NELJÄS VIIKKO

reuna.jpg

8.5.

Neljännen viikon pääteemana oli kiinteän ruuan syömisen harjoittelu. Ensimaistiaisten jälkeen jatkettiin sikanauta-jauhelihan maistelua kananmunankeltuaisella höystettynä, ensin kaksi kertaa päivässä ja pian jo kolme kertaa päivässä. Ruokahalu pennuilla oli hyvä, joskin kermaviilin lisääminen laittoi hiukan huulet mutristelemaan, liekö ollut hapan maku hiukan outo. Sitten sekaan laitettiin muutamana päivänä hiukan mannavelliä lihan lisukkeeksi ja lopulta alettiin sekoittaa mukaan mauksi myös kuivamuonaa.

Pentujen ruokavalio ennen luovutusta tulee siis olemaan raakaa lihaa ja kuivamuonaa suunnilleen suhteessa 50/50 sekä lisukkeet päälle. Kuivamuonaksi on päätetty pitkän harkinnan jälkeen valita lihaisa ja viljaton Orijen Puppy Large Breed ja lihoina menee kotimaisia Lemmikki Oy:n Oscar-sarjan Ca-P-tasapainotettuja lihoja ja naudanmahaa. Lisukkeet ovat pääasiassa sitten kananmunankeltuaista, AB-piimää, sinkkiä, D-vitamiinia ja Nutrolin Pentu-öljyä.

punainen_vaaleanpunainen_03052015.jpg

Iloiset tytöt Punainen ja Vaaleanpunainen 3.5.

nuka_lila_03052015.jpgToinen neljännen viikon merkittävä muutos oli hyvästien jättäminen pentulaatikolle. Lisääntyvässä määrin pennut alkoivat oleilla olohuoneessa pentulaatikon ulkopuolella; aluksi uusi isompi alue oli jännittävä, mutta hyvin pian tutkimusmatkat laajenivat koko tilaan. Nuka oli myös sitä mieltä, että lattialla oli nyt paljon mukavampi imettää lapsia kuin pikkuhiljaa kovin ahtaaksi käyneessä pentulaatikossa. Pennut ryömivät innoissaan päiväunilleen "luolaansa" TV-tason alle ja sohvan ja seinän väliin, ja vain yöt vietetiin vielä tämän viikon ajan pentulaatikossa. Viimein laatikko neljännen viikon lopussa kannettiin kokonaan varaston puolelle.

hyllyn_alla_03052015.jpg

Mutta vielä oli viikon loppupuolella lisää jännitystä pennuille luvassa; ensimmäinen ulkoilu! Takapihalle viriteltiin matoista ja kaikesta mahdollisesta suojia korkeisiin pudotuksiin ja terassin lautojen suurimmat välit peittämään, ja niin pikkuiset pääsivät ensimmäistä kertaa Nukan perässä hetkeksi ulkoilemaan. Olihan se melkoisen jännittävää; niin kirkasta ja valtavasti uusia ääniä ja hajuja!

vihrea_ulkona_08052015.jpg

Vihreän ensitutustuminen kasvien maailmaan

ulkona_07052015.jpg

Ruskea kertoo Lilalle asioita

turkoosi_08052015.jpg

Ruskea ja Turkoosi miettivät...

ruskea_turkoosi_08052015.jpg

...että voisihan täällä vaikka leikkiäkin!

harmaa_vaalpun_08052015.jpg

Tytöt terassilla; Harmaa ja Vaaleanpunainen

musta_08052015.jpg

Herra Musta ihmettelee suurta maailmaa

Pennuista näki hyvin miten rankkaa henkisesti kaikki uudet asiat olivat mitä ulkoilmassa aisteille tulvahti, ja hyvin pian alettiinkin kiertyä kerälle kuka mihinkin nukkumaan ja uutta sulattelemaan.

lila_sininen_08052015.jpg

Lila ja Sininen päättivät levätä yhdessä

Pentujen neljäviikkoissyntymäpäivänä oli edessä toinen madotus; jälleen maisteltiin Canex-tahnaa painon mukaisilla annoksilla. Pentujen painot neljännen viikon lopussa olivat kahden kilon molemmin puolin, pienimpänä Vaaleanpunainen tyttö ja suurimpana Vihreä poika. 

Ja sitten lopuksi vielä neliviikkoisten potretit!

PENNUT 4 VIIKKOA

punainen_4vk.jpgharmaa_4vk.jpg

lila_4vk_2.jpgvaaleanpunainen_4vk.jpg

musta_4vk.jpgsininen_4vk.jpg

ruskea_4vk.jpgvihrea_4vk.jpg

turkoosi_4vk.jpg