TAPAHTUNUTTA

2009


Joulukuu

24.12.

joulukortti-2009.jpg

 


12.-13.12.

Taas oli koittanut vuoden Voittaja-näyttelyn aika! Tänä vuonna Helsingissä järjestettiin myös Pohjoismaiden Voittaja 2009-näyttely, joten olin sitten kuitenkin päättänyt ilmoittaa Nellinkin pitkästä aikaa, itse asiassa tasan vuoden tauon jälkeen, taas kehiin.

Lauantaina valkkarinartut arvosteli Harry Tast, joka on kerran aikaisemminkin arvostellut Nellin, silloin laittaen Nellin ROPiksi! Niinpä olin hiukan ihmeissäni, kun tulos tällä kertaa oli Nellin ihka ensimmäinen H!!! No, perustelutkin tuomari kyllä päätökselleen kertoi; hänen mielestään Nellin takaosa oli nyt jotenkin "jumissa". Takajalkojen liikkeet eivät kuulemma olleet niin kuin olisi pitänyt olla. Tämä voi olla ihan tottakin, onhan kantoajasta ja synnytyksestä kuitenkin vasta muutama kuukausi aikaa, ja isommin ei tässä olla kyllä Nelliä "huollettukaan" pentujen jälkeen. No, nyt on sitten ensimmäinen hieroja-aika Nellille jo varattu, joten katsotaan sitten mitä mieltä hän on.

Sunnuntaina Pohjoismaiden Voittajassa valkkarituomari oli Tanskasta, ja nyt Nellin tulos valioluokassa oli ERI-4. Mutta suuria voittoja tuli ihan lähisukuun; Nellin iki-ihana äiti Jamie oli sekä lauantaina että sunnuntaina paras narttu ja VSP, eli tittelilistaan lisättiin sekä Voittaja-09 että Pohjoismaiden Voittaja-09 -tittelit! ONNEA JAMIE JA MIRVA!!!!

jamie_v-09_pmv-09.jpg

FIN MVA, SE MVA, JV-03, V-03, V-09, PMV-09 Jamie White Lady vom Bozener Hof

Sunnuntaina Pohjoismaiden Voittajassa Nelli osallistui myös Mihela's-kasvattajaryhmään, joka valittiin ROP-kasvattajaryhmäksi! Niinpä näyttelyviikonloppu venyi vielä sunnuntai-iltaan, jolloin saimme juosta musiikin tahdissa ja valojen loisteessa läpi "ison kehän"; parhaan kasvattajaryhmän valitsi Dan Ericsson. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan ymmärtänyt valkkarikauneuden päälle. ;-)

kasvattajaryhma_131209.jpg

Mihela's kasvattajaryhmä: Penny (Mihela's Jocasta, joka voitti lauantaina myös JV-09-tittelin), Nelli, Jeti (Mihela's Heartbreaker) ja Pörri (Mihela's Icewhite). Ryhmässä oli edustus kaikista neljästä tässä vaiheessa maailmassa olleesta Mihela's-pentueesta!!! 


Marraskuu

12.11.rene_nelli_240909.jpg

Huh, kuinka aika kiitääkään!

Ikimuistoisen pentukesän jälkeen alkusyksy on kulunut "koirarintamalla" varsin hiljaisissa merkeissä. Syyskuun puolivälin jälkeen pentujen täytettyä 7 viikkoa yksi valkoinen vauhtiveikko toisensa jälkeen ne muuttivat omiin koteihinsa uusien omistajien hellään huomaan. Nellin mielestä ne varmaan lähtivät harmillisesti juuri kun niistä olisi alkanut olla edes hiukan vastusta painimisessa ja kepinvedossa...

Aluksi talo tuntui suoraan sanottuna kammottavan hiljaiselta; pennut olivat todella pitäneet huolen siitä, että vauhtia ja mekkalaa riitti lähes päivän jokaiselle tunnille (no, kyllä ne hiukan pidemmät unet öisin ottivat, onneksi), ja niiden lähdettyä tuntui jonkin aikaa kuin kello olisi pysähtynyt.

 

rene_nelli2_240909.jpgMinusta tuntuu, että Nelli toipui tästä paljon nopeammin kuin minä, ja pian se suurin ikävä pikkuvalkoisia oli nimenomaan minulla. Onneksi olin onnistunut valitsemaan aivan jokaiselle lapselle aivan ihanan kodin, ja olen siitä lähtien saanut olla "hengessä" mukana pentujen elämässä puhelujen, meilien yms. välityksellä. :-D Lokakuun alussa kävin katsomassa jo Turboa Oulussa (voi miten parissa viikossakin pieni Sininen oli ehtinyt kasvaa ja kehittyä!) ja saman kuun lopulla näin Amorin ja Dieselin Helsingissä (jolloin  Beige ja Ruskea olivat jo ihan hirmu ison tuntuisia!). Miten ihanaa olikaan katsoa veljesten painimista ja ihastella niiden komeutta... ai miten niin minun näkemykseni SAATTAA olla hiukan puolueellinen! ;-) Parasta oli kuitenkin nähdä miten tärkeiksi uudet omistajat olivat muodostuneet pennuille ja kuinka rakkaita pennut olivat omistajilleen.

 

diesel_nelli_210909.jpgPian pentujen lähdettyä maailmalle alkoi Nelliltä karva irrota, ja lokakuun loppuun mennessä neiti... vai pitäiskö nyt sanoa sitten ROUVA, oli aivan kalju, vailla pohjavillan haituvaakaan ja peitinkarvaa vain aavistus nahan päällä. Koko odotus- ja pentuajan Nelli oli ollut oikein "hyvinvoinnin perikuva"; sillä oli ollut kenties paras turkki koskaan, pigmentti (myös jopa kirsussa) oli ollut hyvin tummaa ja sen ruokahalu oli ollut erinomainen. Nelli oli vaikuttanut siltä, että se nautti elämästään täysin siemauksin.

Pentujen lähdettyä lähti karvan lisäksi myös se hyvä ruokahalu ja kirsukin alkoi taas iltojen pimenemisen myötä muuttua ruskeaksi. Vaikka virtaa ja energiaa on ollut ihan entiseen malliin, niin jotenkin sellainen tietty pentujen myötä Nellissä ilmennyt "tyyneys ja antaumus" hävisivät yhdessä pentujen kanssa. Onhan se tietysti julmaa viedä äidiltä lapset niinkin pian...

 

Mutta nyt sitten odotellaan talven tuloa, saatetaan jossain vaiheessa käväistä jossain näyttelyissä ja pikkuhiljaa aletaan taas hiukan treenaillakin... (ehkä JO ensi kesänä uskaltaudutaan vaikka pikku kisoihinkin... jää nähtäväksi!) Varmaan saamme myös nähdä Nellin jälkikasvua niin kehissä kuin kentilläkin, kunhan nyt tuosta hiukan vielä kasvavat!! Jäämme siis odottelemaan...

 

diesel_nelli2_210909.jpg

Yllä olevat kuvat ovat vielä menneen syksyn muistoja; viimeisiä päiviä rakkaiden pentujen kanssa. Kahdessä ylimmässä Nelli on Renén (Abiding Love) ja kahdessa alimmassa Dieselin (Autumn Dream) kanssa.

 


Heinäkuu

31.7.

Nellin pennut syntyivät! Meillä on nyt 7 veljestä ja 2 tyttöä!

Synnytys sujui hyvin ja sekä kaikki 9 vauvaa että Nelli-äiti voivat erinomaisesti. Päivitän pentukuulumiset PENTUPÄIVÄKIRJAAN KASVATIT-linkin alle.

Tänään Nellin iki-ihana Jamie-äiti täyttää 7 vuotta; ONNEA JAMIE!!! Nelli pyöräytti lapsensa maailmaan sopivasti "syntymäpäivälahjaksi" äidilleen tehden Jamiesta nyt samalla sitten mummin!!! :-)


27.7.

8vk_270709.jpg

Kahdeksas tiineysviikko tuli tänään täytteen! :-) Pikkuhiljaa alkavat ajatukset väkisinkin karata jo lähestyvään synnytykseen...

Nelli on voinut hyvin ja ruoka maistuu tällä hetkellä erinomaisesti. Maha on pyöristynyt pikkuhiljaa, ja vaikka valokuvista onkin hiukan vaikea saada käsitystä tytön pyöreydestä, voin vakuuttaa että luonnossa Nelli alkaa olla jo TOSI iso. Pentulaatikko on kannettu sisälle jo viikko sitten ja sitä on sitten porukalla ihmetelty ja kyllä Nelli on siinä jo muutaman yön nukkunutkin... ainakin alkuyön. ;-)

Pentujen liikkeet on myös jo helposti tunnettavissa ja melkoinen mylläys siellä masussa käykin, kun iltaisin Nellin kölliessä lattialla olen vauvoja tunnustellut. Pentukuumetta siis pukkaa!

8vk-tiine_270709.jpg

iglussa_270709.jpg

Liekö Nelli yrittänyt hakea helpotusta helteiseen heinäkuun päivään kun se päätti kokeilla lasten "iglutelttaa"? Onhan toki myös mahdollista että tuleva äiti on alkanut jo katsella sopivaa "pesäluolaa" tulevaa synnytystä varten... ;-)

 

 

 


 

2.7.

Tänään varmistui vihdoin kennelnimeni ja samalla Nellin tulevien pentujen "sukunimi"; se on GENTLE MIRACLE'S.

Kennelnimi tulee siis suoraan Nellin rekisterinimestä ja tulevat lapsukaiset saavat näin ollen kantaa nimissään äitinsä nimeä! ;-)


Kesäkuu

30.6. toinen ultra

Tänään tuli Nellin neljäs tiineysviikko täyteen ja sen kunniaksi kurkattiin vielä vauvoja ultralla. Sydämen lyönnit oli jo nähtävissä, mutta tarkka lukumäärä jäi edelleen arvoitukseksi! ;-) Odotus siis jatkuu...

nellin_ultra1_300609.jpg

 

nellin-ultra2_300609.jpg

 

 

 


BONITO ON BUNDESSIEGER 2009!!!

Nellin sulhanen Bonito-Snow vom Rüstjer Forst osallistui 21.6.09 Saksan Hanaussa pidettyyn RWS Bundessieger 2009-näyttelyyn. Tämä näyttely on valkoisenpaimenkoiran Saksalaisen rotujärjestön RWS:n vuotuinen päänäyttely, johon tänä vuonna osallistui yli 130 valkoistapaimenkoiraa. Bonito oli siellä paras uros ja sai siten hienon tittelin BUNDESSIEGER 2009!

Congratulations Cynthia and Bonito for the tittle Bundessieger 2009!!! :-)))))

 

bonito_bundessieger09_2.jpgbonito_bundessieger09_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

22.-28.6. mökkilomalla

lomalla09_4.jpg

Vietimme koko perheen voimin kerrankin kesäisissä keleissä mukavan mökkiloman Uuraisilla. Nelli ja lapset nauttivat kenties eniten uimisesta ja me aikuiset puolestaan taisimme arvostaa eniten lepoa, saunomista ja grilliruokaa. ;-) Eipä sillä, ei Nellilläkään mitään grilliruokaa vastaan ollut, itse asiassa se taisi muodostaa Nellin ruokailun perustan kuluneen viikon aikana...

Neiti on ollut nyt viikon verran erittäin huono syömään; aamuisin se aluksi oksenteli (onneksi se on nyt jäänyt pois) ja ruokahalu on ihan pohjalukemissa. Oikeastaan mikään KOIRANruoka ei maistu, mutta aina on mahassa tilaa grillimakkaralle ja muurinpohjaletuille! Voisikohan selitys tälle olla, että vauvoja olisi tulossa?

 

lomalla09_3.jpgKeskiviikkona Nelli sitten ultrattiin jotta asialle saataisiin vihdoin varmuus...

... ja kyllä; PENTUJA ON TULOSSA!!! JEE!!!

Olihan tuo tiineys kyllä jo aika varmaa ihan Nellin muuttuneen käytöksenkin perusteella; tyttö on rauhoittunut ihan valtavasti, hakeutuu viereen tai syliin paijailtavaksi, tuijottelee kaukaisuuteen tietävän näköisenä ja ruokahalu hävisi ihan yhdessä yössä.

Mutta saatiinpa nyt asia kuitenkin varmistettua.

Alla vielä pari kuvaa Nellistä laiturin nokassa kesäyössä...

...haaveilemassa kenties pienistä valkoisista vauvoista!!

 

  
lomalla09_1.jpg

  
lomalla09_2.jpg

 


 

19.6. Juhannusaatto

juhannus09.jpg

 


30.5.-4.6. astutusmatka Saksaan

 

saksa1.jpg

 

Nellin juoksu alkoi vihdoin toukokuun puolen välin paikkeilla, melkein heti Mihela's-leirin jälkeen, ja niinpä pääsimme odottamallemme reissulle Saksaan touko-kesäkuun vaihteessa. Menomatkan ajoimme Ruotsin ja Tanskan kautta ja vain 25 tuntia kotipihasta lähdettyämme olimme Cynthian ja Boniton oven takana Oldendorfissa!

saksa3.jpg

 

saksa4.jpg

 

Bonito-Snow hurmasi meidät heti; se oli erittäin ystävällinen, sosiaalinen, avoin, itsevarma ja... aivan hulluna Nelliin! ;-) Pariskunta tapasi kaikenkaikkiaan kolmena päivänä, ja täytyy sanoa että taisi se Nellikin tykätä. :-D

Oli myös erittäin antoisaa jutella Boniton omistajan Cynthian kanssa valkoisenpaimenkoiran tilanteesta Saksassa; Cynthia treenaa koiriaan säännöllisesti sekä kiertää aika paljon näyttelyitä niin Saksassa kuin naapurimaissakin. Cynthian nuori narttu Heaven oli myös kerrassaan ihastuttava tyttö niin luonteensa kuin ulkomuotonsakin puolesta.

 

 

 

saksa2.jpg

 

Matkan ajoitus oli pyritty varmistamaan oikeaksi ja niinpä astutukset sujuivat oikein hyvin.

Nyt vaan sitten jännitetään muutamia viikkoja että tuottiko pitkä matka tulosta! :-) 

 

"Pääasian" lisäksi ehdimme jonkin verran myös katsella lähiympäristöä; kävelimme pitkin Elbe-joen viiniviljelysten reunustamia tulvavalleja ja kävimme myös kauniissa Cellen pikkukaupungissa. Taas kerran oli mukava huomata kuinka helppo "reissukoira" Nelli onkaan; sitä ei hetkauttanut mikään näkemämme tai kokemamme.

 Elben rannalla

 saksa6.jpg

Paluumatkalle lähdimme tiistai-iltana myöhään; ajoimme Travemünden satamaan, josta rahtilaiva Finnstar aloitti "purjehduksensa" klo 3.00 yöllä kohti Helsinkiä. Koko siihen astisen matkan ajan kelit olivat olleet varsin lämpimät ja aurinkoiset, mutta merimatkan aikana sää muuttui koko ajan huonommaksi ja keskiviikkona iltapäivällä tuuli oli jo todella kovaa. Nelliä se ei tuntunut haittaavan, mutta me ihmiset pelkäsimme välillä putoavamme sängystä kun tuli nukkumaan menon aika. Onneksi ei kuitenkaan tultu pahasti merisairaiksi... 

... ja Helsinkiin päästiin torstaiaamuna monta kokemusta taas rikkaampina.

saksa5.jpg Cellessä kävelyllä

  saksa7.jpg

 

Kaikenkaikkiaan olen iloinen siitä, että tuli lähdettyä ihan paikan päälle tämä astutus tekemään; keinosiemennyskin olisi tietysti ollut mahdollinen. Kuitenkin nyt on aivan toisenlainen olo ja varmuus, kun olen päässyt tutustumaan ihan "livenä" (toivottavasti) tulevan pentueen isään. Ensivaikutelma on tärkeä, ja monta kertaa olen huomannut että myös useinmiten se oikea! Nyt voin ainakin todeta hyvillä mielin, että Nellille valitsemani uros täytti hienosti kaikki ne kriteerit joita mielessäni olin sille asettanut.

Mihin tämä reissu sitten johtaa; se jää nähtäväksi!

   


Toukokuu

15.-17.5. Mihela's-leiri, Kaavi

Vietimme jälleen mukavaa koiramaista laatuaikaa Mirvan järjestämällä Mihela's-leirillä, tällä kertaa Kaavilla Raukun toimintakeskuksessa. Koolla keväistä viikonloppua viettämässä oli melkoinen joukko valkoisia ja pari muunkin väristä. :-) Kauimpaa olivat tulleet Tanja ja koirat Ice ja Flag, aina Saksasta asti. Ice (Mihela's Icebear)  oli leirillä Nellin ehdoton suosikki; niiden leikit sujuivat hyvin yhteen.ice_ja_nelli1.jpg

Viikonlopun aikana tehtiin kaikenlaista koiramaista; välillä opettavaista ja välillä vain viihdyttävää. Lauantaina perehdyttiin mm. rally-tokoon, treenailtiin tottista, leikitettiin koiria ja harjoiteltiin esineruutua ja sunnuntaina kuunneltiin opastusta koirahierontaan (kiitos Kirsi!) sekä otettiin muutamia verinäytteitä Hannes Lohen Koirangeenit-projektiin. Joka välissä höpötettiin tietysti koirista ja vähän muustakin, illalla saunottiin ja grillailtiin (kiitos Tanja siitä mahtavasta lettumäärästä!) ja tehtiin myös koiramaisia kävelylenkkejä.

 

Iso kiitos taasen Mirvalle leirin järjestämisestä sekä kaikille mukana olleille mukavasta leiriseurasta! Ensi kevättä odotellessa... :-)

 

Ice ja Nelli 

 

Valokuvia leiriltä löytyy tästä Picasa-albumista (kuvat Maarit Alanen ja Henna Salminen)

Video Oinosen Ellun saalisleikistä Nellin kanssa tästä linkistä.

 


7.5. torstai toukokuu09_1.jpg

Kesä tulee kohisten; tänään Nellin kanssa metsässä ollessamme huomasin jo koivuissakin ihan kunnon silmut! Välillä on ollut jo ihan kesäiset lämpötilatkin, ja nyt muutaman kylmemmän päivän jälkeen oli taas aurinkoista ja melko lämmintäkin.

Nellissä riittää virtaa... voisikohan se(kin) olla merkki pian alkavasta juoksusta? ;-) Näitä merkkejä olen tässä jo reilun kuukauden yrittänyt tulkita; karvanvaihto, merkkailu, leikkisyys... Nämä oireethan Nellillä yleensä juoksuaikaa edeltää, ja näitä kaikkia on nyt esiintynyt, mutta vielä antaa juoksun alku odottaa itseään. 

 

 

toukokuu09_2.jpgtoukokuu09_3.jpg

 

 

 

Viikon kuluttua saamme onneksi vähän muuta ajateltavaa; silloin suuntaamme viikonlopuksi tämän kevään Mihela's-leirille Kaaville. Innolla odotan jo tuttujen näkemistä, niin ihmisten kuin koirienkin! Toivotaan että säät suosivat tällä kertaa; viime vuonnahan leiriviikonloppuna oli sunnuntaiaamuna lunta paksulti maassa!


3.5. sunnuntai

Nellin suunnitellusta sulhasesta Bonitosta tuli tänään Saksassa Dortmundissa pidetyssä VDH-Europasieger 2009 näyttelyssä Saksan Muotovalio - German Champion (VDH)!!! Bonito sai laatuarvosanan excellent ja voitti luokkansa.

SO BIG CONGRATULATIONS TO BONITO AND CYNTHIA FOR THE TITTLE GERMAN CHAMPION (VDH)!!! :-D

 champion_bonito_030509_2.jpgchampion_bonito_030509.jpg

 


Huhtikuu

18.4. lauantai

ONNEA ROOPE JA TIINA!!! :-D
Nellin velipoika Roope (Mihela's Good Will Hero) kävi tänään luonnetestissä Maaningalla; tuomareina olivat Jorma Kerkkä ja Lea Kilpeläinen. Ja Roopen loppupisteet +193 ja laukausvarma!!!
Tässä Roopen pisteet osa-alueittain:                                                                          Roope 19.5.2007 (Kuva: Julia Meltoranta) 

Toimintakyky: +2 (hyvä)roope_sivu_190507.jpg
Terävyys: +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +3 (kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu: -1 (pieni)
Hermorakenne: + 2 (tasapainoinen)
Tempperamentti: +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus: +3 (kohtuullisen kova)
Luoksepäästävyys: +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus +++ (laukausvarma) 

 

Nyt sitten vielä siskot Nella ja Netta testiin!


3.4. perjantai

Nellin suunniteltu sulhanen Bonito-Snow vom Rüstjer Forst kävi tänään Saksassa virallisessa silmätutkimuksessa. Boniton silmät tutkittiin saman eurooppalaisen standardin mukaisesti kuin Suomessakin tehdään ns. viralliset silmätarkastukset (ECVO) ja mikä tärkeintä; Boniton silmät olivat terveet!

Thank you so much, Cynthia, for taking Bonito to that eye examination performed according to ECVO standards! I really appreciate it! :-)


Maaliskuu

22.3. sunnuntai  

nellipaa_220309.jpg

Kevät tekee tuloaan; aurinko paistaa ja jo jonkin aikaa ollaan saatu tehdä aamulenkit ihanan linnunlaulun säestyksellä. Lunta on vielä aika lailla; omassa pihassa upottaa paikoin lähes polveen asti jos astuu sivuun talven mittaan tallautuneilta poluilta. Mutta valoisa aika pitenee päivä päivältä; ihanaa!!

Nellille tehtiin perjantaina 13.3. virallinen silmätarkastus toisen kerran. Halusin tutkituttaa ne vielä uudelleen ennen astutusta, ensimmäisestä tarkastuksesta on nyt noin 1,5 vuotta. Terveet olivat edelleen! :-)

Muutenkin ollaan pikkuhiljaa aloitettu valmistautuminen kevään astutusreissuun. Nellille on laitettu nyt hyvissä ajoin rokotukset kuntoon ja itsellenikin muistin hakea passin. Se oli nimittäin mennyt umpeen syksyllä... ja olisihan se ollut enemmän kuin noloa jos lähdön hetkellä olisin huomannut, että koiran paperit on kyllä kunnossa mutta itse en taida päästä mukaan. No, nyt on kuitenkin sekin juttu kunnossa.

Nelli on ihan tässä parin päivän sisällä alkanut hiukan tiputtaa karvaa; yleensä siitä on kulunut noin puolisentoista kuukautta juoksun alkuun. ;-)


Helmikuu

22.2. sunnuntai  

Nelli-neiti 3 vuotta!!!

3vuotta2.jpg

 3vuotta1.jpg

Synttäripäivä! Niin se aika juoksee... Nelli ja sisaruksensa eli se "kuuluisa" Mihela's G(remlins)-pentue (*hih*) täyttävät tänään jo kolme vuotta! Täytyy myöntää, että pikkuhiljaa Nelli kieltämättä alkaa jo muistuttaakin aikuista koiraa, joten kyllä ne vuodet näköjään tekevät tehtävänsä.

Synttäreitään Nelli on viettänyt lähinnä saunapalvikinkkua syöden ja pitkällä lenkillä järven jäällä juosten. :-)

Kiitos kaikille onnitteluja lähettäneille, erityisesti kasvattaja Mirvalle ja Jamie-äidille!

Nelli ja perhe lähettää myös oikein lämpöiset onnittelumurinat siskoille; Blancalle, Fannille, Nellalle ja Netalle sekä velipoika Roopelle!!!

   


Nelli sijoittui Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen Vuoden näyttelykoira 2008 - kisassa neljänneksi!! :-)


 6.2.

pallokita.jpg

Allekirjoitin tänään Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n sitoumuskasvattajasopimuksen; kennelnimianomuksen laitoin menemään jo tammikuussa. Ja pentukuume senkun pahenee... :-D

Nelli ei tästä kaikesta emännän hössötyksestä tiedä ilmeisesti vielä mitään; se jatkaa entiseen tapaansa pallojen perässä loikkimista ihan muina tyttöinä. Tänä talvena ovat säätkin suosineet kivasti ulkoilua, lunta on riittänyt ja sopivaa pikkupakkasta.

pallo_suussa.jpg

 


Tammikuu

Vihdoinkin! :-)

Pitkäaikainen haaveeni on ottanut askeleen lähemmäksi toteutumistaan. Hartaasti suunnittelemani pentue Nellille "uhkaa" toteutua; olen löytänyt mieleiseni uroksen isäkandidaatiksi pennuille! Lisää aiheesta PENTUJA-sivulta.  


4.1. sunnuntai

Vuoden ensimmäiset Keski-Suomen valkkaritreffit pidettiin vähintäänkin kirpakassa pakkassäässä Jyväskylän Killerillä. Huuskosen Irene oli lupautunut pitämään koulutuksen ja sen jälkeen seurusteltiin "vapaamuotoisemmin". Paikalla oli kahdeksan valkoista 3 kk ikäisestä lähes kolmevuotiaaseen; joka oli Nelli. Meidän Nelli oli siis joukon nestori... huh, mihin se aika rientää, ja mitä vauhtia!?

paikallaolo.jpgNelli on ollut joulukuisen juoksuajan jälkeen jotenkin vaisu ja muissa maailmoissa; kotona vaan nukutaan ja ruokakin maistuu taas vaihteeksi vähän huonommin. Sama "unissakävely" jatkui myös treeneissä; kontaktin pito ja into mm. seuraamiseen oli vähän niin ja näin. Tyttö ei jaksanut oikein nakeista innostua, ja olisikin ehkä vaatinut hiukan reipasta palloleikkiä "virittelyksi" ennen treenejä. No, seuraavalla kerralla otetaan sitten vähän eri tyylillä...

 

 

 

 

                 Paikallaolo   (Kuva: Esa Jokinen) 

 

ihmisryhmassa.jpg
Seuraamista ihmisryhmässä   (Kuva: Esa Jokinen)