VUOSI 2023

Joulukuu

24.12.

Marraskuu

13.11.

Niin pienen hetken rakkaus on lumivalkoinen...
Jälleen on yksi joukosta poissa; Mila on tänään muuttanut sinne, missä kipuja ja vaivoja ei enää ole.

RIP Gentle Miracle's Creation Of Fantasy "MILA"

Nuku pikkuinen rauhassa
ikiuneen tietäen,
kiitän ajasta yhteisestä,
koskaan sinua unohda en.
Kiitos siitä ajasta jonka sain viettää kanssasi,
kulkea vaikeatkin ajat rinnallasi.
Kiitos kauniista muistoista jotka jätit jälkeesi.
Nyt en osaa muutakuin itkeä perääsi.
Kiitos öistä, päivistä, kaikesta.
Ajoista helpoista ja vaikeista.
Kiitos, kun opetit millaista on rakastaa koko sydämestään..
Mutta sitä ei olisi tarvinnut opettaa
millaista se on
kun rakkaimpansa menettää."

Milan ja sisarustensa syntymä toi aikanaan ihanan lisän siihen ystävyyteen ja yhteistyöhön, mitä meillä Milan äidin omistajien kanssa oli ja on. Yhteistyöpentueen tekeminen ei olisi voinut sujuvammin mennä, ja siitä pentueesta tämä temperamenttinen Nukan tytär jäikin sitten kotiin. Varmasti tuhannet pienemmät ja suuremmat ilot ja myös surut ollaan saatu senkin jälkeen kokea.

Olen niin valtavan kiitollinen siitä, miten mahtavan koiranelämän Mila sai luonanne elää, miten sen kanssa tehtiin ja harrastettiin, miten äärimmäisen tarkasti siitä huolehdittiin ja miten paljon sitä rakastettiin... ja lopulta se rakkaus joutui todella koetukselle. Mutta suurinta rakkautta on päästää irti... ja nyt ei Milalla ole enää kipuja, koskaan.

Lämmin ja lohduttava osanottohalaukseni, Milan tassunjäljet ovat ikuisesti sydämissänne!

Lokakuu

21.10.

Karpo (GM's Dude Has A Point) ja Pirjo ovat rally-tokoilleet mestariluokassa ahkerasti! Tänään tuli se kolmas MESHYV-tulos ja samalla koulutustunnuns RTK4! Paljon onnea Pirjo ja Karpo!

Nyt sitten tavottelemaan vielä valionarvoon tarvittavia tuloksia!

Elokuu

27.8.

Karpo (GM's Dude Has A Point) osallistui tänään pitkästä aikaa näyttelyyn Oulun ryhmänäyttelyssä. Siellä tuomarina valkkareilla toimi Jelena Lazovic ja Karpolla oli mukanaan "varahandleri" Pirjon ollessa samaan aikaan toisaalla tuomaroimassa vepe-kokeessa.

Vaan eipä olisi hienommin voinut näyttelyssä mennä! Karpo tänään AVO ERI/1, SA, PU1, SERT, ROP ja näin ollen SUOMEN MUOTOVALIO! Toinen valionarvo Karpolle, aivan huikeaa! Onnea onnea onnea!!!

© DogXpress

FI MVA FI VPVA Gentle Miracle's Dude Has A Point

Näin Karposta tuli kahdestoista kasvattini, joka saavutti Suomen Muotovalion arvon! Vaikka henkilökohtaisesti arvostan koirassa vähintään yhtä paljon ellen sitten enemmänkin luonnetta, koulutettavuutta, terveyttä ja montaa muuta ominaisuutta kuin pelkkää ulkonäköä, olen silti valtavan ylpeä jokaisesta muotovaliokasvatistani. Pidän sitä kuitenkin onnistumisena kasvattaa rodun ulkomuotokriteerit täyttäviä valkkareita, joskin suuri kiitos kuuluu ihanille ja aktiivisille omistajille, jotka ovat koirista hyvää huolta pitäneet ja niitä kehiin vieneet! (Ja tiedän, että valioita olisi ollut vielä muutama enemmänkin mikäli ne hemmetin kivekset olivat laskeutuneet kaikille uroksille...)

Eli iso kiitos ja paljon paljon onnea, Pirjo! Olet tehnyt Karpon kanssa mahtavaa työtä!

12.8.

Käytiin Sansan kanssa reilun vuoden tauon jälkeen pyörähtämässä näyttelykehässä Äänekosken ryhmänäyttelyssä. Tuomarina siellä toimi Harto Stockmari. Ja jos ainoa innoittaja näyttelyyn ilmoittamisen takana oli sen viimeisen sertin metsästys, niin eipä tulos tietenkään nyt ihan innosta hihkumaan saanut. Mutta kaunis keli ja Sansa esiintyi irti olevassa turkissaan oikein hienosti. Tuloksena tänään AVO EH/1.

Heinäkuu

25.7.

FI VPVA Gentle Miracle's Dude Has A Point

© Juha Rautio Photography

Karpo ja Pirjo ovat kesän aikana saavuttaneet upeasti valionarvoon vaadittavat vepen voittajaluokan ykköstulokset (ensimmäinen oli jo viime vuodelta), ja tänään Suomen Kennellitto on myöntänyt Karpolle Suomen Vesipelastusvalio-tittelin! Aivan huikeaa, tuhannesti onnea Pirjo ja Karpo! ♥︎

Samalla Karpo on ensimmäinen käyttö-/harrastuspuolen valionarvon saavuttanut kasvattini! Upea Karpo!

© Juha Rautio Photography

Kesäkuu

29.6.

Juhuu! Tänään Laukaan Vihtavuoressa Kajo (GM's Dawn Full og Joy) ja Heidi tokoilivat upeasti kolmannen ALO1-tuloksen pistein 178,5, sijoitus 1/3 ja samalla irtosi TK1-koulutustunnus! Mahtavaa, paljon onnea!

Toukokuu

18.5.

Heidi ja Kajo (GM's Dawn Full of Joy) tokoilivat Lahdessa Mari Väänäsen tuomaroidessa jälleen ALO1-tuloksen pisteillä 163p. Onnea jälleen!

17.5.

Tänään oli suuri, jännittävä ja tärkeä päivä! Meille muutti uusi koko kevään odotettu perheenjäsen, ihana pikkuriiviö Vilda eli Paimenpellon Bikku Myy! ♥︎ Vilda on käyttölinjainen saksanpaimenkoira eli tämä on nyt jonkinlainen "paluu alkupisteeseen".

Suuri kiitos kennel Paimenpellon Heidille, joka luotti meille yhden Vinhan (Copavox Brey) yhdeksästä lapsesta! Katsotaan mihin tämän pikkuneidin kanssa vielä päädytään, lähtökohdat ovat ainakin parhaat mahdolliset; Vilda on aivan superihana! Nyt on Sansallakin taas kaveri kotona.

16.5.

RIP White Spirit of Dreams' Aragorn
"WELMU"
2.5.2010 - 16.5.2023

Tummuessa illan,
luona sateenkaarisillan,
kun auringon viimesäteet taipuu,

niin moni koira uneen vaipuu.
On päivän leikit jäänet taa,
ne onnellisna nukahtaa.

Nähden unta ystävistä,
perheistä ja hetkistä yhteisistä.
Odottaen sitä aamua valkenevaa,

kun jälleen yhdessä leikkien kirmata saa.

Welmu ehti 13 vuoden korkeaan koiranikään, ennenkuin voimat lopulta hiipuivat ja jalat eivät enää jaksaneet kantaa. Silloin oli Mian ja hänen perheensä aika päästää irti rakkaasta ystävästä. Hienon koiran linjat jatkuvat Welmun jälkeläisissä ja muistot elävät ikuisesti.

Lämmin kiitos Mialle yhteistyöstä Welmun jalostuskäytössä ja kaikesta hoivasta ja huolenpidosta jota Welmulle annoit. Olen pahoillani suuresta menetyksestäsi Mia, otan lämpimästi osaa. ♥︎ Welmua suurella lämmöllä muistellen...

13.5.

Vajaan kuukauden sisään Annika ja Velho (GM's Dashing White Wizard) tokoilivat itselleen TK1-koulutustunnuksen mahtavin pistein!

Tänään Loimaalla Ilkka Sténin toimiessa tuomarina tämä kaksikko tokoili kolmannen ALO1 tuloksen, jälleen huimilla pisteillä 196p., kunniapalkinnolla ja sijoituksella 1/7! Hurjan paljon onnea, nyt on alokasluokka tokoiltu!

7.5.

Velhon (GM's Dashing White Wizard) ja Annikan toinen toko-koe oli tänään Forssassa, tuomarina siellä toimi Harri Laisi.

Ja mikä tulos! ALO1 pistein 199, KP ja sijoitus 1/5.

Paljon onnea Annika ja Velho! Velhohan näyttääkin olevan varsinainen toko-velho!

1.5.

Vappupäivän toko-kokeessa Mikkelissä Heidi ja Kajo (GM's Dawn Full of Joy) tekivät hienon ALO1-tuloksen pisteillä 190,5! Tällä tuloksella irtosi myös kunniapalkinto ja luokkavoitto. Tuomarina Mikkelissä toimi Satu Kokko.

Paljon paljon onnea Heidi ja Kajo!

Huhtikuu

15.4.

Tänään oli Velhon (GM's Dashing White Wizard) ja Annikan debyyttipäivä tokossa! He osallistuivat molempien ihkaensimmäiseen tokokokeeseen Loimaalla, jossa tuomarina toimi Ilkka Stén. Ja millä tavalla he debytoivatkaan! Tuloksena upea ALO1-tulos pisteillä 178 ja sijoitus 2/8. Tuhannesti onnea! ♥︎ Ja todella hienoa että uskaltauduitte osallistumaan, siitä se lähtee!

10.4.

Paljon onnea GM's C-pennut! Näin vaan ovat vuodet vierineet vauhdilla ja nämäkin rakkaat kasvattini ovat ehtineet veteraani-ikään!

Ihanaa syntymäpäivää siis Taika, Mila, Lumi, Karkki, Konsta, Kelmi, Roki ja Gizmo! Muistoissamme erityisesti tänään myös Koda; hyvää syntymäpäivää sinne jonnekin!

Maaliskuu

19.3.

Tänään Karpon ja Pirjon lajina koelajina oli rally-toko; he osallistuivat Oulussa lajin VOI-luokaan ja tuomarina toimi Minna Hillebrand. Ja hienostihan se taas sujui! Pisteitä kertyi 83 ja sillä tuloksella varmistettiin jälleen uusi koulutustunnus, nyt RTK3! Olette te taitavia ja ahkeria, Pirjo ja Karpo! Onnea! ♥︎

TK1 TK2 RTK1 RTK2 RTK3 GM's Dude Has A Point

16.3.

Karpo on Suomen Valkoinenpaimenkoira ry:n vuoden 2022 TOKO-koira!

Paljon onnea Pirjo ja Karpo sekä iso kiitos ahkerasta harrastamisesta teille molemmille! ♥︎ Ja kovasti tsemppiä jatkoon!

Helmikuu

4.2.

Ja hyvin pianhan se Karpon ja Pirjon koularinmetsästys jatkuikin; tänään Oulussa he rallytokoilivat tuloksen VOIHYV 94 pistettä ja sijoitus 2.

Hurjasti onnea! Ja nythän se on sitten enää yhtä tulosta vailla! :-)

Tammikuu

28.1.

Tänään Karpo (GM's Dude Has A Point) ja Pirjo starttasivat ensimmäistä kertaa rallyn VOI-luokassa. Koe oli Oulussa ja koetta tuomaroi Heli Kelhälä. Pisteitä parivaljakko keräsi tältä ensimmäiseltä VOI-radaltaan 87 ja sillä VOIHYV ja sijoitus 2.

Onnea ja tsemppiä edelleen seuraavan koularin metsästykseen!

8.1.

Karpo (GM's Dude Has A Point) ja Pirjo korkkasivat vuoden näyttelyt tänään Kajaanissa Kainuu KV:ssa. Tuomarina valkkareilla oli Satu Ylä-Mononen ja hän löysi Karposta sen verran huomautettavaa että tulos tänään oli AVO/EH ja AVK3.

"Riittävä koko ja vahvuus, oikea purenta. Kuono voisi olla voimakkaampi. Haalistunut kirsupigmentti. Hyvä kaula ja ylälinja, riittävä luuston vahvuus. Hyvä eturinta ja etukulmaukset, turhan voimakkaasti kulmautunut takaa. Häntä nousee liikkeessä liian korkealle ja kiertyy lähes rullalle. Peitsaa mielellään. Hyvä karvanlaatu."