ENSIMMÄINEN VIIKKO

reuna.jpg

17.4.

Pentujen ensimmäinen viikko kului juurikin niissä merkeissä, missä pienten koiravauvojen ensimmäinen viikko pitääkin kulua; syödessä ja nukkuessa! Painon lisääminen on ensimmäisinä elinpäivinä pikkuisten tärkein tehtävä, ja oikein kivasti kaikkien painot viikon kuluessa lähtivätkin nousuun. Ensimmäisen viikon jälkeen Ruskea poika, joka oli syntymäpainoltaankin niukasti suurin, oli nyt selkeästi suurin pentu (777g), ja pikkuinen Vaaleanpunainen tyttö oli taas pienin (500g). 

11042015_1vrk_2.jpg

Nuka ei aluksi tietenkään malttanut olla pentulaatikolta poissa juuri ollenkaan, mutta muutamien päivien kuluttua tyttö alkoi hiukan kiinnostua myös laatikon ulkopuolisesta elämästä ja pieniä kävelylenkkejäkin maltettiin jo tehdä. Ruokahalu oli Nukalla alusta asti onneksi yllättävänkin hyvä, itse hiukan näin jo etukäteen painajaisia kymmenestä pennusta jotka itkevät ruokaa, ja Nukasta joka nirsoilee ruuan kanssa niin ettei maitoa ala tulla tarpeeksi koko suurperheelle. Onneksi huoleni oli turha, ja hyvin pienillä houkutteluilla Nukalle alkoi ruoka synnytyksen jälkeen maistua. Imetysajan ruoka on samaa kuin tiineysajan; Orijen Large Puppya ja raakoja lihoja suunnilleen suhteessa 50/50 ja lisukkeina kananmunaa, reajuustoa ja välillä naudan mahaa sekä lisinä vielä Nutrolin Pentu-öljyä ja sinkkiä. Ja tätä ainakin 3 kertaa päivässä kunnon kupillinen. :-)

pennut_12042015_2vrk.jpg Pennut 2 vuorokauden iässä

Kolmantena elinpäivänään pennut sitten aloittivat koulunkäynnin. Silloin alkoi Bio Sensor-ohjelman päivittäinen tekeminen jokaisen pennun kanssa. Ohjelma tehdään kerran päivässä kuudenteentoista ikävuorokauteen asti, ja käsittelyn kesto on muutama minuutti päivässä... joten eipä tuo pikkuisten koulunkäynti kuitenkaan nyt liian rankkaa ole, hyvin jää vielä aikaa nukkumiselle ja syömiselle.

tissilla_14042015_4vrk.jpg

Neljän vuorokauden ikäisiä maitobaarissa

harmaa_14042015_4vrk.jpg

Harmaa tyttö 4 vrk ikäisenä

turkoosi_140402015_4vrk.jpg

Turkoosi poika 4 vrk

Myös pentujen kynsien leikkaus etutassuista oli aloitettava ensimmäisten päivien jälkeen. Kynnet olivat niin pitkät ja terävät, että Nuka-raukan tissit alkoivat jo kärsiä jatkuvasta raapimisesta ja "lypsämisestä". No, minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa; toivotaan että myöhemmin pennut alistuvat suosiolla tähänkin toimenpiteeseen kun harjoittelu on aloitettu jo muutaman päivän ikäisenä. 

Ja tasan viikon iän tultua täyteen perjantaina oli vuorossa ensimmäisten "henkilökohtaisten" potrettikuvien ottaminen. Kiitos Jani ja Piia; voin kuvitella ettei ollut ihan helppo tehtävä! ♥ Mutta tässä ne tulevat!

TYTÖT 1 VIIKON IKÄISINÄ

lila1_1vk.jpgpunainen2_1vk.jpg

vaaleanpunainen3_1vk.jpgharmaa1_1vk.jpg

keltainen1_1vk.jpg

POJAT 1 VIIKON IKÄISINÄ

ruskea1_1vk.jpgsininen1_1vk.jpg

musta3_1vk.jpgvihrea2_1vk.jpg

turkoosi2_1vk.jpg