Gentle Miracle's D-pentueen

PENTUPÄIVÄKIRJA

PENNUT OVAT SYNTYNEET 19.7.2019

Kaikille pennuille on jo kodit

Pentuja on tulossa!

Taika kävi ultraäänitutkimuksessa Oulussa perjantaina 14.6. ja kyllähän siellä useita sikiöitä nähtiin! Jee!! Taika on siis tiine, vaikka sen vointi on ollut koko ajan täysin normaali, ruoka on maistunut vähän liiankin hyvin ja tyttö on muutenkin ollut iloinen oma itsensä. No, hyvä tietysti niin!

Odotus siis jatkuu toiveikkaana; pentuja odotetaan syntyväksi viikon 29 lopulla. ♥︎

Taika on astutettu onnistuneesti Chuckilla
Astutusmatka Saksan Leipzigiin on nyt tehty; ja Taika ja Chuck tapasivat toisensa 19. ja 20.5. oikein onnistuneissa merkeissä. ♥︎

Upea Chuck oli todellinen herrasmies ja hurmasi kyllä aivan täysin paitsi Taikan niin myös meidät ihmiset. Nyt jäämme sitten jännityksellä vain odottamaan, saadaanko tapaamisten seurauksena loppukesällä nauttia pikkutassujen töminästä!?

Sydämelliset kiitokset Chuckin omistajille Gritille ja Jürgenille vieraanvaraisuudesta!

Herzlichen Dank für die Gastfreundschaft, Grit und Jürgen!


Monen vuoden jälkeen minulla on pentusuunnitelmia!
Pitkän ja perusteellisen harkinnan ja pohdinnan jälkeen haaveilen tulevalle kesälle 2019 valkkaripentueesta, jossa emänä on Nellin tyttärentytär Taika (GM's Completely Magic). Taikalle sopivan ja minua kaikin puolin miellyttävän uroksen löytyminen on ollut se lopullinen sysäys pentuhaaveitteni eteenpäin viemiselle. Kävin syksyllä 2018 Saksassa tutustumassa paikan päällä tähän urokseen ja sen omistajiin, ja se käynti vahvisti ajatukseni siitä, että olen löytänyt juuri sen oikean sulhasen Taikalle.

Gentle Miracle's D-pentueen isä

Chuck vom Reinholdsberg
"CHUCK"

Syntynyt: 2.5.2012
Rek.nro: BVWS2012R00904
Isä: Akhiro vom Altvilstal
Emä: Dana-Omara vom Lützelbacher Land

HD A/A
ED 0/0
SW (LTV) 0
Kuulotesti: molemmin puolin normaali kuulo
MDR1 +/+
Korkeus: 63cm

Saksan juniorimuotovalio VDH
Saksan muotovalio VDH
Club Champion BVWS

ZZLP (Saksan jalostustarkastus):
Ulkomuoto: V (erinomainen)
Luonne: V (erinomainen) 100/100 pistettä

Käyttötulokset:
BH/VT
FPr3
IPO 1-3
FH 1-2
IPO-FH

VDH Saksan mestari IPO-FH 2018
DhV Saksan mestari IPO-FH 2018
FCI Maailmanmestari IPO-FH 2018

Chuck on avoin ja ystävällinen uros, jolla on voimakas saalisvietti ja miellyttämisen halu. Sillä on vahva hermorakenne, hyvä keskittymiskyky ja erittäin suuri halu tehdä töitä omistajansa kanssa.
Chuckin ja Gritin päälaji on IPO FH-jälki, jolla he saavuttivat viime vuonna monet upeat tulokset, niistä kirkkaimpana lajin maailmanmestaruus Slovakiassa 15.4.2018!
Käydessäni tutustumassa Chuckiin viime vuoden lokakuussa sain vahvan vaikutelman hyvin tasapainoisesta ja määrätietoisesta uroksesta, joka vahti kotiaan ja pihapiiriään mutta toivotti ystävälliset vieraat kielipusujen kera tervetulleeksi. Se oli innokas leikkimään myös vieraan ihmisen kanssa, mutta ei turhia hötkyillyt kun istuttiin juttelemassa. Omistajansa kertoman mukaan Chuck on varsin kärsivällinen kaveri lapsille, mutta välillä dominoiva toisia uroskoiria kohtaan. Selvästikin Chuck on omistajansa silmäterä ja heillä on erittäin hyvä keskinäinen suhde.

Chuck kuvaamanani lokakuussa 2018

Gentle Miracle's D-pentueen emä

Gentle Miracle's Completely Magic
"Taika"

Syntynyt: 10.4.2015
Rek.nro: FI27868/15
Isä: Parfait Fleur Roide La Nuit
Emä: Gentle Miracle's August Fantasy

HD C/B
ED 0/0
LTV 1, SP 0, VA 0
Silmät: terveet (distichiasis)
Polvet 0/0
Sydän: ei sivuääniä
MDR1 +/+
DM N/N
Korkeus: 58cm

2 x SERT
1 x ROP
2 x VARA-SERT
1 x VARA-CACIB

Luonnetesti: +155 pistettä, laukausvarma

AGILITY maksi 3

Taika on valtavan energinen, aina iloinen ja kaikessa menossa mukana oleva valkkarityttö, joka rakastaa käytännöllisesti katsoen kaikkia ja kaikkea. Taika on erittäin sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten koirienkin suhteen, mutta vaikka vauhtia on välillä paljon, osaa se rauhoittuakin ja erityisesti lasten kanssa Taika on todella ilmiömäinen! Sillä on voimakas saalisvietti, ja vaikka Taika kotona mielellään käpertyy vaikka syliin ja nauttii äärettömän paljon rapsutuksista ja hellittelyistä, saattaa se ulkona tilaisuuden tullen karata liikkuvan saaliin perään ennenkuin omistaja ehtii "kissaa sanoa".

Taika asuu sijoituskodissa ja treenaa ja kisaa tavoitteellisesti agilityssa. Tämä laji on kuin tehty pienikokoiselle ja nopealle Taikalle, ja saapa nähdä mihin asti tämä kaksikko vielä lajissa yltääkään!
Taika on myös viimeistä sertiä vaille Suomen Muotovalio.

Odotan tästä yhdistelmästä energisiä ja motivoituneita valkoisiapaimenkoiria, joilla toivoisin olevan potkua monenlaisiin harrastuksiin. Tavoitteeni on yhdistelmää suunnitellessani ollut nimenomaan harrastuskoiralle sopiva luonne ja ominaisuudet, mutta aika sitten näyttää miten odotukseni tulevat toteutumaan.

Tulevilta pentujen omistajilta toivoisin reipasta asennetta, mielellään ainakin jonkin verran aiempaa koirakokemusta ja halua aktiiviseen elämään koiran kanssa sekä mielenkiintoa koiraharrastuksiin, jotka sopivat niin koiralle kuin omistajalle.

Annan mielelläni lisätietoja suunnitteilla olevasta pentueestani (maarit.alanen@gmail.com, p. 050 596 1466).