä mielikuva siitä, perustuen tämän kuluneen kahden ja puolen vuoden aikana näkemiini Nellin reaktioihin ja käytökseen. Koskaan Nelli ei ole osoittanut pelkoa sen enempää ihmisiä kuin tilanteitakaan kohtaan, ja paukkuarkuuskin olisi varmaan tullut jossain vaiheessa esille meidän kolmen pikkumiehen pyssyleikkien tiimellyksessä. ;-) Sen sijaan ihmisen taholta tulevaa uhkaa se ei ollut koskaan aikaisemmin joutunut kohtaamaan, joten se osio oli minulle kaikista suurin kysymysmerkki. Ja tietysti se, että luonnetestissä eri osakokeet tulevat peräperää toinen toisensa jälkeen ja koiraa paineistetaan noin puolen tunnin ajan lähes tauotta...

Nellin luonnetesti sujui kaiken tämän jälkeen suurinpiirtein odotetusti. Tuomarin kanssa se repi kalikkaa ehkä aluksi hiukan vaisusti ja "tunnustellen", mutta innostui sitten oikein murisemaankin. Kelkka ei sitä isommin hetkauttanut ja sen pysähdyttyä Nelli uskaltautui melkeinpä heti sitä tutkimaan. Tuomarin hyökkäystä Nelli ei tuntunut tajuavan uhkaksi oikeastaan ollenkaan; lähinnä se katsoi piiskaa kuin miettien että "koskahan tuo keppi heitetään minulle?". Haalari ja tynnyri menivät odotetusti, eikä Nelli muistanut niiden pelottavuutta "uusintakierroksella". Pimeässä huoneessa Nelli yritti tulla luokseni suorinta tietä yli tynnyreiden joidan takana olin piilossa; siltä keski hetken aikaa käsittää, että vaikka mamman haju on ihan tässä, pitäisi vielä lähteä toiseen suuntaan jotta mamman luokse pääsisi ilman tynnyriesteiden yli kiipeämistä! :-D Tuomareitakin nauratti kunnolla!! Seinään jätettynä Nelli ei kyllä tajunnut puolustaa itseään "keppimieheltä", se vaan ihmetteli että mikähän juttu tämä taas onkaan... Ja laukauksista neiti ei odotetustikaan piitannut mitään. Testi tuli hyväksytyksi yhteispisteillä +186 ja laukausvarma!!! Ja samalla Nellistä tuli Suomen Muotovalio!!! :-)))))

Tarkemmat luonnetestipisteet sekä kuvia testitilanteesta löytyy TÄÄLTÄ.

Myös Nellin siskot Fanni (Mihela's Golden Heart) ja Blanca (Mihela's Garden Rose) testattiin samassa tilaisuudessa, ja millä pisteillä! Fannin yhteispisteet olivat +205 ja laukausvarma ja Blancan +170 ja laukausvarma!!! Mirva-kasvattaja sai olla TODELLA ylpeä "lapsenlapsistaan"! :-D

mirva_ja_shamppanja_160808.jpg

Ja niin hän olikin! Testipaikalta lähdettiin porukalla syömään, ja parkkipaikalla Mirva korkkasi shamppanjapullon juhlan kunniaksi!

 

onnittelumalja_160808.jpg

 mirvan_lahjat_160808.jpgvaliotaulu.jpg

Kaiken kukkuraksi Mirvalla oli vielä yllätys Nellille ja minulle; iso ja hieno FIN MVA / FINNISH CHAMPION - ruusuke ja taulu, jossa lukee 1. Mihela's Valio, Mihela's Gentle Miracle. Nellistä tuli nimittäin Mirvan kasvattajauran ensimmäinen valioitunut kasvatti!

KIITOS TUHANNESTI vielä kerran kaikille mukana olleille, meidän ihanille tukijoukoillemme! Ja Mirvan lisäksi erikoiskiitokset Robin-iskän omistajalle Pirjolle sekä Birgitalle.

Ja vielä kerran; sydämelliset onnittelut Fannille ja Raijalle sekä Blancalle ja Armille! ("Ollaan me melkoisia siskoksia", murahtaa Nelli!)

 

 


10.8. Saarijärvi kansallinen kaikkien rotujen näyttely               VSP Jeti ja ROP Nelli (Kuva: Esa Jokinen)

saarijarvi_rop_ja_vsp_100808.jpg

Ja vielä yksi näyttelyreissu tälle kesälle...

Olin ilmoittanut Nellin tähän lähes kotikulmille Saarijärvelle joskus keväällä, ja vaikka sertit ovatkin jo kasassa, päätimme, että jos ei kauheasti sada niin näyttelyyn lähdetään! Ja aurinkohan se aamulla paistoi!

Tuomarirouva tuli Hollannista ja tuntui ihan tykästyneen meidän neitiin; ROPpihan tytöstä taas tuli! Tällä kertaa tuomari tutki koirat "käsikopelolla" todella perusteellisesti, jopa anturat katsottiin!! :-D Myös muita "Mihelaksia" oli paikalla ja menestys heilläkin upeaa; puoliveli Jeti (Mihela's Heartbreaker) oli VSP ja sai serttin sekä Jade (Mihela's Icefantacy) PN2 ja sertti! ONNEA "NUORISOLLE" PERHEINEEN!!! 

                               ryhmakehassa_100808.jpg       

Pienten lastenhoitojärjestelyjen jälkeen päätimme sitten Nellin kanssa jäädä vielä ryhmäkehäänkin, vaikka pitkä odottelu on aina enemmän tai vähemmän tylsää. Onneksi Birgitta piti seuraa ja antoi lastenhoitoapua kuvaamisen lisäksi (KIITOS PIRRE!).

FCI1-ryhmän arvosteli tänään sama tuomari, joka arvosteli aamulla mm. valkkarit, ja jotenkin jäi jo aamun kehästä sellainen ajatus takaraivoon, että tuomari ihan piti Nellistä. Tämä ajatus sai vahvistusta, kun ensimmäisen kerran ryhmäkehässä pääsimme ensimmäisen kierroksen jälkeen jatkoon ja sijoituimme 10 parhaan joukkoon!! Tämä oli Nellin seitsemäs kerta ryhmässä, eli kauan sitä on tätäkin "menestystä" odotettu. :-)) Neljän joukkoon ei sitten enää yllettykään, mutta tästäkin saavutuksesta jäi oikein "hyvä maku suuhun"!

Nyt on sitten tämän kesän näytelmät näytelty, ja seuraavan kerran todennäköisesti kehään lähdetään vasta talvella.

 

Ryhmäkehässä (Kuva: Birgitta Nyholm)

 


 1.-3.8. Sawo Shonelli2_kuopio_020808.jpgw 2008

Niin vaihtui heinäkuu elokuuksi ja koitti Sawo Show-viikonloppu; kolme kansainvälistä näyttelyä peräkkäisinä päivinä Savon sydämessä Kuopiossa. Sinne lähdimme mekin Nellin kanssa serttijahtiin; se viimeinen sertti kiikarissa! :-)

Ensimmäisen näyttelypäivän tuomarina oli "vanha tuttu" Peter Machetanz Saksasta... sama mieshän tuomaroi heinäkuussa Tukholmassa valkkareiden erikoisnäyttelyssä. Ajattelin siis, että tuomari saattaisi tykätä Nellistä...

Perjantain tulos olikin ERI/1, mutta paras narttu-kisassa jäimme kolmanneksi ja niin oli tyytyminen vara-serttiin. Sen sijaan Robin-iskä loisti jälleen ollen ROP ja Cosma-täti upeasti VSP!! Onnea Pirjo ja Mirva!! Velipoika Roope oli PU4 ja sai varaserttin.

Perjantain "kruunasi" vielä Robinin sijoittuminen ryhmäkehässä kymmenen parhaan joukkoon! :-D

nelli1_kuopio_020808.jpg

 

Lauantaina lähdettiin kisaan jälleen uusin voimin, nyt tuomari tuli Kroatiasta; hän oli nimeltään Zlatko Kraljic. Nelli esiintyi tosi ryhdikkäästi ja voitti avoimen luokan. Ja sitten VIHDOINKIN; tuomari nosti Nellin paras narttu-kisan ykköseksi ja saimme kuin saimmekin sen viimeisen serttin!!!! Jihhuuuuu! Ja lopulta Nelli oli vielä päivän ROP, se kruunasi lauantain menestyksen!

Lauantaina kehissä oli jälleen muitakin Mihela's-kasvatteja, ja kehän päätteksi Mirva esitti vielä kasvattajaluokan. Siihen osallistuivat Nellin lisäksi sisko Fanni (Mihela's Golden Heart), ja siskopuolet Rosa (Mihela's Hopeful) ja Nita (Mihela's Harmony). Tulos oli KP ja ROP-kasvattaja; ONNEA MIRVA!!!

Yöpymään ja serttijuhlia pitämään menimme Nellin kanssa isi-Robinin luokse; kiitos Pirjo!!

                                                                                   

mihelas_ropkasvattaja_02080.jpg

                                     Kasvattajaluokka: Nelli, Nita, Rosa ja Fanni

                                                  Kuvat yllä: Birgitta Nyholm

 

Sunnuntaina olikin sitten "paineet poissa", mutta lähdimme kuitenkin kehään kun kerran paikalla oltiin. Ja se kannatti! Tuomarina oli jälleen saksalainen herra; Jochen H. Eberhardt. Hän antoi Nellille erinomaisen laatuarvostelun ja luokkavoiton, paras narttu- voiton ja lopulta valitsi neidin JÄLLEEN ROPiksi!!! Nyt päästiinkin jo sanomaan kehäsihteerille, että "valitettavasti emme voi ottaa enempää serttejä vastaan"!!! :-D Täytyy sanoa, että sunnuntai oli paras mahdollinen lopetus tälle näyttelyrupeamalle. Jamie-äiti tuli vielä toiseksi PN-kehässä, joten "meidän porukan" menestys oli kaiken kaikkiaan aivan loistava!

Nyt sitten vaan odottelemaan parin viikon päästä olevaa luonnetestiä.

rop_ja_sert_020808.jpg

Nelli 2.8.2008 Kuopio KV SERT ja ROP (Kuva: Mirva Laine)


Heinäkuu

17.7. lmerella_heinakuu08.jpgomalla taalta_tullaan_heinakuu08.jpg

Vaikka kelit eivät tänä kesänä ole juuri lomailijoita hemmotelleet, lähdettiin mekin kuitenkin pienelle mökkilomalle Virolahdelle. Nelli sai nauttia muiden mukana muutaman päivän ajan mustikanpoimimisesta metsässä ja veneilystä merellä. Ja kun LÄHES helteinen päivä koitti, vietimme päivää saaressa Suur-Pisissä itäisellä Suomenlahdella.

Siellä kelpasi neidin kirmailla sään siloittamilla kallioilla ja ottaa aurinkoa "mamman kainalossa". Uimaan ei niiltä kallioilta valitettavasti päässyt; jyrkät ja liukkansileät rannat estivät sen... eikä se merivesikään nyt niin kovin lämmintä tainnut olla. Sen sijaan merituuli toi mukavasti jännittäviä tuoksuja sieraimiin kun tähysteltiin kallioilta ulapalle! On se lomailu aina yhtä mukavaa!!

auringonottajat_heinakuu08.jpg

kalliolla_heinakuu08.jpg


2.-5.7. näyttelyreissu Ruotsiinlahdossa_tukholmaan_020708.jpg

Talven pimeinä iltoina tuli varattua matkat Tukholmaan ja ilmoitettua Nelli valkkareiden omaan erikoisnäyttelyyn ja Maailmanvoittaja-08 -näyttelyyn; olihan nyt harvinaislaatuinen tilaisuus päästä katsomaan oikein suurta näyttelyä niinkin lähelle! Niinpä keskiviikkona 2.7. ajelimme Turkuun ja iltalaivalle kohti Tukholmaa. "Seurueeseemme" kuuluivat Jamie-äiti Mirvan kanssa, Robin-iskä Pirjon kera ja Darwin-velipuoli omistajansa Marin kanssa sekä Birgitta turistina ilman koiraa (ainakin vielä tällä kertaa ;-)).

Laivamatka sujui mukavasti, ja ensimmäisenä päivänä oli ohjelmassa Valkkareiden oma erikoisnäyttely Berger Blanc Suisse World Championship Show 2008, paikkana ihanan aurinkoinen Almare Stäket. Tähän näyttelyyn oli ilmoitettu 33 urosta ja 40 narttua, aivan kaikki eivät tosin paikalla sitten kuitenkaan olleet.

Kaikki "meidän" koiramme pärjäsivät ERInomaisesti päivän tuomarin, saksalaisen Peter Machetanzin arvostelussa. Darwin sijoittui nuorissa uroksissa hienosti kolmanneksi ja Robin sai ERIn sijoittumatta kuitenkaan neljän joukkoon avoimessa luokassa.

Nelli ja Jamie olivat molemmat mukana avoimen luokan nartuissa; molemmat saivat ERInsä ja Nelli sijoittui kovassa seurassa kolmanneksi. Sen sijaan mamma-Jamie hurmasi tuomarin oikein kunnolla; ensin tuli sertti ja Ruotsin Muotovalion titteli ja lopulta vielä Jemppu valittiin VSP:ksi!!! 

Alla kuvasatoa tältä ensimmäiseltä näyttelypäivältä:

robin_bbswcs08_030708.jpg                             robin_liikkeet_bbswcs08_030.jpg                                                                        

  

  

  

  

 

          Robin ja Mari vauhdissa

 

  nelli1_bbswcs08_030708.jpgNelli ja minä kehässä

  nelli_liikkeet_bbswcs08_030.jpg

  

       Nartut avoin luokka; Jamie ERI/1, Horsebo 7 Up ERI/2 ja Nelli ERI/3

     nartut_openclass_bbswcs08_0.jpg

         Jamiesta Ruotsin muotovalio :-)))                                       ROP Dino vom Selberg ja VSP Jamie

rop_ja_vsp_bbswcs08_030708.jpgjamie_sva_030708.jpg

 

  

  

  

 

 

 

 

                                                                     Nelli ja neidistään ylpeä omistaja :-D

nelli_eri3_bbswcs08_030708.jpg

 

Seuraavan päivän Maailmanvoittaja-näyttelyä majoituimme Nellin kanssa odottamaan aivan Tukholman keskustassa sijaitsevaan hotelliin. Nelli kulki keskustan katuja aivan kuin ei eläessään olisi muuta tehnytkään; en voinut kuin ihailla neidin rauhallista suhtautumista moiseen vilinään... pääasiassahan me vaan kotioloissa rymytään pitkin metsiä! Ainoa asia, mikä paljasti pientä reissustressiä kuitenkin olleen ilmassa, oli Nellin koko ajan lisääntynyt nirsoilu ruuan kanssa. Lopulta kuitenkin Tukholmastakin löytyi jotain, mitä valkoinen suomityttökään ei voinut vastustaa; Åhlensin ruokaosastolta ostettiin grillattu broileri, joka katosi parempiin koiransuihin alta aikayksikön!! :-D

nelli1_ww08_040708.jpg

Aamulla 4.7. ajelimme sitten Stockholms Mässaniin, jossa yllättävänkin väljissä ja viileissä olosuhteissa alettiin jakaa World Winner-titteleitä eri rotujen kauneimmille. Valkkareita oli ilmoittautunut 43 urosta ja 43 narttua!

Nelli jaksoi esiintyä kohtuullisesti ja tiukka ruotsalaistuomari Nina Karlsdotter arvosti tyttöä avoimessa luokassa samoille sijoille kuin saksalaistuomari edellisenä päivänä; ERI/3. Tällä kertaa luokkavoiton vei Horsebo 7 Up ja Jamie sijoittui toiseksi! :-))

Robin sai avoimen luokan uroksissa ERInsä ja sijoittui luokassa neljänneksi, Darwinin tulos nuorissa uroksissa oli puolestaan EH/2.

 

Paljon nähtiin kauniita koiria ja paljon saatiin kaikki uusia kokemuksia; omasta mielestäni reissu oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja Nelli-neidin tuloksiin olin kovasti tyytyväinen! Mutta vielä tyytyväisempi olin sen käytökseen kaupungin vilinässä ja laivamatkalla; reissaaminen tytön kanssa oli mukavaa ja vaivatonta. Ehkäpä joskus otetaan uusiksi!!

Ja vielä; ISO KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE PARHAASTA MAHDOLLISESTA MATKASEURASTA JA JAMIELLE JA MIRVALLE SUPERONNITTELUT LOISTAVASTA MENESTYKSESTÄ!!!

 

perhekuva_ww08_040708.jpg
                                                          Jamie-äiti, Robin-isä ja Nelli-tytär perhepotretissa

 


Toukokuu

24.5.

Nellin Jamie-äidin tutkimustulos MDR1-geenivirheen suhteen tuli tänään; Jamie on tyyppiä +/+ eli terve ja ei kantaja. Koska Robin-isä on samaa genotyyppiä kuin Jamie, on Nelli yhdessä pentuesisaruksiensa kanssa myös terveitä ja ei-kantajia; MDR1 +/+.


17.-18.5. Mihela's leiri, Oikari  oikarin-leiri-170508.jpg

(Kuvat: Esa Jokinen)

Vietimme keväisen viikonlopun Uuraisilla Oikarin tilalla Mirvan kutsumina. Valkoisia hännänheiluttajia oli paikalla omistajineen ja perheineen viikonlopun aikana parisenkymmentä, joten menoa riitti!! Kelit vaihtelivat lauantain viileähköstä "kesäpäivästä" sunnuntain täyteen talveen, mutta lämmin tunnelma säilyi koko leirin!

 

Lauantaina muun seurustelun lomassa pidettiin pienet näyttelytreenit, ja iltapäivällä Sarin saavuttua paikalle alkoi "jälkiopetus". Ensin Sari piti teorialuennon ja näytti sen jälkeen omalla koirallaan (malinois) kuinka makkarajälki nurmikolla kuuluu ajaa. Sen jälkeen sukelsimme lähimetsiin tekemään jälkiä omille ja toistemme koirille, ja niitä sitten ajettiin kuka tuoreempana ja kuka hiukan vanhentuneempana. Nellillä ei ole oikeastaan koskaan aikaisemmin ajettu metsäjälkeä, ja siihen nähden se suoriutui Teijan tekemästä jäljestä ihmeenkin hyvin. Ainakin nakkipussi jäljen päästä löytyi!

Ilta kului mukavasti saunoessa ja makkaraa paistaessa; siinä sivussa kannustettiin Suomi MM-lätkässä pronssille ja voittoon Ruotsista! Aika väsynyttä väkeä siirtyi huoneisiin nukkumaan siinä puolen yön jälkeen... :-)

nelli-esineruudussa-180508.jpg

Sunnuntaiaamu valkeni sitten kirjaimellisesti valkeana; lunta ja räntää satoi pitkälle iltapäivän puolelle asti. Kelistä huolimatta Juulia otti kuvia Mihela's-lapsista ja Sari opasti esineruudun teossa. Nelli löysi hanskan ruudusta tuossa tuokiossa (kuva vasemmalla yllä), luovutus on vaan vielä hiukan "työn alla"!   

Nelli pääsi leikkimään Neven (Mihela's Humdinger) kanssa; nuoren miehen huomio sai neidin välillä aivan villiksi. Painia ja kilpajuoksua riitti näiden sisaruspuolien kesken!!

 

nelli-ja-neve2_170508.jpg

  
nelli-ja-neve3_170508.jpg
nelli-ja-neve1_170508.jpg

  

  

  

  

  

  

  

  

Leiri "huipentui" vielä varsinaiseen verenlaskuun; päätimme kasvattaa valkkareiden "geenipankkia" Hannes Lohen Koirangeenit-projektissa ja otimme verinäytteet tätä varten 18 koirasta (17 valkkaria ja 1 malinois). Kiitos kaikille osallistumisesta! Samassa yhteydessä otettiin sitten muitakin näytteitä niin, että homman lopuksi minulla oli laukussani 27 putkea verta ja nippu erilaisia lähetteitä. Lisäksi muutama koira tunnistusmerkittiin mikrosirulla.

jadesta-verta-180508.jpg

Jade (Mihela's Icefantasy) "verenluovutuksessa".

 

Vielä kerran kiitos Mirvalle leirin järjestämisestä, Sarille ja Teijalle, joka ehti antaa vielä muutamat TOKO-vinkit, koulutusohjeista ja neuvoista ja kaikille mukana olleille mukavasta seurasta tällä ensimmäisellä näin laajamittaisella Mihela's-leirillä. Oli todella kiva nähdä tuttuja ja tutustua ennestään tuntemattomampiin "Mihelaksiin". Toivottavasti nähdään samoissa merkeissä ensi vuonna!! :-))

 

 

 

 

 

  


4.5. sunnuntai, Viitasaari

Viitasaaren ryhmänäyttelyssä olikin sitten Mihela's-koiria edustettuna oikein roppakaupalla; Nellin lisäksi täyssiskot Netta, Fanni ja Blanca, puolisiskot Rosa ja Fiona sekä Cosma-täti. Parhaasta menestyksestä vastasi ainoana valioluokkalaisena kehässä esiintynyt Cosma, joka oli lopulta VSP!!! ONNEA MIRVA JA COSMA! Nelli voitti avoimen luokan nartut ja oli PN-4; arvostelu on jälleen luettavissa näyttelytuloksissa.

Tässä näyttelyssä nähtiin sitten myös ihka ensimmäinen Mihela's-kasvattajaluokka, jossa esiintyivät Nelli, Netta, Fanni ja Fiona (eli 3 koiraa G-pentueesta ja 1 H-pentu; kaikkien äiti siis Jamie White Lady vom Bozener Hof)! Tuomari Jaana Hartuksen arvostelu kuului:

"Kahdesta yhdistelmästä muodostuva ryhmä. Oikeat mittasuhteet, hyvät luustot, tyypilliset olemukset, oikeat päät. Takaliikkeisiin tulee kiinnittää huomiota."

Tuloksena KASV 1 / KP, ROP-KASVATTAJA! ONNEA EDELLEEN MIRVA!!! Hetken pohdinnan jälkeen päädyimme siihen, että emme jää odottamaan iltapäivää ja ryhmäkehiä, vaan suuntasimme koko porukalla "voittokahvien" kautta kotimatkalle.

Eli kaiken kaikkiaan ihan mukava ja lämpöisen keväinen näyttelypäivä (vaikka se viimeinen sertti jäi edelleen puuttumaan)!

 

kasvattajaryhma1_040508.jpg

Mihela's-kasvattajaryhmä: Nelli (Gentle Miracle), Netta (Gently Touch), Fanni (Golden Heart) ja Fiona (Honestly). Kuva: Mirva Laine


Huhtikuu

26.4. lauantai, Lahti KV                            Kuvat: Mari Tonterinartutavo_260408.jpg

Pitkästä aikaa näyttelypäivä! Matkaan lähdettiin vähän ristiriitaisin tuntein; Nelli päästi viikkoa aikaisemmin KOKO pohjavillan yhdellä kertaa irti (kuten sen kevättapoihin näköjään kuuluu), joten ulkonäkö ei ollut enää niin "muhkea" kuin vielä hetkeä aikaisemmin. Mutta toisaalta; yrittänyttä ei laiteta, ja koska näyttelyn jälkeen oli tiedossa valkkariyhdistyksen kevätkokous, niin lähdettävä oli.

Valkkarit arvosteli hollantilainen tuomari, jolla urakkaa riitti; ilmoittautuneita oli 44 koiraa, muutama sitten oli lopulta poissa. Mutta oli siinä hännän huisketta riittämiin! ;-)

 lahti1_260408.jpg

lahti2_260408.jpg

 

Nelli esiintyi tapansa mukaan ihan hyvin ja sai ihan hyvän arvostelunkin; laatuarvostelussa ERI ja kilpailuluokassa AVK-3. Sanallinen arvostelu löytyy jälleen näyttelytuloksista. Jamie-äiti oli mukana valioluokan nartuissa (ERI/1) ja sijoittui lopulta paras narttu-kehässä toiseksi saaden vara-cacibin!! Nellin puolisisko Rosa (Mihela's Hopeful) oli puolestaan mukana junnunartuissa saaden laatuarvostelussa EH:n ja oikein hyvän sanallisen arvostelun. ONNEA HIENOISTA TULOKSISTA JAMIELLE, ROSALLE ja MIRVALLE!!!

Näyttelyn jälkeen pidetty kokous sujui suhteelisen ripeästi, joten paluumatkallekin päästiin ihan kohtuullisen ajoissa. Kiitos vielä matkaseurasta Birgitalle! :-) Ensi viikonloppuna suuntaamme ryhmänäyttelyyn Viitasaarelle, mutta sitä ennen juhlitaan WAPPUA!!!


12.4. lauantaitreenit_120408.jpg

 

Keski-Suomen alueen valkkariväki kokoontui jälleen treenailemaan, tällä kertaa Mikkilän Terhin opastuksella. Keli oli kolea ja kenttä paikoin todella kurainen, joten aamupäivän päätteeksi meillä kaikilla oli enemmän tai vähemmän harmaitapaimenkoiria.

Tällä(kin) kertaa keskityttiin kontaktiin ja rauhoittumiseen... molemmat ihan perusasioita mutta AAH niin hankalia; Nelli olisi tehnyt kentällä mieluiten jotain ihan muuta kuin tuijotellut minua silmiin tai varsinkaan RAUHOITTUNUT! No, nöyränä koirana se kuitenkin makaili kurassa "rauhoittumassa" kun mamma niin halusi. ;-) (Kuten kuvasta näkyy, teki Nelli kaikkensa yrittäessään rauhoitella mammaa ja itseään; melkein menivät leuat sijoiltaan niissä haukotuksissa! ;-))

Mutta oli mukavaa jälleen nähdä muita valkoisia ja jutella myös ihan "niitänäitä"! Ja juu; kyllä Nelli pääsi lopuksi taas leikkimään IHANAN Trollinsa kanssa! ;-D

Kuva: Esa Jokinen

 


1.4. aprillipäivä

tytot1_010408.jpg

Siskolikka Netta (Mihela's Gently Touch) Teija-emäntineen kävivät tänään kyläilemässä. Niin olivat kuin kaksi marjaa nämä neidit; lapset eivät meinanneet koulusta tultuaan erottaa kumpi onkaan oma koira ja kumpi se sisko! ;-) Mukava päivä vietettiin (emännillä suut vaahdossa) vaikka siskokset nyt eivät oikein kovasti toistensa seuraa kaivanneetkaan! :-) Kunnon lenkki saatiin kuitenkin ihan sovussa tehtyä kun ei vaan päästetty tyttöjä vapaina reikkumaan. Oli tosi kiva nähdä taas pitkästä aikaa; kiitos vierailusta Teija ja Netta!! :-D

  
tytot2_010408.jpg

Maaliskuu

29.3. lauantai

Pikkukuvat alla: Esa Jokinen

treenit1_290308.jpgtreenit2_290308.jpgSuomen Valkoinenpaimenkoira ry:n Keski-Suomen alueen tapaaminen ja koulutusaamupäivä vietettiin tänään kirkkaassa auringonpaisteessa Jyväskylässä Aholaidan kentällä. Paikalla oli monta eri-ikäistä valkoista omistajineen ja kouluttajana toimi Iivosen Kaisa.

Nellille kentällä olo pitkästä aikaa oli oikein mainiota "sosiaalikoulutusta"; me kun treenaillaan yleensä ihan vaan yksinään. Yllättävän hyvin tyttö kuitenkin jaksoi hommiinkin keskittyä, ainakin aika ajoin! ;-)

 

Mutta ehdottomasti parasta koko tapaamisessa oli kuitenkin se, kun varsinaisen treenin jälkeen Nelli pääsi leikkimään ihastuksensa Trollin kanssa! Nelli kun niin harvoin rentoutuu koko sydämestään leikkimään toisten koirien kanssa; yleensä sillä on niin kova työ pitää omasta suuresta "egostaan" huolta, että sen on kovin vaikeaa antautua peuhaamaan täysin varauksetta toisten koirien kanssa. Mutta Trolli oli sen mielestä jotain AIVAN IHANAA!!!

nelli_ja_trolli4.jpg

nelli_ja_trolli5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nelli_ja_trolli3.jpg

Lisää painimista löydät TÄSTÄ linkistä!! ;-)


20.3. kiirastorstai

Pupurikasta Pääsiäistä Kaikille!!!

 

paasiainen2_08.jpg

 

Nelliä vaivanneen jännetupin tulehduksen helpotettua pääsimme taas pitkästä aikaa "irrottelemaan" oikein metsään ja jäälle. Kaiken uhallakin annoin tytön juoksta ja hyppiä oikein sydämensä kyllyydestä; niin monta viikkoa kun on vaan tehty pieniä hihnalenkkejä.

3_200308.jpg

2_200308.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja kyllä Nelli ottikin vapaudestaan kaiken irti; se juoksi, pyöri, loikki ja kirmasi pitkin jäätä minkä jaloistaan pääsi. No, ehkä vähän turhankin vauhdikas startti tälle "normaalin liikunnan" aloittamiselle... ;-)

1_200308.jpg

 

 

Vaikka Nelli on taas kunnossa, jää meiltä nyt Lappeenrannan pääsiäisnäyttely, johon oltiin jo ilmoittauduttu, väliin näiden antidoping-sääntöjen takia. No, ehkä parempi näin; saadaanpa nauttia pääsiäisen pyhät ihan rauhassa ulkoilusta ja levosta, sopivassa suhteessa!

Seuraavaksi "tähtäin" on sitten huhtikuussa Lahdessa! ;-)

 

Nelli Luonetjärvellä 20.3.2008


Helmikuu

22.2.2008

NELLI 2 VUOTTA!!! 

nelli_2v_1.jpg
 

Niin se aika rientää!!! Pikkuneitimme syntymästä tuli jo kuluneeksi kaksi vuotta! Ei kyllä mitenkään uskoisi kun Nellin menoa katselee; kaukana on vielä(kin) aikuismainen tyyneys ja rauhallisuus! ;-) Taitaa olla ikuinen lapsi tämä valkoinen tyttömme!? No, onhan niitä tietynlaisia "aikuisen" elkeitäkin välillä nähtävissä; erityisesti tammikuulla olleen juoksun aikana neili oli kyllä varsinainen "cool queen"... ainakin omasta mielestään! :-D

Nelli kiittää ihanista synttärikorteista Jamie-äitiä ja Robin-iskää omistajineen, Nella-siskoa ja Heliä sekä kaikkia sähköisillä tervehdyksillä muistaneita! :-)) Ja vielä kerran onnittelut myös kaikille sisaruksille; Netalle, Nellalle, Fannille, Blancalle, Sannille ja Roopelle!!! Ollaan me vaan melkoinen Gremlings-porukka!!! :-D


Tammikuu

26.-27.1. lauantai-sunnuntainelli_2v_2.jpg

 

Vuosi 2008 aloitettiin koulutuksellisissa merkeissä. Tammikuun viimeisen viikonlopun vietimme Nellin kanssa Kausalassa järjestetyssä tehotottiskoulutustilaisuudessa, jossa kouluttajana toimi Jouni Jyrkkä. Olimme yksi kymmenestä harjoituskoirakosta, ja lisäksi paikalla oli runsaasti "kuunteluoppilaita".

Viikonloppu oli todella antoisa; me ainakin koimme eräänlaisen AHAA-elämyksen mm. pakotteiden oikeasta käytöstä ja ylipäätään kontaktista. Ja mikä kaikista parasta; näimme paljon rotukavereita omistajineen ja saimme uutta motivaatiota ja uusia eväitä treenaamiseen! :-)