TAPAHTUNUTTA

2010


Joulukuu

joulu2010.jpg

 


11.-12.12.2010 Helsinki Winner ja Voittaja 2010

Tänä vuonna Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin samana viikonloppuna kaksi tittelinäyttelyä; lauantaina ensimmäistä kertaa Helsinki Winner KV-näyttely ja sunnuntaina perinteinen Voittaja-näyttely. Kehiin oli Nellin lisäksi ilmoitettu kaikki GM-pennut Amoria lukuunottamatta, mutta Nuka sai sitten anturahaavan vajaata viikkoa ennen kisaa, joten Nuka joutui jäämään tällä kertaa kotiin. Nellin suhteen odotukseni olivat hyvin vähäiset, itse asiassa suunnittelin jo jättäväni sen kokonaan kotiin, koska tyypilliseen tapaansa se oli marraskuussa tiputtanut kaiken karvansa. Viime hetkellä päätin kuitenkin ottaa sen matkaan mukaan.

Lauantaina siis kisattiin Helsinki Winner- ja Helsinki Junior Winner-titteleistä, ja tuomarina toimi puolalainen Andrzej Kazmierski. Ensimmäisenä kehässä olivat junnu-urokset, eli "meiltä" Rene, Turbo, Kamu ja Diesel. Kaikki esiintyivät todella hienosti!

rene_111210.jpg

Rene 11.12.2010 (Gentle Miracle's Abiding Love)

 

turbo_111210.jpg

Turbo 11.12.2010 (Gentle Miracle's Adorable Me)

 

kamu2_111210.jpg

Kamu 11.12.2010 (Gentle Miracle's Arctic Snow)

 

kamu_111210.jpg

Kamu ja Ronja vauhdissa 

 

diesel_111210.jpg

Diesel 11.12.2010 (Gentle Miracle's Autumn Dream)

 

Turbo, Kamu ja Diesel saivat ERI:n ja Rene EH:n. Tiukan kilpailuluokan jälkeen sijoitukset ratkesivat niin, että Kamu oli ykkönen, Diesel toinen ja Turbo kolmas!!! Kehässä oli kaikkiaan 10 junioriurosta.

junnupojat_111210.jpg

Kamu ERI/1 ja Helsinki Junior Winner 2010, Diesel ERI/2 ja Turbo ERI/3

 

Paras uros-luokassa Kamu tuli lopulta toiseksi saaden varasertin ja Diesel kolmanneksi! Upeaa!

Hanna ja Chaka esiintyivät upeasti junnunartuissa saaden ERI:n ja sijoittuen kilpailuluokassa niukasti kakkoseksi! Junnunarttuja oli kehässä 8 Nukan jäätyä pois.

Nellin esitti sitten valioluokassa ensimmäistä kertaa joku muu kuin minä; Tonterin Mari otti karvattoman tytön hoteisiinsa, ajatuksena lähinnä saada vähän enemmän ryhtiä Nelliin. Ja se totisesti toimi! :-)

nelli_111210.jpg

Nelli ja Mari vauhdissa 11.12.2010

Tuomari tykkäsi tytöstä karvojen vähyydestä huolimatta; tuloksena valioluokan ERI/1! Luokassa esitettiin kaikkiaan 5 valionarttua. En ollut uskoa tätä sijoitusta todeksi, mutta lisää oli tulossa. Paras narttu-luokassa Mari nimittäin teki sen; juoksutti Nellin voittajaksi ja samalla Helsinki Winner 2010-tittelin ja CACIBin omistajaksi! Ihan uskomatonta! Chakalle ei sijoitusta PN-luokassa enää tullut.

Jäljellä oli sitten enää ROP-kehä, jossa PU Atax-Boss vom Sutumer Grund ja Nelli kisasivat lopullisesta voitosta. Ja niinhän siinä kävi, että tuomari ojensi Marille ja Nellille ROP-ruusukkeen! Tämä oli jotain, mitä vähiten olin osannut odottaa tältä päivältä!!! :-)

rop_vsp_111210.jpg

VSP Atax-Boss vom Sutumer Grund ja ROP Mihela's Gentle Miracle

 

Mirva sai sitten esittää myös kasvattajaluokan, jossa Nellikin oli mukana; tuloksena KP ja ROP-kasvattaja! ONNEA! Ja sehän tiesi sitä, että Nelli sai juosta "bikineissään" vielä illalla kaksi kertaa isossa kehässä; FCI1-ryhmässä ja paras kasvattajaryhmä-kehässä.

Ja vielä yksi pikku yllätys oli luvassa; Mari juoksutti Nellin upeasti ryhmässä 8 parhaan joukkoon!!! :-D Eli lauantaista muodostuikin sitten lopulta melkoinen yllätysten päivä! ONNEA VIELÄ KERRAN KAIKILLE JA KIITOKSET MARILLE!

nelli_ryhmassa_111210.jpg

Helsinki Winner 2010 FCI1-ryhmä

 

Sunnuntaina Voittaja-näyttelyssä tuomaroimaan asettui sitten Tanya Ahlman-Stockmari, ja meidän porukan menestys ei ollut aivan niin suurta kuin lauantaina. ;-) Kaikki esiintyivät jälleen hienosti ja tulokset olivat junnu-uroksissa Kamu ERI, Diesel EH ja Turbo ja Rene H. Junnunartuissa Chaka sai ERI:n ja sijoittui luokassa kolmanneksi.

chaka_121210.jpg

 Chaka 12.12.2010 (Gentle Miracle's April Hope)

 

Mari juoksi jälleen Nellin kanssa valioluokassa, tuloksena tällä kertaa EH. Jälleen esiinnyimme Nellin kanssa vielä Mirvan Mihela's-kasvattajaryhmässä, tuloksena KP/2.

Olipahan jälleen mukava mutta rankka näyttelyviikonloppu! Vielä kerran ISOT ONNITTELUT Kamulle ja Ronjalle tittelistä ja kaikille muille upeista esiintymisistä ja hienoista tuloksista! Myös Mirvan kasvatit menestyivät kokonaisuudessaan aivan upeasti ja kun molempina päivinä nähtiin vielä Mirvan kasvattajaryhmät tuloksella KP, oli myös Nellin kasvattajan viikonloppu onnistunut. ONNEA VIELÄ KERRAN MIRVA!

 

kamu_helsinki-junior-winner.jpg

 Helsinki Junior Winner 2010 Gentle Miracle's Arctic Snow

 

 
Marraskuu

27.11. Tampere pentunäyttely ja 28.11. Helsinki pentunäyttely welmu2_tampere_271110.jpg

 

Welmu esiintyi tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa kehissä, tosin vielä ei ikä riitä kuin pentunäyttelyihin. Lauantaina Mia ja Welmu debytoivat Tampereella Niihaman ratsastuskeskuksen suorastaan hyisessä maneesissa, ja ajelin sinne heitä katsomaan.

Welmu on kasvanut kovasti ja karvaa on myös melkoisesti; poika on kyllä varsinainen karvakorva! <3 Luonteeltaan Welmu on minusta ikäisekseen hyvin rauhallinen ja itsevarma, sitä ei tuntunut hetkauttavan oikeastaan mikään! :-)

Tampereella tuomarina oli Jaana Hartus ja Welmun tulos pikkupentuluokassa 5-7 kk oli KP ja luokkavoitto, ja lopulta poika oli toiseksi paras urospentu!

Sunnuntaina Mia ja Welmu olivatkin sitten jo Helsingin Messukeskuksessa, jossa valkkaripennut tuomaroi Irina Poletaeva. Tuloksena siellä oli pikkupentuluokan 5-7 kk KP ja kakkossijoitus.

Helsingissä Mia oli matkaillut Welmun kanssa kaupungin kummallisissa kulkuvälineissä, metrossa ja raitiovaunussa, ja hienosti oli "maalaispoika" käyttäytynyt sielläkin; pikku hurmuri! :-)

Welmun seuraavat näyttelyt ovatkin sitten vuoden 2011 puolella...

 

 

 

welmu1_tampere_271110.jpg

Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) 27.11.2010 Tampereella

 


13.11. Jyväskylä KV

Tämän syksyn Paviljongin näyttelyssä valkoisiapaimenkoiria oli kehään ilmoittautunut varmaan suomenennätysmäärä, 67 koiraa!!! Tällainen koiramäärä johti sitten tuomarimuutokseen, ja niin valkoiset arvosteli tällä kertaa Soile Bister. Muutamia koiria oli jäänyt pois, mutta varsin paljon valkeita häntiä heilui Paviljongissa.

Nellin lapsia oli kehässä kolme; Chaka, Turbo ja Diesel, vielä junioriluokassa. Tuomari piti varsin tiukkaa linjaa arvosteluissaan; vain 7 koiraa (2 urosta ja 5 narttua) saivat ERIn tänään! Ja kaksi näistä tuli "meidän" pennuille! :-D

Junnu-uroksissa koiria oli arvosteltavana 11, ja kärkisijat nappasivat Diesel (ERI/1) ja Turbo (EH/2)!

diesel_jkl_131110.jpg

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari kehässä

 

turbo_jkl_131110.jpg

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo poseeraavat

 

Junnunarttuja oli paikalle tullut 13 ja sen luokan voitti Chaka (ERI/1)!!!

chaka_jkl_131110.jpg

Chaka (GM's April Hope) ja minä

 

Nelli esiintyi hiukan "karvapuolena" valioluokassa, mutta eipä tykännyt tuomari mammasta tänään; pituutta on kuulemma kropassa "noin 5 kilometriä liikaa" hänen makuunsa! :-) Tuloksena tänään H.

nelli_jkl_131110.jpg

Nelli kehässä

 

Paras uros-luokan voitti sitten Diesel, joka nappasi samalla uskomattoman KYMMENENNEN junnuluokan SERTINSÄ! :-))) Paras narttu-luokassa Chakaa alkoi poseeraaminen kyllästyttää, ja tuomari pudotti tytön lopulta tästä syystä pois sijoittuneiden joukosta.

Ja päivän voittaja oli sitten lopulta Diesel, joka nappasi ROPin lennokkain liikkein! Eikä voi moittia omistaja-esittäjä Mariakaan liikkeiden kankeudesta kun voitto lopulta ratkesi! ;-)

diesel_rop_sert_131110.jpg

Diesel ROP ja 10. sertti

 

VALTAISAT ONNITTELUT JA KIITOKSET MARILLE JA DIESELILLE, MARJOLLE JA TURBOLLE JA HANNALLE JA CHAKALLE! Vaikka Nelli-mamma ei tänään kehässä pärjännyt, niin jälkikasvu loisti senkin edestä! :-D

Kehän jälkeen päivä jatkui vielä Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n syyskokouksella, joten illalla kotiin saapui väsynyt koira ja väsynyt mutta onnellinen emäntä.

Esalle iso kiitos kuvista!!!


Lokakuu

23.10. Seinäjoki KV

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari näyttelykehässä Seinäjoen KV-näyttelyssä! Valkkareita tuomaroimassa oli tällä kertaa Jesper Andersson Ruotsista ja koiria oli paikalle ilmoitettu 24 valkoista. Tulokseksi tämän tiukan tuomarin arvioivan silmän alla tuli Dieselille tällä kertaa junnuluokan EH/2. Onnea Mari ja Diesel-vauhtiveikko! :-)


10.10. Hämeenlinnan ryhmänäyttely

Hämeenlinnassa kehässä olivat Diesel (GM's Autumn Dream) ja Rene (GM's Abiding Love). Valkoisetpaimenkoirat tuomaroi Yvonne Brink Ruotsista ja kehään oli koiria ilmoitettu peräti 36 kpl! 

Poikien tulokset junnuluokassa olivat Diesel EH/1 ja Rene EH/2. Onnea!!! :-)


Syyskuu

27.9.

turbo_270910.jpg

 

Turbo (GM's Adorable Me) poikkesi perheineen tänään meillä kotimatkallaan viikonlopun koulutuksista! Pikaisen vierailun aikana ehdittiin napata Turbosta verinäyte Lohen Koirangeenit-projektiin ja ottaa muutamat kuvat syksyisellä takapihalla.

Kyllä on Turbostakin tullut NIIN komea poika!!! <3

Kiitos vierailusta Marjo, Jarkko ja koirat; ensi kuussa nähtäneen jälleen! :-)

  


25.-26.9. Joensuu

 

Vietimme äärimmäisen antoisaa ja samalla todella mukavaa koulutusviikonloppua Joensuussa. Kouluttajana meillä oli agilityn ja tokon taitaja Maria Aaltonen Koirakoulu ProCanis'ta Mouhijärveltä ja täytyy sanoa, että aivan loistavaa oppia tuli viikonlopun aikana saatua. Meitä oli paikalla 10 koirakkoa; mm. Nelli ja minä sekä kasvateista Chaka ja Hanna, Kamu ja Ronja, Turbo ja Marjo ja Amor ja Juuso. Oppia saatiin sekä agissa että tokossa, kunkin toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Nellin kanssa jätimme agin kokeilemisen toiseen kertaan ja osallistuimme vain tokopuoleen, kun taas mm. Amor ja Chaka näyttivät meille myös agitaitojaan.

Antoisat koulutukset, mukava seura ja ihanat koirat tekivät viikonlopusta enemmän kuin onnistuneen. ISO KIITOS seurasta kaikille mukana olleille; kyllä meistä vielä hyviä tulee! :-D Ja ERITYISKIITOS HANNALLE KUN JÄRJESTIT MEILLE TÄMÄN TAPAHTUMAN!!!

25.9. Eckerö KV

Diesel ja Mari matkasivat laivalla Ahvenanmaalle ja osallituivat siellä Eckerön KV-näyttelyyn. Tuomarina siellä oli ruotsalainen Zorica Salijevic ja Dieselin tulos tänään junnuluokassa EH/1. :-)

 


19.9.

 

Diesel (GM's Autumn Dream) esiintyi tänään Hyvinkäällä ryhmänäyttelyssä, jossa tuomaroimassa oli Beata Petkevica Latviasta. Menestys jatkui upeasti tuloksella JUN-ERI, JUK1, PU2 ja (yhdeksäs) SERTTI! Onnea jälleen MAri ja Diesel! <3

 

welmu2_190910.jpg

 

Itse kävin tänään tapaamassa "puolikaspentuani" Welmua, joka on jo ehtinyt 4,5 kuukauden ikään. Myös Mirva tuli Welmua ja Miaa katsomaan, joten vietimmekin varsinaisen "joukkotapaamisen" Pyhäjärvellä. :-)

Welmu oli kasvanut ihanaan varsamaiseen vaiheeseen, jossa jalkoja tuntuu olevan enemmän kuin omiin tarpeisiin! Aivan kertakaikkisen hurmaava miehenalku poika kyllä on; reipas, rohkea ja syliintulevan avoin. Kävelimme nappailemaan kuvia metsään, ja siellä riitti Welmulla vauhtia. Mukana olivat Welmun "isoveli" hollanninpaimenkoira Romppu sekä Nelli ja Mirvan tytöt Jamie, Cosma ja Rosa.

 

welmu1_190910.jpg

 Welmu vaikuttaa tällä hetkellä olevan kyllä juuri sellainen kuin haaveilin ja odotin niin luonteensa kuin ulkomuotonsa puolesta. Aika sitten näyttää miten pojan kehitys etenee ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Mian kanssa Welmulla on lähitulevaisuuden suunnitelmissa pentukurssi sekä muutama pentunäyttely vielä tämän vuoden puolella. Muuten Welmun elämä on sellaista koiran elämän opettelua kotona Limingassa. :-)

Kiitos vielä seurasta ja mukavan koiramaisesta päivästä Pyhäjärvellä, Mia ja Mirva!

(Muutamia uusia kuvia myös Welmun galleriassa)

 

 Mia ja Welmu 19.9.2010

welmu-ja-mia_190910.jpg

  

 


 

18.9.

Chaka (GM's April Hope) ja Hanna olivat jälleen tokokisoissa Joensuussa. Tällä kertaa Chakan keskittyminen oli puutteellista ja tytöllä oli ihan muut mielessä. ;-) Tuloksena tänään 127 pistettä ja ALO3.

Nuka (GM's August Fantasy) osallistui puolestaan tänään Piian kanssa KivaKoiraKansalainen-testiin Turussa, ja selvitti homman vaikeuksitta! ONNEA PIIA JA NUKA KKK!!! :-D


12.9. Joensuu

Chaka (GM's April Hope) osallistui omistajansa Hannan kanssa tänään ensimmäisiin virallisiin tokokisoihinsa 1 vuoden ja 1 kuukauden ikäisenä. Ja ihan mahtavalla tuloksella; ALO 173,5 pistettä ja YKKÖSTULOS!!! ONNEA HANNA JA CHAKA!!! Tästä teidän on hyvä jatkaa; olen teistä valtavan ylpeä! :-D

 

 


4.9. Helsinki KR 
diesel-rop-040910.jpg

 

Elokuu vaihtui syyskuuksi ja syksy on nyt kai sitten virallisesti alkanut...

Mutta Diesel se vaan jatkoi jälleen voittokulkuaan! Tänään Mari suuntasi auton keulan kohti Helsinkiä, Mastery Syysnäyttelyä. Valkkareita oli mukaan uskaltautunut vain 6 ja tuomarina toimi Johan Juslin.

Dieselin tulos; ERI, JUK/1, PU1,SERTTI ja ROP! Onnea jälleen kerran!!! Näyttelyssä valittiin erikseen myös ROP-juniori ja sekin titteli meni Dieselille.

Vielä on Dieselillä syksyn mittaan kehiä kiertämättä; ja kun kesä on mennyt näin mahtavilla tuloksilla, niin saapa nähdä tuleeko syksykin olemaan sellainen "autumn dream"!? ;-)                                                                                                                                            

                                                                                   ROP Gentle Miracle's Autumn Dream ja VSP Svarzekoks Buick Electra


Elokuu

28.8. Tervakoski KV

Tämän viikonlopun kohteena Marilla ja Dieselillä oli Tervakosken KV-näyttely, jossa valkkarit arvosteli Lena Danker. Kisaan oli ilmoittautunut mukaan 23 valkeaa, ja Dieselin tulos tänään oli junnuluokan EH ja JUK1. :-)

 

 


21.8. Kouvola KR

 

Dieselin ja Marin tämän viikonlopun serttijahti tuotti jälleen tulosta; parivaljakko esiintyi Kouvolassa kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa valkkareita tuomaroi puolalainen Janusz Opara. Valkoisia tähän näyttelyyn oli ilmoitettu 27 koiraa. Ja niinhän siinä kävi, että Diesel nappasi seitsemännen serttinsä ja ROPin päälle! ONNEA JÄLLEEN!!! :-)))

 

 


15.8. SSKY:n pääerikoisnäyttely, valkoistenpaimenkoirien epävirallinen erikoisnäyttely, Heinola

 

Dieselillä ja Marilla oli tälle viikonlopulle toinenkin näyttelybuukkaus; valkkareiden (epävirallinen) erikoisnäyttely SSKY:n pääerikoisnäyttelyssä Heinolassa. Tuomaroimassa siellä oli Elena Ruskovaara ja valkoisia oli mukaan ilmoittautunut 23 kpl. 

Ja serttien ropina Dieselille jatkui: ERI, JUK1, PU2 ja SERTTI! Diesel vetäisi tällä kuudennella serttillään jo Nelli-mammasta ohi; Nelli ehti kerätä kaikkiaan 5 serttiä. :-D ONNEA ONNEA TAASEN MARI JA DIESEL!

 


14.8. Turun Elonäyttely, Raisio

Diesel ja Mari sekä Nuka ja Piia osallistuivat tänään Raisiossa Turun Elonäyttelyyn, jossa tuomarina toimi Levente Miklos Unkarista. Tulokset olivat jälleen hienot: Diesel ERI, JUK1, PU1, SERTTI ja VSP sekä Nuka ERI, JUK2, PN2 ja VARA-SERTTI! ONNEA KOVASTI MOLEMMILLE!!! <3

 


6.-8.8. Kuopio, Sawo Show KV ja pentujen 1-vuotistapaaminen

 

Olimme päättäneet "juhlistaa" A-pentujen 1-vuotissynttäreitä lähtemällä koko porukalla viettämään näyttelyviikonloppua Kuopioon. Ilokseni voin todeta, että KAIKKI Nellin pennut olivat tulleet paikalle! Ihan uskomatonta, KIITOS VIELÄ KERRAN KAIKILLE! <3 Vaikka oma lähtöni Kuopioon siirtyi valitettavasti vasta lauantaiaamulle, oli osa porukasta jo paikalla perjantaina; Kamu, Diesel ja Chaka jo kehässäkin. Majoituimme vanhalla koululla Leppävirralla; meillä olikin varsinainen leiri siellä pystyssä! :-)

gm-team_080810.jpg

 

GM-team 8.8.2010 Kuopiossa
Diesel ja Mari, Nuka ja Piia, Amor ja Juuso, Nelli-mamma, Turbo ja Marjo, Kamu ja Ronja, Chaka ja Hanna sekä Rene ja Liina

 

Oli ihana taas kerran huomata, miten reippaita pentuja A-lapset ovat, ja miten ihanat ja aktiiviset kodit niillä onkaan... vaikka tämähän me jo tiedettiinkin! Kivaa oli jälleen kerran!!!

No sitten näyttelyyn. Viikonlopusta jäi varmasti jokaiselle näyttelypaikalla Sorsasalon raviradalla olleelle hikinen muisto; lämpötila huiteli koko ajan +35 asteen paikkeilla ja ilma oli aivan tukahduttava. Yksi jos toinenkin poltti nahkansa siinä helteessä ja koirat olivat kovilla myös. Kuitenkin menestystäkin tuli! :-)

Perjantaina tuomarina toimi Annukka Paloheimo ja linja oli suhteellisen tiukka; uroksista kukaan ei saanut ERIä. Nellin pentujen tulokset olivat: Kamu EH/1, Diesel H ja Chaka nartuissa EH/1.

nelli_vauhdissa_070810.jpg

 

Lauantaina tuomaroimassa oli belgialainen Liliane de Ridder-Onghena. Pojista Kamu ja Turbo olivat ERIn verran tuomarin mieleen, muut saivat EHt. Nelli sitten taisi hurmata tuomarin oikein kunnolla! :-)

Nelli sai elämänsä parhaan arvostelun ja voitti nartut sekä sai CACIBin. Kun Kamu sitten valittiin parhaaksi urokseksi (ja toinen sertti!!!), nähtiin kehässä sen jälkeen jotain kasvattajan mieltä lämmittävää; äiti ja poika ROP-kehässä vastakkain!

Nelli veti tällä kertaa pidemmän korren vieden ROPin ja Kamusta tuli siis VSP. JES!!! ONNEA RONJA!!! ONNEA myös Marjo ja Turbo upeasta tuloksesta! 

 

 

nelli_kamu_070810.jpg

Eli lauantaina GM-porukan tulokset olivat:

Kamu ERI/1, PU1, SERTI, VSP
Turbo ERI/2, PU2, VA-SERT
Diesel EH/4
Rene EH
Nuka EH/1
Chaka EH/4

Nelli osallistui lauantaina myös Mihela's-kasvattajaryhmään yhdessä Hukan, Pennyn ja Fionan kanssa. Ryhmä sai KP:n ja oli ROP-kasvattaja ja niin sitä osallistuttiin Nellin kanssa myöhäisen iltapäivän hikisinä tunteina kahteen ryhmäkilpailuun; kasvattajaryhmiin ja FCI1-ryhmään. 

 

mihelas_kasvattajaryhma.jpg

Kasvattajaryhmässä ison kehän esiintyminen oli jälleen sellainen valkkarien läpijuoksu, mutta kiva kokemus kuitenkin.

ONNEA MIRVA UPEASTA KASVATTAJARYHMÄSTÄ!!! :-D

Sitten jäätiin odottamaan vielä roturyhmien ryhmäkilpailuja, ja tietysti tällä kertaa oli FCI1 jätetty viimeiseksi ennen Best in Show-kehää. Odottavan aika oli siis pitkä ja niiiiin kuuma...

  

Kuvassa oikealla: Mihela's-kasvattajaryhmässä Penny ja Mari, Nelli ja minä, Fanni ja Mirva sekä Hukka ja Juuso

  

Lopulta koitti ryhmäkilpailun aika meille, ja jo esiarvostelussa tuli sellainen olo, että nyt saattaa mennä aika hyvin! Tuomari oli sama, joka oli päivällä tehnyt Nellistä ROPin, joten ainakin silloin oltiin oltu tuomarin mieleen. Ja sitten vaan isoon kehään sakemannin vanavedessä! :-) Nelli jaksoi ihmeen hyvin vielä esiintyä, ja niinhän se tuomari nappasi meidät jatkoon! Vielä juostiin hiukan ja sitten tuomarilla oli tulokset valmiina. Ja voi sitä iloa: Nelli sijoittui ryhmässä toiseksi; RYP2!!!

ryp2.jpg

Eli niin me napattiin tähän astisen "näyttelyuran" paras sijoitus tuskaisen kuumassa Kuopiossa 7.8.2010 

nelli_070810.jpg

Vaan vielä oli yksi näyttelypäivä, sunnuntai, jäljellä. Keli muuttui vaan entistä kuumemmaksi, joten hikiset paikat jatkuivat. Sunnuntaina tuomarina oli vuorostaan Elina Haapaniemi. Kaikki pennut esiintyivät jälleen reippaasti ja hienosti, ja urosten junnuluokassa Kamu nappasi jälleen luokkavoiton Dieselin seuratessa perässä; ne saivat laatuarvostelussa ERI:n, Rene EH:n ja Turbo tänään H:n. Junnunartuissa Nuka uusi eilisen luokkavoittonsa laatuarvosanalla EH ja Chaka oli kolmas samalla laatuarvosanalla. Nelli sai valioluokassa ERIn ja sijoittui lopulta paras narttu-luokassa toiseksi; tämänpäiväiselle tuomarille Nelli oli nyt liian pitkä. ;-)rop-ja-vsp-080810.jpg

 

Sen sijaan Kamu nappasi PU1:sen, kolmannen sertinsä ja pääsi siten jälleen ROP-kehään!

Ja voittohan siitä tuli! :-)) ONNEA JÄLLEEN RONJA JA KAMU!!! Niin voitti Nellin pentu (ensimmäisen kerran) äitinsä! ;-))

GM-lasten sunnuntain tulokset olivat siis:

Kamu ERI/1, PU1, SERTTI ja ROP
Diesel ERI/2, PU3
Rene EH/3
Turbo H
Nuka EH/1
Chaka EH/3

Kuvassa oikealla: VSP Waroggi Mandira ja ROP Gentle Miracle's Arctic Snow 8.8.10

 

Niin saatiin mahtava viikonloppu päätökseen Kamun vielä esiintyessä sunnuntai-iltapäivässä ryhmäkehässä, mutta eipä siellä vielä junnukoiraa oikein noteerattu. ;-) Hienosti Kamu kuitenkin jaksoi poseerata äärimmäisen rankan viikonlopun päätteeksi, ja niin oli loppuporukankin aika lähteä kotimatkalle.

Isot onnittelut myös Mirvalle ja Kennel Mihela'sille kasvattien hienosta menestyksestä viikonlopun koitoksissa!!!

KIITOS VIELÄ KERRAN SEURASTA JA IHANISTA NÄYTTELYPÄIVISTÄ NIIN GM-TEAMILLE KUIN MIHELA'S-PORUKALLEKIN!!!  


Heinäkuu

31.7. lauantai

a-pennut-1v.jpg

                                                                                          Jamie White Lady vom Bozener Hof

jamie_8v.jpg

 

Tänään vietetään synttärijuhlia! Nellin pennuille tulee ensimmäinen vuosi täyteen; ONNEA KAIKILLE! <3 Kiitos kaikille teille ihanille pentujen omille ihmisille, että olette antaneet niin loistavat kodit! (Jokohan olisi aika lopettaa pentujen kutsuminen PENNUIKSI?! ;-) No, minulle ne tulevat olemaan varmaan aina pentuja!)

Isot onnittelut myös Nellin ihanalle äidille, pentujen mummolle, Jamielle Puponmäkeen, jossa juhlitaan tänään 8-vuotissynttäreitä! ONNEA JEMPPU!!! <3

 

 

 

Diesel (GM's Autumn Dream) juhlisti syntymäpäiväänsä esiintymällä kehässä Ristiinassa kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa valkkarit arvosteli Ricky Lochs-Romans Hollannista. Ja kyllä tällä tuloksella taas kannatti juhliakin; ERI, JUK1, PU2 ja vara-sertti! ONNEA DIESEL JA MARI jälleen kerran!!!


25.7. Helsinki KRdiesel2_250710.jpg

Dieselin (GM's Autumn Dream) kesän näyttelyputki jatkui tänään Helsingin Tuomarinkartanossa, jossa valkkarit arvosteli Harry Tast. Näyttelyssä palkittiin myös parhaat junnukoirat Royal Caninin sponssaamana. Ja kesäisen helteisessä kehässä Diesel päätti sitten hurmata tuomarin oikein kunnolla! ;-) Vaikka poika oli Tastinkin mielestä vielä kovasti kesken kehityksen, niin sen verran lupaavana hän Dieseliä piti, että palkitsi sen tuloksella

ERI, JUK1, PU1, SERTI, ROP-juniori ja ROP!!!

Eikä se vielä riittänyt; vielä ryhmäkehässä Diesel ylti tänään seitsemän parhaan joukkoon; tuomarina sielläkin Harry Tast! ;-)

ONNEA JÄLLEEN IHAN VALTAVASTI, Mari ja Diesel!!!

 

diesel1_250710.jpg

Diesel ja päivän "saalis"!!! :-)


 

24.7. Kemi KRturbo_kemi_240710.jpg 

 

Turbo (GM's Adorable Me) esiintyi tänään kehässä Kemin kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina siellä toimi Leila Kärkäs, ja linja oli tiukka. Valkkareissa ei päästy valitsemaan esim. lainkaan rotunsa parasta, koska yksikään koira ei ollut tuomarin mielestä ERIn arvoinen.

 

Turbo esiintyi hienosti ja tänään tuloksena oli EH ja JUK2. Onnea Erittäin Hyvästä suorituksesta, Marjo ja Turbo! <3

 

 

 


 

11.7. Gällivare Int, Ruotsi nelli-vauhdissa-gallivaressa.jpg

Oulusta jatkoimme lauantaina matkaa yhä pohjoisemmaksi, Ruotsin puolelle Jällivaaraan. Olin ilmoittanut Nellin "tittelijahtiin" siellä pidettävään Midnattssolsutställningeniin sunnuntaille.

Nelli esiintyi pitkästä aikaa oikein ryhdikkäästi, vaikka kesäkarvassa nyt ei niin kehumista ollutkaan. Liekö ryhdikkyyden syynä kehän ulkopuolella "piileskellyt" isäntä, jota piti tietysti etsiä pää pystyssä! ;-)

Tuomarina oli sujuvaa suomea puhuva Janiki Steinbock Israelista, ja valkkareita kehässä oli 4; 1 uros ja kolme narttua, kaikki avoimessa luokassa ja serttijahdissa.

Ja niinhän siinä kävi, että Nelli tempaisi ykkössijan, sertin ja ROPin!!! Ja samalla saatiin sitten se Ruotsin muotovalion tittelikin "kaupan päälle"!!! JES!!!

 

gallivare-rop-ja-vsp.jpg

VSP Amor of White Energy, tuomari Janiki Steinbock ja ROP Mihela's Gentle Miracle

se-uch1.jpgse-uch2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitkästä kotimatkasta huolimatta päätimme lopulta jäädä odottelemaan ryhmäkehää. FCI1-ryhmän tuomaroi Jällivaarassa Colette Muldoon Irlannista. Ja kerrankin kannatti jäädä; Nelli sijoittui ryhmässä kolmanneksi; RYP3!!!

 

gallivare-ryp3_110710.jpg

Ryhmäkilpailun palkintopallilla :-)))

 

Eli noin 800 kilometrin kotimatka sujui sillä kertaa varsin iloisissa merkeissä; olihan viikonloppu!!! Oman koiran ja kasvattien menestys näyttelykehissä oli kyllä aivan ikimuistoisen uskomatonta; kiitos vielä kerran ihan kaikille, jotka olitte tätä mahdollistamassa!!! <3


10. ja 11.7. Oulu KVjunnut-kehassa.jpg

Pohjoisen matkamme jatkui lauantaina Oulussa, jossa viikonlopun molempina päivänä järjestettiin KV-näyttelyt. Molempina päivinä oli kehään ilmoitettu Nellin pennuista Turbo ja Diesel.

Lauantaina tuomaroimassa oli Roberto Schill Romaniasta ja valkkareita oli kehään ilmoitettu 18 kpl. Ja tuloksista päätellen tuomari tykkäsi kovasti meidän pojista! :-) Ja kyllä molemmat esiintyivätkin ihan valtavan hienosti!

Dieselin tulos oli ERI, JUK1, PU1 ja ROP sekä tietysti sertti! ONNEA MARI JA DIESEL!

Ja Turbo tuli tiukasti vanavedessä (tuomarin oli jopa vaikea päättää, kumman laittaa ykköseksi ;-)): ERI, JUK2, PU2 ja vara-sertti! ONNEA MARJO, JARKKO JA TURBO! 

diesel-vauhdissa.jpgturbo-vauhdissa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

diesel-rop.jpg

 Diesel poseeraa tuomarin ja Marin kanssa

diesel-rop-ja-turbo-varaser.jpg

 Komiat pojat Turbo ja Diesel Oulussa 10.7.2010

 

Sunnuntaina tuomarina oli sitten Tapio Eerola Suomesta ja kehään ilmoitettuja valkkareita 7 koiraa. Ja niinhän siinä kävi, että Dieselin ja Marin menestys sen kun jatkui; päivän ainoa ERI sekä luokkavoitto, PU1, ROP ja jo kolmas sertti! IHAN USKOMATONTA! ONNEA ONNEA JÄLLEEN MARI JA "PIKKUDEE"!!! <3

Turbon tulos oli myös Erittäin Hyvä, eli tällä kertaa EH ja JUK2. ONNEA myös Marjolle ja Turbolle!!! <3

Eli niin siinä kävi, että Diesel keräsi kaikki pytyt molempina päivinä Oulusta!!! :-D


9.7.welmu_090710.jpg

Pitkän odotuksen jälkeen olemme saaneet Suomeen ihanan pienen valkkaripojan, Welmun (White Spirit of Dreams' Aragorn). Welmu on syntynyt 2.5.2010 ja on ihanan Heavenin (Heaven's Pride of Buscin's Love) sekä komean Kirtonmae Sir Higginsin jälkeläinen. Welmu tuli Saksasta Suomeen torstaina 7.7. hiukan vajaan 10 viikon ikäisenä. Tämä ihana pentu on minun ja Leinosen Mian yhteisomistuksessa ja asuu Mian perheen luona Limingassa.

Perjantaina 9.7. kävimme vasta kotiutunutta Welmua Mian luona katsomassa, ja täytyy sanoa että poika varasti sydämemme saman tien! Paitsi että pentu oli aivan syötävän suloinen, oli sillä järkkymätön itseluottamus. Se suhtautui kaikkeen uuteen tyynen rauhallisesti ja rohkeasti teki tuttavuutta kaikkien, niin lasten, aikuisten kuin vieraiden koirienkin kanssa. Ja vielä ottaen huomioon, että pentu oli tullut uuteen kotiinsa vain joitakin tunteja aikaisemmin!! No, olihan sillä jo takana pitkä reissu autossa ja laivalla Mian kanssa, ja kaikki oli mennyt kotimatkallakin enemmän kuin hyvin! :-))

                                   Mia, Welmu ja minä                                                                                Welmun ja Nellin kanssa

welmu-ja-omistajat.jpgwelmu_nelli_mina.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

So thank you Cynthia so much for that fantastic little boy! We are so grateful for him and promise to take the best possible care of him. He has already taken our hearts!!! <3

 

 


3.7. Pori KV ja 4.7. Forssa KRdiesel_pori_030710.jpg

Diesel ja Mari viettivät helteistä näyttelyviikonloppua; lauantaina Porissa ja sunnuntaiona Forssassa.

Lauantaina Porissa tuomaroimassa oli Maret Kärdi Virosta ja kehään oli ilmoitettu 20 valkkaria. Tuomari piti yllä tiukkaa linjaa ja ERIt olivat harvinaisia. Dieselin tulos Porista oli hieno EH ja JUK1! :-)

Sunnuntaina Forssassa valkkarikehään oli ilmoitettu 15 koiraa ja tuomarina toimi Harto Stockmari Suomesta. Myös siellä oli jatkunut suht tiukka linja; vain 1 valkkari koko näyttelyssä sai laatuarvostelussa ERIn! Diesel sai jälleen EHn ja oli JUK2.

Onnea Mari ja Diesel viikonlopun tuloksista! :-))

                                                          

                                                  

                                                                                                                                    Diesel Porissa 3.7.2010


Kesäkuu

12.6. Raahe ryhmänäyttely ja Aura ryhmänäyttelyturbo_sertti_120610.jpg

 

Jälleen näyttelypäivä kolmella GM-pennulla! Raahessa kehässä olivat ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään Turbo (Gentle Miracle's Adorable Me) ja Marjo. Ja ei voi taas muuta sanoa kuin että uskomaton aloitus! :-D

Tuomarina valkoisillapaimenkoirilla oli Soile Bister ja kehään oli ilmoittautunut 15 koiraa. Turbo osallistui junioriluokkaan, ja tuloksena oli ERI, JUK1, PU2 ja SERTTI!!!

ONNEA ONNEA ONNEA Marjo ja Turbo!!!

Mutta ei siinä vielä kaikki... ;-) 

 

 

nuka2_sertti_120610.jpg

Myös Aurassa oli kehässä GM-edustusta; Nuka (Gentle Miracle's August Fantasy) ja Piia ensimmäisessä virallisessa "koitoksessa" ja Rene (Gentle Miracle's Abiding Love) ja Liina toista kertaa junioriluokassa.

Aurassa oli kehään ilmoitettuja valkoisiapaimenkoiria 13 kappaletta ja tuomaroimassa oli Per-Erik Wallin Ruotsista. Ja tulokset Nellin lapsille:

Nuka ERI, JUK1, PN2 ja SERTTI!!! Tuhannesti onnea Piia ja Nuka!!! Tämä oli jo viides Nellin pentu joka on saanut ensimmäisen serttinsä 10 kuukauden ikään mennessä!

Rene ERI, JUK2 ja PU3! Isot onnittelut aivan loistavasta tuloksesta Liina ja Rene!!!

 

 

Eli taas oli sellainen viikonloppu, että kasvattajan oli vaikeaa olla hymyilemättä suupielet korvissa! Kiitos jälleen tästä ikimuistoisesta viikonlopusta teille ihanat pennunomistajat Marjo, Piia ja Liina! :-D

Kuvat © Marjo Kunnari ja Piia Heiniluoma


 

diesel_jamsa_060610.jpg6.6. Jämsän ryhmänäyttely

Tänään olivat kehässä Jämsän ryhmänäyttelyssä jälleen Mari ja Diesel. Valkoisetpaimenkoirat arvosteli siellä itävaltalainen Friederike Kappach, ja aika tiukka linja kuulemma oli hänellä ollut.

Diesel esiintyi hyvin, tuloksena EH ja JUK1. Onnea Mari ja Diesel!!

Ahkerasti ovat Nellin pentujen omistajat koiria kehiin ilmoittaneet; ensi viikonloppuna GM-pentujen näyttelyt jatkuvatkin sitten Raahessa ja Aurassa! Sitä odotellessa...

 

 

 

 

 

Diesel ja Mari kehässä Jämsässä 6.6.2010 (Kuva © Esa Jokinen)                                                           

 

 


Toukokuu

30.5. Joensuu KV

Tämä viikonloppu on kyllä ollut aika ikimuistoinen...

Tänään Joensuussa koleassa kevätkelissä kehässä olivat Kamu (Gentle Miracle's Arctic Snow) ja Chaka (Gentle Miracle's April Hope), jolle näyttely oli ihka ensimmäinen kokemus kehässä olosta. Ja tulokset olivat aivan mahtavat; Chaka ERI, JUK1, PN1, SERTTI ja VSP ja Kamu ERI, JUK1, PU2 ja VARASERTTI!!!

Chaka on nyt jo kolmas serttin saanut Nellin pentu... ja lapsoset täyttävät vasta huomenna 10 kuukautta!!! :-D

                                Chaka vauhdissa                                                                              Kamu kehässä

kamu_joensuu2010.jpgchaka_joensuu2010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VALTAVASTI ONNEA CHAKA JA HANNA sekä KAMU JA RONJA!!! :-D Ja kiitos Ronja upeasta sisarusten esittämisestä kehässä!

kamu_chaka_joensuu2010.jpg

 Kuvat © Ronja Nieminen


29.5. Harjavallan ryhmänäyttely

Tänään Harjavallassa oli kehässä jälleen Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream), ja tällä kertaa se sitten tuli: ENSIMMÄINEN SERTTI!!! Tuomarina oli Blaz Kavcic Sloveniasta. Diesel osallistui junioriluokkaan tuloksella ERI, JUK1, PU2 ja SERTTI!

diesel1_harjavalta_290510.jpgdiesel1_sertti_290510.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ONNEA TUHANNESTI MARI JA DIESEL!!! :-D

Kuvat © Mari Tonteri

 


 

 

21.-23.5. Metsäkartano, Rautavaara

Tämän vuotinen Mihela's-leiri pidettiin kuluneena viikonloppuna Rautavaaralla. Leiri oli tällä kertaa "laajennettu versio"; Nellin pennut eli GM-team oli myös kutsuttu paikalle... sukua kun ollaan! ;-)

Leiripaikka oli aivan mahtava, kuin tehty tällaiseen tarkoitukseen, ja säätkin suosivat. Ihania Mihela's - ja Gentle Miracle's - kasvattien omistajia ja perheitä oli paikalla oikein mukavasti, vaikka osalla porukkaa matka leirille oli todella pitkä. Parhaimmillaan lauantaina iltapäivällä paikalla oli noin 30 koiraa ja lähes saman verran ihmisiä!

leiri_2010.jpg

Viikonloppu kului (liian) nopeasti seurustellen, syöden, saunoen ja koirien kanssa lenkkeillen. Metsäkämpän pihapiiri vilisi valkeita, ja oli suorastaan ihmeellistä, miten hyvin koirat tulivat laumanakin toimeen keskenään! Jopa Nelli yllätti minut ja viiletti laumassa muiden mukana!! :-) Valokuvia otettiin jälleen koirista sadoittain, ellei sitten jopa tuhansittain. Lauantaina kisailtiin Heinin ideoima ja organisoima leirikilpailu ja GM-teamin järjestämä "tunnista kasvattisi"-kilpailu sekä vielä illalla Mirvan Mihela's-tietovisa. Kasvattien omistajat muistivat kasvattajiaan lahjoilla (KIITOS TUHANNESTI!!!!) ja Mirva vielä minua ja Nelliä Viron valio-tittelin johdosta aivan upealla taululla (ISO KIITOS VIELÄ KERRAN!!!!)!

Ihana leiri, ihanat koirat, ihanat ihmiset. Suuri kiitos kaikille osallistujille, sekä aivan erityisesti Mirvalle... kaikesta. KIITOS!

a-pentuja_220510.jpg

Leirillä olleet GM-pennut: Chaka, Kamu, Amor, Turbo ja Diesel

 


 

15.5. Mynämäki, kaikkien rotujen näyttely

Mynämäellä olivat tänään kehässä Rene (Gentle Miracle's Abiding Love) ja Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream); ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa, junioreissa. Tuomari oli norjalainen Marit Sunde, ja melko mielenkiintoisia "tuomioita" hän jakoikin. Valkkareista kukaan ei saanut ERIä, joten myöskään ROPpia tai VSPtä ei valittu! Itse asiassa Rene ja Diesel olivat ainoa urokset, jotka saivat edes EH:n, joten erittäin tyytyväinen pitää olla poikien tuloksesta; arvostelut olivat sinänsä oikein hyvät kummallakin. Eli Diesel oli EH, JUK1 ja Rene EH, JUK2. Onnea Mari ja Liina!!! :-D

Diesel ja Mari kehässä 15.5.2010

diesel2_150510.jpgdiesel1_150510.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rene ja Liina kehässä 15.5.2010

rene2_150510.jpgrrene3_150510.jpg

Kuvat © Mari Tonteri (Diesel) ja Niko Saarinen (Rene)

 


 

11.5.

Chaka (Gentle Miracle's April Hope) ja Hanna aloittivat tänään treenit "tositoimissa" kohti tulevia tokokoitoksia osallistumalla möllitokokisoihin Joensuussa. Alokasluokan tokoilijoita oli paikalla 16 koirakkoa ja Chaka ja Hanna sijoittuivat siinä porukassa kolmansiksi! Siitä se lähtee, onnea Hanna ja Chakkis!!! :-D

chaka1_110510.jpgchaka2_110510.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

9.5. Lieksan ryhmänäyttely

Tänä sateisena äitienpäivänä järjesti Nellin pentu Kamu (Gentle Miracle's Arctic Snow) äidilleen parhaan mahdollisen äitienpäivälähjan... ja täytyy myöntää että kasvattaja on ollut myös aivan täpinöissään tämän päivän! Kamu osallistui ensimmäisenä pennuista viralliseen näyttelyluokkaan, Lieksan ryhmänäyttelyn junioriluokkaan, täytettyään reilu viikko sitten vaadittavat 9 kuukautta. Tuomarina oli Ritva Raita.

Ja millä tuloksella avasikaan Kamu näyttelyuransa: ERI, JUK1, PU, SERT, ROP!!!

kamu_lieksa_090510.jpg

 

kamu2_sert_rop.jpg

 

 

 

 

Vielä kun tiedän Kamun olevan luonteeltaan juuri sitä mitä valkkarin tulee minusta olla; avoin, reipas, ystävällinen ja hyvähermoinen, voin vain harmitella sitä että en itse voinut olla tänään paikalla todistamassa pojan hurmurin kykyjä! :-)

TUHANNESTI ONNEA VIELÄ KERRAN RONJA JA KAMU!

Ja suuri kiitos siitä sinulle Ronja, että olet antanut parhaan mahdollisen kodin Kamulle!

 

 

 

 

 

 

kamu1_sert_rop.jpg

Kuvat © Ronja Nieminen  

 


Huhtikuu

17.4. Vaasa KV

Vaikka aamulla hiukan väsytti, päätin lähteä käymään Vaasan KV-näyttelyssä. Olihan minulla hyvä syy; kolme Nellin pentua oli ilmoittautunut kehään, vielä pentuluokkaan. Paikalla olivat Nuka, Diesel ja näyttelydebyyttinsä tänään tehnyt Turbo. Ja täytyy sanoa, että kannatti kasvattajankin ajella kehää katsomaan! :-)

pennut_vaasa_170410.jpg

Turbo ja Marjo, Diesel ja Mari sekä Nuka ja Piia Vaasassa 17.4.2010

Tuomarina oli Marianne Holm ja kaikki kolme esiintyivät aivan upeasti; kyllä näki että pentujen kanssa on tehty hyvää työtä! Kiitos siitä ihanille omistajille! Ja sitten tulokset kuvien kera:

Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream) KP, PEK1 ja ROP-PENTU  Onnea Mari!!!

diesel1_170410.jpg

 

 

 

 

diesel2_170410.jpg

 

 

diesel3_170410.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turbo (Gentle Miracle's Adorable Me) KP ja PEK2    Onnea Marjo!!!

turbo1_170410.jpg

 

 

 

 

turbo2_170410.jpg

 

turbo3_170410.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuka (Gentle Miracle's August Fantasy) KP, PEK1 ja VSP-PENTU   Onnea Piia!!!

nuka1_170410.jpg

 

 

 

 nuka2_170410.jpg

 

 

 

 

 

 

nuka3_170410.jpg 

Galleriassa (Videot, A-pentueen videot, Vaasan KV-näyttely 17.4.2010) myös videokuvaa pennuista näyttelyssä! :-) 

 


Maaliskuu

 

28.3. Kaapelitehtaan pentunäyttely, Helsinki

Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream) osallistui tänään toiseen pentunäyttelyynsä Kaapelitehtaan Eukanuba pentutapahtumassa. Kehässä oli yhteensä viisi valkkaripentua, ja Dieselin tulos oli loistava; KP ja ROP-pentu!!! Kiitos Mari ja ONNEA ONNEA ONNEA!!!

diesel_rop-pentu_280310.jpg

Kuva © Mari Tonteri


Helmikuu

22.2. neljavuotta.jpg

 

Nelli täytti 4 vuotta! 

Ei voi muuta kuin ihmetellä, kuinka nämä vuodet kiitävätkään. Tuntuu kuin siitä olisi vasta pieni hetki, kun haimme kolmikuisen valkoisen villikon Puponmäen mökistä, ja nyt tyttö täytti jo neljä vuotta! Ei ole Nellin vauhti juurikaan hiipunut, vaikka toki vuosien varrella ripaus arvokkuutta ja tyyneyttä on olemukseen hiipinytkin. Synttärikuvaa aamupäivän auringossa otettaessakin Nelli löysi elämänilon pienestä kepinpätkästä... kuinka paljon meillä ihmisillä olisikaan opittavaa nelijalkaisilta ystäviltämme. :-)

Paljon onnea myös muille päivänsankareille; Mihela's G-poppoolle omistajineen!!! Ja kiitos kasvattaja Mirvalle taas kerran Nellin saamasta "makukortista"; on aivan ihanaa, että näiden neljän vuoden ajan olet elänyt kanssamme niin ilot kuin surutkin ja aina muistanut meitä silloin kun on ollut aihetta juhlaan!

Siispä nyt ei muuta kuin täysin rinnoin kohti uusia haasteita, mitä elämä nyt sitten keksiikään eteemme heittää!!!

 

  

 

 


 

 

13.2. Tallinna KVtallinna2_130210.jpg

Teimme pienimuotoisen ulkomaanmatkan Nellin kanssa; päätimme lähteä käymään Tallinnassa näyttelyssä. Ja vaikka tämä näyttelyreissu nyt vähän aikaa vievä olikin, kannatti se silti!

Nellin tulos kehästä oli nimittäin ROP, serti, cacib ja samalla siitä tuli Eestin muotovalio!!! JEEEEE!!! Tuomarina valkoisillapaimenkoirilla oli Katarzyna Fiszdon Puolasta.

Ryhmäkehäänkin ehdittiin jäädä ennen laivan lähtöä takaisin Helsinkiin, mutta siellä ei tullut sen kummempaa sijoitusta.

Mutta ihan mukava matka meillä siis oli; taas kerran tuli todettua, miten helppo "reissukoira" Nelli onkaan! :-)

Tänään myös Nellin pentujen isästä Bonitosta tuli Puolan muotovalio; congratulations Cynthia and Bonito for Poland Champion tittle!!! :-D

                                                       FIN MVA, EE MVA, JV-06 Mihela's Gentle Miracle  ;-)))

tallinna1_130210.jpg

 

est-v-ch-certificate.jpg

 

 

 


 

6.-7.2. Oikari, Uurainen

Tänä viikonloppuna pidimme Nellin pentujen pentutapaamisen täällä Keski-Suomessa Oikarin tilalla. Kasvattajana en voisi olla iloisempi ja otetumpi; kaikki seitsemän A-pentua tulivat paikalle, vaikka kaikilla matka olikin melkoisen pitkä! Iso kiitos siitä teille, ihanat kasvattieni omistajat!!!

GM-TEAM 6.2.2010

gm-team_060210.jpg

 Nuka ja Piia, Chaka ja Hanna, Kamu ja Ronja, Nelli-äiti, Turbo ja Marjo, Diesel ja Mari, Amor ja Juuso sekä Rene ja Liina

                                                                                                           Nelli häntä pystyssä lapsiaan komentamassa

nelli_ja_pentuja.jpg

Viikonloppu kului pennuilta mukavasti painiessa, juostessa ja riekkuessa. Mukana menossa olivat myös Amorin "isoveli" Hukka sekä tietysti Nelli-äiti. Nelli otti pentuporukassa itselleen niin ominaisen "äidinroolin"; se kulki jatkuvasti häntä pystyssä komentamassa lapsiaan, jotka sitten tottelivatkin äitiään mukisematta. ;-)

Kaikki pennut olivat todella reippaita, vilkkaita ja (ainakin kasvattajan mielestä ;-)) maailman kauneimpia valkkarinuorukaisia. Hyvin paljon niistä edelleen tunnisti niitä samoja temperamenttieroja kuin ihan pienenäkin. Oli myös mielenkiintoista huomata, miten jotkut painivat keskenään selvästi enemmän kuin muiden kanssa; porukasta löytyi se "lempisisarus".

 

Ihana oli myös huomata, miten hyvin tulimme me ihmisetkin juttuun keskenämme; viikonloppu kului nopeasti koiria kuvaten, syöden, saunoen ja tietysti kovasti kokemuksia vaihtaen. Sen verran oli mukava tapaaminen, että uskon ja kovasti toivon, että se ei jää myöskään viimeiseksi! Vielä kerran kiitos kaikille mukana olleille; teitte tapaamisesta minulle ikimuistoisen!

 Hukka leikittää pentuja narupallon kanssa

hukka_leikittaa_lapsia.jpg

 

painia_060210.jpg

pentuja_060210.jpg

 

 


Tammikuu

31.1. sunnuntai

ONNEA ONNEA ONNEA ONNEA!!! 

a-pennut_puolivuotta.jpg

 

Niin se aika lentää, kuin siivillä. Tänään tuli jo puoli vuotta siitä lämpöisestä heinäkuun viimeisen päivän aamusta, jolloin Nelli synnytti maailman ihanimmat valkoiset "marsunpoikaset"! Ja miten hurmaavia lapsia niistä onkaan kasvanut! Jälleen kerran kiitos teille pentujen omat ihmiset, että olette jaksaneet pikku riiviöitänne rakastaa ja antaa niille maailman parhaat kodit. Ja kiitos siitä, että olen saanut olla mukana niiden arjessa pikkupentuajan jälkeenkin; iloineen ja suruineen!

Onnittelurapsutukset teille kaikille; Amor, Chaka, Diesel, Kamu, Nuka, Rene ja Turbo!!!

 

 


 

 

11.1.nelli1_tammi10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänä talvena ei ainakaan pääse sanomaan, että kun ei ole lunta! Pakkastakin on riittänyt, välillä enemmän kuin olisi tarpeenkaan. Jäällä on vaan, ikävä kyllä, paksun lumipeitteen alla VETTÄ jään päällä, joten sinne ei ole näillä leveysasteilla oikein päässyt kävelemään. Vaikka kunnon talvi on oikeastaan ihan mukavaa, niin kyllä tähän pimeyteen voisi hiukan sitä valoa jo lisää tulla. Muutama aurinkoinen päivä on saanut jo ihan kevätkaipuun syttymään... Vaan vielä on muutama kuukausi mentävä tätä talvea. No, Nelliä se tunnu haittaavan; sillä tuota virtaa riittää kelillä kuin kelillä!

 

nelli2_tammi10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

10.1. Kaapelitehtaan pentunäyttely, Helsinki

Mikä ihana tapa aloittaa tämä uusi vuosi! :-D Nellin pennuista kolme; Diesel, Rene ja Nuka, olivat tänään ensimmäisessä näyttelyssään, pentunäyttelyssä Helsingissä. Tuomarina toimi Karin Bergbom ja valkkaripentuja oli mukana yhteensä 8 koiraa.

Ja pennut esiintyivät kerrassaan hienosti, vaikka vasta reilu viikko sitten täyttivät sen vaadittavan viisi kuukautta! Kaikki saivat KP:t ja erinomaiset arvostelut; Nuka oli "pikkunarttujen" 5-7kk voittaja sekä VSP-pentu, Diesel "pikku-urosten" 5-7kk voittaja ja PU2 sekä Rene "pikku-urosten" kakkonen! ROP-pennuksi valittiin näyttelyn ainoa "isopentu" (7-9 kk).

Aivan mahtava debyytti Nukalta, Dieseliltä ja Reneltä; iso kiitos ja ONNITTELUT, Piia, Mari ja Liina!!!

 nuka_100110_vsp-pentu.jpg

                                                      Nuka (Gentle Miracle's August Fantasy); 5-7kk KP, PEK1, VSP-pentu

 

diesel_100110.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream); 5-7kk KP, PEK1, PU2

 

 

rene_100110.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rene (Gentle Miracle's Abiding Love); 5-7kk KP, PEK2

 

Vaikka pennut poseerasivatkin hienosti kehässä, taisi niiden päivän paras hetki kuitenkin koittaa silloin, kun vielä neljäskin sisarus, Amor (Gentle Miracle's Amorous Heart), liittyi seuraan! Siinä menossa lumi pöllysi, ja kuulemma Reneltä lähti sopivasti se viimeinen kiinni vielä ollut maitokulmahammas... :-)

Hiukan harmittaa, etten ollut nyt itse paikalla pentuja kannustamassa, mutta uskon että pääsen vielä näkemään monia tällaisia päiviä!

amor_rene_diesel_nuka_10011.jpg

Nuka, Amor, Rene ja Diesel 10.1.2010

pennut1_100110.jpg

 

pennut2_100110.jpg

                                                                      Kuvat © Liina Seikola ja Mari Tonteri