TAPAHTUNUTTA

2013


Joulukuu


24.12.

joulu13.jpg


17.12.

Elsan viralliset lonkka- ja kyynärtulokset tulivat Kennelliitosta, ja tulos oli odotettu: lonkat B/B ja kyynärät 0/0! :-D


13.-15.12. Messukeskus, Hki

Tänä vuonna Messarissa oli ohjelmassa isoa näytelmää kolmelle päivälle, joten rankka viikonloppu oli tiedossa. GM-teamin edustajia oli paikalla 4 koirakkoa, kaksi molemmisa pentueista, eli Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari, Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja, Camaz (GM's Be My Lover) ja Jenna sekä Elsa ja minä. Ja näin siis olin saanut ilmoittaa kasvattajaryhmänkin kaikille kolmelle päivälle. Myös "osakoirani" Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) oli mukana kaikkina kolmena päivänä.

Perjantaina 13.12. oli ohjelmassa Helsinki Winner 2013, valkoisia ilmoittatunut mukaan 47 koiraa ja tuomarina toimi Karl-Erik Johansson Ruotsista. Tässä tuloksemme perjantailta:

Camaz NUO/ERI, NUK1, SA
Kamu VAL/ERI
Diesel AVO/ERI, AVK3
Elsa NUO/ERI, NUK2, SA

Welmu VAL/ERI

kamu_hewinner13.jpg

Kamu ja Ronja ruotsalaistuomarin arvosteltavina 13.12.2013

diesel_hew13.jpg

Diesel ja Mari Helsinki Winnerissä 13.12.2013

Neljällä ERIllä saimme siis esittää Helsinki Winnerissä kasvattajaryhmän, jossa tuloksena oli KP, KASV1 ja ROP-kasvattaja! Ison kehän odottelu kesti piiiiitkääään kuten aina Messarissa, ja tuloksena siellä vain hieno "läpijuoksu". Mutta on se hieno tunne aina joka tapauksessa!

rop-kasv_hew13.jpg

13.12. Helsinki Winner 2013; KP, KASV1, ROP-kasvattaja

Lauantaina 14.12. vuorossa oli Pohjoismaiden Voittaja 2013. Nyt valkkareita oli mukaan ilmoittautunut 70 ja tuomarina toimi Maija Sylgrén. Ja tulokset lauantailta olivat:

Camaz NUO/ERI, NUK1, SA
Kamu VAL/EH
Diesel AVO/ERI, AVK2, SA
Elsa NUO/ERI, NUK2

Welmu VAL/EH

Kasvattajaluokka oli kasassa jälleen, ja sijoitus tällä kertaa KP, KASV2 kolmen kasvattajaryhmän joukossa.

kasv2_kp_nordicwinner13.jpg

14.12. Pohjoismaiden Voittaja 2013; KP, KASV2

Sunnuntaina 15.12. kolmipäiväinen koitos päättyi Voittaja 2013-näyttelyyn. Nytmukaan ilmoittautuneita valkeita oli 66 kappaletta ja tuomarin virkaa hoiti tanskalainen Morten Matthes. Päätöspäivän sunnuntain tulokset olivat:

Camaz NUO/ERI, NUK1, SA, PU2, SERT, VARACA
Kamu VAL/ERI
Diesel AVO/ERI, AVK1, SA, PU3
Elsa NUO/ERI, NUK3

Welmu VAL/ERI

Eli Camaz teki aivan upean tuloksen tässä isossa näyttelyssä sijoittuen vain pykälän päähän tittelistä ja saaden kolmannen sertinsä! Mutta ei poika huonolle hävinnyt; PU1 oli pojan isä Lucky (Caely's White Flower Easy Rider)! Eli sukuun tuli titteli tänään; ONNEA PERHE RISSANEN ja Voittaja 2013 LUCKY! Isot onnittelut toki myös Jenna ja Camaz! ♥ 

camaz_sert_pu2_15122013.jpg

Gentle Miracle's Be My Lover NUO/ERI, NUK1, SA, PU2, SERT, VARACA

Ja kasvattajaryhmissä esitettiin Voittaja-näyttelyssä 4 ryhmää, joista sijoituimme KP:n kanssa jälleen toiseksi.

kasv2_kp_voittaja13.jpg

15.12. Voittaja 2013; KP ja KASV2

Näin saatiin hienoon päätökseen kolmipäiväinen tittelinäyttelyurakka; ISO KIITOS mukana olleille ja paljon onnea kaikille erinomaisista tuloksista! Ylpeä sai kasvattaja kasvateistaan olla jälleen kerran!

camaz_ja_kamu_messarissa_13.jpg

Rankan viikonlopun aikana kehien lomassa ehdittiin myös rentoutua; tässä pojat Camaz ja Kamu leikkivät jäniksiä... vaiko oravia?


9.12.

Nellin DM-testin tulokset tulivat; Nelli on terve ja ei-kantaja eli N/N. :-)


2.12.

Viime viikolla Elsa laitettiin "päiväunille" ja siitä otettiin viralliset lonkka- ja kyynärkuvat, epävirallinen lannerankakuva ja samalla verinäytteet DM-geenitestiin ja geeninäyte myös Hannes Lohen Koirangeenit-projektiin. 

Selkäkuvassa ei näkynyt muutoksia, lonkka- ja kyynärvastaukset tulevat Kennelliitosta aikanaan ja tänään tuli vastaus Laboklinistä DN-geenitestistä. Elsa on N/N, eli se on perinyt molemmilta vanhemmiltaan terveen geenin tässä suhteessa, eikä siten ole edes kantaja degeneratiiviselle myelopatialle. :-)


Marraskuu


17.11. JYVÄSKYLÄ KV

Jyväskylän KV-näyttelyssä oli tänä vuonna tuomarivieras Espanjasta ja valkkareita kehässä arvosteltavana 40 kappaletta. GM-taemia edustivat tällä kertaa Diesel, Camaz, Manna ja Elsa. Tuomari Renau Carlos Fernandez jakoi kehässä pääasiassa EH-tuloksia, eikä lämmennyt meidän junnuillekaan sen enempää, mutta Diesel teki jälleen hienon esiintymisen Marin kanssa ja oli lopulta PU2!
Tässä koko porukan tulokset:
Diesel (GM's Autumn Dream) AVO ERI/1, SA, PU2, VACACIB
Camaz (GM's Be My Lover) NUO EH/2
Elsa (GM's Be My Destiny) NUO EH/3
Manna (GM's Believe In Me) NUO EH/4

Kasvattajaryhmä saatiin siis kuitenkin esittää, kaikkiaan ryhmiä oli kolme. Ja niinhän siinä kävi että jälleen oltiin ROP-kasvattajia KP:n kera! :-) Ja edessä pitkä päivä ja ison kehän odotus...

camaz_manna.jpg

Camaz kannustaa Manna-siskoa kehässä ♥

rop-kasv.jpg

Gentle Miracle's KP ja ROP-kasvattaja


BIS-kasvattajaryhmän valitsi isossa kehässä israelilainen Zvi Kupferberg, ja esiarvostelun perusteella odotukset nyt eivät kovin korkealla jälleen kerran olleet. Mutta kuinka ollakaan isossa kehässä meidät valittiin jatkoon ainoana yli polvenkorkuisena rotuna! Ja sen jälkeen meidät palkittiin näyttelyn neljänneksi kauneimpana kasvattajaryhmänä!!! Siinä meinasi kasvattaja tipahtaa kyllä hämmästyksestä pyrstölleen! Mutta niin vain saimme päättää tämän päivän ryhmäkehäkorokkeella poseeraten! HYVÄ ME!

bis-kasv-4.jpg

BIS4 kasvattajaryhmä GENTLE MIRACLE'S
Diesel, Elsa, Camaz ja Manna

Olipahan melkoinen päivä, varmasti kasvattajana ajatellen yksi hienoimmista! Eli VALTAVAN SUURET KIITOKSET JA ONNITELUT Mari, Jenna ja Milla! Te tämän onnenhetken minulle loppupeleissä mahdollistitte! ♥


4.11.

Kollegani Päivi Kallioniemi teki Elsalle tänään viralliset silmä-, polvi- ja sydänkuuntelututkimukset. Polvet ja pumppu olivat kunnossa, mutta silmätarkastuksessa löytyi molemmista silmistä korneadystrofia. Korneadystrofiassa silmän pinnallisimpaan osaan sarveiskalvolle kertyy ns. rasvakristalleja, tavallisimmin kolesterolia, pieniksi "laikuiksi". Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen sarveiskalvon rasva-aineenvaihdunnan häiriö. Onneksi tämä ei haittaa Elsaa mitenkään, mutta toki tilannetta tulee seurata.


Lokakuu


19.10.

Jälleen näyttelypäivä, nyt suuntana oli Seinäjoki KV. Valkeita oli kehässä 23 koirakkoa ja tuomarina toimi hollantilainen Gerard Jipping. GM-teamista paikalla olivat Elsa ja Diesel (GM's Autumn Dream). Ja oikein tyytyväinen saa olla jälleen tuloksiin!

Diesel AVO ERI/2, SA ja PU2
Elsa JUN ERI/1

Nämä olivatkin Elsan viimeiset junnunäytelmät, Jyväskylään ilmoitin tyttösen nuortenluokkaan. :-)

diesel_seinajoki_191013.jpg

Mari ja Diesel Seinäjoella 2013

 

elsa_seinajoki_191013.jpg

Elsan menoa Seinäjoella 19.10.2013


7.10.

Keväällä 2013 Ronja ja Kamu (GM's Arctic Snow) osallistuivat MUSHin järjestämään Kehu Koiraasi-kilpailuun, jossa valokuvien/videon kera piti kertoa koirastaan ja sen taidoista. Tästä kilpailusta Kamu ja Ronja valittiin yhtenä koirakkona MUSHin mainoskuvauksiin Pietarsaareen kesäkuussa 2013. Tässä ihana kuva ja video siltä reissulta; on se Kamu NIIIIIN ♥ ♥ ♥ !!!

 

mush_mainoskuva.jpg

 

http://www.youtube.com/watch?v=JobuXXPndbc


5.10.

Welmu oli tänään aamulla kehässä Norjassa Harstadissa, jossa valkkareita tuomaroi ruotsalainen Petra Junehall. Ja JES; tulos oli toivottu, Welmu on nyt Norjan muotovalio! Welmu esitettiin valioluokassa tuloksella ERI/2, SA, PU2, SERTI ja vara-CACIB. ONNEA ONNEA ONNEA JA ISO KIITOS MIA!

FI MVA NO MVA BH White Spirit of Dreams' Aragorn

welmu_no-mva_05102013.jpg

© Hilkka Sandberg


5.10.

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia suorittivat tänään BH-kokeen onnistuneesti! ONNEA PIIA JA NUKA! 


1.10.

Welmun ja Ceren (Kowhai Luck of Avatar) pennut syntyivät tänään! Pentueessa oli kaikkiaan 8 pentua, joista 5 urosta ja 3 narttua. Valitettavasti yhdellä narttupennulla oli kitalakihalkio ja se jouduttiin lopettamaan, ja yksi narttupentu syntyi kuolleena. Eli Cerellä on hoidettavanaan nyt 5 potraa poikaa ja yksi prinsessa! ♥ 

Lisätiedot pentueesta kennel Kowhai

pennut_cere-welmu_06102013.jpg

Ceren ja Welmun katras; 5 poikaa ja 1 tyttö (© Päivi Linnasaari)

pennut_cere-welmu1_061013.jpg


Syyskuu


21.9.

Jälleen näyttelypäivä! Tällä kertaa kyseessä oli SSKY:n pääerikoisnäyttely Heinolassa, joka perinteisesti samalla oli Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen epävirallinen erikoisnäyttely. Valkkareita olikin ilmoittautunut kehään huikeat 50 koiraa ja tuomarina toimi puolalainen Joanna Adamowska. Ja kiitos ihanien GM-teamiläisten olin jälleen saanut kasaan myös kasvattajaryhmän! Tänään mukana olivat Elsan lisäksi Mari ja Diesel (GM's Autumn Dream), Liina ja Rene (GM's Abiding Love) sekä Piia ja Nuka (GM's August Fantasy).

Ja millä tuloksilla tämäkin päivä mentiin! Huippuna tietysti Dieselin ja Marin mieletön ROP-voitto!  ♥ ONNEA TUHANNESTI!!! ♥ Tässä kaikki päivän hienot GM-tulokset:

Diesel AVO ERI/1, SA, PU1, ROP
Rene VAL ERI, SA
Elsa JUN ERI/2, SA
Nuka VAL ERI/3

Eli kasvattajaryhmä saatiin jälleen esittää, ja tuloksena kolmen esitetyn kasvattajaryhmän joukossa KP ja ROP-kasvattaja! 

Näitä kasvattajaryhmiä ei ilman aktiivisia kasvatinomistajia kehiin saada, joten VALTAVAN ISO KIITOS Mari, Liina ja Piia tästä päivästä! Olen jälleen niin ylpeä kasvattaja! :-D

Tässä vielä muutama kuva näyttelystä.

diesel_21092013.jpg

Diesel ja Mari

rene_21092013.jpg

Rene ja Liina

nuka_21092013.jpg

Nuka ja Piia

elsa_vauhdissa_21092013.jpg

Elsa vauhdissa

_dsc2196.jpg

VSP Nevalain Dominika ja ROP Gentle Miracle's Autumn Dream

_dsc2252.jpg

ROP-kasvattajaryhmä: Nuka, Diesel, Elsa ja Rene


14.9.

Ja lisää hienoja uutisia! Nyt on ensimmäinen GM-teamiläinen saavuttanut pk-koulutustunnuksen! Tänään nimittäin Rene (GM's Abiding Love) ja Liina korkkasivat pk-uransa Raisiossa rotumestaruuskisoissa osallistumalla 1-luokan jälkikokeeseen. 

Ja debyytti toi hienon tuloksen: tottis 70/100, esineruutu 27/30 ja jälki 149/170 eli yhteensä 246 pistettä, kakkostulos ja koulutustunnus JK1! ONNEA LIINA JA RENE! Täytyy sanoa että arvostan todella paljon työtä jonka olette tehneet; tästä on varmasti hyvä ja motivoiva fiilis jatkaa eteenpäin!

BH JK1 TK1 TK2 FI MVA Gentle Miracle's Abiding Love

rene_jk1_2.jpgrene_jk1_1.jpg

Kuvat yllä: Heidi Viitaniemi (vas) ja Niko Salonen (oik)


8.9.

Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo olivat tänään Torniossa metsästämässä viimestä LUVAa kakkosluokasta. Ohjelmassa oli kolme agirataa. Ja niinhän siinä kävi että kahden "harjoituskierroksen" jälkeen tuli täysosuma: nollarata, luokkavoitto, LUVA ja SERTI! Ja sitä myöten menolippu kolmosluokkaan! ONNEA ONNEA MARJO!!! Olette tehneet Turbon kanssa kyllä erinomaista työtä, mihinkähän se vielä johtaakaan?! :-)

turbo_agikolmosiin_2.jpgturbo_agikolmosiin_1.jpg

Turbo ja se ihana kakkosluokan SERTI!


Elokuu


31.8. TAMPERE RN

Voisiko elokuu ja sitä myöten oikeastaan koko kesä paljon parempaa päätöstä saada kuin se tänään sai Tampereella Kaupissa järjestetyssä ryhmänäyttelyssä!? Heti jo alkuun; ISO KIITOS kaikille ihanille GM-teamiläisille jotka olitte menossa ja menestyksessä mukana! ♥ 

Mutta mennäänpä järjestyksessä. Valkkareita oli paikalle ilmoitettu 22 koiraa ja tuomarina toimi Monika Blaha Itävallasta. Kasvattejani oli paikalla viisi; Elsan lisäksi Camaz, Bono ja Manna B-pennuista ja Diesel A-pennuista. 

Ensimmäisenä kehään pääsivät Camaz ja Jenna... ja tuloksena JUN ERI/1 ja SA!

camaz3.jpg

Camaz (Gentle Miracle's Be My Lover)

camaz4.jpg

 

Seuraavana samassa luokassa esiintyivät Bono ja Tanja; tulos tänään JUN EH/3.

bono5.jpg

Bono (Gentle Miracle's Burning Soul)

bono2.jpg

 

Sitten olivat vuorossa Diesel ja Mari, jotka hoitivat esiintymisen tutulla tyylillä, tulos tänään AVO ERI/1.

diesel3.jpg

Diesel (Gentle Miracle's Autumn Dream)

diesel1.jpg

Tässä välissä Camaz ja Jenna kävivät pokkaamassa PU1-sijoituksen ja Camazin toisen sertin! Camaz oli ainoa SA:n saanut uros joten se kehä oli nopeasti ohi. :-)

Elsa ja minä pääsimme seuraavana vuoroon, ja voi miten iloinen olinkaan tuloksesta; JUN ERI/1, SA!

elsa1.jpg

Elsa (Gentle Miracle's Be My Destiny)

 

Milla oli ilmoittanut Mannan nuorten luokkaan, ja heillä tänään hienolla esiintymisellä tulos NUO EH/1. Mannalla on kertakaikkisen upeat liikkeet!

manna6.jpg

Manna (Gentle Miracle's Believe In Me)

manna1.jpg

Mannan ja Millan menoa

manna3.jpg

PN-kehässä olin mykkänä hämmästyksestä; tuomari sijoitti Elsan ensimmäiseksi ja niin Elsa sai ensimmäisen sertinsä! JEE! Sen jälkeen vastus kuitenkin kävi liian kovaksi, sillä vastakkain ROPpia valittaessa olivat sisarukset Camaz ja Elsa... ja Camaz nappasi tietenkin jo toisen peräkkäisen ROP-tittelin Elsan ollessa sitten VSP. ONNEA JENNA!!!

rop_vsp_2.jpg

ROP Camaz ja VSP Elsa

 

Voi että olin tässä vaiheessa haljeta ylpeydestä, ihan joka päivä kasvattajalla ei tällaista hetkeä ole! Ja tietysti oman pikku-Elsan menestys lämmitti ihan erityisesti! ♥ Mutta lisää oli tulossa...

Kasvatajaryhmään tulivat tällä kertaa mukaan Camaz, Elsa, Diesel ja Manna. 

kasvattajaryhma1.jpg

Tuomari Monika Blaha antoi kasvattajaryhmällemme KP:n hyvin arvosteluin, olin siis ROP-kasvattaja!

Seuraavaksi sitten suunnattiin kasvattajaryhmien esiarvosteluun ja siitä isoon kehään. Parhaan kasvattajaryhmän valitsi irlantilainen Rodney McDowell. Mari oli ommellut GM-teamille hienot siniset tikkiliivit tätä varten, KIITOS Mari!

kasvattajaryhmassa1.jpg

Enkä sitten tiedä olivatko syynä liivit vai koirat, mutta GM-team valittiin päivän toiseksi parhaaksi kasvattajaryhmäksi!!! Kiitos tuomarille!

kasvattajaryhmassa-bis-2_1.jpg

Vain pitkäkarvaiset colliet voittivat tänään GM-teamin kasvattajaryhmän! ;-)

kasvattajaryhmassa-bis-2_3.jpg

BIS-2 kasvattajaryhmä Kennel Gentle Miracle's

 

Eli aivan upea näyttelypäivä takana minun rakkaan Nellini lapsilla! Onnea kaikille hienoista tuloksista ja upeasta edustamisesta! Kasvattajaryhmiä ei nimittäin esitetä elleivät kasvatit tule paikalle, ja siitä olenkin erityiskiitoksen kasvattieni omistajille velkaa, että he ovat aktiivisesti näyttelyihin lähteneet ja nämä esiintymiset siten mahdollistaneet! KIITOS!

Tässä vielä Elsa poseeraamassa kotipihalla ensimmäisen sertinsä kanssa!

elsa_serti_vsp1.jpg

♥ ELSA ♥


25.8.

Kamu (GM's Arctic Snow) ja Ronja korkkasivat tänään tokon voittajaluokan Nurmeksessa, jossa tuomarina kokeessa toimi Rhea Pörsti-Lackman. Ja varsin hienosti korkkasivatkin; tulos tuli heti eka kerralla! :-) Eli VOI3 pisteillä 211,5 ja sijoitus luokassa 3/5 sekä piirinmestaruuskisassa toinen sija! Hyvä Ronja ja Kamu, ONNEA!

toko_voi3_250813_1.jpg

Kamu se taipuu mihin vaan asentoon Ronja haluaa! ♥ Kuvat: Ronja Nieminen

toko_voi3_250813_2.jpg

 

Toinenkin GM-lapsi oli tänään tokoilemassa; Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia debytoivat puolestaan avoimessa luokassa Raisiossa. Tuomarina siellä oli Aino Juhantalo. Ja niin tuli hienosti tulos sieltäkin; AVO3-tulos 125 pisteellä! ONNEA Piia!


17.8.

Käväistiin tänään Elsan kanssa Kouvolan kaikkien rotujen koiranäyttelyssä, jossa tuomarina oli serbialainen Nenad Davidovic ja valkeita oli kehään ilmoitettu 15 kappaletta. Elsa esiintyi oikein hienosti, tulos tänään junnunarttujen ERI/1, SA ja PN4. :-)


13.8.

Elsan komea velipoika Elvis (GM's Born to Be Wild) kävi kyläilemässä omistajansa Jennyn kanssa. Elviksestä on kehittymässä varsin raamikas miehenalku ja vauhtia ja menoa ei pojasta myöskään puuttunut! Ikävä vaan, että valitettavasti toinen kives jäi sitten lopultakin laskeutumatta, joten näyttelykehiin ei Elviksellä sen takia tule olemaan asiaa. :-( 

Elsa-siskon kanssa käytiin lenkillä ja vauhtia riitti tällä sisaruskaksikolla! Alla muutama kuva Elviksestä. Iso kiitos käynnistä Jenny ja Elvis! 

elvis_1_13082013.jpg

 

elvis_4_13082013.jpg

 

elvis_6_13082013.jpg

 

elvis_8_13082013.jpg

 

elsa_elvis_1.jpg

Elsa ja Elvis 

elsa_elvis_2.jpg

 

elsa_elvis6.jpg

 


4.8. Iisalmi KV

Ensimmäistä kertaa lähdin näyttelymatkalle Iisalmeen, ja mikäs oli lähtiessä kun matkaseurana minulla ja Elsalla oli Tanja ja Bono (GM's Burning Soul) ja perillä odotti vielä lisää GM-teamiläisiä; olin saanut ilmoitettua oikein kasvattajaluokankin! Valkkareita oli mukana 16 kappaletta ja tuomarina toimi georgialainen George Schogol. Päivä oli todella kuuma joten nahkahan se paloi siinä päivän mittaan.

Ensimmäisenä kehässä kävivät junnupojat Camaz (GM's Be My Lover) ja Bono. Camaz hurmasi tuomarin oikein kunnolla: tulos junnuluokan ERI/1, SA. Bono sai EH:n sijoittuen toiseksi velipojan jälkeen, arvostelun mukaan laatuarvosanaa laski tasapurenta (joka mielestäni oli suhteellisen kyseenalainen tuomio mutta tuomarin sana on laki). Turbo (GM's Adorable Me) esiintyi ensimmäistä kertaa valioluokassa, tuloksella VAL ERI/1 ja SA. Ja vielä kun Elsa junnunartuissa sai tuloksen ERI/1 ja SA oli kasvattajaryhmä valmis esitettäväksi!

Ennen sitä kuitenkin vielä kilpailtiin paras uros- ja narttu-luokat, joissa Camaz vei potin tuloksella PU1, SERT ja ROP! ONNEA JENNA JA CAMAZ TUHANNESTI ensimmäisestä sertistä ja ROPista!!!

Turbon sijoitus oli hienosti PU3 ja Elsan PN3!

camaz_kehassa.jpg

Camaz ja Jenna vauhdissa

bono_kehassa.jpg

Camaz katselee sivusta kun on velipoika Bonon vuoro esittää liikkeitään

 

camaz_pokaalit1.jpg

Camaz (GM's Be My Lover) JUN ERI/1, SA, PU1, SERTI ja ROP

 

Kasvattajaryhmä päästiin siis esittämään kun Camaz oli ensin pokannut ROPin ja ensimmäisen sertinsä sekä vielä Royal Caninin sponsoroiman ROP-juniori-tittelin (jossa kisassa Elsa sai siis hyvin epävirallisen VSP-juniori-tittelin ;-)). Ja kyllähän sieltä meille KP ja ROP-kasvattaja-titteli heltisi! :-)

kasvattajaluokka.jpg

Kasvattajaluokassa Camaz, Turbo, Bono ja Elsa poseeraamassa tuomarille

 

Näin helteinen iltapäivä sai jatkua ryhmäkilpailujen odottelulla. Camaz ja Jenna urakoivat kolme ryhmäkilpailua; päivän paras juniori-kisan, ykkösryhmän ja kasvattajaryhmän, me muut juoksimme hienon esittelykierroksen vain ryhmäkilpailussa. Menestystä ryhmissä ei tullut, mutta mukana oleminenkin on aina yhtä hienoa! 

ISO KIITOS TEILLE KAIKILLE MUKANA OLLEILLE MAHTAVASTA PÄIVÄSTÄ JA ONNEA ONNEA ONNEA!!!

camaz_ryhmassa2.jpg

Camaz FCI1-ryhmässä

 

rop_kasvattaja.jpg

ROP-kasvattaja Gentle Miracle's: Camaz, Elsa, Turbo ja Bono 


Heinäkuu


31.7.

Tänään tuli kuluneeksi jo neljä vuotta siitä, kun yksi haaveistani tuli toteen; Nelli synnytti ensimmäisen pentueensa! Aika rientää niin käsittämättömän kovaa vauhtia...

Ja kuinka hienoja koiria näistä A-lapsista onkaan tullut! Olen niin ylpeä kasvattaja! :-)

♥ A-PENNUT 4 VUOTTA ♥

ONNEA CHAKA, NUKA, AMOR, DIESEL, KAMU, RENE JA TURBO!!!

a-pennut-4-vuotta-2013.jpg

 


31.7.

Welmulla (White Spirit of Dreams' Aragorn) kävi toinen morsian kylässä; neitokainen nimeltä Cere (Kowhai Luck of Avatar). Muutaman viikon kuluttua saamme sitten tietää, tuottiko lemmenloma toivottua tulosta. Jäämme jännityksellä odottamaan! ♥

cere_welmu_31072013.jpg

Lemmenpari Cere ja Welmu


20.7. Pieksämäki RN

Camaz (GM's Be My Lover) ja Jenna pyörähtivät Pieksämäen ryhmänäyttelyssä tiukan tuomarin Tom Kankkosen arvioitavana. Tulos oli hieno JUN ERI/1 näyttelyssä, jossa yksikään valkoinen ei saanut SA:ta ja niin jäi ROP ja VSP:kin jakamatta.

camaz_pieksamaki_200713.jpg

Camaz ja Jenna vauhdissa Pieksämäellä


17.7.

Diesel (GM's Autumn Dream) kävi uudemman kerran luonnetestissä, paikkana Kaarina ja tuomareina Jorma Lankinen ja Tarja Matsuoi. Pieniä eroja arvioissa oli lähes 2 vuoden takaiseen, mm. toimintakyky arvioitiin huonommaksi ja koira ensimmäiseen testiin verrattuna pehmeämmäksi, mutta toisaalta avoimemmaksi (+3). Pisteet jäivät kuitenkin miinukselle, -16 ja laukauskokematon, joten testi oli hylätty.


15.7. 

B-pentueen upea isä Lucky (Caely's White Flower Easy Rider) on tässä viime viikkoina kerännyt mukavasti uusia valionarvoja! 30.6. Ruotsin Gällivaressa pidetyssä näyttelyssä Luckyn tulos oli VAL ERI/1, SA, PU1, CERT, ROP ja Ruotsin Muotovalio. Päivän kruunasi vielä upea RYP2-sijoitus ryhmäkehässä! Seuraavana viikonloppuna 6.7. Norjan Trondheimissa pidetyssä valkkareiden erikoisnäyttelyssä pojan tulos oli VAL ERI/1, SA, PU1, CERT, VSP ja Norjan Muotovalio! Ja sehän tarkoittaa, että Lucky on nyt myös Pohjoismaiden Muotovalio! TUHANNESTI ONNEA Mari ja Esa!

multich_lucky.jpg


13.-14.7. OULU KV

Welmu esiintyi viikonloppuna Oulu KV:ssa molempina päivinä, ensimmäistä kertaa valioluokassa. Molempina päivinä valkkarit arvosteli suomalainen naistuomari ja molempina päivinä Welmun tulos oli hyvin samantapainen. :-) Onnea Mia ja Welmu hienoista tuloksista!

Lauantaina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: VAL ERI/2, SA, PU2 ja vara-CACIB.
Sunnuntaina Tuula Savolainen: VAL ERI/2, SA, PU4 ja vara-CACIB.


14.7. HYVINKÄÄ KR

Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari pyörähtivät Hyvinkäällä serbialaisen Dusan Paunovicin arvosteltavina, tulos tällä kertaa AVO ERI/3.


8.7.

Welmu ja Mia kisasivat tänään agissa 2 starttia. Ensinnä oli vuorossa agirata, josta tuloksena 5 rv harmillisen riman tippumisen takia. Toinen rata oli hyppyrata, jolta tuloksena puhdas nolla ja luokkavoitto! Se olikin Welmun ja Mian ensimmäinen sijoitus, joten ONNEA Mia! Luokkanousuun oikeuttavaa viimeistä LUVAa ei kuitenkaan tullut koska kyseessä oli hyppyrata jolta kaksikolla on jo yksi LUVA hankittuna. 


5.-7.7. Agirotu, Ylöjärvi

Vietimme ihanan viikonlopun agilityn merkeissä Ylöjärvellä Teivon raviradalla TEAM GM:n kanssa! Tänä vuonna kasvateistani olivat mukana Turbo (GM's Adorable Me) ja Marjo, Amor (GM's Amorous Heart) ja Juuso sekä Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia. Kaikki osallistuivat useampiin startteihin perjantain ja lauantain aikana sekä joukkuekisaan sunnuntaina. TEAM GM:n täydensi "lainapoika" Faro (Mihela's Lion Heart) joka tarkoitti sitä, että Juuso juoksi joukkuekisassa kahden koiran kanssa!

Viikonlopun aikana nähtiin suurinpiirtein kaikki kelit mitä Suomen suvi voi tarjota: paahtavaa hellettä ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta, pilvipoutaa (paras kisakeli), tasaisen harmaata sadetta ja kovan tuulen siivittämää ukkosmyrskyä! Onneksi Marjon teltta tarjosi meille suojaa kaikkia näitä vastaan, KIITOS Marjo siitä! :-)

amor_5.jpg

Amor kepeillä

 

nuka_7.jpg

Nuka okserilla

 

turbo_9.jpg

Turbo puomilla

 

Vaikka viikonloppuun kuului ajanviettoa ihan parhaassa seurassa, kuului siihen myös kisaajien osalta rankkoja päiviä useiden starttien merkeissä. Porukkamme teki hienoja suorituksia, joista moni hyväkin rata päättyi hyllyyn. Laji on herkkä ja moni asia niin pienestä kiinni, että hylättyjen ratojen määrä ei todellakaan aina kerro totuutta miten koiran ja ohjaajan yhteistyö toimi.

amor_8.jpg

Amor renkaalla

 

nuka_9.jpg

Nuka hypyllä

 

turbo_7.jpg

Turbo renkaalla

Mutta kyllä viikonlopun aikana saatiin juhliakin! Perjantaina Turbo ja Marjo nappasivat upean luokkavoiton maksi kakkosissa hyppyradalta (sijoitus 1/27) ja niin oli heillä ensimmäinen LUVA siitä luokasta plakkarissa! ONNEA!

oskarin_jako.jpg

Marjolle ojennetaan voittajan Oskar-patsas parhaasta ohjauksesta

voittajat.jpg

Voittajat! 

 

Nuka ja Piia tekivät maksi ykkösten agiradalla vauhdikkaan nollatuloksen sijoituksella 5/47 ja pokkasivat siitä viimeisen LUVAn kera SERTIn ja siirtyivät sitä myöten kakkosluokkaan! Jes, ONNEA!

nuka_serti.jpg

Nuka-kaunotar ja ensimmäinen agi-SERTI

 

Lauantaina Nuka ja Piia kisasivatkin sitten jo maksi kakkosissa, mutta sieltä tuli toistaiseksi hienoja hyllyjä. ;-) Sen sijaan Turbolla ja Marjolla hyvä meno jatkui; lauantain ensimmäisen hyllyradan jälkeen tulikin sitten taas agiradalta puhdas nolla ja sijoitus 2/34 sekä jo toinen LUVA kakkosissa! ONNEA TAASEN, MARJO! 

Amorin ja Juuson hyllyputki jatkui lauantainakin, mutta Faron kanssa Juuso saavutti hienosti aamun karsintaradalla paikan Open SM-kisan finaaliin! Finaaliradalta tuloksena oli tällä kertaa hylly.

marjo_turbo_2sija.jpg

Marjo ja Turbo kakkosina lauantaina

 

Sunnuntaiaamu koittikin sitten aurinkoisena ja pilvettömänä. TEAM GM:llä oli ohjelmassa enää joukkuekisa, johon lähdettiin ajatuksena pitää jälleen kerran hauskaa radalla, mutta myös mahdollisimman hyviin suorituksiin pyrkien. Siksi rataan tutustuttiin huolella ja taktiikoita hiottiin aivan kisan alkuun saakka. ;-)


teamgm_hioo_taktiikkaa.jpg

TEAM GM keskittyy kisaan... ja sitten mentiin!!!

 

faro_2.jpg

Ensin radalla Faro ja Juuso...

 

nuka_4.jpg

toisella osuudella olivat Nuka ja Piia...

 

turbo_3.jpg

seuraavana vuorossa olivat Turbo ja Marjo...

 

amor_4.jpg

ja ankkureina viilettivät Amor ja Juuso!

 

Joukkueemme TEAM GM:n esitykset radalla olivat hienoja ja vauhdikkaita ja menosta todella nautittiin (paitsi ehkä Juuson jalat); sijoituksena hieno 30/47! :-D Pukukulkueeseen ja -kisaan emme tällä kertaa osallistuneetkaan, koska sillä sarallahan GM:llä on jo oikeastaan kaikki voitettuna toissavuoden kunniapalkinnon ja viime vuoden voiton ansiosta. Joukkuekisaa varten oli kuitenkin painettu asiaankuuluvat kisapaidat, joista ISO KIITOS MARILLE!

teamgm.jpg

♥ TEAM GM: Turbo, Nuka, Amor ja Faro ohjaajineen ♥

 

Näin saatiin joukkuekisan myötä ikimuistoinen agirotuviikonloppu 2013 päätökseen, ja päästiin kotimatkalle (todella) väsyneinä mutta ah, niin onnellisina! Kiitos vielä tuhannesti seurasta ja upeista elämyksistä, Marjo, Piia ja Juuso! 

turbo_nuka_amor.jpg

GM's Agirotu-edustajat 2013: Turbo, Nuka ja Amor

 

turbo_pokaalit.jpg

Turbo ja komeat pokaalit 

 


7.7. Karjaa

Karjaan kaikkien rotujen näyttelyssä Diesel (GM's Autumn Dream) teki sen taas! :-) Tuomarina valkkareilla oli Tarja Löfman, ja Dieselin tulos tiukalla tuomarilla oli AVO ERI/1, SA, PU1 ja ROP. Marin päivän kruunasi kuitenkin "kaksoisvoitto"; PN1- ja VSP-koiran ollessa Marin Friida viimeisellä sertillä "höystettynä". ONNEA MARI!

diesel_rop_070713-karjaa.jpg

Kuvassa tuomari Tarja Löfman, ROP Diesel, Mari ja VSP Friida


Kesäkuu


toscana_2.jpg

Kesäkuussa vietimme kolme viikkoa Italian Toscanassa, Reggellon kylän laitamilla. Olimme vuokranneet sieltä ihanan vanhan maatalon joka oli muutettu huvilaksi; isoon kivitaloon kuului suuri aidattu puutarhapiha ja iso uima-allas, johon koirilla ei valitettavasti ollut asiaa.

Pitkä matka (lähes 3000 km) taittui omalla autolla yllättävänkin hyvin, koirat ovat niin tottuneita autoilijoita että sehän on niiden toinen koti! Meistä ihmisistä matka saattoi tuntua pidemmältä... :-)

Sää Toscanassa oli alkulomasta normaalia Suomen kesäsäätä, lämpötila hiukan reilut +20 astetta ja välillä satoi ja ukkostikin. Sitten keli alkoilämmetä, ja viimeinen viikko oli jo melkoista hellettä. Talon kivilattia pysyi kuitenkin suht viileänä, joten koirat voivat viilentää itseään sisällä makoilemalla. Me ihmiset lähes asuimme siinä vaiheessa uima-altaassa, jonka vesi lämpeni myös oikein mukavaksi!

Koirat viihdyttivät itseään kokoloman jahtaamalla sisiliskoja ja pieniä gekko-parkoja, joita pihassa riitti! Elsa sai niitä välillä kiinnikin, mutta ei sitten syönyt kuitenkaan... :-/ Elsa on muutenkin enemmän sellainen metsästäjäluonne, menee kaiken liikkuvan perässä vaikka puuhun. Taloa ympäröivässä maastossa ei paljoa viitsinyt lenkkeillä muuta kuin teitä pitkin; oliivipuuviljelmien ulkopuolinen maasto oli heinikkoa, josta tarttui koirien turkkiin hetkessä kymmeniä punkkeja jos sinne menivät. Tietysti punkki- ja kirppuhäädöstä oli huolehdittu, mutta inhottavia ne silti olivat nyppiä pois. Koiria oli "myrkytetty" myös sydänmatotartuntaa ja ekinokokkia vastaan sekä annettu perusrokotusten lisäksi leptospiroosirokotteet... Matkailu vaatii varautumista! :-)

toscana_6.jpg

toscana_5.jpg

toscana_3.jpg

toscana_4.jpg

toscana_sisilisko.jpg

toscana_1.jpg

Reissu oli kaikin puolin niin onnistunut, että kyllä pieni pala sydäntä taisi jäädä Toscanan maisemiin. Kenties vielä menemme sinne uudelleen...

Kotiin tultuamme pääsivät koiratkin vihdoin uimaan! Nelli on innokas uimari ja Elsa meni perässä, kuten kaikkialle muuallekin äitinsä perässä. Elsan uimataito ei vaan ole ihan parhaasta päästä; perä putoaa alas ja etujalat polskivat pinnalla. Ehkä harjoitus tekee tässäkin mestarin, mutaman uintikerran jälkeen tyyli onkin jo hiukan alkanut parantua. :-)

elsa_nelli_uimassa.jpg

Nelli hakee damia ja Elsa yrittää parhaansa mukaan pysyä perässä


Toukokuu


26.5. Rauma KR

Tänään näyttelyrintamalta tuli ihania uutisia Raumalta, jossa Diesel (GM's Autumn Dream) esiintyi venäläisen tuomarin Revasz Khomasuridgen arvosteltavana. Ja hienosta Mari jälleen Dieselin juoksutti; tuloksena AVO ERI/1, SA, PU1 ja VSP! ONNEA!!! ♥ 

diesel_vsp_rauma_26052013.jpg

Kuva: Mari Tonteri

 


25.5. Kuopio KV

Welmu ja Mia olivat tänään näyttelyssä Kuopiossa, jossa tuomarina valkkareilla oli John R Walsh Irlannista. Valkkareita oli ilmoitettu kehään 24 koiraa. Viimeisen sertin metsästyshän tässä oli tietysti Mialla ja Welmulla kyseessä! ;-)

Ja JEEEEEEEEE!!! Welmun tulos tänään oli AVO ERI/1, SA, PU2, SERT, VACACIB ja SUOMEN MUOTOVALIO! Isot isot onnittelut ja suuret kiitokset, Mia!

 

FI MVA BH White Spirit of Dreams' Aragorn

welmu_fi_mva_1.jpg

Kuva: Mia Leinonen


24.5.

Tänään kävin katsomassa Welmun ja Wandan pentuja Suonenjoella. Pennut olivat SYÖTÄVÄN suloisia, kuten pennuilla on tapana. :-) Pentueessa on seitsämän lasta, kaksi poikaa ja viisi tyttöä, joista yksi poika ja yksi tyttö ovat pitkäkarvaisia ja loput tulevat olemaan lyhytkarvaisia. Onneksi kaikki pennut ovat varattuja... muuten olisi saattanut livahtaa pentu povitaskuun lähtiessä! ;-) Kiitos Jenna!

oranssi1.jpg

Oranssi tyttö

 

sininen1.jpg

Sininen poika

 

musta1.jpg

Musta poika

 

punainen-ja-musta.jpg

Punainen tyttö ja Musta poika leikkivät

 


19.5. 

1-vuotiskortti.jpg
♥ B-pentueen 1-vuotissynttärit! Rakkaat onnittelut jokaiselle! ♥

Ja tietysti kaikkein suurimmat onnittelurapsutukset erityisesti meidän iloisellehömppätyttö Elsalle! Elsa pääsikin synttäripäivän kunniaksi Jämsän KR-näyttelyyn, jossa mukana olivat myös Bono-veli (GM's Burning Soul) ja Lucky-isä. Valkkareita oli mukana 15 koiraa ja tuomarina toimi Tuula Savolainen.

Bonon debyytti meni erinomaisesti; tuloksena tässä ensiesiintymisessä oli JUN ERI/1, SA, PU4 ja VASERT! Onnea ihan hurjasti, Tanja ja Bono! ♥ 

bono2.jpgbono1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bono ja Tanja kehässä

Sitten tuli Elsan vuoro päästä kehään. Tämäkin synttärisankari käyttäyi ja esiintyi oikein hienosti; tällä kertaa tuloksena JUN ERI/4. Oikein tyytyväinen olen Elsankin esitykseen, hieno kirppu meillä! ♥ 

elsa12.jpg

Elsan kanssa kehässä

elsa3.jpg

Ja niinhän siinä kävi että Lucky-isä näytti lapsilleen mallia; VAL ERI/1, SA, PU1 ja ROP! Isot onnittelut Luckylle ja perheelle!

lucky1.jpg

ROP Caely's White Flower Easy Rider

Näyttelyn jälkeen otettiin vielä muutamat perhepotretit syntymäpäivän kunniaksi, Nellikin oli lähtenyt mukaan ihan sitä varten! :-) Kiitos vielä seurasta kaikille mukana olleille; näin saatiin nämä B-pennutkin jo toiselle vuodelle!

nelli_elsa_lucky_1.jpg

♥ Nelli-äiti, Elsa-tytär ja Lucky-isä ♥

 

nelli_elsa_lucky_2.jpg

♥ Isän onnittelupusu tyttärelle  ♥

 

nelli_elsa_lucky_3.jpg

Nelli, Elsa ja Lucky

 

nelli_elsa_bono_lucky_1.jpg

Nelli-äiti, Elsa-tytär, Bono-poika ja Lucky-isä

 

nelli_lucky_bono_1.jpg

Nelli-äiti, Lucky-isä ja poikansa Bono


11.5.

Welmu ja Mia kisasivat Oulussa agikisoissa maxi ykkösissä. Ohjelmassa oli kaksi starttia agiradoilla, joista ensimmäiseltä tuli hylly mutta toinen rata menikin sitten ihan putkeen; 0-tulos ajalla -15,62! Tällä tuloksella irtosi Welmulle ja Mialle toinen ykkösluokan LUVA ja sijoitus luokassa neljänsiä! UPEAA, ONNEA MIA JA WELMU!


4.5.

Manna (GM's Believe In Me) esiintyi tänään ensimmäistä kertaa näyttelykehässä Tampere KV:ssa, jossa tuomarina valkkareilla oli itävaltalainen Erwin Deutscher. Valkeita oli mukaan ilmoitettu 29 ja junnunartuissa oli kehässä 7 koiraa. Mannan tulos tässä ensimmäisessä näyttelyssä oli hyvällä arvostelulla höystetty JUN-ERI ja JUK4. Onnea Manna ja Milla! :-D


3.5.

Welmu ja Mia suorittivat tänään BH-kokeen hyväksytysti Tyrnävällä. Tuomarina toimi Juhani Petäjistö. ONNEA ja KIITOS MIA!

welmu_bh2.jpg

 BH White Spirit of Dreams' Aragorn

© Anni Hiltunen


2.5.

Welmu tänään 3 vuotta! ONNEA!

welmu_3v.jpg

White Spirit of Dreams' Aragorn


Huhtikuu


28.4.

"Eksyin" turistina Lahden KV-näyttelyyn, jossa valkkareilla oli tuomarina Antti Nieminen ja mukana 29 koiraa. GM-edustuksesta vastasivat Diesel (GM's Autumn Dream) ja Mari, ja mukana oli myös B-pentujemme komea Lucky-isä. Välillä oli oikein mukavaa olla vain katsomon puolella ja vaihtaa siinä samalla kuulumisia tuttujen kanssa.

Dieselin tulos avoimessa luokassa oli hienosti ERI/1 ja SA, ja lopulta vielä sijoitus PU3! Onnea taasen, Mari ja Diesel!

diesel_pu3.jpg

Gentle Miracle's Autumn Dream 

 

Lucky esiintyi valioluokassa upeasti tuloksella ERI/1 ja SA, ja voitti lopulta urokset ollen PU1 ja VSP. Myös CACIB luovutettiin Marille ja Esalle; ONNEA LUCKY JA PERHE!

lucky_vsp_cacib_2.jpg

FI MVA EE MVA Caely's White Flower Easy Rider


28.4.

Nuka (GM's August Fantasy) ja Piia agittivat tänään upeat tulokset Turussa! Ohjelmassa oli 3 starttia ykkösluokassa, ja ensimmäinen rata meni hylätyksi, mutta kaksi muuta rataa (toinen hyppyrata ja toinen agirata) hoideltiinkin sitten komeasti kotiin luokkavoittojen merkeissä! Aivan mahtavat tulokset; nyt tuli ensimmäinen LUVA myös agiradalta! ONNEA PIIA JA NUKA!

nuka_agipokaalit_280413.jpg

FI MVA Gentle Miracle's August Fantasy


16.4.

ww_16042013.jpg

♥ ♥ ♥ Wandan ja Welmun pennut ovat syntyneet! ♥ ♥ ♥

Myöhäisinä illan tunteina synnytti Wanda (Mihela's Krystal Sunshine) 7 ihanaa vauvaa; 5 kaunista tyttöä ja 2 potraa poikaa! Synnytys sujui helposti ja ongelmitta, äiti ja kaikki pennut voivat erinomaisesti. Pentue on Welmun ensimmäinen ja mielenkiinnolla jäämme seuraamaan lapsosten kasvua ja kehitystä. ONNEA ihanasta pentueesta Mirva, Jenna ja Wanda!

Pentueen kasvattaja on kennel Mihela's (Mihela's O-pentue)

Pentueen blogiin pääset TÄSTÄ

pentu_17042013.jpg


                                                                                                                        Elsa ja minä kehässä Vaasassa

13.4. Vaasa KVelsa-jun-eri2.jpg

Elsan toinen näyttely oli Vaasan KV-näyttely, jossa tuomarimuutoksen jälkeen valkkarit "tuomitsi" Leos Jancik Tsekeistä. Kehässä oli kolmisenkymmentä koiraa, ja mukana menossa olivat myös Welmu ja Diesel (GM's Autumn Dream). Elsa oli oikein reipas nuori neiti näyttelypaikalla... kaikkia toisia koiria olisi kylläkin ollut ihan pakko päästä katsomaan. Häkissä tyttö oli ihan ensimmäistä kertaa ja ihan rauhassa se osasi sielläkin olla ja odotella. Ihana Elsa! ♥ 

Juniorinartuissa oli 6 koiraa ja Elsa sai oikein hyvän arvostelun sijoittuen luokassa toiseksi ja saaden kilpailuluokassa vielä SA:n eli ERI/2 ja SA. Paras narttu-kehässä ei tullut sitten enää sijoitusta. Mutta olin tosi tyytyväinen tähän tulokseen ja Elsan kehäkäyttäytymiseen!

Avoimen luokan uroksissa olivat sitten mukana sekä Diesel että Welmu. Diesel sai laatuarvosanan ERI ja sijoittui luokassa kolmanneksi. 

Welmu puolestaan hurmasi ainakin jollain tasolla tuomarin; hienon esiintymisen päätteeksi tuloksena oli ERI/1 ja SA! Paras uros-luokassa menestys jatkui; Mari juoksutti Welmun PU1:seksi! Ja sehän tarkoitti jo toista sertiä Welmulle! Jee! Roppikehässä narttu vei kuitenkin voiton ja Welmu oli siis VSP. 

Eli Welmun tulos tänään AVO ERI/1, SA, PU1, SERT, CACIB ja VSP! Onnea Mia ja kiitos Marille pojan esittämisavusta! 

Hieno päivä, JES!!! 

diesel_avo-eri.jpg

Diesel (GM's Autumn Dream)

 

welmu_pu1_2.jpg

Welmu PU1; tuomarin ja Marin kanssa

 

rop_vsp.jpg

VSP White Spirit of Dreams' Aragorn ja ROP Pakkasharjun Finndream

 

welmu_sert_cacib_vsp.jpg

Welmu ja palkinnot :-)


12.4.

Huomisessa Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n kevätkokouksessa luovutan eteenpäin kiertopalkinnon, jonka voitin tittelistä "Vuoden kasvattaja 2011". Itse asiassa ykköstila oli jaettu Kennel Joulumaan kanssa, joten pokaali komeili puoli vuotta ensin Joulumaassa ja syyskokouksen yhteydessä pokaali vaihtoi kotia meille. :-)

Tämän tittelin saavutin tasan kahdella kasvattajaluokalla vuonna 2011 jotka esitettiin Helsinki Winnerissä ja Voittaja 2011-näyttelyssä. Ja kyseessä oli tietysti yhdestä pentueestaeli A-pennuista koostuvat kasvattajaluokat, vaatimuksena silloin oli vielä kaikille ERI ko. näyttelyn laatuarvostelusta. Niinpä palkinto kuului ainakin yhtä paljon Nellille kuin minulle! 

Tässä sitten poseeraamme Nellin ja pokaalin kanssa vielä ennenkuin se jatkaa matkaansa eteenpäin.

2011-vuoden-kasvattajat.jpgkasvattajapokaali-2011_nell.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1.4.

Tänään starttasi neljäs GM's A-pentu, Nuka (GM's August Fantasy), ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissa! Paikkana oli Lieto ja startteja tänä Nukan ja Piian ensimäisenä kisapäivänä oli kolme, joista kaksi ensimmäistä oli agilityratoja ja kolmas sitten hyppyrata.

Ensimmäiseltä radalta tuli heti tulos; RV 15 ja 2,51 yliaikaa. Toinen rata meni hyllyksi, mutta hyppyradalta tulikin sitten heti täyspotti: nollarata ja -12,34 alle ihanneajan! Tällä tuloksella irtosi upeasti luokkavoitto (1/30) ja ensimmäinen LUVA! Melkoinen aloitus Nukalta ja Piialta; ONNEA! ♥ 

nuka_luva2_010413.jpgnuka_luva1_010413.jpg

Kuluneen pääsiäisviikonlopun aikana myös Turbo ja Marjo sekä Amor ja Juuso kisasivat agissa Pellossa; Turbo maxi 2:ssa ja Amor maxi 3:ssa. Vauhtia ja hyviä "radanosia" oli molemmilla, mutta nollatuloksia ei tällä kertaa nähty. 


Maaliskuu


24.3. Rautalampi ryhmänäyttely

Tänään sitten oli Elsalla elämänsä ensimmäinen näyttelyreissu; suuntasimme aamusta Rautalammin ryhmänäyttelyyn, jossa valkkareita mukana oli 30 ja tuomarina Elena Ruskovaara. Paikalla oli myös komea velipoika Camaz (GM's Be My Lover) Jennan kanssa sekä Welmu ja Mia. Tuomari piti varsin tiukkaa linjaa ja ERIt olivat suht harvinaista herkkua tänään.

Camaz sen kuitenkin sai! Eli Camazin näyttelydebyyttitulos tänään oli JUN ERI/1, SA, PU2 ja VARASERTI!

ONNEA JENNA JA CAMAZ! ♥ 

camaz1.jpg

Camaz ja Jenna kehässä 24.3.2013

camaz4.jpg

Gentle Miracle's Be My Lover JUN ERI/1, SA, PU2 ja VARASERTI

"Erinomainen tyyppi. Oikeat linjat ja mittasuhteet. Hyvä luusto ja selvä sukupuolileima. Hyvä pigmentti paitsi vaaleat silmät. Hyvin asettuneet korvat ja oikea pään profiili. Hyvät kulmaukset. Tilava rintakehä. Oikea-asentoinen häntä liikkuessa. Liikkuu pitkällä, matalalla, etenevällä ja joustavalla askeleella. Hyvä käytös. Erittäin lupaava liikkuja."

Voisiko 10 kuukautta vanha pojankloppi parempaa arvostelua saada?! Hyvä Camaz!

Elsa esiintyi sitten junnunartuissa saaden omasta debyytistään laatuarvosanan EH. Arvostelu oli kuitenkin ihan Elsan "näköinen" ja positiivinen, ja meidän Elsukki-vaavi käyttäytyi ihan hienosti, joten oikein tyytyväinen olen päivään myös Elsan osalta! Arvostelu löytyy TÄÄLTÄ

elsa1.jpg

Elsa kehässä 24.3.2013

elsa2.jpg

 

elsa4.jpg

Gentle Miracle's Be My Destiny JUN EH

 

Welmun laatuarvosana avoimen luokan uroksissa oli tänään H. Tuomarin mielestä poika juoksi selkäänsä vähän köyristäen ja takaliikkeet olivat siksi puutteelliset. Voipi olla että Welmulle tekisi osteopaatti/hieroja hyvää; saattaa olla jumeja Welmun selässä?

welmu2.jpg

White Spirit of Dreams' Aragorn AVO H

Takana on siis mukava aurinkoinen näyttelypäivä ja ihanien ystävien tapaamista, kiitos seurasta kaikille! Ja vielä ISOT ONNITTELUT Mirvalle kasvattien upeasta menestyksestä tänään! 


15.-17.3. Oikari

Vietimme mukavaa GM-tapaamista jälleen Uuraisilla Oikarin tilalla aurinkoisessa mutta etenkin öisin hyvin kylmässä säässä. Mukana oli tällä kertaa kaksi A-pentua (Turbo ja Amor) ja viisi B-pentua (Fiina, Camaz, Diesel, Bono ja Elsa) sekä "perheeseen" jo kuuluvat Hukka, Faro, Wanda ja tietysti Nelli-mamma perheineen. 

gm-team_oikari13_2.jpg

Bono, Tanja, Diesel, Niina, Elsa, Nelli, Marjo, Turbo, Etti, Fiina, Janne, Camaz, Jenna, Wanda, Juuso, Faro, Amor ja Hukka

Perjantai-ilta kului majoittuessa ja koirien riehuessa keskenään. Lauantaina sitten kaivettiin kamerat esille ja käytiin pienellä lenkillä; kuvattiin ihanassa kevätauringossa painivia ja juoksevia koiria ja toki sitten otettiin vähän myös "potretteja". Sitten pidettiin pienet näyttelytreenit B-pennuille; hienosti lapset juoksivat rinkiä Juuson ja Marjon toimiessa tuomareina. :-)

amor_nelli_turbo.jpg

Äiti ja A-pojat: Amor (GM's Amorous Heart), Nelli ja Turbo (GM's Adorable Me)

 

b-pennut_oikari13.jpg

B-pennut: Bono (GM's Burning Soul), Diesel (GM's Best of Luck), Elsa (GM's Be My Destiny), Fiina (GM's Blessed with Love) ja Camaz (GM's Be My Lover)

camaz_loikka.jpg

Camazin loikka

fiina1.jpg

Fiina-neiti vauhdissa

jouksukisa.jpg

Valkoisten juoksukisat lenkillä

elsa1.jpg

Elsa

fiina_diesel.jpg

Sisarukset Fiina ja Diesel

Lauantai-iltana lämmitettiin sauna ja saunomisen jälkeen kohotettiin kuohuvat ja syötiin kakkua Turbon valioitumisen kunniaksi! On näitä A-pentujen valiojuhlia jo saatukin pitää; Turbo on nyt viides GM-muotovalio! JEE!

Sunnuntaina sitten lounaan jälkeen pakattiin koirat, kimpsut ja kampsut autoihin ja suunnattiin Killerille JAT-hallille agitreeneihin. Turbo, Amor, Hukka ja Faro näyttivät hienoja ja vauhdikkaita ratoja toisella kentällä ja pennut sitten puolestaan tutustuivat toisella kentällä esteisiin. Nellikin pääsi vähän testailemaan hyppyjä, putkia, pussia ja puomia.

♥ Kiitos vielä kerran kaikille mukana olleille mukavasta viikonlopusta! ♥


Helmikuu


22.2.

NELLI 7 VUOTTA!

Ikinuori Nelli-mamma täytti tänään 7 vuotta! ♥ Vielä ei askel paina yhtään ja vauhtia riittää entiseen malliin, mutta ehkä pienenpientä aikuistumista on jo alkanut tapahtua! ;-) ONNEA NELLI ja ONNEA MYÖS KAIKILLE GREMLINS-SISARUKSILLE!  ♥

nelli_7vuotta_220213.jpg


20.2.

Elsa täytti eilen jo 9 kuukautta, eli virallisesti juniori-ikä on nyt alkanut! ;-) Tänään oli pitkästä aikaa ihana aurinkoinen päivä ja päästiin koirien kanssa nauttimaan valosta jäälle kun minulla sattui olemaan vapaapäivä. Kamera oli tietysti mukana... :-)

elsa_9kk_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsa 9 kuukautta

 

 

elsa_9kk_2.jpg

Elsasta on kasvanut melkoisen vauhdikas nuori neiti, joka seuraa äitiään silmä tiukkana. Nelli pitää tytärtään melkoisen kovassa kurissa, mutta ei ärise kuitenkaan turhista. Elsa koettelee äitinsä pinnaa etenkin ulkona lähes taukoamatta; hyppii Nellin ympärillä, näykkii korvia, roikkuu hännässä ja seuraa jokaisella askeleella perässä... joten eipä tuo ole ihmekään että mammalla tahtoo pinna välillä palaa. Suurimmaksi osaksi kuitenkin äiti ja tytär leikkivät ja juoksevat ihan sovussa.

Elsa on paljon herkempihaukkuinen kuin Nelli; se kyllä ilmoittaa jos kotikujalla näkyy liikettä. Pikkuhiljaa se kuitenkin on alkanut hiukan ymmärtämään tontin rajoja, eli vaikka aitaa ei olekaan, niin jokaista naapuriin tulijaa ei tarvitse enää mennä moikkaamaan. :-)

Pallo- ja rättileikeistä Elsa tykkää kovasti, mutta myös makupalalla sen saa hyvin motivoitua. Elsa on äitiinsä verrattuna luonteeltaan pehmeämpi, mutta huomattavasti itsenäisempi kuin Nelli. Ehkäpä Elsa on niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin enemmän Lucky-isän kuin Nelli-äidin kaltainen? 

Karvaa Elsalla ainakin on paaaaaljon enemmän kuin Nellillä on ikinä ollut!!! Elsan turkki on myös paljon karkeampi kuin äitinsä, ja ainakin tässä iässä myös jonkin verran pidempi. Saapa nähdä sitten minkälainen karvasta aikuisena mahtaa tulla?

Mutta kaikenkaikkiaan maailman ihanimmat tytöt minulla täällä on! ♥ 

 

 

 

nelli_ja_elsa11_200213.jpg

 

nelli_ja_elsa1_200213.jpg

Lisää kuvia tämänpäiväiseltä ulkoiluretkeltä TÄÄLLÄ


15.2.

welmu_ja_wanda1_kotis.jpg

Welmulla kävi morsian!  ♥  Ihana valkkarityttö Wanda (Mihela's Krystal Sunshine) kävi laittamassa pojan pään pyörälle, ja jos treffit tuottavat tulosta on pikkuisia wandoja ja welmuja odotettavissa syntyviksi kevään korvalla. Pentueen kasvattavat yhteistyössä kennel Mihela's ja Jenna Piispanen (lisätietoja pentueesta mihelas@gmail.com tai piispanen.jenna@gmail.com).

welmu_ja_wanda2_kotis.jpg


9.2.

Welmu ja Mia starttasivat tänään ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissaan Oulussa. Eikä huono alku ollut ollenkaan! :-) Ensimmäiseltä radalta tuli 5 rv ja aikaylitystä, toinen rata meni hyllyksi mutta kolmas kerta toden sanoi! Hyppyradalta tuli puhdas nolla aikaan -4,49, sijoitus upea 4/29 ja ensimmäinen LUVA! 

ONNEA MIA JA WELMU!

welmuhyppaamaaliin.jpg

© Tommi Väyrynen


Tammikuu


31.1.

Tammikuun viimeistä päivää vietettiin pentupainien merkeissä! Elsan velipoika Diesel (GM's Best of Luck) ja Niina kyläilivät meillä ja sisarukset painivat ja juoksivat... tuntikausia! Meno oli juuri sellaista, jota voi odottaa kun kaksi hyvin pitkälle "samasta puusta veistettyä" koiraa leikkivät; eleet ja ilmeet olivat NIIN samanlaisia! Dieselistä on kasvanut varsin komea nuorukainen, ja vauhtia riittää! Kiitos vierailusta Niina ja Diesel!

diesel1_310113.jpg

GM's Best of Luck 31.1.2013

diesel2_310113.jpg

 

_dsc4935.jpg

Lisää Elsan ja Dieselin menoa kuvina löytyy TÄÄLTÄ


23.1.

Kuvasin tänään pätkän videota, joka kertoo pitkälti sen, mitä Nelli ja Elsa tekevät päivät pitkät nykyään. Eli PAINIVAT! :-D Jostain syystä tulen aina hyvälle tuulelle kun katselen tuota niiden leikkimistä; on minulla ihanat äiti ja tytär! Tässä linkki:

VIDEO: NELLI JA ELSA 23.1.2013


19.1.

Elsa ja muut B-pennut täyttivät tänään 8 kuukautta!  ♥  Elsasta on kasvanut sellainen iloinen "hömppä", jolla on valtavasti karvaa ja energiaa, sekä aina aikaa ja intoa kiusata Nelli-äitiä. "Synttäripäiväkin" meni mukavasti äidin kanssa juostessa ja painiessa.

190113_1.jpg

190113_2.jpg

190113_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nelli ja Elsa 19.1.2013

 

190113_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

190113_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turku KV

Tänään myös kaksi GM-pentua oli jälleen kehässä, tällä kertaa Turussa. Valkeat arvosteli siellä Barbara Müller Sveitsistä ja kehään oli ilmoitettu 38 koiraa. Diesel (GM's Autumn Dream) ja Nuka (GM's August Fantasy) edustivat hienosti taas kerran, tuloksena:

Diesel AVO ERI/2, SA, PU3 ja vara-CACIB
Nuka VAL ERI/2, SA

ONNEA MARI JA PIIA!

 

turku-kv_190113.jpg

Diesel ja Mari Turku Top Dog Show 19.1.2013


13.1.

Vuosi alkoi jälleen aivan mahtavilla uutisilla! Viides GM-valio näki tänään päivänvalon kun Turbo (GM's Adorable Me) sai viimeisen sertinsä Kajaanin KV-näyttelyssä! Tuomarina valkkareilla oli Vojislav Al Daghistani Serbiasta ja kehään oli ilmoitettu 19 koiraa. Turbon tulos tänään oli siis AVO ERI/1, SA, PU1, SERTI, CACIB, ROP ja FI MVA! Komea rivi kerrassaan; ONNEA TUHANNESTI Marjo ja Jarkko sekä tietysti ihana elohiiri Turbo!!!

Myös Welmu (White Spirit of Dreams' Aragorn) oli Kajaanissa kehässä, tulos tänään AVO ERI/4, SA, PU4. Onnea Mia!

FI MVA Gentle Miracle's Adorable Me

turbo_finmva_2.jpg